Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

φίλε μου κάνε το εξής. άρχισε να παίζεις λίγο με το φλας της μηχανής με τον εξής τροπο. άνοιξε φλας και με το δάχτυλο βάλε το να κοιτάζει στο ταβάνι.
θα δεις ότι το χρώμα δε θα χαλάσει καθόλου αντίθετα θα φτιάξει.
Και μετά κοιτάς για φακό. έχω τον 50άρη και είναι οκ. αλλά τελικά σε εσωτερικούς χώρους κατέληξα με τον ευρυγωνιο 12άρη samyang το φλας και μετά το κροπ στον υπολογιστή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης κάτι που είχα παλιότερα αλλά δε έχω καταλάβει το ήταν...όταν ήταν ανοιχτό το κόκκινο βοηθητικό φως για την εστίαση...τελικά καθυστερούσε πιο πολύ να εστιάσει

Αυτό ακριβώς κάνω με το φλας. Απλά θέλω να έχω και bokeh στις φωτο μου.

Εγώ έκανα το βήμα και αύριο περιμένω τον sel5018.
δεν άντεξα. αφού μόλις ήρθε ο ανταπτορας απο m42 σε e mount και κουμπωσα τον helios και είδα αποτέλεσμα καλό , θέλησα αμέσως να πάρω τον 50mm.
Έτσι με αρκετά τηλ το καλύτερο που έκανα ήταν 240 ευρώ χωρίς μεταφορικά. και το λέω γιατί σε όσους πήρα δεν έπεφταν κάτω απο 249 .
θα πω τις εντυπώσεις αύριο με το καλό. ....

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αναμένουμε εντυπώσεις.. Αν μπορείς πες μας εντυπώσεις απο κλειστό κ όχι καλά φωτεσμένο χώρο.

Καλησπέρα Υπάρχει κάποιος φίλος που να μένει κοντά στην κατεχάκη μιας και έχω την μητέρα μου στο νοσοκομείο που να έχει την μηχανή με το φακό του κιτ να δοκιμάσω κάτι, πήρα εχτές στο γιο μου την μηχανή και κάτι δεν μου αρέσει απλά εάν κάποιος φίλος είχε λίγο χρόνο να τις βάλω δίπλα δίπλα. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τι δεν σου αρεσει? Τι εννοεις?

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Την μηχανή την είχα για μένα παλαιότερα και είχα θετική εικόνα, τώρα κάτι δεν μου κάθεται καλά, πολύ σκοτάδι ακόμη και με αρκετό φωτισμό έξω, έλλειψη ευκρίνειας δεν ξέρω κάτι... για αυτό έλεγα εάν υπάρχει η δυνατότητα να δω και κάποια άλλη δίπλα δίπλα στις ίδιες ρυθμίσεις.

Την μηχανή την είχα για μένα παλαιότερα και είχα θετική εικόνα, τώρα κάτι δεν μου κάθεται καλά, πολύ σκοτάδι ακόμη και με αρκετό φωτισμό έξω, έλλειψη ευκρίνειας δεν ξέρω κάτι... για αυτό έλεγα εάν υπάρχει η δυνατότητα να δω και κάποια άλλη δίπλα δίπλα στις ίδιες ρυθμίσεις.

Φίλε δουλεύω στην εθνικής Αντιστάσεως αν την ξέρεις..Κοντά στην κατεχάκη.. Θα την πάρω μαζί μου αύριο και αν προλάβω σε παίρνω τηλ να βρεθούμε να την δείς. Δεν εγγυώμαι σίγουρα γιατί έχω πολύ τρέξιμο . Στείλε μου inbox το κιν σου.

Reset ή Initialize έκανες;

Γιατί το απλό reset κάνει reset μόνο τις ρυθμίσεις χρήστη.
Το initialize κάνει reset to factory settings.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση reset θα κάνω και initialize.

Την έχω και φορτίζει πιστεύω ότι θα στρώσει η μπαταρία όπως την πρώτη φορά μετά από μερικούς κύκλους

Παιδιά χωρίς να έχω εμπειρία από άλλες μηχανές παρατηρώ οτι με iso 2500 έχω αρκετό θόρυβο παρόλο που γράφουν μερικοί ότι ακόμα κ σε 6000 iso η εικόνα είναι κανοποιητική. Με iso 6000 δεν συζητώ κανπόσο θόρυβο έχω. Μιλάμε πάντα χωρίς φλας.Δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σας.. Είμαι με τον κιτ φακό.

Το γράφουν αυτό γιατί υπάρχουν και μηχανές με χειρότερη επίδοση. Το θέμα είναι με τι κριτήρια συγκρίνει κανείς.

Tα βήματα κατά σειρά προτεραιότητας που θα ακολουθούσα:

1. Λήψη raw (+jpeg) και αποθορυβοποίηση μέσω software (π.χ. με την prime αποθορυβοποίηση του DXO Optics Pro)
2. Aγορά εξωτερικού φλας.
3. Αγορά φακού (35 ή 50/1.8 ΟSS).

μπορείς να μας δείξεις κάποιο δείγμα ?

θυμάμαι όταν την είχα πρώτο πάρει και δεν την ήξερα πήγα και τράβηξα σχολική εορτή με τον 55-210 και τράβαγα στα 6400 , disaster , όλες χάλια !!!

αυτή εδώ πάλι είναι στα 10000 ...

δες επίσης το NR στο menu πόσο είναι

Σε raw τραβάω. Το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα ποστάρω να δείτε. Για iso 10000 νομίζω είναι άριστη..

Όταν λες NR τι εννοείς? Τι ακριβώς είναι? Π βρίσκεται στο μενου?

αν τραβας raw τοτε νομιζω (δεν θυμαμαι) παιζει να ειναι απενεργοποιημενο

ειναι στο 1ο tab αν θυμαμαι (καταραμενα γεραματα) και ειναι τα Long Exposure NR , και High ISO NR

αν τραβας raw τοτε νομιζω (δεν θυμαμαι) παιζει να ειναι απενεργοποιημενο

ειναι στο 1ο tab αν θυμαμαι (καταραμενα γεραματα) και ειναι τα Long Exposure NR , και High ISO NR

Τα βρήκα ναι. Αλλά δυστυχώς σε raw είναι απενεργοποιημένο.

Ε λογικό να έχεις θόρυβο σε raw. Όλες έχουν.
Υποτίθεται ότι,μετά επεξεργαζεσαι τη φωτογραφία για να βελτιώσεις το θόρυβο.
Αν θες να τραβήξεις jpeg βάλε το ISO στο αυτόματο που τραβάει τρία καρέ και τα προσθέτει. Κάνει καλή δουλειά.

Ε λογικό να έχεις θόρυβο σε raw. Όλες έχουν.
Υποτίθεται ότι,μετά επεξεργαζεσαι τη φωτογραφία για να βελτιώσεις το θόρυβο.
Αν θες να τραβήξεις jpeg βάλε το ISO στο αυτόματο που τραβάει τρία καρέ και τα προσθέτει. Κάνει καλή δουλειά.

Οκ δεν ξέρω για ποιον λόγο γίνεται βέβαια αυτό, το NR να είνα απενργοποιημένο στο raw, αλλά πολλοί γράφουν οτι σε iso 6000 η εικόνα είναι ικανοποιητική κ εμένα στα 2500 είναι αρκετά χάλια κατα την γνώμη μου. ϊσως να εννοούσαν σε jpeg.

βαλε κι εναν φωτεινο φακο και δοκιμασε , οχι τον κιτ .... το φως εχει σημασια μεγαλη .
Και παντα εκθεση με ETTR .

μπορεις να τραβηξεις raw + jpeg και να συγκρινεις ?

δες και αυτο (αν και μιλα για την 5Ν)

Ok ευχαριστώ. έχουμε κανένα σαιτ για free presets κυρίως για γάμο?