Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Όταν δώσεις τη κάμερα σε άλλον του λες .. από δω κλειδώνεις και από δω κάνεις κλικ. Μπορείς να κάνεις ότι εσύ επιθυμείς η κάμερα σου δίνει εναλλακτικές για για εύκολες και δύσκολες συνθήκες από στατικές ως παν γρήγορες. Συ θα επιλέξεις τι χρειάζεσαι στη κάθε περίπτωση.
Πχ πορτραίτο; εστίαση στο μάτι, γρήγορη κίνηση; πρέπει να κλειδώσω την εστίαση μου, δεν είμαι σίγουρος ότι εστίασε; κάνουμε ζουμ και με Peek σιγουρευόμαστε, θέλουμε να κλειδώσουμε το παιδί μας ανάμεσα σε χίλια άτομα; το κάνουμε registry.

https://www.youtube.com/watch?v=_xZ8SYVwIzE

Μια ιδέα που μπορώ να σου δώσω για να μην ψάχνεσαι με τα χρώματα .. άσχετο .. βάλε στην επιλογή portrait όχι stadart και μείωσε το saturation -1 η και -2,

Last edited:

Θα το δοκιμάσω. Μπορώ να μην απενεργοποιησω την εστίαση απο το κλείστρο? Ώστε αν δώσω σε κάποιον την μηχανή να μην ψάχνετε?

Να στήσεις την μηχανή σου όπως σε βολεύει. Είναι δική σου και ρύθμισέ την όπως σε εξυπηρετεί καλύτερα. Ρύθμισέ την βάση των αναγκών σου.

Μην σκέφτεσαι τι θα κάνει ο επόμενος.

Kαλησπερα στην παρεα!
Αν και 1 χρονο τωρα κάτοχος της α6000, δεν εχω προλάβει να εντρυφήσω στις δυνατότητές της .
Προσφατα ομως εκανα ενα βήμα παραπέρα αγοράζοντας 2 vintage φακους του 1979 της minolta που μου εχουν ανοιξει την ορεξη για περισσοτερο ψαξιμο.
Για αρχη αρχισα να δουλευω λιγο το lightbox και να ψαχνομαι για τις καλυτερες στανταρ ρυθμισεις που πρεπει να εχει η μηχανη.
1ον σε διαφορα αρθρα και βιντεο στο youtube εχω βρει 3-4 προτασεις πακετων ρυθμισεων για γενικη χρηση. Εχετε βρει και εφαρμοσει καποιο εσεις?
2ον εχει δοκιμασει κανεις τις μπαταριες vivitar που βρισκω σε καλη τιμη απο ebay?

Last edited:

To ειχα ξεχασει το αμαζον! Ευχαριστω!
Αρα πρεπει να διαλεξω αναμεσα σε vivitar Patona ή dste
https://www.amazon.com/dp/B00EXV1IAS..._vj2nybY53MBW2
http://www.ebay.com/itm/291830736087
http://www.amazon.com/DSTE-NP-FW50-...94606074&sr=1-2&keywords=dste+np-fw50+battery
Aπο προσωπικη εμπειρια κανεις?
Moλις βρηκα και αυτη https://www.amazon.com/Wasabi-Power-Compatible-Cyber-shot-DSC-RX10/dp/B01N75RAAS/ref=pd_cp_421_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0049WBZEK&pd_rd_r=QY0WN4RYFAPEE931WCFP&pd_rd_w=NFarm&pd_rd_wg=DumOl&refRID=QY0WN4RYFAPEE931WCFP&th=1
Καμια γνωμη ποια απο τις 4 ???

Παίρνει η a6000 κατ' ευθείαν παλιούς φακούς minolta; Πώρε πληγές που θα μ' ανοίξετε....

Ακούστε παιδιά η Sony A6000 φορά ότι φακούς θελήσετε με αντάπτορες. Το θέμα είναι ότι δε θα πάρετε ότι δίνει η κάμερα. Παίξτε μαζί της με μαμίσιους φακούς δείτε " τα κάλλη της" και στη συνέχεια ντύστε την όπως θέλετε. Όλα αυτά όταν μάθετε να παίζετε μαζί της με τυφλό σύστημα.
Εκεί η κάμερα θα σας δώσει τα πάντα της.

Όλα τα παραπάνω τα λέω γιατί δε μπορείς να πας σε action φωτογράφιση όπου είναι ικανή η κάμερα η σε βίντεο με χειροκίνητους η παλαιούς φακούς όπου είναι αργοί στην εστίαση και κάνουν φασαρία.

... δύο σελίδες πιο πίσω κάνουμε αναφορά σε μπαταρίες.....

Ακούστε παιδιά η Sony A6000 φορά ότι φακούς θελήσετε με αντάπτορες. Το θέμα είναι ότι δε θα πάρετε ότι δίνει η κάμερα. Παίξτε μαζί της με μαμίσιους φακούς δείτε " τα κάλλη της" και στη συνέχεια ντύστε την όπως θέλετε. Όλα αυτά όταν μάθετε να παίζετε μαζί της με τυφλό σύστημα.
Εκεί η κάμερα θα σας δώσει τα πάντα της.

Όλα τα παραπάνω τα λέω γιατί δε μπορείς να πας σε action φωτογράφιση όπου είναι ικανή η κάμερα η σε βίντεο με χειροκίνητους η παλαιούς φακούς όπου είναι αργοί στην εστίαση και κάνουν φασαρία.

... δύο σελίδες πιο πίσω κάνουμε αναφορά σε μπαταρίες.....

Eμενα προσωπικα οι vintage μου εδωσαν το κατι παραπανω που μου ελειπε σε σχεση με αυτα που εδινε το κιτ και κυριως ορεξη για παιχνιδι.
Για παραδειγμα στα πορτραιτα με τον μινολτα 50mm που για την α6000 ειναι επι 1,5 δηλαδη 75mm (αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με ) εχω βρει τη χαρα μου και εχω βγαλει σαφως πιο ωραιες φωτο το μοντελο μου - την κορη μου :) .
Με τον μινολτα tele καλυψα τις αναγκες μου για μακρυα !
Και το κυριοτερο??? και οι 2 φακοι με τον ειδικο ανταπτορα με κοστος κατω των 100 ευρω.Ποσο ηθελα για αντιστοιχους φακους μαμισους?????1000-1500???Το χαος!!!!
Φυσικα κουραστικανα τους βρω σε αψογοι κατασταση αλλά τους βρηκα!!!!!
Θα ανεβασω με την πρωτη ευκαιρια δειγματα να δειτε τα υπεροχα χρωματα που βγαζουν!
Παιζουν και πολλα βιντεο στο youtube (minolta-a6000) που δειχνουν τις δυνατοτητες αυτων των φακων!
Εννοειται πως αναλογως την περισταση αλλαζεις και βαζεις τον καταλληλο φακο!
Και δεν σημαινει οτι θα χρησιμοποιεις συνεχεια τους χειροκινητους παλιους(που πιστεψτε με συνηθίζονται πολυ ευκολα!!!)
Διαβασα τις αναφορες 2 σελιδες πιο πισω απο εκει κατεληξα σε αυτες τις 4 πιθανες.

Έχει αρκετούς προσιτούς prime που αξίζουν με λίγα χρήματα όπως λέει ο Γιάννης για τον 50άρη.

Αλλά οι legacy φακοί έχουν κι αυτοί την γλύκα τους.

Με τον 50άρη Helios 81n έχω βγάλει φωτογραφίες που με έχει καταπλήξει. Έχει παλιούς φακούς που είναι αστέρια. Ειδικά η Minolta έχει βγάλει καλά δείγματα.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη, μακαρι να είχα την όρασή που εϊχα πρίν 20 χρόνια (βοηθάνε βέβαια πολύ πλεόν το focus peaking και το magnify στην επιτυχή εστίαση), το γράψιμο μερικών παλιών αναλογικών φακών δεν έχει καμία σχέση με το κλινικό γραψιμο των νέων σχεδιάσεων, η οξύτητα, τα τέλεια άκρα, κλπ. δεν είναι το πάν. Ξέρω πολλούς φωτογράφους που τους χρησιμοποιούν γνωρίζοντας τον χαρακτήρα τους και βγάζουν καταπληκτικές φωτογραφίες (ένας εϊναι και ο Παύλος μας @Paulmarinis) ή τραβούν εκπληκτικά βίντεο με τον <παλιομοδίτικο> χειροκίνητο τρόπο εστίασης, αν δεν κυνηγάς το CAF και έχεις χρόνο να φωτογραφϊσεις και θέλεις να κρατήσεις χαμηλά το budget εϊναι μια επιλογή που δεν πρέπει να την αφαιροϋμε προτείνοντας πάντα τις τοπ digital σχεδιάσεις. To καλοκαίρι που είχα πραγματικά χρόνο να φωτογραφίσω στις διακοπές μου περισσότερο απο όλους τους φακοϋς μου ευχαριστήθηκα τον Voigtlander 25/0.95 (παρότι είναι νέας σχεδίασης το γράψιμο του μοιάζει στους παλιούς αναλογικούς φακούς) και τους δύο Lensbaby που είχα μαζί μου και συνειρμικά θα ήθελα να είχα μαζί μου και κάποιους ΟΜ με το booster που έχω.

O 50αρης 1.8 και με σταθεροποιηση έχει 300 ευρω το πολύ... Οχι και 1000.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Εγραψα 1000-1500 και για τους δυο!
Αλλα αν αυτο ειναι το θεμα σε ολα οσα σας εγραψα να το διορθωσω σε 700-1000 ???
Παλι η ουσια ειναι η ιδια, 7 εως 10 φορες ακριβοτεροι η μαμισιοι, χρηματα για πολλους ερασιτεχνες οπως εγω αδιανοητα πολλα!

Καλα, κι εγώ το ίδιο... Ο φακός που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο απ όλους ήταν ο voiglander 50mm 1.1 στην a7s!
Άλλο γράψιμο εντελώς...

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Kαλησπερα στην παρεα!
Αν και 1 χρονο τωρα κάτοχος της α6000, δεν εχω προλάβει να εντρυφήσω στις δυνατότητές της .
Προσφατα ομως εκανα ενα βήμα παραπέρα αγοράζοντας 2 vintage φακους του 1979 της minolta που μου εχουν ανοιξει την ορεξη για περισσοτερο ψαξιμο.
Για αρχη αρχισα να δουλευω λιγο το lightbox και να ψαχνομαι για τις καλυτερες στανταρ ρυθμισεις που πρεπει να εχει η μηχανη.
1ον σε διαφορα αρθρα και βιντεο στο youtube εχω βρει 3-4 προτασεις πακετων ρυθμισεων για γενικη χρηση. Εχετε βρει και εφαρμοσει καποιο εσεις?
2ον εχει δοκιμασει κανεις τις μπαταριες vivitar που βρισκω σε καλη τιμη απο ebay?

Τις συγκεκριμένες μπαταρίες τις έχω κανα δεκάμηνο και είναι οκ η συμπεριφορά τους ακόμη, οχρόνος θα δείξει.

Προσωπικά για φωτό μόνο γιατί με βίντεο δεν ασχολούμαι πιά, οι φακοί που χρησιμοποιώ περισσότερο με σειρά χρήσεις είναι
SEL-24F18Z
Vivitar Series 1 28-90mm f/2.8-3.5
Τον κιτ της μηχανής
Και αρκετά πειράματα με HELIOS-44 2/58

Αν έχω καταλάβει , panos_adgr είσαι των landscapes , στατικά θέματα , πιστεύω θα την καταβρείς αν έχεις παλιούς φακούς

Αν έχω καταλάβει , panos_adgr είσαι των landscapes , στατικά θέματα , πιστεύω θα την καταβρείς αν έχεις παλιούς φακούς

Καλημέρα. Γενικότερα μου αρέσουν τα τοπία τα κάστρα και τα stills.

Και ναι μου αρέσουν πολύ οι παλιοί φακοί. Προς το παρόν έχω έναν helios 81n έναν midori 28mm κι έναν mir 20n. Βέβαια είναι όλοι για nikon.

Την έχω καταβρεί πάντως με την a6000. Μπορώ να την παίρνω παντού. Είναι πολύ compact. Εχθές πήγα μια βόλτα στο Γκάζι και τράβηξα ωραίες φωτό.

Re: Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τις συγκεκριμένες μπαταρίες τις έχω κανα δεκάμηνο και είναι οκ η συμπεριφορά τους ακόμη, οχρόνος θα δείξει.

Σε ευχαριστω φιλε μου! Καλο δειγμα το 10μηνο!