Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Tο αρνητικό του i40 είναι ότι έχει βγει πλέον το i60A, που είναι πολύ πιο ισχυρό, χωρίς να θυσιάζεται το μικρό μέγεθος.
8,5εκ. vs 9,8εκ. μόλις η διαφορά σε ύψος!
Και το σημαντικότερο, συνεργάζεται με τον πομπό Αir-1 με ραδιοσυχνότητες, ώστε να το λειτουργήσεις αργότερα και εκτός κάμερας.

Είναι βέβαια 100 ευρώ ακριβότερο, αλλά ό,τι δίνεις παίρνεις.

Tο αρνητικό του i40 είναι ότι έχει βγει πλέον το i60A, που είναι πολύ πιο ισχυρό, χωρίς να θυσιάζεται το μικρό μέγεθος.
8,5εκ. vs 9,8εκ. μόλις η διαφορά σε ύψος!
Και το σημαντικότερο, συνεργάζεται με τον πομπό Αir-1 με ραδιοσυχνότητες, ώστε να το λειτουργήσεις αργότερα και εκτός κάμερας.

Είναι βέβαια 100 ευρώ ακριβότερο, αλλά ό,τι δίνεις παίρνεις.

σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Με αυτά που διάβασα νομίζω οτι είναι πολύ καλη επιλογή . Την Sony HVL-F60M την έχεις δοκιμάσει ; Έχεις να πεις κατι γιαυτή σε σχέση με την i60A ;

Το Sony το 60άρι έχει τεράστιο όγκο, 15 εκ. ύψος! Σαν να καρφώνεις ανάποδα μια μελιτζάνα θα είναι πάνω στην α6000.
Και δεν προσφέρει και ενσωματωμένο έλεγχο με ραδιοσυχνότητες. Υπερθερμαίνεται κιόλας στις ριπές.

Κοινώς, για α6000 τα Nissin είναι μονόδρομος. i40 για σχετικά φτηνά, i60 για πιο ολοκληρωμένη αγορά. Μη διστάζεις καθόλου. Είναι καταξιωμένος κατασκευαστής φλας η Nissin και ειδικότερα με τις Sony συνεργάζονται άψογα τα φλας της.

Καλή αγορά το nissin και εγώ το έχω το i40 για fuji και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου.
Καλα κάνουν και στο προτείνουν τα παιδιά από πάνω.

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι για αγορά ενός prime για την sony α6000. Δυστυχώς σε σκοτεινούς χώρους είναι δύσκολα τα πράγματα με κιτ. Το μπάτζετ μου ειναι σχετικά μικρό. Απ' αυτα π έχω διαβάσει έχω καταλήξει εδώ.
1) https://www.dxomark.com/Lenses/Sony/Sony-E-35mm-F18-mounted-on-Sony-A6000__942
2) https://www.dxomark.com/Lenses/Sony/Sony-E-50mm-F18-OSS-mounted-on-Sony-A6000__942
Έχει κανείς κάποιον απ' τους παραπάνω? Ποιον θα προτείνατε? Για εξωτερική νυχτερινη φωτογράφηση ποιον θα διαλέγατε?
Όσον αφορά το εστιακό μήκος ίσως με βόλευε ο 35αρης περισσότερο σε σπίτια κλπ.
Σκέφτομαι για αγορά τέλος Νοέμβρη που έχει black friday. Επίσης έχει αγοράσει κανείς black Friday? Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σαιτ?
Eπίσης οι συγκεκριμένοι φακοί είναι για full frame σώμα? π.χ ο 35αρης στο σώμα της σόνυ θα μεταφράζεται σε 50mm στο apsc σώμα της sony ή παραμένει 35mm???

Σας ευχαριστώ !

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι για αγορά ενός prime για την sony α6000. Δυστυχώς σε σκοτεινούς χώρους είναι δύσκολα τα πράγματα με κιτ. Το μπάτζετ μου ειναι σχετικά μικρό. Απ' αυτα π έχω διαβάσει έχω καταλήξει εδώ.
1) https://www.dxomark.com/Lenses/Sony/Sony-E-35mm-F18-mounted-on-Sony-A6000__942
2) https://www.dxomark.com/Lenses/Sony/Sony-E-50mm-F18-OSS-mounted-on-Sony-A6000__942
Έχει κανείς κάποιον απ' τους παραπάνω? Ποιον θα προτείνατε? Για εξωτερική νυχτερινη φωτογράφηση ποιον θα διαλέγατε?
Όσον αφορά το εστιακό μήκος ίσως με βόλευε ο 35αρης περισσότερο σε σπίτια κλπ.
Σκέφτομαι για αγορά τέλος Νοέμβρη που έχει black friday. Επίσης έχει αγοράσει κανείς black Friday? Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σαιτ?
Eπίσης οι συγκεκριμένοι φακοί είναι για full frame σώμα? π.χ ο 35αρης στο σώμα της σόνυ θα μεταφράζεται σε 50mm στο apsc σώμα της sony ή παραμένει 35mm???

Σας ευχαριστώ !

θα έλεγα οτι η καλύτερη λύση είναι αυτή
https://www.dxomark.com/Reviews/Sigma-30mm-f-1.4-DC-DN-C-lens-review-Sony-E-top-ranking-prime

ευχαριστώ για την απάντηση. Το DC τι σημαίνει? Επίσης, έχει autofocus και stabilisation?

στο παρακατω site μπορεις να δεις έναν συγκριτικό πίνακα / όπως θα δεις οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου είναι ΝΑΙ , ΟΧΙ
https://www.dpreview.com/reviews/sigma-30mm-f-1-4-dc-dn-contemporary-lens-review

Ωραίος ο Sigma νομίζω... Δηλαδή σε τι τιμή θα τον βρούμε σε Black Friday?
Αν ξέρει κάποιος να μας πει..... Με ενδιαφέρει

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τα χιλιοστα που κοιτας στους φακους πρεπει να τα κανεις αναγωγη σε 35mm δλδ ο 35 1.8 sony ειναι 50αρης και ο 50 1.8 ειναι 75αρης οποτε τον τελευταιο θα σου προτεινα να τον ξεχασεις ειδικα για σπιτια,δωματια κλπ.

Και με τον 35 (50 eq.) παλι οριακα θα εισαι, βαλε τον κιτ σου στα 35 και κανε καποιες δοκιμες να δεις αν σε βολευει το εστιακο. Κι ο sigma καλη επιλογη φαινεται, αλλα θα ειναι ακριβος κι αυτος. Δυστυχως αρκετα ακριβοι και ειδικα ο sony.

Αυτό το nissin δεν το είχα δει... και με εξωτερική τροφοδοσία και με τον πομπό... υπέροχο μοιάζει.

Μη το κοιτάς.

Αυτό το nissin δεν το είχα δει... και με εξωτερική τροφοδοσία και με τον πομπό... υπέροχο μοιάζει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι ακριβοί οι φακοί της Sony οικονομικούς δεν έχει.

Τα χιλιοστα που κοιτας στους φακους πρεπει να τα κανεις αναγωγη σε 35mm δλδ ο 35 1.8 sony ειναι 50αρης και ο 50 1.8 ειναι 75αρης οποτε τον τελευταιο θα σου προτεινα να τον ξεχασεις ειδικα για σπιτια,δωματια κλπ.

Και με τον 35 (50 eq.) παλι οριακα θα εισαι, βαλε τον κιτ σου στα 35 και κανε καποιες δοκιμες να δεις αν σε βολευει το εστιακο. Κι ο sigma καλη επιλογη φαινεται, αλλα θα ειναι ακριβος κι αυτος. Δυστυχως αρκετα ακριβοι και ειδικα ο sony.

Δε ξέρω αν έπεσα σε ελαττωματικά nissin μα από το μικρό i40 που ξέβαφε και το μεγάλο Di700A που με πούλησε αρκετές φορές .... άναβε 6 στις 10 φορές δεν ξαναπλησιάζω την εταιρία.
Επιμένω σε Godox και ας έχει μέγεθος όσο η sony a6000, 600 συν λήψεις δίχως να μασήσει.

Kι εγώ έχω i40 kai Di700A + Air1 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Τώρα ετοιμάζομαι για αγορά του i60A.

Μια φορά που χρειάστηκα σέρβις στο i40 σε λίγες μέρες το είχα πίσω από Γερμανία εντός εγγύησης. Κανένα παράπονο δεν έχω από την εταιρία.

Ειδικά για το μέγεθός τους δεν έχουν αντίπαλο το i40 και το πολύ δυνατό νέο i60A.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έχει δοκιμάσει κανείς τον 30αρη sigma και τον 35 sony να μας πει ποιος είναι καλύτερος σε χρώματα ευκρίνεια κλπ? Επίσης, να με αγχώνει που δεν έχει σταθεροποίηση ο sigma? Η σταθεροποίηση σε τι ταχύτητες θα κάνει ην διαφορά? Σορρυ για τις ερωτήσεις αλλά δεν έχω εμπειρία με φακούς. Επίσης απο black friday έχει αγοράσει κάποιος?

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν είναι ακριβοί οι φακοί της Sony οικονομικούς δεν έχει.

450 για 50αρη 1.8 (eq) φακο crop (μιλαω για τον sony35 1.8) ειναι πολλα σε καθε περιπτωση. Το οτι δεν εχει οικονομικους φακους, δεν συνεπαγεται οτι αυτοι που εχει δεν ειναι ακριβοι.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Έχει δοκιμάσει κανείς τον 30αρη sigma και τον 35 sony να μας πει ποιος είναι καλύτερος σε χρώματα ευκρίνεια κλπ? Επίσης, να με αγχώνει που δεν έχει σταθεροποίηση ο sigma? Η σταθεροποίηση σε τι ταχύτητες θα κάνει ην διαφορά? Σορρυ για τις ερωτήσεις αλλά δεν έχω εμπειρία με φακούς. Επίσης απο black friday έχει αγοράσει κάποιος?

Αυτο που επρεπε να σε "αγχωνει" ειναι ο οτι ο sigma 30 ειναι 2.8 και οχι 1.8 που ειναι ο sony. Βεβαια ισως να ειναι λιγο πιο βολικο το εστιακο του.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

450 για 50αρη 1.8 (eq) φακο crop (μιλαω για τον sony35 1.8) ειναι πολλα σε καθε περιπτωση. Το οτι δεν εχει οικονομικους φακους, δεν συνεπαγεται οτι αυτοι που εχει δεν ειναι ακριβοι.

Αυτο που επρεπε να σε "αγχωνει" ειναι ο οτι ο sigma 30 ειναι 2.8 και οχι 1.8 που ειναι ο sony. Βεβαια ισως να ειναι λιγο πιο βολικο το εστιακο του.

Ο Sigma είναι 1,4.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Νομιζα οτι ο φιλος ρωταει για τον φτηνο SIGMA 30 2.8 dn