Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Βρε παιδιά έχω ένα θεματάκι στο να αγοράσω κάποια εφαρμογή από το playmemories της Sony.
Αν κανω login με στοιχεια οπου δειχνουν οτι ειμαι Ελλαδα, με πετάει έξω με αναγκαστικό log-out!!!

¨οταν κάνω login με στοιχεία δηλωμένα ότι είμαι από Μ.Βρετανία, τότε ξεπερνάμε αυτό το πρόβλημα,
Αλλά!!! (πάντα υπάρχει αυτό το αλλά γμτ!).
Όταν πάω να βάλω στοιχεία credit card για να μπορέσω να αγοράσω την εφαρμογή, τότε μου δίνει προσυμπληρωμένο το πεδίο ότι η κάρτα είναι από την Μ.Βρετανία και δεν αλλάζει.
Άρα τζίφος...πρακτικά δεν μπορώ να αγοράσω εφαρμογές!

Έχει εντοπίσει κανείς κάποια λύση?

ωραια! παρολλο που αυτη η καρτα ειναι για playstation ετσι?
Πας μετα στο account management και στο redeem prepaid card φανταζομαι ετσι?

ρωταω γιατι αν παω απο αλλο δρομο (στο https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/landing.php) μου βγαζει μπροστα μπροστα μονη επιλογη το register credit card οπου εκει απαιτει φυσιολογικη καρτα.

Και μετα τι εκανες? Την εγκατεστησες μεσα απο την καμερα κατευθειαν ή την κατεβασες πρωτα στον υπολογιστή απο το κανονικό website?

Γιαννη όταν λες με αγγλικό λογαριασμό εννοείς ότι έχεις δηλώσει αγγλικό λογαριασμό και στο amazon.co.uk?

Δυστυχώς η καρτα που εχω δηλωσει στο αμαζον ειναι ελληνική και πήρα αυτο το μήνυμα:
"Online Game Codes are only available to UK customers
We apologise for any inconvenience this may cause you. Please continue shopping on the Amazon.co.uk home page.
"

Με αναγνωρισε απο τα στοιχεια της καρτας γμτ....μαλλον μυριστηκε η Σονυ την απατη μεσω αμαζον και την εκοψε? γμτ!!!

Σε σταματησε στο ταμειο; Δεν υπαρχει καπου που να μπορεις να αγορασεις την καρτα με paypal; Με το paypal δεν εμφανιζεται η καρτα σου πουθενα.

Δεν τα παω καλα με το Paypal. Αλλα βρηκα στο dpreview αναφορες οτι τους εχει σταματησει το Paypal καθως τελικα τους ηρθε πισω αναφορα "cancelled".
Προφανως και εκει κανει ελεγχο το Paypal απο που ειναι η καρτα με την οποια εχεις κανει register.
Και ελεγαν σαν λυση αυτο που μου προτεινε και ο Γ.Σπυρου, την online καρτα για το Playstation.

γμτ...μαλλον θα πρεπει να παρακαλεσω κανεναν γνωστο απο Αγγλία;

Για να καταλαβω την διαδικασια γιατι και εγω ηθελα να αγορασω μια εφαρμογη. Σκεφτηκα ενα τετοιο ενδεχομενο και το sony account μου ειναι δηλωμενο στην Μ. Βρετανια. Αν αγορασω απο Ελλαδα σε ενα καταστημα μια game card της sony, δεν θα μπορεσω να αγορασω την εφαρμογη γιατι το account θα ειναι Βρετανικο και η καρτα Ελληνικη; Πρεπει να βρω τροπο να αγορασω Βρετανικη game card;

δεν ειμαι 100% σιγουρος.
Αλλα απο αυτα που βρηκα στο ιντερνετ, μαζι με τον Γ.Σπυρου που το ειπε πιο πανω, καταλαβαινω οτι η καρτα πρεπει να ειναι απο εκει που ειναι και ο λογαριασμος σου.
Αν βρεις ακρη ή ρισκαρεις με την ελληνικλη κάρτα, σε παρακαλώ πες μου και εμένα.

Με ενδιαφερει ιδιαιτερα η εφαρμογη Liveview γιατι εχει καποια προφιλ χρωματικα που θελω (συν οτι μπορει να κανει την εφαρμογη πολυ πιο φλατ που το θελω για βιντεο).

an θυμαμαι καλα, πηρα τη καρτα με paypal , δηλωσα λογαριασμο στο sony network Αγγλιας και δουλεψε.
Τη κατεβαζεις στον υπολογιστη σου, αφου εχεις συνδεσει τη καμερα πρωτα στον υπολογιστη.

H συνδεση με τον υπολογιστη πρεπει να γινει με τη ρυθμιση στο usb mode σε MTP.

H mpataria πρεπει να ειναι φορτισμενη.

Last edited:

ωραια. αρα πρεπει να βρουμε απο που αγοραζεις την καρτα με Paypal :-)

Ναι αυτο που διαβασα στο ιντερνετ και ειχαν φαει πορτα απο Paypal ηταν ελαφρως διαφορετικό.
Ουσιαστικά έβαζαν credits απευθειας απο το Paypal στο credit του Sony Entenrtainmnet

εγώ είχα κάνει κάτι πιο απλό. Είχα βρει ένα site που σου παρέχει αμερικάνικο IP κι έτσι όταν έμπαινα στο site της sony φαινόταν σα να έχω Αμερικάνικο IP και κατέβαζα κανονικά τις εφαρμογές. Κατέβασα όμως όλες τις δωρεάν εφαρμογές, δε θυμάμαι αν είχα αγοράσει καμία. Πάντως δούλεψαν κανονικά στη μηχανή (Α7). Το site αυτό δυστυχώς δε θυμάμαι πώς το λένε, αλλά η υπηρεσία που προσέφερε ήταν βασικά για να μπορούν να βλέπουν Αμερικάνικα συνδρομητικά κανάλια άτομα εκτός Αμερικής.
Αν δε με απατά η μνήμη μου αυτή η τεχνική λέγεται proxy browsing.
Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί δεν επιτρέπεται από Ελλάδα η εγκατάσταση εφαρμογών. Τότε ας μην πουλάνε και τις μηχανές στην Ελλάδα

Last edited:

εγώ έκανα ένα account στο οποίο δήλωσα σαν χώρα την Αγγλία και στη συνέχεια δέχθηκε κανονικά την mastercard της Πειραιώς.
Έχω κάνει δυο αγορές για την a6000 οι οποίες μάλιστα είχαν ισχύ και για την α7 χωρίς να μου ζητήσει να πληρώσω πάλι.

1.jpg

πριν από μερικούς μήνες που το είχα δοκιμάσει, το σύστημα αναγνώριζε αυτόματα ότι η διεύθυνση IP είναι από Ελλάδα και σε πέταγε έξω!

@nikfor

αφου σου εχει προδηλωμενη περιοχη την Great Britain...παρολα αυτα εβαλες ολα τα στοιχεια της Πειραιως, και το δεχτηκε?
Δηλαδη στα υπολοιπα πεδια του "Location" εβαλες ελληνικά στοιχεία και δεν το διασταυρωσε?

Να ενημερώσω πως έχουν βγει δύο νέοι manual φακοί για το σύστημα:
New 42.5mm f/1.2 & 24mm f/1.7 with Sony E / M43 / Fuji X mounts
http://www.zyoptics.net/uncategoriz...ity-of-two-new-lenses-for-mirrorless-cameras/

Ο 24άρης f/1.7 φαινεται αρκετά ανταγωνιστικός σε τιμή αν σκεφτεί κανείς τις άλλες επιλογές (π.χ. ο πανακριβος zeiss 24mm f/1.8).
Επίσης ο f/1.2 είναι από τους λίγους τόσο φωτεινούς (αν και δεν με ενδιαφέρει τόσο φωτεινός φακός γιατί δεν θα έχω τίποτα σε φόκους έτσι).

Θα ήθελα την βοήθεια σας στο παρακάτω προβληματισμό μου

Πρόσφατα απέκτησα την Α6000 και έχω 3 φακούς
1)Sel 16-50
2)Sel 18-55
3)Sigma 30

Λόγω του ότι έχω και NEX-5N η οποια καθεται στο συρτάρι και πρεπει να πουληθεί σκέφτομαι να την δωσω με τον 16-50 και να κρατήσω τον 18-55

Θα ήθελα επίσης να μου προτείνεται καποιον καλο φακο για φωτογραφιες εσωτερικου χωρου σε λογική τιμή.

Ευχαριστώ.

Το αν θα κρατησεις τον 16-50 ή τον 18-55 μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις.
Είσαι από τους λίγους που έχει και τους δύο, κάνε κάποιες δοκιμές και αποφάσισε.
Δες ποιος έχει καλύτερη απόδοση από τους συγκεκριμένους (και όχι τι λένε στα φόρουμ) γιατί ο κάθε φακός είναι ψιλομοναδικός.
Ποιανού μέγεθος σε βολεύει καλύτερα, κτλ, κτλ. Επίσης φρόντισε ο 18-55 να έχει το σωστό firmware ώστε να μπορεί να κάνει PDAF τύπου autofocus στην a6000.

Σχετικά με τον εσωτερικό χώρο.
Εξαρτάται πάλι. Ο Σίγμα δε σε βολέυει?
Αν το προβλημα σου είναι η σταθεροποίηση, τότε ο Sony SEL 35mm f/1.8 OSS είναι πολύ καλός και πιο φωτεινός.
Αν το πρόβλημα είναι η απόσταση (θέλεις πιο ευρυγώνιο), τότε υπάρχουν οι sigma 19mm, Sony 16mm (αν και δεν έχει καλή απόδοση),
Rokinon/Samyang 12mm (φοβερός αλλά είναι manual).
Επίσης υπάρχουν όλοι οι Κανον/Νικον φακοί που βιδώνουν με αντάπτορα αλλά με φτηνό αντάπτορα αυτοί οι φακοί δεν είναι χειροκίνητοι (χωρίς autofocus, metering).

Τέλος, η καλύτερη λύση για εσωτερικό χώρο είναι να χρησιμοποιήσεις τον κιτ φακό (στα 18mm-30mm) με φλας.
Το φλας θα το βάζεις να κοιτάζει το ταβάνι. Είτε το φλας της μηχανής πιέζοντας το με το δάχτυλο σου να κοιτάζει προς το ταβάνι, είτε με κάποιο εξωτερικό φλας όπου πάλι θα το βάζεις να κοιτάζει το ταβάνι. Το κέρδος στην ποιότητα είναι τρομερό και πολύ πιο φτηνό από οποιονδήποτε φακό.:grandpa:

Αχ, αυτός ο 16-50...

0gNDRS.jpg