Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Λοιπόν μερικές πρώιμες εντυπώσεις απο εμένα.
μικρή ... χωραει στην τσέπη του μπουφάν . ώραια στην ριπή αν και ο ήχος μου φαίνεται λίγο φλωρικος.
τα χρώματα μου άρεσαν αρκετά. ειδικά σε πορτραίτο. Βέβαια αφού τώρα βαραω άσκοπες μόνο και μόνο για να την συνηθίσω , τραβαω μόνο jpeg.
τo wb auto θέλει λίγο διόρθωση για τα δικα μου γούστα. σπαστικό η έλλειψη ρύθμισης ελαχιστης ταχύτητας με auto iso.
μπέρδεμα το νεο στυλ σύνθεσης με af-c
αλλά έχει ρην γλυκά του.
ο κιτ για αρχή τον βρίσκω μια χαρά. ανυπομονώ για τον prime τι θα κάνει. ...
ευχαριστη έκπληξη ήταν η δυνατότητα ψηφιακού ζοομ αφού μπορεί να χανω σε ποιότητα αλλά τουλάχιστον έκανα κοντινά σήμερα στην σχολική γιορτή που με τα 50mm δεν θα έκανα.
εχω την εντύπωση οτι σε multi metering υποεκθετη λίγο.
υπάρχει επιλογή όταν πατάω για ζοομ στην φωτογραφία να μην πάει αμέσως στο 100% ? βλέπω άμεσα τις ατέλειες και τσατιζομαι.
Αυτά ....
Παναγιώτη πως και άντεξες δύο μέρες?
εγώ συνήθως οδηγώ και παράλληλα ανοίγω το δεμα απο την κουριερ. ... χαχαχ

Παιδιά δεν ξέρω τι έχω κάνει αλλά όταν συνδέω την φωτογραφική με pc και βλ´πεω τις φωτος δεν μπορώ ούτε να τις διαγράψω , ούτε να τις κάνω cut. Δεν ξέρω πως έγινε αυτο..
Οκ παιδιά το έλυσα.. Ήταν επιλεγμένο το auto και οχι το mass storage στις ρυθμίσεις..

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά δεν ξέρω τι έχω κάνει αλλά όταν συνδέω την φωτογραφική με pc και βλ´πεω τις φωτος δεν μπορώ ούτε να τις διαγράψω , ούτε να τις κάνω cut. Δεν ξέρω πως έγινε αυτο..
Οκ παιδιά το έλυσα.. Ήταν επιλεγμένο το auto και οχι το mass storage στις ρυθμίσεις..

θα σου προτεινα αντι να συνδέεις την μηχανη στο PC καλυτερα να βαζεις την καρτα στο pc

Το spot υπερεκθέτει
Αν δουλεύεις πρόγραμμα επεξεργασίας δοκίμασε φλατ εικόνα και μετά παίξε μαζί της, εκει θα δεις πόσο δυνατό είναι το raw της Sony.
Μετά φτιάχνεις ένα action στο Photoshop και τις φέρνεις όλες.

Το spot υπερεκθέτει

το σποτ, ουτε υπερεκθετει ουτε υποεκθετει
δεν ξερω αν η σονυ εχει αλλο συστημα εκθεσεις....αγγλικο:smash:

οκ ότι πεις
ξέρεις καλύτερα εφόσον την έχεις χρόνια και τη δουλεύεις.
... μιλώντας πάντα για φωτομέτρηση και όχι σημείο εστίασης.......:smash:

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

θα σου προτεινα αντι να συνδέεις την μηχανη στο PC καλυτερα να βαζεις την καρτα στο pc

Για ποιον λόγο το λες αυτό? Έχεις να προτείνεις κανέναν αντάπτορα γιατι δεν έχω..

εγώ πάλι κάνω όλες τις μεταφορές αρχείων wireless διότι το συνεχές βάλε-βγάλε ενδέχεται να δημιουργήσει φθορές στην ίδια την κάρτα αλλά και στα πορτάκια κλπ

το μειονέκτημα είναι πως αργεί λίγο και επίσης πως το software της σονυ είναι για :smash:

εγώ πάλι κάνω όλες τις μεταφορές αρχείων wireless διότι το συνεχές βάλε-βγάλε ενδέχεται να δημιουργήσει φθορές στην ίδια την κάρτα αλλά και στα πορτάκια κλπ

το μειονέκτημα είναι πως αργεί λίγο και επίσης πως το software της σονυ είναι για :smash:

Τις περνάω σε σταθερό pc οπότε δεν γίνεται wireless. έχετε να προτείνετε κανα φθηνό αντάπτορα για σταθερό?

Σημερα στην εκδηλωση αντιμετωπισα προβλημα. Με τον kit φακο οταν η φωτογραφικη εμπαινε σε αναμονη δεν ανοιγε ξανα ουτε με off-on αλλα μονο οταν εβγαζα την μπαταρια. Μου το εκανε συνεχεια μεχρι που εβαλα τον manual Helios και δεν το εκανε. Προβλημα στον φακο; Στην φωτογραφικη; Θελει καθαρισμα καμια επαφη; Πρωτη φορα στα 2 χρονια που την εχω.

Για κάνε δοκιμές με τον φακό. Εμένα ο κιτ φακός χωρίς να κάνω κάτι τρανταχτο που να έχω αντιληφθεί, έχει αρχίσει και έχει τρομερά κολλήματα η ροδελα του ζουμ.

Ενώ με το διακόπτη στα πλάγια λειτουργεί.
Πολύ κακή ποιότητα. Οι παλιοί φακοί με τα χειροκίνητα ζουμ είναι σκυλιά. Αυτός ο φακός είναι σαν να το πήρες από το jumbo.

Πτώση ποιότητας σε εξωτερική κατασκευή έχουν πολλές εταιρίες αλλά η σονυ παίζει στις πρώτες θέσεις. Πολύ πλαστικουρα.

μου φαίνεται ότι το θέμα απο εδώ και πέρα θα έχει μόνο γκρίνιες. ...ξαι το λεω εγω που το διάβασα 310 σελίδες μονομιάς. ετσι φαίνεται πιο έντονα η αλλαγή αυτή. ισως λογικό αφού στην αρχή ήταν ο ενθουσιασμός και η χαρά.
Τώρα θα βγαίνουν και τα κουσούρια της.

μου φαίνεται ότι το θέμα απο εδώ και πέρα θα έχει μόνο γκρίνιες. ...ξαι το λεω εγω που το διάβασα 310 σελίδες μονομιάς. ετσι φαίνεται πιο έντονα η αλλαγή αυτή. ισως λογικό αφού στην αρχή ήταν ο ενθουσιασμός και η χαρά.
Τώρα θα βγαίνουν και τα κουσούρια της.
Κουσουρι μετα απο 2 χρονια χρησης και 14.000+ κλικ δεν το λες και ασχημα για μια φωτογραφικη που ταραξε την κατηγορια... Αλλα εχω την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι στον φακο και οχι στη φωτογραφικη.

δεν κατηγορώ την μηχανή. ... και τα 14.000 κλικ εμένα μου φαίνονται λίγα για ζημιά απο φθορά.
μηχανικός είμαι και γνωρίζω οτι ζημίες και αστοχίες υπάρχουν και σε καινούργια .
απλως ειπα ότι θα αρχίσουν οι γκρίνιες. είδη διάβασα στο νήμα της a6300 απο άτομα που εδώ την ανεβαζαν να την κατηγορούν εκεί. ...
Πάντως ολα είναι απλώς γνώμες.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θα μπορουσαν να τον κανουν λιγο καλυτερο ειδικα για τα 3-3.5 κατοσταρικα που ζηταει. Δε λεω απο ποιοτητα εικονας αλλα απο ποιοτητα κατασκευης. Πριν μια βδομαδα ενος φιλου στην α5100 το κουμπι zoom in out (zoom switch cover) του φακου 1650 αποφασισε να αποχωρησει στα καλα καθουμενα.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Εντάξει αυτο με την τιμή του δεν το εχω καταλάβει. ακριβώς για τέτοια ποιότητα. Ίσως μόνο για να έχει εικονική τιμή ώστε να φεύγουν σε κιτ. δεν πιστεύω να τον πάρει κανείς 300ευρω . δεν τα αξίζει.

Όχι ρε η μηχανή εντάξει είναι. ο φακός είναι ποιοτητας jumbo Και θα έπρεπε να πουλιέται γύρω στα 60 ευρώ καινούργιος.
Χωρίς πτώση απλά αποθήκευση μέσα στο συρτάρι αυτό το ηλεκτρονικό ζουμ τα έπαιξε. και πάνω που άρχισα να τον χρησιμοποιώ για ασπρόμαυρο όπου η χαμηλή οξύτητα δεν με πειράζει.

Είμαι έτοιμος να πάρω τον sel5018 . Εσυ που ξέρεις συγκρίνεται καθόλου με τον 50 1.8 g? Έβγαλα κατι τρελα αποτέλεσμα απο επίδειξη zoumba kids με τον 50 στην d7000 και μου έπεσε το σαγόνι. Και αλήθεια ηταν η πρώτη φορά χωρίς φίλτρο στο φακό. Εχω αυτά τα κλασικά uv απο ebay. Και πάντα έλεγα ας κόβει λίγο το φίλτρο αλλά προστατεύει.....
Μηπως να το ξανασκευτω?

Ας ελπισω ότι ο 50 της Sony θα γράφει το ίδιο καλά στην a6000