Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

η a5100 έχει ένα σοβαρό μείον, δεν εχει οφθαλμοσκόπιο.

αυτό ισχύει. επειδή όμως μπορείς να προσαρμόσεις την οθόνη σε διάφορες γωνίες, μπορείς να αποφύγεις την αντανάκλαση

στο κέντρο της πινακίδας είχα εστιάσει βασικά, αλλά δε νομίζω να αλλάζει τίποτα. Τα 24 megapixel όσο να ναι κάνουν διαφορά, όταν θες λεπτομέρεια, αλλά είναι κι ο φακός δυνατός. tzo ευχαριστώ για το κροπ. Με ποιο πρόγραμμα το έκανες?

Resized screenshot ανέβασα έτσι όπως είχα τρία παράθυρα irfanview στην οθόνη.
Εκεί που τα χαλάει η FZ1000 με τον μικρό αισθητήρα της:

EZOUfC.jpg

πολύ καλος ο 70-200 λοιπόν... πολύ καλη αγορα!

thanks! τον προτίμησα γιατί οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι πορτρέτα και είναι ένας φακός επένδυση για το μέλλον. Σκεφτόμουνα και τον 24-70, αλλά δεν έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια και άκουσα από φίλο που τον έχει ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

με το μικρόβιο που έχω δε θα αργήσει αυτή η ώρα. Μόνο την Df βλέπω να σπάει το φράγμα των 5.000 κλικ

εγώ τον βρίσκω πολύ αξιόλογο, αν τον δουλεύεις όχι τέρμα ανοιχτό ή με φλας. Και για βίντεο είναι μια χαρά. Απλά χάνεις το ευρυγώνιο. επίσης είναι πολύ ελαφρύς και για την Α6000 είναι ότι πρέπει ως προς το βάρος

όντως, είναι πολύ καλος και στην α6000, απλα έχεις ένα χρήσιμο 42-105mm , καλος για πορτραιτα και μεσαια πλανα.

Το θέμα είναι ότι πια έχει πάρει την ανιούσα, κι από εκεί που τον έβρισκες 150-200 ευρω στην αρχή , τώρα δε πέφτει κάτω από 300-400 ευρω !

ανεβάζω μερικές με την 5100, για να πάρεις μια ιδέα ως προς το μέγεθος
και τους στήνω και με σειρά μεγέθους : 24, 10-18, 28-70, 18-105 (ο 70-200 δε χώραγε στο κάδρο όρθιος :operator: )

Μια χαρα φαινεται. Οντως η τιμη εχει παρει την ανιούσα , αλλα δεν ειναι κατι που βιαζομαι. Απλως πρεπει να βαλω στοχο ποιον θα αγορασω και να το κανω. Γιατι αν κοιταω απο εδω και απο εκει δεν αγοραζω τιποτα... Οσο για 42-105 , δεν νομιζω να με χαλασει. Ως βασικο χρησιμοποιω τον helios που ειναι 58mm (87mm)και πιο πολυ μου λειπουν επιπλεον mm παρα λιγοτερα.

Κάτοχος αισίως κι εγώ της α5100.

Η μηχανούλα είναι απίστευτη! Λιλιπούτειο μέγεθος. Η α7s φαίνεται (και είναι) γαϊδούρι μπροστά της.
Ο FE55/1.8 αποδεικνύεται εξαιρετικό ταίρι για τα 75mm! Ταχύτατο ΑF και σε συνδυασμό με το touch focus/touch shutter δίνει την απόλαυση που χάνουμε ο κάτοχοι α7/α6000 ελλείψει οθόνης αφής.
Όνειρο σε σχέση με τις α7 και το Continuous AF της α5100 σε φωτό και βίντεο.
Προβλέπω να έχω καρφωμένο τον FE55/1.8 πάνω στην α5100 και τον Loxia50/2 στην α7s.
H έλλειψη EVF είναι ταυτόχρονα και πλεονέκτημα, αφού απαλλάσσει από την ενοχλητική εναλλαγή της επισκόπησης από monitor σε EVF όταν πλησιάζεις τη μηχανή κοντά σου. H α5100 φωλιάζει στις παλάμες σου και η λήψη από το ύψος της μέσης γίνεται απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα είναι και διακριτική σε συνδυασμό με την οθόνη αφής.
Το ίδιο δεν ισχύει όμως για τον θόρυβο του κλείστρου και είναι αισθητή η έλλειψη ηλεκτρονικού κλείστρου. Το μηχανικό κλείστρο πάντως είναι πιο λεπτόηχο από εκείνον της α7s.

0SSfxJ.jpg

yKNg1z.jpg

Αν ντε και καλά θέλουμε EVF για φωτό ή κυρίως για βίντεο, υπάρχει και η λύση της λούπας.
Εδώ με το Kamerar QV-1.
Συγκρατείται με ισχυρό μαγνήτη, οπότε η αφαίρεσή του είναι άμεση.

rixido.jpg

QAUzaK.jpg

K75VJv.jpg

6JDvEe.jpg

Σε λήψη raw+jpeg, όπως τραβάω πάντα, η εγγραφή στην κάρτα δεν επιτρέπει την άμεση προεπισκόπηση της λήψης. Αν πατήσεις play άμεσα μετά τη λήψη σού εμφανίζει μήνυμα ότι γράφει στην κάρτα. Μετά από κάνα δυο δευτερόλεπτα επιτρέπει το play.

Σε πρώτη σύγκριση με α7s, ενώ αρχικά παίρνεις ανάσα από το μεγάλο αρχείο 24mp, η ποιότητα της εικόνας της α5100 σαφώς υστερεί σε χαμηλό φως, ακόμη και σε χαμηλά iso.

Aριστερά α7s+Loxia50 @f/2, δεξιά α5100+FE55 @f/2, iso3200
sooc jpeg, NR off στην α7s, NR low στην α5100 (δεν δίνει off)

WXIPmZ.jpg

Απάντηση: Νεα SONY A5100

βλέπω σε σχέση με τις nex5N/R/T έχουν αφαιρέσει τη ροδέλα στο πάνω πισω μέρος, που σημαίνει οτι διάφραγμα και ταχύτητα αλλάζουν μόνο απο τη πίσω κεντρική;
Το level gauge το κρατήσανε ή έφυγε όπως στην Α6000;
HDMI out & ταυτοχρονη επισκόπηση στην lcd γίνεται;

Re: Απάντηση: Νεα SONY A5100

Ναι, με την πίσω κεντρική ροδέλα, με πάτημα στο κάτω μέρος της ροδέλας κάνεις την εναλλαγή.
Δεν υπάρχει level gauge, όπως δεν έχει και η α6000.
H επισκόπηση στην lcd ακυρώνεται όταν συνδέσεις οθόνη στο hdmi out. H εξωτερική οθόνη γίνεται οθόνη της μηχανής (με τις ενδείξεις).
Για σύνδεση σε εξωτερικό εγγραφέα (για clean hdmi 4.2.2 8bit) και ταυτόχρονη επισκόπηση στην LCD πρέπει να επιλέξεις "HDMI info display-OFF" στα hdmi settings.

Ενδιαφέρομαι για την αγορά της 5100 θέλω να φωτογραφιζω πίνακες ζωγραφικής με λεπτομέρειες σε σχετικά μέτριο φωτισμό. Ημουν έτοιμος για την αγορά αλλά διάβασα πως έχει κάποιο πρόβλημα ο φακός της. Είναι τόσο σημαντικό ώστε να παραγγείλω μόνο το σώμα με άλλο φακό ? αν ναι τι μου προτείνετε αλλά δεν θέλω να χαλάσω την φορητοτητα ούτε τις λειτουργίες λήψης βίντεο.
Ευχαριστώ
Υ.Σ Η λήψη φωτογραφιών θέλω να γίνεται από μικρή απόσταση για να φένονται οι λεπτομέρειες μιλάμε για έργα δύο επί τρία.