Sony α6000

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παλιά, την εποχή των εντύπων, κάθε σοβαρό τεστ περιλάμβανε και μέτρηση του πραγματικού εστιακού μήκους, καθώς και του πραγματικού διαφράγματος. Τώρα... ας ειν' καλά το software.

πχ, από το adaptall-2.org

http://www.adaptall-2.com/lenses/51B.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

RAW είναι τα δεδομένα της DxO, τουλάχιστον ετσι ήταν πριν αλλάξουν τρόπο βαθμολογίας και ισως και μετρήσεων, μετράνε σε raw χωρίς demosaic και επεξεργασία. Αλλο αν τα γενικά σκόρ τα εχουν κάνει σαλάτα .. οι επιμέρους καμπύλες όμως συνεχίζουν να έχουν αξία.

Επίσης Ηλία, ούτε και το παραπάνω είναι απαραίτητα ο ορθός τρόπος μέτρησης, καθώς δεν δίνει απαραίτητα αυτό που λέμε level playing field. Ξεχνάς ότι κάποιοι κατασκευαστές (γκουχ-γκουχ) εφαρμόζουν επεξεργασία ήδη από το raw.... το λαμβάνει αυτό υπόψη του το DxO? Αν το λαμβάνει, έχει καλώς. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τα τόσο διαφορετικά σκορ στα άκρα στα 10mm μεταξύ των δύο σελίδων. Επίσης στο DxO βλέπω εκτίναξη των μετρήσεων στον Canon μόλις κλείσει το διάφραγμα -όπως συνήθως χρησιμοποιείται ένας υπερευρυγώνιος, καθώς θέλεις βάθος πεδίου- (ξεπερνάει καθαρά παντού τον Σόνυ). Αυτό μου αφήνει υπόνοιες για πρόβλημα κεντραρίσματος στο δείγμα που δοκίμασαν...

Και πάλι πάντως, μιλάμε για 2.5x φορές τα χρήματα. Με τα λεφτά του Σονυ έχω πάρει πλήρες σετ, υπερευρυγώνιο, τέλε και σταθερό pancake (10-18, 55-250, 24/2.8) και μου έχουν μείνει και ρέστα.

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εντάξει έχει τσιμπημένη τιμή ο 10-18 κανείς δεν το αρνείται αυτό, το θέμα είναι ότι αν θέλεις φακό ζουμ, υπερυρυγώνιο και με αυτόματη εστίαση δεν γίνεται αλλιώς....εκει είναι το θέμα που χωλαίνουν σημαντικά ακόμα οι mirrorless...στις dslr και ειδικά canon ή και Nikon, έχεις ένα βουνό επιλογές για υπερευρυγώνιο ακόμα και από τρίτους κατασκευαστές....όλα είναι θέμα επιλογών....

Δεν είναι θέμα mirrorless φίλε μου, είναι θέμα τιμολογιακής πολιτικής Sony, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Θέλεις mirrorless?

Ορίστε, Canon EF-M 11-22 στη μισή τιμή, και ακόμη καλύτερος από τον 10-18

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...E-10-18mm-F4-on-Sony-A6000__1170_819_1084_942

Και πού, δοκιμασμένος στον παλιό αισθητήρα της ορίτζιναλ Μ, τώρα που βγήκε η Μ3, θα φυσάει.

Είναι αυτό που λέμε πάντα, πως δεν επιλέγουμε σώμα, αλλά σύστημα. Φυσικά άπαξ και επιλέξεις, ασφαλώς και "δεν γίνεται αλλιώς", σε αυτό συμφωνούμε. Και εγώ, και εσύ, και η Sony. Σε αυτό δα προσβλέπει με την τιμολογιακή της πολιτική. Τα δίνω όλα στα σώματα, θα σας τα πάρω μετά.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν είναι θέμα mirrorless φίλε μου, είναι θέμα τιμολογιακής πολιτικής Sony, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Θέλεις mirrorless?

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...E-10-18mm-F4-on-Sony-A6000__1170_819_1084_942

Και πού, δοκιμασμένος στον παλιό αισθητήρα της ορίτζιναλ Μ, τώρα που βγήκε η Μ3, θα φυσάει.

Είναι αυτό που λέμε πάντα, πως δεν επιλέγουμε σώμα, αλλά σύστημα. Φυσικά άπαξ και επιλέξεις, ασφαλώς και "δεν γίνεται αλλιώς", σε αυτό συμφωνούμε. Και εγώ, και εσύ, και η Sony. Σε αυτό δα προσβλέπει με την τιμολογιακή της πολιτική. Τα δίνω όλα στα σώματα, θα σας τα πάρω μετά.

Σε ποια μηχανη αναφερεσαι;

Καλα τα λες αλλα γιατι τριτοι κατασκευαστες δεν εχουν βγαλει φακους για τις Sony εκτος απο τους Sigma 30-60

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σε ποια μηχανη αναφερεσαι;

Ποια, η Μ3 εννοείς;

Canon M3, το νέο σώμα στη σειρά Μ, κυκλοφόρησε φέτος.
24mp, σταστή οθόνη και επιτέλους καλό AF. Δυστυχώς δεν έχει EVF, και προσωπικώς η πιο λιτή γραμμή της Μ χωρίς το γκριπ μου αρέσει καλύτερα.

canon-eos-m3-leak-1-800x420.jpg

Άντε γιατί πήξαμε με τόσους σονάκηδες εδώ μέσα! :p

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θέλεις mirrorless?

Συμφωνώ, άλλα από περιέργεια έχεις δει πόσους native φακούς έχει το Canon eos M...ελάχιστους.....πάντως ναι η sony χρεώνει τιμές στον θεό, κανένας δεν αμφιβάλει για αυτό....άλλα περίπου το ίδιο κάνουν και οι fuji, panasonic, olympus....άντε κάπως η samsung είναι ποιο οικονομική και η κυρίως η canon στις mirrorless....αν δεν μπoυν μέσα σοβαρά sigma, tamron, tokimna...αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για καιρό δυστυχώς...

Y.Γ. Ασχετο άλλα ο canon 22mmf2 είναι λόγος να μπεις στο σύστημα eos m....φακουδάρα και πάφτηνος

http://www.canon.co.uk/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/ef-m/

Προς το παρόν 5. Έχουν κατατεθεί οι πατέντες για πόσους ακόμη.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα Μ έχει ακριβώς όσους φακούς χρειάζεται κάθε ερασιτέχνης που δεν θέλει να δώσει μια περιουσία: υπερευρυγώνιο (11-22), στάνταρ ζουμ (18-55), τέλε ζουμ (55-200), γρήγορο σταθερό ημιευρυγώνιο pancake (22mm f/2) και έρχεται και ο νέος 15-45 για όσους θέλουν στάνταρ που να αρχίζει από τα 24 πραγματικά mm. Όλοι με βηματικά μοτέρ stm, όλοι πλην του σταθερού με σταθεροποίηση, και όλοι τουλάχιστον καλοί (ακόμη και ο 18-55). Αν λάβεις υπόψη ότι βρίσκεις ακόμη στο ebay τον 18-55 και τον 22 γύρω στα 100-120 ευρώ έκαστο, καταλαβαίνεις ότι όλη η 4δα θα σου βγει γύρω στα ....9 κατοστάρικα !!!! Και υπάρχει και όλη η τεράστια γκάμα των EF φακών για όποιον γουστάρει να ονειρεύεται φακούς που ποτέ δεν θ' αγοράσει :flipout:

Μια διόρθωση σε αυτό που γράφεις, ο 22 και ο 11-22 είναι από μόνοι τους λόγοι επιλογής του συστήματος.

Το μέγα σφάλμα της Canon ήταν που ξεκίνησε το σύστημα με ένα σπαρτιατικό σώμα με κουτσουρεμένο AF... προσωπικώς δεν με πειράζει, γι' αυτό το πήρα, και για να παίξω με το Magic Lantern (έχει πλάκα με τη Μ)... θα δω αν συνεχίσω να χτίζω σε φακούς, καθώς πρόκειται για παράλληλο σύστημα, που καλύπτεται με τον αντάπτορα από τους φακούς του "μεγάλου".

Παιδιά υπαρχουν αλλου νηματα για συγκρισεις μηχανων, τα τελευταια 6 ποστ αφορουν αλλη μηχανη, μπαινω στο συγκεκριμένο θεμα για να διαβασω για την Α6000 και θα παρακαλεσω να μεινουμε σε αυτη. Οποιος θελει να γραψει για τις ακαθρεπτες αλλων εταιριων ας ανοιξει σχετικό νημα.

Ναι είχα την πρώτη eos m με τον 18-55 και τον 22mm....ο 18-55 ήταν αρκετά καλός φακός, άλλα μέχρι εκει...άλλα ο 22mm ήταν τρομερός....σκέψου ότι εδώ στην sony θέλουμε 800 ευρώ για να πάρουμε τον zeiss 24mm...που μεταξύ μας τώρα δεν είναι και τόσο καλύτερος από τον 100-150 ευρώ canon 22mm....
Ο λόγος που την έδωσα ήταν καθαρά για το AF που ήταν μαύρο χάλι....χειρότερο ακόμα και από την fuji xm1, πράγμα που είναι κατόρθωμα!!!
Σκέφτομαι την eos m3 και κοιτάζω τις τιμές...αν βρω κανένα σώμα στα 350 ευρώ θα την πάρω γιατί όπως είπες ο 22mm και ο 11-22 είναι λόγοι να μπεις στο σύστημα.....
Για τους φακούς λείπει ένας 35mm και ένας 50mm....βέβαια όπως είπες βάζεις έναν αντάπτορα και καθάρισες!!!!
Συγγνώμη για το of topic...

Υ.Γ. Πόσο δύσκολο είναι για την sony να μας δώσει τέτοιους φακούς και σε τέτοιες τιμές????

Παιδιά υπαρχουν αλλου νηματα για συγκρισεις μηχανων, τα τελευταια 6 ποστ αφορουν αλλη μηχανη, μπαινω στο συγκεκριμένο θεμα για να διαβασω για την Α6000 και θα παρακαλεσω να μεινουμε σε αυτη. Οποιος θελει να γραψει για τις ακαθρεπτες αλλων εταιριων ας ανοιξει σχετικό νημα.

Γιατί, πώς νομίζεις ότι είναι εδώ, όπως η υποκατηγορία των αθλητικών με τα οπαδικά νήματα;

Από τον 10-18 της Σόνυ ξεκίνησε η συζήτηση, και πήγε όπου ήθελε να πάει.

Αν και δεν ειμαι του CAF, των σπορτς, των παιδικων παρτυ κλπ, αλλα το σαββατο βρεθηκα σε ενα παιδικο παρτυ φιλου και γνωριζοντας οτι το SAF ειναι αργο και ψαρευει σε κλειστους χωρους, χρησιμοποιησα για 1η φορα (γενικως) το CAF της α6000. Δεν εχω να πω πολλα, απλα ενα τεραστιο WOW!! Δεν εχω καποιο σημειο συγκρισης απο αλλη μηχανη σε CAF, ουτε εμπειριες απο CAF γενικως, αλλα η αληθεια ειναι οτι εντυπωσιαστικα απο αυτα που εκανε η α6000.. Βεβαια περισσοτερο ενιωθα σαν φανταρος με g3 παρα σαν φωτογραφος, αλλα το αποτελεσμα μετραει και τα αποτελεσματα ηταν παρα πολυ καλα.. Εστιαζε καπακι με τον 24αρη και σαρωνε κανονικα.. Το συμπερασμα μου ειναι οτι αν ειχα παιδια και εψαχνα μηχανη για τετοιου ειδους φωτογραφιας, με την α6000 θα ημουν τρισευτυχισμενος.. Βεβαια εγω ειμαι του τοπιου, οποτε μικρη σημασια εχει για μενα η αποδοση της μηχανης σε CAF και το βλεπω μονο σαν ευχαριστο εξτραδακι και τπτ παραπανω.. Οταν βγω για τοπια, τοτε θα δω τι ψαρια πιανει η μηχανη για μενα. :p

Από τον 10-18 της Σόνυ ξεκίνησε η συζήτηση, και πήγε όπου ήθελε να πάει.
μαλλον οπου ηθελαν καποιοι να παει, αν ακολουθησουμε αυτη την λογική (που δεν εχω προβλημα αν γινει κοινα αποδεκτη) μετα μην δημιουργηθουν γκρινιες οπαδισμου και εκτος αθλητικων ...
Ευτυχως που με εβαλες σε κλιμα παντως γιατι σημερα υπάρχει και ντερμπυ να δουμε ....:ernaehrung004:

Λίγο πολύ έχουν γραφτεί 250 σελίδες για την A6000...υπάρχει μέσα σε αυτό το thread κυριολεκτικά απίστευτη πληροφορία για αυτήν, από reviews, αναλύσεις, φακούς, flash, προσωπικές εμπειρίες κλπ...ε οπότε λίγο πολύ όλα έχουν ψιλοειπωθεί και μερικές φορές φεύγουμε και λίγο off topic...προσωπικά ζήτησα συγγνώμη για αυτό....

@ampaleos..ναι το caf είναι ένα από τα δυνατότερα αν όχι το δυνατότερο χαρτί της Α6000...δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο στις mirrolress όσον αφορά το caf και σε dslr μόνο σε πολύ ακριβά μοντέλα......συνολικά για παιδιά η Α6000 είναι λουκούμι.....με έναν φωτεινό φακό απλά δεν χάνεις λήψη και απορείς πότε προλαβαίνει η μηχανή να εστιάσει....!!!!

Νομίζω ότι έχουμε φάει αρκετές μερίδες με τους παρεισάγοντες θέματα Sony, Panasonic κλπ σε άσχετα νήματα, οπότε δεν πειράζει μια αλλαγή στο μενού.

Εξάλλου, για όποιον διαβάζει πιο προσεκτικά, δεν γίνεται συζήτηση για την Canon ή το τάδε ή δείνα σύστημα, αλλά για την τιμολογιακή πολιτική της Sony, με απτά παραδείγματα.

Σόνυ: τίποτα δεν μας σώνει.

Χμμμ οποτε γιατι οχι Sony+ EF-M φακους;; Θα εχεις κ γρηγορο focus με τον φακο που θα επιλεξεις για δραση, αλλα κ επιλογες απο value for money EF-m οπως wide angle οπου δεν χρειαζεσαι το γρηγορο focus

Δεν γίνονται τράμπες μεταξύ φακών ακάθρεπτων συστημάτων, ιδίως όταν μιλάμε για συστήματα με την ίδια απόσταση μοντούρας-αισθητήρα όπως τα Sony E και Canon EF-M (18 χιλιοστά αμφότερα). Πρέπει να υπάρχει ένας "αέρας" για να παίξει και ο αντάπτορας.

Εγω παντως το μισος για την οποιαδηποτε εταιρια δεν το καταλαβαινω.. Ειμαι οπαδος των λεφτων μου και οχι των μηχανων μου.. Χτες ειχα ολυμπους, σημερα εχω σονυ, μεθαυριο μπορει να εχω καποια αλλη.. Ο καθενας μετραει τα λεφτα του, τις αναγκες του, και αποφασιζει τι συστημα θελει. Το θεμα ειναι να ειμαστε αντικειμενικοι και οχι κολλημενοι με την εταιρια της μηχανης μας. Αν ειμαστε αντικειμενικοι, βοηθαμε ο ενας τον αλλον που ειναι και ο λογος της υπαρξης αυτου του φορουμ...

+1.000, να κλείσει εδώ και να επιστρέψουμε στις Sony?

@ampaleos..ναι το caf είναι ένα από τα δυνατότερα αν όχι το δυνατότερο χαρτί της Α6000...δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο στις mirrolress όσον αφορά το caf και σε dslr μόνο σε πολύ ακριβά μοντέλα......συνολικά για παιδιά η Α6000 είναι λουκούμι.....με έναν φωτεινό φακό απλά δεν χάνεις λήψη και απορείς πότε προλαβαίνει η μηχανή να εστιάσει....!!!!

Το CAF μπορει να μην με ενδιαφερει τοσο προσωπικα, αλλα μεσω αυτου εχω αστραπιαιο auto focus σε δυσκολες φωτιστηκες συνθηκες. Αυτο ναι, με ενδιαφερει ;)

υγ. Δημητρη χαρας το κουραγιο σου για τα merging που κανεις.....

Last edited: