Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Γιανα συγκρινουμε μηχανες κι επιδοσεις σε εστιαση, ειναι δυσκολο.... πρεπει να εχουμε και τις 2 ταυτοχρονα, στο ιδιο σημειο, με παρομοιους φακους και να δουμε τι κανει η καθεμια.
Ειναι απο τα πιο δυσκολα συγκριτικα που μπορουν να γινουν, γιατι εχουμε πολλες παραμετρους και το χρηστη επισης, σαν παραγοντα .

Last edited:

Μεγειες !!

(θα κανεις κανα συγκριτικουλι με την A7?)

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

με γειά!
τελικά η Α6000 κάνει line skipping στο video ή όχι;
Επίσης, μπορεί να δοκιμαστεί η απόδοση με τον LAEA4 adapter + minolta AF lenses; (αν υπάρχει ο 100 2,8)
κ καμιά φωτό για το πώς "κάθεται" με τον αντάπτορα...

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μήπως μπορεις να μας πεις λεπτομέρειες για τι ακριβώς ριπή αναφερεςαι για να έχουμε ενα συγκριτικό, εννοώ στα ποσά fps είχες ποσοστό 100% και για ποσα συνεχόμενα καρέ στην ριπή πριν γεμίσει ο buffer, οταν συγκρίνει κανείς ποσοστά πρέπει να αφορουν την ίδια ταχύτητα ριπής , αν θυμάμαι καλά η D700 έφθανε max 8fps με το battery grip και 5 χωρίς αυτό, η D300 λιγότερα και όλα αυτα με ιδανικές ρυθμίσεις σου δίνανε σε συνεχή ριπή raw 12-15 καρέ, μιλάμε για κατι τέτοιο?

5FPS και με τις 2 (δεν έχω grip). Bursts των ~20 καρέ, το buffer δε γέμιζε, και δε χρειαζόμουν περισσότερες φωτογραφίες από την κάθε σκηνή.

Μιλάμε για WRC (D700 + 70-300 VR)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...μα-!!!?p=1056460586&highlight=#post1056460586

Motocross (D700 + 70-300VR)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...μα-!!!?p=1056495732&highlight=#post1056495732

Κολύμπι (D700 + 70-200 VR) [αν και δεν είναι δίκαιο να συγκρίνουμε εδώ, ο φακός μόνος του κάνει όσο 4 a6000 :p]

http://www.avclub.gr/forum/showthre...μα-!!!?p=1056890881&viewfull=1#post1056890881

ευχαριστω παιδια, ελπιζω να προλαβω να κανω καποια συγκριτικα μεχρι το Πασχα... αλλιως την αλλη βδομαδα.

Ωραιες φωτο racer .

Last edited:

Καλές λήψεις ή μάλλον καλές "ριπές".. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

5FPS και με τις 2 (δεν έχω grip). Bursts των ~20 καρέ, το buffer δε γέμιζε, και δε χρειαζόμουν περισσότερες φωτογραφίες από την κάθε σκηνή.

Άρα μιλάμε για 50% ποσοστό επιτυχίας στις Νικον αφου είχες την μισή ταχύτητα στην ριπή ! έχετε καταλάβει στην πράξη οτι η ριπή ακομη και των φθηνών ακαθρεπτων εχει φθάσει σε επίπεδα ΜΗΧΑΝΩΝ DSLR πολλών περισσότερων ευρώ και επειδή οι ταχύτητες εςτιαςης ειναι ακαριαίες σε SAF με ριπή δεν χρειάζεται κανεις να καταφύγει ντέ και καλά σε CAF, αλλα τωρα που βελτιώνονται και σε αυτό τον τομέα και μαλιςτα με γοργούς ρυθμούς στα πιο ακριβά μοντέλα δεν θα υπάρχει συναγωνισμός, μόλις μαλιςτα μπουν σε πλήρη εφαρμογή τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ κλείστρα ετοιμαστείτε να κλείσουν σπίτια, περισσότερο πρόβλημα θα ειναι να διαθέτουν μεγαλο buffer π.χ. Η e-m1 με συνεχή εστίαση στα 6.5 fps τραβάει συνεχόμενα σε JPEG ενώ σε raw πετάει καμία 40αρια πριν πέσει σε χαμηλότερο ρυθμό,

Οι επαγγελματίες των σπορ πάντως ειναι οι τελευταίοι που θα αλλάξουν γιατί εχουν πολυ εξοπλισμό που δεν θα κουμπώσει άμεσα μιας και οι υβριδικές εστίασεις θέλουν ακομη πιο γρηγορα μοτέρ που να εκμεταλλεύονται και τις νέες τεχνολογίες.

Last edited:

Αν λοιπον εχεις 5fps και ποσοστο 80%, εγω με 11fps μπορω και με το μισο ποσοστο να εχω το ιδιο πληθος εστιασμενων φωτογραφιων!

Συμφωνώ και εγώ με τον φίλο Kbouk .
Μόνο που μπαίνουμε στη διαδικασία σύγκρισης με τα κορυφαία DSLR μοντέλα αρκεί.
Σε ιδιας κατηγορίας μηχανήματα, η ζυγαριά πλέον, και στην εστίαση γέρνει προς mirrorless.. (πχ. α6000 vs Nikon 3300 Vs Canon Ti κλπ..)

Νέος κάτοχος της a6000 και εγώ, εδώ και λίγες μέρες.
Είμαι ικανοποιημένος με τη μηχανή, αλλά και λίγο προβληματισμένος.

Δυστυχώς τα πολλά megapixel δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με τους φακούς.
Ήμουν τόσο ικανοποιημένος από την εικόνα που έπαιρνα όταν έβαζα τον 28mm Leica (2.8 ASPH) πάνω την παλιά μου Nex5, που περίμενα κάτι αντίστοιχο ή κάτι πολύ καλύτερο. Δυστυχώς, η συνεργασία του Leica 28 με την a6000 είναι τόσο κακή που ο φακός του κιτ αποδίδει πολύ καλύτερα!

Μόνο με τον νέο 21mm της Leica (f/3.4 ASPH) η εικόνα είναι συγκρίσιμη και ελάχιστα καλύτερη στο κέντρο, αλλά στα άκρα και πάλι ο φτηνός φακός του κιτ υπερτερεί.
Το adaptor είναι το πιο καλό που ξέρω, αυτό της Novoflex, οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό.
Άλλωστε και έναν olympus παλιό που δοκίμασα, τα ίδια προβλήματα παρουσίασε.

Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ περιοριστικό για όσους από εμάς θέλουμε να βάζουμε manual φακούς στην a6000 και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι.

Την a6000 την πήρα για backup-εναλλακτικό σώμα για τη Leica M9 που έχω, αλλά και για να έχω μια ελαφριά δεύτερη αξιοπρεπή μηχανή. Δεν πέτυχα το πρώτο, αλλά για το δεύτερο τα καταφέρνει περίφημα. Θα την κρατήσω μετά χαράς για τις χαλαρές βόλτες μου.

Πάντως, οι ριπές είναι φωτογραφικά άχρηστες σχεδόν (έκτος από ελάχιστες εξαιρέσεις), όπως και τα τόσα πολλά megapixels που είναι υπεύθυνα για τη φτωχή επίδοση της μηχανής στο θέμα του θορύβου.

Και κάτι ακόμα. Βρίσκω πως τα τεστ και οι γνώμες που διαβάζουμε στο internet, αδικούν τον ταπεινό φακό του κιτ. Εγώ τον βρίσκω απίθανο (ειδικά με τις on camera διορθώσεις) και αν τον χρησιμοποιεί κανείς από τα 20 έως τα 45, έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. :)

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν λοιπον εχεις 5fps και ποσοστο 80%, εγω με 11fps μπορω και με το μισο ποσοστο να εχω το ιδιο πληθος εστιασμενων φωτογραφιων!
Περισσότερες θαχεις 5Χ80% = 4.4fps < 11X50%= 5.5fps αλλα επειδή είπε οτι είχε 100% απόδοση θα είστε λίγο πολυ στα ίσα εώς ότου γεμίσει το buffer...:violent-smiley-030:

Σας γράφω από το νησί του φίλου μας Τηνιακού (γυναικοχώρι για εμένα).
Τηνιακέ αν θέλεις μπορώ να στη δείξω και από κοντά. Απλά επειδή δεν έχω φέρει αμάξι ακολουθώ προγράμματα άλλων και είμαι λίγο δυσκίνητος έτσι. Οπότε δείξε κατανόηση.

1) Η μηχανή είναι mirrorless με κροπ 1,5. Οι περισσότερες mirrorless που έχουν κάνει όνομα μέχρι στιγμής έχουν μικρότερο m4/3 αισθητήρα.
Έχω μικρό μέγεθος που με έκανε ψυχολογικά να βρω το θάρρος για street. Δεν έχω ανεβάσει ακόμα λόγω κακού ίντερνετ.
Εγώ τη σύγκρινα με άλλες mirrorless αρχικά στο κομμάτι του street.
Βέβαια ο SEL 50 f/1.8 έχει λίγο μέγεθος παραπάνω. Αλλά και πάλι είναι μικρότερο το σύστημα από οποιαδήποτε dslr.
Αν καποιος ενδιαφέρεται μόνο για street και τραβάει κυρίως μέρα, τότε οι m4/3 ίσως είναι καλύτερη επιλογή καθώς είναι πιο stealth και αθόρυβες.

2) Σχετικά με τη σύγκριση με dslr που την έκανα και εγώ (για άλλα μοντέλα όμως). Θεωρώ ότι είναι στα ίδια επίπεδα. Ένα 50% στα 11 είναι 5-6fps στα 100%. Έχει επιλογή να βάλεις ριπή πιο αργά από τα 11.
Επίσης...σχετικά με τα σκυλιά...δεν έχετε ιδέα πόσο άναρχα κινούνται; για εμένα τα ποδήλατα/μηχανές είναι πιο εύκολο θέμα. ακολουθούν πιο προβλέψιμη πορεία.

3) στο lightroom ο kit φακός (16-50) δίνει παράλογα νούμερα στο white balance (2900 για φωτογραφίες που είναι σχετικά θερμές). Αντίθετα με τον SEL 50 f/1.8 OSS το white balance διαβαζεται από το lightroom σωστά. Μάλλον bug είναι του lightroom 5.4. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνεται αυτό.

4) αν κάποιος θέλει χρώματα τρελά ας κοιτάξει fujifilm και olympus. Η Sony όντως θέλει επεξεργασία raw αν θέλεις να αποκτήσει "χαρακτήρα".
Εντόπισα ένα profil για jpeg που λέγεται deep που κάπως μου φαίνεται πιο ελκυστικό. Αλλά τίποτα ιδιαίτερο.
Επίσης δεν έχω παίξει με τα επίπεδα contrast, saturation, κτλ στα διάφορα προφίλ. Και δεν νομίζω να το κάνω γιατί έχω γίνει πιο γρήγορος στην επεξεργασία raw.

5) προσωπικά ο kit φακός δεν με ενθουσιάζει. Είχα συνηθίσει βέβαια από prime ήδη από τη Nikon. Φόρεσα τον 50άρη και είδα λίγο contrast. Απλά π 50άρης γίνεται 75mm και προφανώς δεν βολεύει σε όλες τις συνθήκες.

6) ποιότητα. μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι πιο ποιοτική σε θόρυβο από την nikon d5100. Η Nikon έφτανε μέχρι 1600 ουσιαστικά. Η Sony είναι 1 με 1,5 στοπ καλύτερη στα ISO. Το 3200 είναι άνετο και το 6400 παλεύεται για αποτύπωση στιγμών. Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση δεν μπορώ να κάνω.
Για εμένα είναι αναβάθμιση.
Η fujifilm πιθανόν να έχει καλύτερη συμπεριφορά λόγω trans αισθητήρα.

7)
Πάντως, οι ριπές είναι φωτογραφικά άχρηστες σχεδόν (έκτος από ελάχιστες εξαιρέσεις), όπως και τα τόσα πολλά megapixels που είναι υπεύθυνα για τη φτωχή επίδοση της μηχανής στο θέμα του θορύβου.
Όχι για όλους.´οι ελάχιστες εξαιρέσεις σε κάποιους είναι πιο συχνές.
Ξαναλέω, η φτωχή επίδοση δεν είναι και τόσο φτωχή. Είναι καλύτερη από d5100, μία από τις πιο δημοφιλείς μηχανές με καλή αξία μεταπώλησης. Για εμένα είναι μια χαρά.

8) το είχα διαβάσει και εγώ ότι τα 24 μεγαπίξελ θέλουν καλούς φακούς. Το έχω λάβει υπόψη. Υπάρχουν και manual καλοί φακοί!

Ας κρίνουμε μία μηχανή από το σύνολο.
Έχει και καλό βίντεο 1080p, και καλό αισθητήρα, και καλό autofocus+tracking. Και είναι στα 650 (σώμα).
Και προφανώς δεν είναι η καλύτερη.
Απλά κάποιοι που θέλουν να συνδιάσουν όσα περισσότερα μπορούν σε ένα σώμα, είναι μία από τις πολύ καλές επιλογές.

Μην τη συγκρίνουμε με d700. Είναι μισή τιμή...

Περισσότερες θαχεις 5Χ80% = 4.4fps < 11X50%= 5.5fps αλλα επειδή είπε οτι είχε 100% απόδοση θα είστε λίγο πολυ στα ίσα εώς ότου γεμίσει το buffer...:violent-smiley-030:

αμα εχει 100% ... παω πασο! :p

Λοιπον, λιγα λογια για το νεο συστημα εστιασης, αν κι εχω μονο τον κιτ φακο , που δεν ξερω ποσο αντιπροσωπευτικος ειναι.

Το νεο συστημα φαινεται να ειναι βελτιστοποιημενο για κινηση.
Απ οτι καταλαβα (δεν υπαρχουν πουθενα λεπτομερειες) προτιμαει να δουλευει σε full frame (wide) ή Zone focus system - 9 ζωνες συνολικα (οπως η Canon 7D), και συνεχως εξεταζει ολο τα καρε για να διαπιστωσει αλλαγες - κινηση . Μπορει να δουλεψει και στο κεντρικο σημειο αρκει να εχεις τη μηχανη σε CAF..

Γενικα η μηχανη "προτιμαει" το CAF, γιατι ετσι ενεργοποιει ολο το καρε, συνεχως, και η εστιαση ειναι ακαριαια!

Σε απλο AFS kai AFA ( που ενεργοποιειται μονο σε φακους με PDAF) , ειναι πιο γρηγορη απο τις παλιες νεξ.
Ειναι ελαφρως καλυτερη απο τη sony A7 (που επισης εχει PDAF) , οχι πολυ...

αυτο επιβεβαιωνεται και απο το παρακατω βιντεο που βρηκα, μεταξυ A5000 vs A7 vs A6000

https://www.youtube.com/watch?v=Lra77vXaxXs

Last edited:

εδω φαινεται η ταχυτητα της, αλλα και η (σχετικη) ακριβεια της σε CAF...
Tραβαει οπως ειπαμε 49 jpg σε max αναλυση και ποιοτητα και 23 σε RAW , και τα δυο σε 11 fps.

Υπαρχει επιλογη για 6 fps επισης για τον ιδιο αριθμο φωτο.
Περισσοτερες δοκιμες σε ριπη και CAF το Πασχα ελπιζω, οταν βρω καταλληλο θεμα.

https://www.youtube.com/watch?v=DELBkI6kyeM

Last edited:

απέτυχα να ανεβάσω στο flickr λόγω ίντερνετ. γεγονός είναι ότι αν μια φωτογραφικη σε εμπνέει, τότε απλά φωτογραφίζεις :-)
θα επανέλθω με δείγματα.