Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σϊγουρα το ότι ήταν μονωτική έφταιγε ή στην πρώτη σου προσπάθεια δεν πετύχαινες τη διάσταση;

Δεν δοκίμασα με μονωτική, κατ' ευθείαν με lightdims, αφού τα είχα ήδη, αλλά νομίζω περισσότερο θέμα είναι να πετύχει κανείς ακριβώς τη διάσταση, ώστε να έρθει η ευαισθησία ακριβώς εκεί που πρέπει. Μετά από δοκιμές, τελικά κατέληξα να βάλω λίγο από αριστερά και λίγο από δεξιά του αισθητήρα κι έκατσε ακριβώς.
Με ακριβώς εννοώ να ακουμπάει η ανοιγμένη οθόνη στην κοιλιά και να μην κλείνει, αλλά όταν φέρεις το EVF στο μάτι να ενεργοποιείται, έστω και με ελάχιστη καθυστέρηση.

όχι, δεν ήταν θέμα διαστασης-τοποθέτησης , γιατί η μονωτική έκλεινε εντελώς το φως και δε λειτουργούσε καλα.
Μόλις έβαλα το lightdim έστρωσε αμέσως!

Οποιος είναι Αθηνα και τον ενδιαφέρει μου, έχει περισεψει αρκετό .... μπορεί να περάσει να του φτιάξω τη μηχανή. :p

Παιδιά τι προτείνετε για sd ?? Να είναι γρήγορη και πόσα mb? ευχαριστώ!

Παιδιά τι προτείνετε για sd ?? Να είναι γρήγορη και πόσα mb? ευχαριστώ!

Μικρές οι διαφορές ότι και να πάρεις. Λες και έχουν βάλει κόφτη στην a6000 είναι. Ο buffer της δίνει μέχρι 36 MB/s.
Δες εδώ και διάλεξε.
http://www.cameramemoryspeed.com/sony-a6000/sd-card-comparison/

Εγώ θα έπαιρνα τώρα την 32/64 GB SanDisk Extreme Pro 95MB/s για να είναι καλή σε ότι κάμερα και αν τη βάλω. Άλλες μηχανές μπορούν και εκμεταλλεύονται καλύτερα την απόδοση αυτής της κάρτας. Είναι η πιο γρήγορη από τις κοινές που κυκλοφορούν.

Μικρές οι διαφορές ότι και να πάρεις. Λες και έχουν βάλει κόφτη στην a6000 είναι. Ο buffer της δίνει μέχρι 36 MB/s.
Δες εδώ και διάλεξε.
http://www.cameramemoryspeed.com/sony-a6000/sd-card-comparison/

Εγώ θα έπαιρνα τώρα την 32/64 GB SanDisk Extreme Pro 95MB/s για να είναι καλή σε ότι κάμερα και αν τη βάλω. Άλλες μηχανές μπορούν και εκμεταλλεύονται καλύτερα την απόδοση αυτής της κάρτας. Είναι η πιο γρήγορη από τις κοινές που κυκλοφορούν.

Οκ σ ευχαριστώ! Αφου λές οτι το buffer της δινει μέχρι 36 MB/s ίσως πάρω κ εγω λιγότερο από 95 και ανέβω σε χωρητικότητα. Για θήκη αυτή φαντάζομαι πως κάνει με τον κιτ φακό έτσι δεν είναι? Μου φαίνεται καλή για θήκη.
http://www.skroutz.gr/s/3200086/Case-Logic-TBC404K.html?from=drop

θα προτεινα για θηκη να πας σε ενα media markt/public να τη δεις απο κοντα με την μηχανη μαζι.
Εγω ειχα παρει μια που ενω εκανε στην μηχανη τελικα ηταν πολυ μικρη για οτιδηποτε αλλο (ουτε μια μπαταρια δεν μπορουσα να βαλω)

Η παρακάτω ειναι εξαιρετική τη δουλεύω με τις sony, γίνεται και σταθεροποίηση όταν τη φέρεις μπροστά με μια κίνηση

http://www.albapv.gr/product/891/manfrotto-mb-ma-s-a2.html

Όντως καλή φαίνεται. Αλλά πολλά τα 98 ! Κάπου στο 20αρικο θέλω να δώσω και μου φάνηκε μια χαρά η συγκεκριμένη.

Για την α6000 μια οποιαδήποτε θήκη είναι μια χαρά εφόσον δεν κουβαλας φακούς άλλους μαζί σου.
Δεν είναι δα και κανά κόσμημα αξίας, ούτε Leica να την έχεις σε βελούδο.
Εμένα και σε σακούλα σούπερ μάρκετ έχει ταξιδέψει.
Τα μόνα που πρέπει να σε νοιάζουν είναι να μην χτυπάει, γρατζουνιέται, και να έχεις χώρο για καμία μπαταρία.

Καλή είναι η Case lοgic, αλλά δεν έχει loop για την ζώνη - πάει μόνο κρεμαστή.

Επιτέλους ρε φίλε!!!! Άντε σύντομα και στο ελληνικό site!!!

Sony μου τελικά τι έγινε??? ακούς τους πελάτες σου έστω και καθυστερημένα???
Μάλλον δε θα πουληθεί...χεχεχε...

Βρε που να βρω χρόνο για video editing μου λέτε???? Που πουλάνε χρόνο να πάω να πάρω να κάνω το χόμπυ μου???

Στα ίδια είμαστε , κι εγώ ψάχνω αλλά δεν... :BDBDG54:
Επιτέλους ρε φίλε!!!! Άντε σύντομα και στο ελληνικό site!!!

Sony μου τελικά τι έγινε??? ακούς τους πελάτες σου έστω και καθυστερημένα???
Μάλλον δε θα πουληθεί...χεχεχε...

Βρε που να βρω χρόνο για video editing μου λέτε???? Που πουλάνε χρόνο να πάω να πάρω να κάνω το χόμπυ μου???

Αν κρινω απο το χρονο που τους πηρε μετα τη διάθεση της α5100, μάλλον δεν ήταν προσχεδιασμένο και ακούσανε τον μεγάλο αριθμό παραπόνων από πελάτες και το έκαναν develop μετά.
Μαζί και εγώ είχα προσπαθήσει μέσα από το dpreview που κάποιος το ξεκίνησε και έστειλα ημεηλ και έκανα post στο επίσημο forum της Sony.

Εκτός και αν είναι στοχευμένη εμπορική απόφαση η διάθεση τώρα που έχει κλείσει ένας χρόνος και έχουν λυσάξει οι φήμες για αντικατάσταση ή για καινούργιο μοντέλο.

Μπράβο όμως. Για εμένα αυτό είναι ουσιαστική αναβάθμιση του εξοπλισμού μου. Και θεωρώ για τον οποιoδήποτε του αρέσει έστω και λίγο το παίξιμο στο editing.
Ο codec αυτός είναι σαφώς καλύτερος.

Γιάννη Σπύρου, στα Mac διαβάζεται ο XAVC αμέσως ή θέλει κόλπα?

Μας έγινε fuji η sony...όπως βλέπω με το af να γίνεται και το αντίστροφο.
Χρόνο για video editing αγοράζω και εγώ αν μου βρείτε που πουλάνε.