Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ναι αλλά σκάμε στο ίδιο πρόβλημα που είχαμε αναφέρει και στο νήμα της rx10. Ότι το βίντεο στα 50 fps παρατηρείται να έχει κάποια θέματα.
Για αυτούς που μας ενδιαφέρουν τα πολλά fps νομίζω ότι η a6000 υπόσχεται πιο πολλά.

Δε νομιζω... τα ιδια χαρακτηριστικα εχουν σαν codecs.
Δεν αλλαζει τιποτα σ αυτο, 28 Μbps ειναι και οι 2 στα 50p.
Αν θες κατι καλυτερο (και στις 2) , μονο με εξωτερικο εγγραφεα.

Να πάρει...αφού με τον ίδιο αισθητήρα η d5300 δίνει περίπου 35 Mbps bitrate στο 1080p/50/60p (.mov).
Αμάν ρε Sony!!! Αμάν! Αφού κάνεις το καλό (σουπερ ντουπερ AF tracking) κάντο ολοκληρωμένα (καλό bitrate)! Έχεις και καλό επεξεργαστή - εκμεταλλεύσου τον!

Συγκεντρώνω όσα περισσότερα δειγματα μπορώ από video να δω αν είναι τελικά η μηχανή που θα πάρει τα λεφτά μου ( τα έχω ήδη βγάλει στην άκρη :-) ).
Δεν έχω βρει ακόμα αρκετά 50/60p.
Τα λίγα frames έχουν πολύ καλή ποιότητα ομολογουμένως. Δυστυχώς κάποια που βρήκα ήταν γυρισμένα με κάτι φακούς ZEISS που είναι πιο ακριβοί από την μηχανή.

Edit: μήπως να ψάξω σπόνσορα να πάρω και εξωτερικό εγγραφέα ή την GH4 να τελειώνουμε; :flipout:

Last edited:

πρωτον, οι 2 codec διαφερουν μεταξυ τους, οποτε η συγκριση μονο με τα bitrate δεν εχει μεγαλη σημασια.
Δευτερον, εισαι σιγουρος οτι μπορεις να ξεχωρισεις υλικο μεταξυ 28 και 35 mpbs ...? :p

Ναι αλλά σκάμε στο ίδιο πρόβλημα που είχαμε αναφέρει και στο νήμα της rx10. Ότι το βίντεο στα 50 fps παρατηρείται να έχει κάποια θέματα.
Για αυτούς που μας ενδιαφέρουν τα πολλά fps νομίζω ότι η a6000 υπόσχεται πιο πολλά.

Πως υπόσχεται πιο πολλά την στιγμή που για την RX10 αναφέρθηκε οτι πουσάρισαν σε ταχύτητα τον αισθητήρα ωστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε full scan (και πάλι δεν είναι σίγουρο αν σε 50fps είναι full scan το υλικό) ενω για την Α6000 δεν ακούστηκε κιχ ?. Kαι είναι και πιο εύκολο να γίνει αυτο σε μικρούς αισθητήρες ..

Επίσης υπόψιν οτι με το ανέβασμα της απόκρισης σε AF δυσκολεύει το πράγμα γιατι ο αισθητήρας αναγκάζεται να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα και με μεγάλες ταχύτητες. Το λογικό είναι να υπάρχει skipping τουλάχιστον στις περιοχές των πιξελ που χρησιμοποιούνται για AF, αν οχι σε 25fps .. σε 50fps που είναι 2χ η δυσκολία ..

Να πάρει...αφού με τον ίδιο αισθητήρα η d5300 δίνει περίπου 35 Mbps bitrate στο 1080p/50/60p (.mov).
Αμάν ρε Sony!!! Αμάν! Αφού κάνεις το καλό (σουπερ ντουπερ AF tracking) κάντο ολοκληρωμένα (καλό bitrate)! Έχεις και καλό επεξεργαστή - εκμεταλλεύσου τον!

Συγκεντρώνω όσα περισσότερα δειγματα μπορώ από video να δω αν είναι τελικά η μηχανή που θα πάρει τα λεφτά μου ( τα έχω ήδη βγάλει στην άκρη :-) ).
Δεν έχω βρει ακόμα αρκετά 50/60p.
Τα λίγα frames έχουν πολύ καλή ποιότητα ομολογουμένως. Δυστυχώς κάποια που βρήκα ήταν γυρισμένα με κάτι φακούς ZEISS που είναι πιο ακριβοί από την μηχανή.

Edit: μήπως να ψάξω σπόνσορα να πάρω και εξωτερικό εγγραφέα ή την GH4 να τελειώνουμε; :flipout:

Δωσε βρε κανένα λινκ με τα out of camera *.mov ...

Eπίσης αλλο επεξεργαστής BIONZ άλλο encoder-decoder που είναι ξεχωριστό τσιπάκι ..

To clip 25fps της Α6000 απο το EOSHD είναι πανομοιότυπο σε encoding με της RX10. Μαλιστα η Sony δεν χρησιμοποιεί B frames (που ανεβάζουν την αποτελεσματικότητα εως και 20%, αλλά κάνουν και πιο βαριά την επεξεργασία ..).

Η Νικον στις προηγούμενες γενιές χρησιμοποιούσε και B frames (έχουν ισως το καλύτερο encoder ..) θέλω να δω και για την D5300 ..

το προβλημα της α6000 δεν ειναι τοσο ο αισθητηρας ή ο codec οσο οι φακοι που υπαρχουν .

Ο μονος που μπορει καπως να συγκριθει συνολικα , ειναι ο 18-105 OSS f/4 ,που εχει powerzoom , σταθερο διαφραγμα ,ικανοποιητικο ευρος, αλλα η αποδοση του υπολειπεται του zeiss της rx10.

Last edited:

Τα βίντεο της d5300 τα είχα βρει κυρίως απο το http://www.dvxuser.com/V6/showthread.php?316146-Nikon-D5300-video-samples
και από διάφορα αλλα στο vimeo που άφηναν να κατεβάσεις. Τώρα δε θυμάμαι ποιο απο αυτα που εχω κατεβασα απο που. Πρέπει να ξανακοιτάξω με βάση τα filenames.
Αλλά γενικά έμεινα ευχαριστημενος.

Αν βρω τετοια πολλά δειγματα και απο την a6000 θα ειμαι ευχαριστημένος.
Ναι δεν μπορώ να συγκρίνω μεταξύ τους τα codecs αλλά γενικότερα τα περισσότερα fps καλό θα ήταν να έχουν περισσότερο bitrate κατά πολύ από τα 24/25 fps εφόσον προορίζονται για slow motion (μινιμουμ 50% επιβραδυνση).

γι αυτο υπαρχουν οι εξωτερικοι εγγραφεις.
Αλλωστε δε νομιζω οτι τη θες για τοσο επαγγελματικη μηχανη.
Μονο για διαφημιστικα δε κανει... για οτι αλλο θελεις , με λιγο ποστ, μια χαρα ειναι.
Αμα δεις τι υλικο μου ερχεται εμενα στο καναλι, θα φριξεις !

Μπορεί κάποιος να κανει μετατροπή σε DNG το http://216.18.212.226/PRODS/sony-a6000/FULLRES/A6000hVFAI00100.ARW και να το ανεβάσει ?.

με το τελευταίο DNG converter http://labs.adobe.com/downloads/cameraraw8-4.html

To θέλω για να κάνω color profile .. δυστυχώς ο converter δεν δουλεύει με vista που είναι το λειτουργικό μου :(

αφού με το νέο AF ξεπέρασα τους ενδιασμούς για mirrorless, άρχισα να κοιτάω σοβαρά για την αγορά της.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι το θέμα με τo firmware και την υποστήριξη του γρήγορου AF.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει firmware για κανέναν φακό για την α6000.
Ο kit φακός θα το υποστηρίζει;

Σκεφτομουν να πάρω το σώμα με τον 16mm f2.8 για αρχή και μετά να περάσω στον 35 ή 50mm f1.8 OSS.
Αλλά αν δεν υποστηρίζουν το γρήγορο AF, και η Sony βγάζει τα firmware με αργους ρυθμούς (αυτό δεν το ξέρω αλλά το φοβάμαι), τότε ίσως καταφύγω στον kit φακό.

απ οτι λενε ο sony sel 50mm 1.8 υποστηριζει ηδη το PDAF , το ιδιο και ο κιτ φακος, οπως και ο zeiss 17-70 και zeiss 24mm 1.8
O 35mm δεν ξερουμε ακομα....

Μπορεί κάποιος να κανει μετατροπή σε DNG το http://216.18.212.226/PRODS/sony-a6000/FULLRES/A6000hVFAI00100.ARW και να το ανεβάσει ?.

με το τελευταίο DNG converter http://labs.adobe.com/downloads/cameraraw8-4.html

To θέλω για να κάνω color profile .. δυστυχώς ο converter δεν δουλεύει με vista που είναι το λειτουργικό μου :(

To έκανα covert με το 8.4 DNG converter και το έχω εδώ:
https://www.dropbox.com/sh/m2u4ba3rbjzbcay/EgRKp913OE

Υ.Γ. το rawtherapee δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί στα windows 7 64bit δεν έχω εντοπίσει ακόμα που είναι ο αντίστοιχος φάκελος για το camconst.json θα το ψαξω λιγο καλυτερα καποια στιγμή.

αφού με το νέο AF ξεπέρασα τους ενδιασμούς για mirrorless, άρχισα να κοιτάω σοβαρά για την αγορά της.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι το θέμα με τo firmware και την υποστήριξη του γρήγορου AF.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει firmware για κανέναν φακό για την α6000.
Ο kit φακός θα το υποστηρίζει;

Σκεφτομουν να πάρω το σώμα με τον 16mm f2.8 για αρχή και μετά να περάσω στον 35 ή 50mm f1.8 OSS.
Αλλά αν δεν υποστηρίζουν το γρήγορο AF, και η Sony βγάζει τα firmware με αργους ρυθμούς (αυτό δεν το ξέρω αλλά το φοβάμαι), τότε ίσως καταφύγω στον kit φακό.

o 16άρης είναι πανκάκιστος φακός για τα 20-24 μέγα. Όταν αγόρασα την 3Ν δανείστηκα ενός φίλου, και είδα μεγάλη διαφορά (ορατότατη) σε σχέση με όλους τους άλλους που έχω (sigma 19/60) ακόμη και με τον 16-50 του κιτ. Τα άκρα του είναι χάλια και το κοντράστ πεθαμένο. Παραμορφώσεις στο jpg δεν έχει, όπως δεν έχει και βινιέτα από το 4.0 και σε πιο κλειστό διάφραγμα, λόγω των αυτόματων διορθώσεων. Κι αυτά τα είδα εύκολα στον 16άρη αισθητήρα. Ο 20άρης αν είναι σαν αυτόν της ΝΕΧ7 θα τον ζορίζει πολύ περισσότερο.

απ οτι λενε ο sony sel 50mm 1.8 υποστηριζει ηδη το PDAF , το ιδιο και ο κιτ φακος, οπως και ο zeiss 17-70 και zeiss 24mm 1.8
O 35mm δεν ξερουμε ακομα....

δυσκολευομαι να βρω επισημη πηγη απο sony ομως για το τι πραγματικά υποστηρίζεται.
Και δεν έχει κάτι η Sony που να με κάνει να αισθανθώ σιγουριά. Ότι firmware υπάρχει απαιτεί NEX για να εφαρμοστεί.
Ακόμα και ο 50 f1.8 πάνω σε NEX γινεται update (http://esupport.sony.com/swu/8489/US/EN/).

Και εδώ που διάβαζα φαίνεται δεν υπάρχει λύση: http://www.dpreview.com/forums/thread/3624151 (ότι link δίνουν κάποιοι, πάλι NEX update είναι)

Μου φαίνεται λίγο άθλιο να διαφημίζουν ένα χαρακτηριστικό και να μην μπορείς να ξέρεις με ποιους φακούς μπορείς να το εκμεταλλευτείς.
Ήδη έχω πάρει τηλέφωνα για να μάθω διαθεσιμότητα. Αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσω στην αγορά αν δεν βγάλω άκρη.

αχά!
Βρήκα αυτό:
http://www.sony.gr/support/el/content/cnt-comp/ILCE-6000/list?f=acc-lens

Στον 16mm (ευχαριστώ για την προειδοποίηση σχετικά με την ποιότητα του), βλεπω πως αναφέρει ότι (πατάς στο μπλε θαυμαστικό πάνω δεξιά)
"Δεν εκτελείται η λειτουργία "Focal Plane Phase Detection AF"

Σε κάποιους άλλους δεν έχει τέτοιο περιορισμό.

απ οτι φαινεται στο πινακα, πρεπει να υποστηριζονται ολοι οι φακοι , εκτος του 16mm 2.8 (με τη τελευταια αναβαθμιση φυσικα).

απ οτι φαινεται στο πινακα, πρεπει να υποστηριζονται ολοι οι φακοι , εκτος του 16mm 2.8 (με τη τελευταια αναβαθμιση φυσικα).

Με μπέρδεψες πάνω που νόμιζα ότι όλα ήταν εντάξει.
1) Firmware για την a6000 δεν έχει εκδοθεί για κανέναν φακό.
2) στο site δείχνει συμβατότητα με σχεδόν όλους τους e-mount όσον αφορά το PDAF

Αλλά εσύ αναφέρεσαι και πάλι "αναβάθμιση".
Άρα απαιτείται αναβάθμιση παρόλλο που στο site δείχνει συμβατότητα;
Και Πως θα γίνει η αναβάθμιση αφού δεν έχει εκδοθεί firmware; \

Θα πρεπει ο φακος να φορτωθει σε μία NEX, να γίνει η αναβαθμιση με το firmware της NEX, και μετά θα λειτουργήσει στην a6000?
περίεργο σχήμα να ισχύει κάτι τέτοιο.
Αυτοί που δεν έχουμε NEX πως αναβαθμίζουμε το φακό;

εχεις μπερδευτει μαλλον...

Δεν υπαρχει ειδικο firmware Για Α6000 , αλλα για τους φακους και PDAF.
Εφοσον οι φακοι ειναι καινουργιοι, μαλλον θα εχουν και το τελευταιο firmware περασμενο.
αν οχι , πρεπει να βρεις μια sony nex να τους το περασεις (ισως να βγει και για Α6000 οταν κυκλοφορησει επισημα) ή στην αντιπροσωπεια επισης.

Ολο και καποιος απο το φορουμ θα βοηθησει.... σε καθε περιπτωση δε θα εχεις προβλημα.

Last edited: