Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ο 50 αρης είναι πολύ καλός. Με χαλάει μόνο το μανουαλ φοκους αν το επιλέξεις που θέλει πολλές στροφές με το χέρι η ροδελα για λίγη μετακίνηση.
Βέβαια ακόμα καλύτερος είναι ο sigma 60mm από άποψη ποιότητας εικόνας. Αλλά νομίζω δεν έχει σταθεροποιηση.
Και οι δύο πολύ καλύτεροι από τον κιτ.
Και δεν έχουν ζουμ να χαλάσει.

Βέβαια και πάλι δεν συγκρίνεται η ποιότητα κατασκευής άλλων εταιρειών με αυτούς. Γενικά είναι πλαστικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης εγώ μόνο polarized filter βάζω αν χρειαστεί.
Για προστασία βάζω το hood και τίποτα άλλο.

εχω χθες και σήμερα ψάχνω μαγαζί για ανταλλαγή με τον 25mm 1.8 της olympus αλλά αυτοί που το έχουν δεν θέλουν και αυτοί που θέλουν δεν έχουν τον φακό. .....

Βλέπω κάτι αγγελίες για fuji x100s κάτω από την τιμή του 24αρη της Sony...
Μόνη ελπίδα να βγάλει η σίγμα και κανέναν 24αρη.
Ψάχνω για αυτό το μήκος και πλέον χρησιμοποιώ τον κιτ εξαιτίας αυτού. Μακάρι να δούμε φως σύντομα οι σονακηδες. Έχουμε πουθενά πλάνο για φακους από σίγμα;

έχω τον fe 28αρη f2.0 πανω σε a5100/a6000 και δουλευει μια χαρα - δεν είναι 35mm αλλά δεν έχει και τεράστια διαφορά, σαν εστιακό μήκος γενικής χρήσης βολεύει αρκετά

αυτό με τους φακους του apsc συστηματος ειναι μεγαλη πληγη - ένα καλό ζουμ f2.8 να είχε το συστημα και τι στον κοσμο

η σιγμα εβγαλε τον 30αρη f1.4, o οποίος είναι και λίγο οικονομικότερος

http://www.skroutz.gr/s/8455256/Sig...porary-Sony-E.html?keyphrase=sigma+emount+1.4

Κοίταξε, έχω αρχίσει να δουλεύω στιγμιότυπα τύπου documentary σε κλειστούς χώρους.
Εκεί διαπίστωσα ότι με βολεύει το 23-24 mm.
Και σε σχέση με το 30 και 28 έχει διαφορά σε κλειστό χώρο.
Για αυτό σκέφτομαι διάφορα.
Δοκίμασα το 19 μπας και πήγαινα να πάρω το σίγμα αλλά μου παραείναι ευρυγωνιο.

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι για αγορά ενός prime για την α6000.Δυστυχώς σε σκοτεινούς χώρους είναι δύσκολα τα πράγματα με κιτ. Το μπάτζετ μου ειναι σχετικά μικρό. Απ' αυτα π έχω διαβάσει έχω καταλήξει εδώ.
1) http://www.dxomark.com/Lenses/Sony/Sony-E-50mm-F18-OSS-mounted-on-Sony-A6000__942
2) http://www.dxomark.com/Lenses/Sigma/Sigma-60mm-F28-DN-A-Sony-E-mounted-on-Sony-A6000__942
Έχει κανείς κάποιον απ' τους παραπάνω? Ποιον θα προτείνατε?

Επίσης θέλω και autofocus.

Δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διαφορά για αυτόν? http://www.dxomark.com/Lenses/Sony/...ar-T-STAR-55mm-F18-mounted-on-Sony-A6000__942
Σας ευχαριστώ!

Mεταξύ των δύο τον 50/1.8 OSS προτείνω, αν είσαι σίγουρος για το εστιακό μήκος. Αλλιώς ο 35/1.8 OSS είναι πιο βολικός.

Ναι, δικαιολογείται η διαφορά τιμής του FE55/1.8, αλλά μόνο αν υπάρχει προοπτική να πάρεις ff σώμα.

Θα πω μια σκέψη, δεν αγοράζεις ένα φλας που θα δώσει ζωή στον κιτ φακό σου και δε θα κολλάς πουθενά;
το φλας είναι απαραίτητο αξεσουάρ στη φωτογραφία και αν μάθεις να το δουλεύεις σωστά θα αναρωτιέσαι τόσο καιρό γιατί δε το σκέφτηκες. ... μιλώ και για πάρτη μου που σκεφτόμουν μόνο άφλασα..
Πλέον το φλας μέρα ή νύχτα είναι στο σακίδιο μου.

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις.. Δεν ξέρω, για φλας σαν νέος στον χώρο έχω την αίσθηση οτι μ χαλάει το χρώμα στην φώτο, αλλά θέλω κυρίως τον prime για πορτραίτα. Θέλω kai καλύτερο bokeh.

Θα πω μια σκέψη, δεν αγοράζεις ένα φλας που θα δώσει ζωή στον κιτ φακό σου και δε θα κολλάς πουθενά;
το φλας είναι απαραίτητο αξεσουάρ στη φωτογραφία και αν μάθεις να το δουλεύεις σωστά θα αναρωτιέσαι τόσο καιρό γιατί δε το σκέφτηκες. ... μιλώ και για πάρτη μου που σκεφτόμουν μόνο άφλασα..
Πλέον το φλας μέρα ή νύχτα είναι στο σακίδιο μου.

Σωστά όσα λες άλλα αν θες και bokeh τι κάνεις με τον κιτ φακό??? Χρήσιμο το Flash και απαραίτητο, άλλα προσωπικά και εγώ πρώτα θα αγόραζα έναν prime φωτεινό φακό και μετά flash....στην τελική όπως βολεύται ο καθένας!!

Σωστά όσα λες άλλα αν θες και bokeh τι κάνεις με τον κιτ φακό??? Χρήσιμο το Flash και απαραίτητο, άλλα προσωπικά και εγώ πρώτα θα αγόραζα έναν prime φωτεινό φακό και μετά flash....στην τελική όπως βολεύται ο καθένας!!

Αυτό ακριβώς είπα κ εγώ.. Έχεις κάποιον απ τους prime που ανέφερα να μ πεις την γνώμη σου? Ευχαριστώ!

Last edited:

Αυτό ακριβώς είπα κ εγώ.. Έχεις κάποιον απ τους prime που ανέφερα να μ πεις την γνώμη σου? Ευχαριστώ!

Είχα τον 50mmf1,8 sony, εξαιρετικός φακός και σε καλή τιμή....το μόνο θέμα που είχε είναι ότι η εστίασή του δεν είναι σφαίρα σε σχέση π.χ. με τον sony 35mmf1,8....τον sigma 60mmf2,8 τον είχα δουλέψει λιγάκι άλλα η έλλειψη σταθεροποίησης, η μη υποστήριξη της υβριδικής εστίασης της Α6000 και κυρίως το 1 stop ποιο σκοτεινός από τον sony 50mmf1,8 με έκαναν να τον απορρίψω αν και οπτικά ήταν θαυμάσιος....μόνο αν τον βρεις σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή (κάτω από 140 ευρώ) θα τον πρότεινα, αλλιώς πάρε τον 50mmf1,8 sony.
Αν και γενικά συμφωνώ με τον Tzo, αν είναι να πάρεις έναν και μόνο prime πάρε τον sony 35mmf1,8...όταν τον απέκτησα σχεδόν δεν ξαναχρησιμοποίησα τον sony 50mmf1,8....άλλα αυτό εξαρτάται από την εστιακή απόσταση που σε βολεύει...

ευχαριστώ για την απάντηση. Ο sony και sigma έχουν autofocus? Ο sony έχει σταθεροποιητή σωστά?

ευχαριστώ για την απάντηση. Ο sony και sigma έχουν autofocus? Ο sony έχει σταθεροποιητή σωστά?

Ναι όλοι έχουν AF, απλά ο sigma για να στον πω ποιο απλά καθυστερεί σε caf μιας και δεν εκμεταλευεται πλήρως το σύστημα εστίασης της Α6000...

Ναι ο sony έχει σταθεροποίηση μέσα στον φακό που βοηθάει σε low light και σε βίντεο...

Σκέψη εξέφρασα, φυσικά και όπως βολεύεται ο καθένας μα αν θες σωστή φωτογράφιση και ειδικά σε εσωτερικό χώρο ...... αυτά

Sony FE 28-70mm F3.5-5ζ.6 OSS
με το μικρό φλας της Sony πρώτη ημέρα δοκιμαστικά

...στην τελική όπως βολεύται ο καθένας!!

Last edited:

ο sigma 60mm είναι ένας από τους λόγους που κρατώ apsc σώμα - είναι εξαιρετικός!

αλλά είναι καθαρά φακός πορτρέτου-πορτρέτου - πολύ περιοριστικός για οτιδήποτε άλλο και ιδιαίτερα δύσκολος σε ένα τυπικό εσωτερικό χώρο

επίσης το f2.8 χωρίς σταθεροποίηση έχει τεράστια (μα τεράστια) διαφορά με το f1.8 με σταθεροποίηση του sony - αρκετά πάνω από 2 στοπ

με άλλα λόγια, για εσωτερικούς χώρους και βραδυνά δε θα τον επέλεγα, παρολο που είναι οικονομικότερος

γνώμη μου πάντως είναι πριν αγοράσεις τον φακό να δουλέψεις αποκλειστικά το tele ακρο του κιτ και να δεις πως σου φαίνεται σαν εστιακό μήκος...

Εγώ έκανα το βήμα και αύριο περιμένω τον sel5018.
δεν άντεξα. αφού μόλις ήρθε ο ανταπτορας απο m42 σε e mount και κουμπωσα τον helios και είδα αποτέλεσμα καλό , θέλησα αμέσως να πάρω τον 50mm.
Έτσι με αρκετά τηλ το καλύτερο που έκανα ήταν 240 ευρώ χωρίς μεταφορικά. και το λέω γιατί σε όσους πήρα δεν έπεφταν κάτω απο 249 .
θα πω τις εντυπώσεις αύριο με το καλό. ....

φίλε μου κάνε το εξής. άρχισε να παίζεις λίγο με το φλας της μηχανής με τον εξής τροπο. άνοιξε φλας και με το δάχτυλο βάλε το να κοιτάζει στο ταβάνι.
θα δεις ότι το χρώμα δε θα χαλάσει καθόλου αντίθετα θα φτιάξει.
Και μετά κοιτάς για φακό. έχω τον 50άρη και είναι οκ. αλλά τελικά σε εσωτερικούς χώρους κατέληξα με τον ευρυγωνιο 12άρη samyang το φλας και μετά το κροπ στον υπολογιστή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης κάτι που είχα παλιότερα αλλά δε έχω καταλάβει το ήταν...όταν ήταν ανοιχτό το κόκκινο βοηθητικό φως για την εστίαση...τελικά καθυστερούσε πιο πολύ να εστιάσει