Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Η αποψη ενος επαγγελματια φωτογραφου σπορ για την Α6000... περιλαμβανει και καποια tips για sport shooting.

YG... εχει ενα μικρο λαθος για το AF drive and tracking mode , αλλα δεν επηρεαζει το setup της μηχανης

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Για εστίαση σε low light καταστασεις, δείτε κι αυτό το setup , μπορεί να σας φανεί χρήσιμο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την Κυριακή που μας πέρασε (18-1-2015) συμμετείχα σε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε στο Αττικό πάρκο η Sony Hellas σε συνεργασία με το κατάστημα του Μάρκου Σταυρινάκη. Εκεί έπιασα για πρώτη φορά μια Sony στα χέρια μου, μια a6000 με φακό 55-210 συγκεκριμένα, πετυχαίνοντας να κερδίσω το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 30 συμμετοχές. Είχα τη μηχανή στη διάθεσή μου για περίπου μιάμιση ώρα, μαζί με έναν ακόμα συνάδερφο, αλλά μέσα στην αντηλιά και σε συνδυασμό με τη μη γνώση περί σωμάτων Sony και την έντονη αντηλιά, απλά μπόρεσα να κάνω κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Το τελικό αποτέλεσμα, τηρουμένω των αναλογιών, με εξέπληξε ευχάριστα, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο αισθητήρας είναι απλά εξαιρετικός
Κάποια δείγματα jpeg θα βρείτε στο λινκ που παραθέτω
https://plus.google.com/u/0/photos/+nikosvitsilakis/albums/6106323851254279329

Μπράβο Νικο, ήταν να έρθω κι εγώ αλλα τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η συμμετοχη...

Μήπως έπιασες τη νέα A7 MKII ?

ΥΓ... και που να έβαζες πάνω της τον FE 70-200 f/4 !!! -bye-

YΓ2... πως ήταν ο 55-210 σε ταχύτητα εστίασης ?

ΥΓ3... ωραίες φωτό , ειδικά αυτές με τις σαύρες!

Last edited:

Θενκς Γιάννη και κρίμα που δεν ήρθες, περάσαμε όμορφα!
Την Α7 ΙΙ την έπιασα για λίγο στα χέρια μου με τον 70-200/4 σε εσωτερικό χώρο και εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητα εστίασης (στις συγκεκριμένες συνθήκες, φαντάζομαι πως στο φως του ήλιου θα είναι ακόμα πιο γρήγορη). Ο 55-210 σε καλό φως είναι καλός έως πολύ καλός σε ταχύτητα εστίασης, στους κλειστούς χώρους δυσκολευόταν λίγο αλλά όταν εστίαζε εστίαζε, κοινώς ήταν ακριβέστατος!
Το θέμα είναι πως μετά το διαγωνισμό βρέθηκα με λάφυρο μια a5100 + 16-50 PZ, που σημαίνει πως ήθελα δεν ήθελα βρέθηκα κι εγώ με μια Sony :)
Θα πάω στο σχετικό νήμα και θα ζητήσω τις συμβουλές σεταρίσματος των πεπειραμένων του συστήματος!

Μην υποτιμάς την ταπεινή a5100, εφάμιλη της α6000 είναι..:a0210:
Μιλάω ως κάτοχος και των 2.

Δεν την υποτιμάω καθόλου, απεναντίας! Διάβασα ήδη πόσο καλύτερη είναι στο βίντεο, ενώ επιπρόσθετα έχει και οθόνη αφής. Και μια -ίσως λανθασμένη- εκτίμησή μου, έχω την αίσθηση ότι σε απτή ποιότητα σώματος τα πάει καλύτερα από την 6000!

Δεν την υποτιμάω καθόλου, απεναντίας! Διάβασα ήδη πόσο καλύτερη είναι στο βίντεο, ενώ επιπρόσθετα έχει και οθόνη αφής. Και μια -ίσως λανθασμένη- εκτίμησή μου, έχω την αίσθηση ότι σε απτή ποιότητα σώματος τα πάει καλύτερα από την 6000!

Το αντίθετο θα έλεγα , σε ποιότητα σώματος μου φαίνεται κάπως πλαστική σε σχέση με την α6000.
Η οθόνη αφής όμως... :award:
Πόσο λείπει από την α6000...

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση αλλά σκέφτηκα ότι η μία ήταν μοντέλο ντέμο που έχει περάσει από άπειρα χέρια και η άλλη καινούργια στο κουτί της. Αύριο θα πιασω σε μαγαζί μια καινούργια 6000 και θα σιγουρευτώ. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή!

καλοριζοικη! Πολυ μικρη και βολικη η 5100.
Δεν με βολευει πια ομως, γιατι λειπουν πολλα κουμπια, επιλογεις κλπ.

Την οθονη αφης ομως τη ζηλευω τρελλα, ειδικα με manual φακους.

Την Κυριακή που μας πέρασε (18-1-2015) συμμετείχα σε έναν φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε στο Αττικό πάρκο η Sony Hellas σε συνεργασία με το κατάστημα του Μάρκου Σταυρινάκη. Εκεί έπιασα για πρώτη φορά μια Sony στα χέρια μου, μια a6000 με φακό 55-210 συγκεκριμένα, πετυχαίνοντας να κερδίσω το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 30 συμμετοχές. Είχα τη μηχανή στη διάθεσή μου για περίπου μιάμιση ώρα, μαζί με έναν ακόμα συνάδερφο, αλλά μέσα στην αντηλιά και σε συνδυασμό με τη μη γνώση περί σωμάτων Sony και την έντονη αντηλιά, απλά μπόρεσα να κάνω κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Το τελικό αποτέλεσμα, τηρουμένω των αναλογιών, με εξέπληξε ευχάριστα, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο αισθητήρας είναι απλά εξαιρετικός
Κάποια δείγματα jpeg θα βρείτε στο λινκ που παραθέτω
https://plus.google.com/u/0/photos/+nikosvitsilakis/albums/6106323851254279329

Ωραιες φωτο,μπραβο!Σε καποιες σου ερχοταν να αγγιξεις τα ζωα!
Και κατι αλλο.Διαβασα στο προηγουμενο post,οτι εχει καλυτερο βιντεο απο την α6000.Μπορει καποιος να μου πει τι διαφορες εχει;

Last edited:

η βασική διαφορα είναι στον codec που χρησιμοποιεί. Είναι ο νέος codec της sony XAVC-S και φτάνει σε μεγαλυτερα bitrate ,μεχρι 50 Mbps.
Αυτό δίνει λίγο καλύτερη εικόνα , ειδικά σε 50 fps οπου τα 28Mbps των υπολοιπων sony, είναι λίγα , με εμφανή (?) artifacts.

Αν δε κανεις πολύ post, η διαφορα είναι μικρή , αλλα υπαρκτή.
Σίγουρα πάντως δεν είναι λόγος απόκτησης έναντι της Α6000.

αφού δεν υπάρχουν φακοί με μεγαλύτερη εστιακή απόσταση από 200μμ στο emount σύστημα, κάποιος βρήκε μια εναλλακτική λύση !
Λέγεται Sony VCL-DH1758 58mm 1.7x Telephoto Conversion Lens

Στο παρελθόν το είχε κάνει ο ίδιος με τον 55-210μμ με αρκετή επιτυχία.
Δείγματα θα βάλει το ΣΚ... οποτε περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει με τον 70-200mm.

http://www.dpreview.com/forums/thread/3787800?page=1

3124921.jpg

3124919.jpg

Ήρθα κι εγώ στην παρέα σας. Ερώτηση ένας φακός tokina 80-200 f 3.5-4.5 στα 70 ευρώ είναι καλή τιμή?

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μετά απο λίγες ημέρες με τον 18-105 μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις , είναι λίγο μεγάλος αλλα συνηθιζεται ευκολα.