Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ένα review του sony sel 18-105mm f/4 OSS απο ενα "απλο" χρηστη....
http://luxorphotoart.blogspot.de/2015/01/the-review-selp18105-zoom-lens-in.html

DSC03388bokeh.jpg

Touch οθονη, ο νεοτερος codec στο Video και σταθεροποιηση στο σωμα(αν χωραει) ειναι αυτα που λειπουν απο την α6000. Κατα τα αλλα εξωτερικα δεν προβλεπω αλλαγες.

Πότε παρουσίασε τελευταία φορά η Sony aps-c e-mount φακό; Πάνω από χρόνο έχει;

Έχει ρίξει όλο το ενδιαφέρον της στους FE και έχει παραμελήσει το aps-c.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Και τι σχέση έχει αυτό με την παραπάνω ανάρτηση;

Πότε παρουσίασε τελευταία φορά η Sony aps-c e-mount φακό; Πάνω από χρόνο έχει;

Έχει ρίξει όλο το ενδιαφέρον της στους FE και έχει παραμελήσει το aps-c.

Δυστυχώς πολύ καιρό...βασικά δύσκολα βάζεις 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, βάλε και το γεγονός ότι θέλει να σπρώξει κόσμο στις FF και το γεγονός ότι έλειπαν φακοί από τις FF μηχανές της, οπότε έδεσε το γλυκό!!! Πάντως πρέπει να κάνει κάτι για αυτό...δεν είναι μόνο να βγάζεις καινούρια σώματα πρέπει και να τα υποστηρίζεις με νέους φακούς συνεχώς....εγώ αναμένω για το πότε και αν θα βγάλει έναν φωτεινό ζουμ 16-50f2.8...μέχρι και η fuji έβγαλε τέτοιο φακό....ενώ και ο 16mm χρειάζεται ανανέωση...δεν υποστηρίζει καν το υβριδικό σύστημα εστίασης....ενώ και ο 50mm είναι πολύ αργός και χρειάζεται και αυτός αναθεώρηση...γενικά θέλει δουλειά το κομμάτι των φακών....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τι σχέση έχει αυτό με την παραπάνω ανάρτηση;

Εχει σχέση στο ότι παρουσιάζει νέα σώματα στο aps-c ενώ δεν παρουσιάζει κανένα νέο φακό εδώ και καιρό, που δεν το λες και σωστή κίνηση....

τα έχουμε πει και στο νήμα FF των Sony.
Ο APS-C αγοραστής δεν κυνηγάει μόνο μικρότερο μέγεθος και κροπ για μακρύτερο ζουμ.
Κυνηγάει και χαμηλότερες τιμές στο σύνολο του συστήματος.
Οφείλει λοιπόν να δώσει φακούς και σε αυτή την κατηγορία με ανάλογη τιμή.
Αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Πάμε όλοι στους ακριβούς Batis/Zeiss και παίρνουμε μία μεταχειρισμένη a7.

Μωρέ ας τη βγάλει επιτέλους την Α6xxx ή Α7xxx και θα βρούμε φακούς!

Touch οθονη, ο νεοτερος codec στο Video και σταθεροποιηση στο σωμα(αν χωραει) ειναι αυτα που λειπουν απο την α6000. Κατα τα αλλα εξωτερικα δεν προβλεπω αλλαγες.

Ισως κ water dust resistance?? :D

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μωρέ ας τη βγάλει επιτέλους την Α6xxx ή Α7xxx και θα βρούμε φακούς!

Nα την βγάλει μαζί σου, προσωπικά θέλω να αφήσω πίσω τις dslr και να πάω μόνο σε Sony aps-c Mirrorless άλλα για να το κάνω αυτό θέλω και κάποιους φακούς που δυστυχώς δεν μου τους δίνει η Sony...για αρχή έναν φωτεινό ζουμ με σταθερό διάφραγμα f2,8 όπως ο αντίστοιχος στις Olympus, panasonic, fuji και samsung...βασικά όλοι έχουν έναν τέτοιο φακό εκτός από την sony!!! Ωραίος ο zeiss 16-70 άλλα να δώσω 1.000 ευρώ για σταθερό f4 την ώρα που οι άλλοι με τα ίδια χρήματα σου δίνουν f2.8 ε νομίζω κοροιδευόμαστε!!

Ισως κ water dust resistance?? :D

Αμα τα δώσει όλα αυτά θα φύγει η τιμή πάνω από 1.000 ευρώ και αυτομάτως μπλέκεται στα χωράφια των Α7...κάτι που δεν το θέλει ούτε η Sony....προσωπικά θεωρώ ότι θα έχει μικρές βελτιωσούλες εδώ και εκεί για να κρατήσει και την τιμή σε λογικά πλαίσια και να μην κανιβαλιστεί με τις Α7....αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουμε δει και ούτε θα δούμε αντικαταστάτη της nex7.....

τα έχουμε πει και στο νήμα FF των Sony.
Ο APS-C αγοραστής δεν κυνηγάει μόνο μικρότερο μέγεθος και κροπ για μακρύτερο ζουμ.
Κυνηγάει και χαμηλότερες τιμές στο σύνολο του συστήματος.
Οφείλει λοιπόν να δώσει φακούς και σε αυτή την κατηγορία με ανάλογη τιμή.
Αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Πάμε όλοι στους ακριβούς Batis/Zeiss και παίρνουμε μία μεταχειρισμένη a7.

Οπως τα λες!!!.....αν είναι να σκάμε χιλιάρικα σε φακούς για crop πάμε τουλάχιστον στις FF και τελειώνει το θέμα!!!

και αν ανοιξετε και το review και τα υπόλοιπα λινκ σε εκείνο το σάητ που έδωσε ο Γ.Σπύρου πιο πάνω με τη φωτογραφία της γάτας, θα δείτε πως ο 16-70 δεν δικαιολογεί και τόσο τα χρήματα του (και το έχω διαβάσει σε πολλά φόρουμ το ίδιο).
Οπότε...μια χαρά είναι η a6000, ας βοηθήσει τρίτες εταιρίες τουλάχιστον αν δεν ενδιαφέρεται η ίδια να βγάλουν φακούς.
Ας δώσει δυνατότητα στη Sigma να μου δώσει τους φακούς της με φουλ AF όπως πρέπει και κανένα πρόβλημα.

Εντάξει, δε βγήκε και χθες το σύστημα, έχει φακούς.
Αν θες να τα σκάσεις, μπορείς να πάρεις και FE φακούς.
Αν πας και σε FF θα έχεις και προίκα.
Τώρα αν θες συγκεκριμένα αυτόν που δεν έχει, είναι πρόβλημα.
Κι εγώ θέλω περισσότερες επιλογές, αλλά προσωπικά με καλύπτει το σύστημα.
Κάποιους άλλους βέβαια, όχι.

και αν ανοιξετε και το review και τα υπόλοιπα λινκ σε εκείνο το σάητ που έδωσε ο Γ.Σπύρου πιο πάνω με τη φωτογραφία της γάτας, θα δείτε πως ο 16-70 δεν δικαιολογεί και τόσο τα χρήματα του (και το έχω διαβάσει σε πολλά φόρουμ το ίδιο).
Οπότε...μια χαρά είναι η a6000, ας βοηθήσει τρίτες εταιρίες τουλάχιστον αν δεν ενδιαφέρεται η ίδια να βγάλουν φακούς.
Ας δώσει δυνατότητα στη Sigma να μου δώσει τους φακούς της με φουλ AF όπως πρέπει και κανένα πρόβλημα.

Μακάρι!!! αυτό περιμένουμε τόσο καιρό την sigma, άλλα όπως είπες με full υποστήριξη στο υβριδικό σύστημα εστίασης....
Ο 16-70 είναι καλός φακός, άλλα καλός φακός για 500 ευρώ και ούτε cent Παραπάνω!!!! Ενώ και ο 18-105 είναι καλός φακός άλλα καλός φακός για 300 ευρώ maximum.....δυστυχώς πληρώνεις παραπάνω λόγο της έλλειψης άλλων αντίστοιχων φακών μέσα στο σύστημα...αν είναι να δώσω 1.000 ευρώ για τον 16-70 και άλλα 1.000 για τον 24mm (εξαιρετικός μεν, πανάκριβος δε) ε δεν αγοράζω και μια A7II να είμαι και άρχοντας!!!χαχα

Επίσης η Α6000 είναι από τις καλύτερες APS-C και η Α7 από τις χειρότερες FF.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εντάξει, δε βγήκε και χθες το σύστημα, έχει φακούς.
Αν θες να τα σκάσεις, μπορείς να πάρεις και FE φακούς.
Αν πας και σε FF θα έχεις και προίκα.
Τώρα αν θες συγκεκριμένα αυτόν που δεν έχει, είναι πρόβλημα.
Κι εγώ θέλω περισσότερες επιλογές, αλλά προσωπικά με καλύπτει το σύστημα.
Κάποιους άλλους βέβαια, όχι.

Ναι έχει φακούς, άλλα κάποιοι θέλουν αναθεώρηση (update) και λείπουν και κάποιοι σημαντικοί και το βασικότερο είναι ότι δεν βλέπω να βγάζει άλλους....στο FF βλέπω συνεχώς να εμφανίζει φακούς και εδώ ξυρασία....νιώθω ότι το crop για την sony ήταν απλά ένα μεταβατικό στάδιο και ρίχνει όλους της τους πόρους στο FF....δηλαδή ότι έβγαλε έβγαλε σε φακούς και απλά θα αναβαθμίζει για λίγο καιρό τα μοντέλα, μέχρι να μας δώσει κάποια στιγμή (που δεν θα αργήσει πιστεύω) κάποιο FF σώμα με κόστος 600-700 ευρώ και εκει θα είναι το τέλος του crop της συστήματος....

Επίσης η Α6000 είναι από τις καλύτερες APS-C και η Α7 από τις χειρότερες FF.

Η Α6000 είναι όχι μόνο από τις καλύτερες aps-c άλλα ίσως η καλύτερη αν συνυπολογίσεις και πόσα χρήματα κάνει, αν δεν ήταν τόσο καλή θα είχε πεθάνει το σύστημα προ πολλού....απλά είναι τόσο καλή που κρατάει το σύστημα στην ''επιφάνια''..... άλλα δεν ξέρω πόσο θα αντέξει χωρίς να έχει και την ανάλογη υποστήριξη με νέους φακούς

Νομίζω βασικό στοιχείο που φρέναρε την εξέλιξη νέων φακών ή και την είσοδο των "third parties" είναι ή ανακατωσούρα με τα συστήματα AF (CDAF/PDAF/on sensorPDAF) και σταθεροποίησης (μια στον αισθητήρα- μια στον φακό). Πραγματική ζάλη για τους κατασκευαστές φακών. Αλλο χρειάζεται το ένα άλλο το άλλο ..

Αν οπως φαίνεται να έχει κατασταλάξει η κατάσταση στο on sensor PDAF, και την σταθεροποίηση στον αισθητήρα προβλέπεται λαμπρό μέλλον ..

Σχετικά με τον 1670z, το είχα απο αρχές Οκτώβρη του 2013 μέχρι πρίν απο μια εβδομάδα όπου και τον πούλησα. Την επόμενη υπήρχε προσφορά στο Amazon fr, στα 680 ευρώ, ήμουνα έτοιμος να τον ξαναπάρω. Εκτός απο την απόδοση στις γωνίες, υπάρχουν σοβαρότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή ενώς φακού, όπως το μέγεθος η ποιότητα κατασκευής, το εστιακό εύρως, η σταθερή απόδοση κλπ κλπ. όπου ο συγκεκριμένος φακός τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό. Επι πλέον η απόδοση του στο κέντρο, ανεξαρτήτως διαφράγματος ήταν επιπέδου prime σε όλα τα εστιακά.

Σχετικά με τον 1670z, το είχα απο αρχές Οκτώβρη του 2013 μέχρι πρίν απο μια εβδομάδα όπου και τον πούλησα. Την επόμενη υπήρχε προσφορά στο Amazon fr, στα 680 ευρώ, ήμουνα έτοιμος να τον ξαναπάρω. Εκτός απο την απόδοση στις γωνίες, υπάρχουν σοβαρότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή ενώς φακού, όπως το μέγεθος η ποιότητα κατασκευής, το εστιακό εύρως, η σταθερή απόδοση κλπ κλπ. όπου ο συγκεκριμένος φακός τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό. Επι πλέον η απόδοση του στο κέντρο, ανεξαρτήτως διαφράγματος ήταν επιπέδου prime σε όλα τα εστιακά.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, άλλα 1.000 ευρώ ήταν ΠΑΡΑ πολλά για φακό σκοτεινό με f4....για 680 ευρώ είναι σχετικά εντάξει τιμή...άλλα και πάλι....όταν π.χ. η Olympus δίνει τον εξαιρετικό 12-40f2.8 με αδιαβροχοποίηση, πλήρως μεταλικό στην ίδια τιμή εεε είναι κάπως ακριβός ο zeiss πως να το κάνουμε!!!