Sony α6000

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ασχημο πραγμα η μικρη γκαμα σε φακους σε αντθεση με τις 4/3 που εχουν πολυ πραμα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έφυγα από την Α6000 και πήγα στο m4/3!!:2thumb22sup:

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οι sigma φακοί δεν χρησιμοποιούν το phase detection σύστημα της μηχανής άλλα μόνο το contrast detection, που σημαίνει ότι δεν αποδίδουν το ίδιο καλά σε CAF και Tracking τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος σε σχέση με τους Native φακούς sony που αξιοποιούν και τα 2 συστήματα εστίασης... βέβαια ούτε όλοι οι sony φακοί αξιοποιούν τα 2 συστήματα εστίασης, π.χ. ο sony 16mmf2,8 είναι σαν τους sigma και ο sony 50mmf1,8 δεν αξιοποιεί σωστά την υβριδική εστίαση...όλοι οι υπόλοιποι από όσο ξέρω αξιοποιούν πλήρως το σύστημα εστίασης της μηχανής...

Κανεις λαθος. Ο καινουριος 1.4 χρησιμοποιει κανονικα pdaf σε ολο το καδρο αλλα κ eye detection. Οπως κ ο 50αρης που ειπες. Απλα εχει αργο μοτερ

Last edited:

Τλκ μετά απο αρκετό καιρό ψαξίματος οι ειδικοί τι έχετε να πείτε για τον Sigma 30mm 1,4 και τον Sony 35mm 1,8? Τλκ η έλλειψη σταθεροποίησης θα είναι θέμα στον sigma σε κλειστούς χώρους όπως σπιτι εκκλησία κλπ? Τον έχει κάποιος να μας πει γνώμη? Επίσης όσον αφορά το focus είίναι τόσο χάλια? Ευχαριστώ!

Τελικα πηρα την αποφαση να τον δωσω τον 35αρη αν αργοτερα βγει κανενας 1.8 20-24 θα τον παρω.

Εδω είμαι για τον 35... Πες μου αν θες να τον δώσεις. Και μετά θα δώσω τον sel5018 να παει σε άλλα χέρια.... Η αν κάποιος έχει τον sigma 30 1.4 για δόσιμο.

με επιασε προκοπη να βαλω playmemories apps και δεν βρισκω την διαδικασία ... μπορει καποιος να μου δωσει link h οδηγιες? πως αγοραζω και τι δηλωνω? ευχαριστω

1. Δηλώνεις κατά την εγγραφή σου στο playmemoriescameraapps.com χώρα Αγγλία.
2. Αγοράζεις psn card [digital code] από amazon.co.uk ή ebay.co.uk. Απαραίτητα αγγλική κάρτα, αφού δήλωσες Αγγλία, αλλιώς δεν θα δουλέψει.
3. Φορτώνεις το wallet σου στο playmemories με τον κωδικό της κάρτας που αγόρασες.
4. Αγοράζεις το app με τα λεφτά που έχεις πλέον στο wallet σου.

Παιδιά καλησπέρα. Επειδή έχω σοκαριστεί με την τιμή, αυτός δεν είναι 35αρης sony ή κάνω λάθος? Γτ τόσο φθηνό άραγε? Λέτε να παίζει τπτ?
http://www.ebay.de/itm/Sony-SAL-DT-...368674?hash=item3f75631a22:g:WgQAAOSw3v5YnZbW

Αυτος ειναι a mount.... Οι SAL ειναι a mount κ οι SEL emount

Αυτος ειναι a mount.... Οι SAL ειναι a mount κ οι SEL emount

Γιατί βλέπω οτι είναι ίδιος με τον emount. Άρα δεν κάνει ε? Βέβαια αν δεις κ την περιγραφή απο κάτω (οτι να ναι γράουν , γράφουν οτι είναι και για apc-sensor). Δεν ξέρω.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω τελικα αποφασισα να μην τον δωσω τον 35αρη αν καποια στιγμη βρω τα λεφτα θα παρω τον 18-105 αλλα το λαθος να δωσω τον φακο μου δεν το κανω.
Το εκανα μια φορα που μου ελεγαν οτι ο 16-50 πανω απο 80 ευρω δεν πωλειται και τον εδωσα για 80 ευρω και ολοι τον πουλανε +- 150 ευρω.

το ότι τον πουλάνε 150ευρώ δε σημαίνει ότι θα βρεθεί και κάποιος να τον αγοράσει....

εγώ τον έδινα 100ευρώ καινούργιο και δε ενδιαφέρθηκε κανείς

ο συγκεκριμενος πάντως κιτ αν και τρώει το βρίσιμο της αρκούδας είναι πολύ πρακτικός στην a6X00 σειρά

το ότι τον πουλάνε 150ευρώ δε σημαίνει ότι θα βρεθεί και κάποιος να τον αγοράσει....

εγώ τον έδινα 100ευρώ καινούργιο και δε ενδιαφέρθηκε κανείς

ο συγκεκριμενος πάντως κιτ αν και τρώει το βρίσιμο της αρκούδας είναι πολύ πρακτικός στην a6X00 σειρά

Σωστος!

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σωστος!

Οταν λες πρακτικος;

Ρωταω γιατι εχω σκοπο να μαζεψω λεφτα για να παρω τον 18-105 για καμια παραλια για τις διακοπες και αν με τον 16-50 θα κανω παλι την δουλεια μου με 100 ευρω αν φυσικα τον βρω τοσο να μην δωσω 400-550 για τον αλλον αναλογως αν τον παρω καινουριο η μεταχειρισμενο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Που ειναι η διορθωση παραμορφωσης φακου εχει η A6000 και υποστηριζει τον 35αρη;

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οταν λες πρακτικος;

Ρωταω γιατι εχω σκοπο να μαζεψω λεφτα για να παρω τον 18-105 για καμια παραλια για τις διακοπες και αν με τον 16-50 θα κανω παλι την δουλεια μου με 100 ευρω αν φυσικα τον βρω τοσο να μην δωσω 400-550 για τον αλλον αναλογως αν τον παρω καινουριο η μεταχειρισμενο.

Πρακτικος λογω μεγεθους φυσικα. Ο 18-105 θα σου δωσει πολυ καλυτερη σταθεροποιηση για το βιντεο, πιο γρηγορη εστιαση (G series) και μεγαλυτερο ευρος. Επισης αν τον θες κ για την παραλια εχει το θετικο οτι ο φακος μενει σταθερος στο ζουμ και ετσι θα μειωθουν οι πιθανοτητες να μπουν σκονες μεσα απο τα κινουμερα μερη, οπως πχ εχει ο μικρος. Βεβαια ειναι αρκετα μεγαλυτερος και εχει παρομοια οπτικη αποδοση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πρακτικος λογω μεγεθους φυσικα. Ο 18-105 θα σου δωσει πολυ καλυτερη σταθεροποιηση για το βιντεο, πιο γρηγορη εστιαση (G series) και μεγαλυτερο ευρος. Επισης αν τον θες κ για την παραλια εχει το θετικο οτι ο φακος μενει σταθερος στο ζουμ και ετσι θα μειωθουν οι πιθανοτητες να μπουν σκονες μεσα απο τα κινουμερα μερη, οπως πχ εχει ο μικρος. Βεβαια ειναι αρκετα μεγαλυτερος και εχει παρομοια οπτικη αποδοση.

Αρα η γνωμη σου κουμπαρα και μαζεμα λεφτα για τον 105 και να ξεχασω τον κιτ;

Το μεγαλο ζουμ δεν με πολυ ενδιαφερει και αν εχει την ιδια αποδοση με τον κιτ μηπως ειναι πολλα τα 300-400 ευρω παραπανω που θα δωσω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αρα η γνωμη σου κουμπαρα και μαζεμα λεφτα για τον 105 και να ξεχασω τον κιτ;

Αν εξαιρεσεις το μεγεθος θα προτιμουσα τον 18-105.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν εξαιρεσεις το μεγεθος θα προτιμουσα τον 18-105.

Το μεγεθος δεν με αποσχολει καθολου οπως δεν με αποσχολει και το μεγαλο ζουμ και με αυτα αν η ποιοτητα του στις φωτογραφιες ειναι ιδια με τον κιτ με το μονο + το σταθερο F4 για το βιντεο δεν ξερω τελικα αν αξιζει σαν μεταχειρισμενος τα 300-350 παραπανω απο τον κιτ με την σκεψη οτι θα εχω και τον 35αρη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το μεγεθος δεν με αποσχολει καθολου οπως δεν με αποσχολει και το μεγαλο ζουμ και με αυτα αν η ποιοτητα του στις φωτογραφιες ειναι ιδια με τον κιτ με το μονο + το σταθερο F4 για το βιντεο δεν ξερω τελικα αν αξιζει σαν μεταχειρισμενος τα 300-350 παραπανω απο τον κιτ με την σκεψη οτι θα εχω και τον 35αρη.

Πληρωνεις την καλυτερη σταθεροποιηση, το σταθερο f4 κ την πιο γρηγορη εστιαση. Αν δεν τα χρειαζεσαι δεν τον παιρνεις. Εγω θα μαζευα χρηματα κ θα περιμενα καμια καλη περιπτωση μεταχειρισμενου 1670

Εδω 2 βιντακια που ελπιζω να σε βοηθησουν να κατασταλαξεις

https://www.youtube.com/watch?v=Th6WgRqyOrE&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=hiVYb-960QU&t=67s