Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το παρακάτω κάνει τη δουλειά μας;

http://www.plaisio.gr/games/ps3/ps3-accessories/Sony-PlayStation-Live-Card--20.htm

Το αυτό, αν γνωρίζει κανείς

O tzo λέει οτι πρέπει να είναι αγορασμένο απο Αμερική ή Αγγλία ανάλογα την χώρα που έχουμε δηλώσει στο playmemories.. Αγαπάμε Sony για την πολιτική της. Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός τότε πείτε μου τι είναι?

¨εχω paypal.. Aπλά μέσα στο paypal δεν μπορώ να βάλω χρήματα. Οπότε δεν μπορώ ν'αγοράσω απο ebay. Επειδή τόσα χρόνια έκανα αγορές απο ebay δεν είχα προσέξει οτι αγοράζεις μόνο με paypal. Νόμιζα ότι μπορείς και μέσω απλή κάρτας που να μην είαι συνδεδεμένη στο paypal. Οπότε ούτε τώρα μπορώ. Απ' το amazon δεν βρίσκω psn card των 10 που να πωλείται απ το amazon οπότε κατάλαβα.. Σ' ευχαριστούμε sony για τις εφαρμογές που μας παρέχεις. Τώρα πως αυτή η διαδικασία γίνεται σε 5 λεπτά δεν μπορώ να καταλάβω. Αν μου βρείτε και εμένα μια psn card των 10 η οποία ν απωλείται απο amazon ίσως τα καταφέρω κ εγώ.

Εμ, πήγες κι έμπλεξες με Αμερικές χωρίς να τσεκάρεις πρώτα για psn κάρτα.
Φτιάξε ένα καινούριο λογαριασμό Αγγλίας στο playmemories (με άλλο e-mail).
Aγόρασε psn card από Αγγλία από amazon και τέλος.
https://www.amazon.co.uk/PSN-CARD-GBP-WALLET-Code/dp/B00GUXZTOI/
Βάλε διεύθυνση Αγγλίας στο amazon για να σου περάσει η αγορά.

Το εύκολο εσύ το κάνεις δύσκολο. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και άμεση.

Yπάρχουν βέβαια και πολλοί πωλητές από US που πουλάνε κάρτες (μέσω e-mail), αν επιμένεις με Αμερική.
Mε μια γρήγορη έρευνα google:
http://www.psncarddelivery.com/psn-cards/10-usa-playstation-network-card-email-delivery/
https://www.mygiftcardsupply.com/psn-gift-card-10
Aλλά πληρώνεις και νταβατζιλίκι χωρίς λόγο.

Προσωπικά δεν θα έδινα ούτε cent πάνω από την ονομαστική αξία της κάρτας.
Δεν ξέρω αν υπάρχει πωλητής από Αμερική που να μη χρεώνει έξτρα, αν θέλεις ψάξε.
Γι' αυτό προτιμώ Αγγλία για psn card, που είναι πολλές διαθέσιμες σε amazon/ebay χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.
Από ebay.co.uk μάλιστα βρίσκεις και κάρτες με χαμηλότερη τιμή και από την ονομαστική τους αξία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρει κανείς αν μπορώ ν αγοράσω απ το ebay χωρίς να είμαι συνδεδεμένος στο paypal (γτ προφανώς και δεν μπορώ ν αοράσω)? Πως μπορώ να περάσω την revolut sto ebay και οχι στο paypal? Πραγματικά έχω αγανακτήσει.

Πέρνα την Revolut μέσα στο Paypal και είσαι έτοιμος!! :ernaehrung004:

Κι εγώ με αυτή την απορία έμεινα, γιατί να μη θέλει να χρησιμοποιήσει paypal o φίλος.
Αφού έχει και τη Revolut, αν είναι θέμα cc.

στο paypal μπορείς να βάλεις χρήματα και με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό. Πλέον επιτρέπονται εμβάσματα μέχρι 1.000 ευρώ προς το εξωτερικό

στο paypal μπορείς να βάλεις χρήματα και με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό. Πλέον επιτρέπονται εμβάσματα μέχρι 1.000 ευρώ προς το εξωτερικό
Παιδια εγω προσωπικα δεν μπορω να λανω αγορα μεσω paypal. Απο playmemories δν γινεται γτ εχω ελληνικο paypal.

Εφοσον πουλάνε Ελλάδα πχ πλαίσιο πάλι από το εξωτερικό θέλει λογαριασμό και διεύθυνση;

Η psn κάρτα πρέπει να είναι της ίδιας χώρας με αυτήν που είναι δηλωμένη στο playmemories.

Και για να περάσει η αγορά app από playmemories πρέπει η δηλωμένη χώρα να είναι μία από τις χώρες που υποστηρίζουν την υπηρεσία.
Προτιμητέα για μας η Αγγλία ώστε να μην αλλάξει η γλώσσα στην αντίστοιχη σελίδα και να παραμείνει η αγγλική, αλλά και γιατί βρίσκει κανείς εύκολα κάρτα psn στο ebay.co.uk και amazon.co.uk.

Η psn κάρτα πρέπει να είναι της ίδιας χώρας με αυτήν που είναι δηλωμένη στο playmemories.

Και για να περάσει η αγορά app από playmemories πρέπει η δηλωμένη χώρα να είναι μία από τις χώρες που υποστηρίζουν την υπηρεσία.
Προτιμητέα για μας η Αγγλία ώστε να μην αλλάξει η γλώσσα στην αντίστοιχη σελίδα και να παραμείνει η αγγλική, αλλά και γιατί βρίσκει κανείς εύκολα κάρτα psn στο ebay.co.uk και amazon.co.uk.

Και ΝΑΙΙΙΙ! Επιτελους μετα απο παρα πολυ κόπο η εφαρμογη εγκαταστάθηκε. Πραγματικά τραγικό αυτό που έχει κάνει η sony. Να αλλάζεις μέχρι και διεύθυνση στο amazon. tzo σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοήθεια και συγγνώμη για το πρήξιμο!

ερώτηση το dro το αφήνω στο auto η στο off? σε μια σύγκριση με την d7000 που το εχω στο auto εδώ θέλει στο 5 για να εχω ίδια αποτελέσματα.
Αυτό επηρεάζει και το raw? Γιατί στα βραδινά δεν μου τα λέει καλά η a6000. είμαι σπίτι χαλαρά και βγάζω τα πιτσιρίκια με iso auto και ταβανι 3200ε την d7000 και οι περισσότερες έχουν κάτι να πουν. ενω το γράψιμο της a6000 με ζορίζει. ισως τα δικά άπειρα μάτια να μην καταλαβαινουν αν ειναι χρωματικος θόρυβος - κοντράστ - γράψιμο φακού - διαχείριση iso -ή χρωματικό προφίλ της καθε εταιρίας
και πάντα με ιδια ρύθμιση στο wb....
και στις δύο φοράω τους 50mm 1.8 oss και 50mm 1.8G
πείτε καμιά ρύθμιση μήπως μου ξεφεύγει κάτι....
και θα ήθελα αν ξέρετε καποιον γνωστό που με το ίδιο setup ( a6000 16-50 50mm 1.8oss) να έχει ωραία δείγματα
και μιλαω για flickr η ότι άλλο υπάρχει
σε πορτραίτο και όχι τοσο τοπίο.
Έτσι για να δω τι κάνει η μηχανή σε σωστα χέρια. ...
Βέβαια κανω συνέχεια αναζητήσεις στο Flickr αλλά θυμάμαι ότι κάποιος έδειξε ενα Τούρκο που με d5200 και 18-105 έκανε παπάδες. γιαυτό ρώτησα. ..

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το dro δεν επηρεαζει τα raw, αλλα μονο τα jpeg. Εγω το εχω μονιμα στο 3 ή 4 δεν θυμαμαι, στο auto μετα απο δοκιμες δεν μου αρεσε οπως δουλευε καπου το εχανε. Αν και συνηθως κραταω τα raw αλλα δεν χανω κατι να παρω τα μεγιστα απο jpeg. Τωρα οσον αφορα αυτα που λες καλο θα ηταν να βαλεις καποιο δειγμα.

λοιπον σας δειχνω καποια δειγματα με iso 3200 f3,5 και wb 4500 -4550 . ειναι raw και αμεσα μετατροπη απο lr σε jpeg και τιποτε αλλο. αν και ειδα οτι στην a6000 πρεπει να την εχω 16/9 γιατι μου την βγαζει ποιο κομμενο απο πανω και κατω. αλλα αφου ειναι raw δεν πρεπει να επηρεαζει σωστα?

στην οθονη της a6000 τα πραγματα φενονται ποιο διαφορετικα. δηλαδη ενω στο δωματιο υπαρχει μια λαμπα led που σκαει στο ταβανι , στην οθονη της a6000 στο κεφαλι της κουκλας φαινεται ασχημα το φως , ενω εδω στο pc ειναι οκ.
θα ηθελα την γνωμη σας και για το χρωμα δερματος της sony .....
και δυο απο την κορακλα μου που με βοηθησε στο τεστ....
με πηρε το καημεννο απο φοβο και μου λεει ¨μπαμπα μην πουλησεις την sony , θα κατσω να βγαλουμε φωτογραφιες και θα τις δουμε μαζι στον υπολογιστη"

τα ανεβασα στο dropbox γιατι εδω δεν τα καταφερα... ευχαριστω

https://www.dropbox.com/sh/ei1o9xrys5ao1tx/AABKy8TMHWZ8u-mlWCdga9J3a?dl=0

Δεν βλέπω κάπου εστιασμένες τις φωτογραφίες σου
Δοκίμασε κέντρο εστίαση με focus peaking η ακόμη και Focus Magnifier .. να είσαι σίγουρος ότι εστίασες .... κέντρο φωτομέτρηση ή σποτ εφόσον τραβάς πορτραίτο.
με το φωτισμό που είδα δεν χρειάζεται dro, μόνο αν παίζουν βαριές σκιες το χρησιμοποιώ
επίσης μην εμπιστεύεσαι αυτόματη μετατροπή, τα raw αρχεία θα τα φέρεις στα δικά σου μέτρα
έκανα αφαίρεση θορύβου από Jpg και πάλι λεπτομέρειες δεν χάθηκαν φαντάζομαι τα μαμίσια αρχεία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το βλεπεις και στις φωτογρφιες απο την nikon αυτο με την εστιαση? εχω παρατηρησει οτι καποιες φορρες πυροβολα χωρις να εχει εστιασει [ οχι σε αυτες που εστειλα ] ακομα και sigle shot . υπαρχει ρυθμιση απως στην nikon ωστε να μην γινεται η ληψη αν δεν εχει επιβεβαιωση εστιασης?
παντως για αυτες που σας εδειξα , ισως το προβλημα ειναι στο τροπο χειρισμου μου. στην nikon δουλευω σχεδον συνεχεια με 9 κετρικα σημεια και af-c και κλειδωνω με το af-l την εστιαση και επανα-καδραρω.....
στην sony δεν εχω βρει ακομα το πως θα την δουλεψω ετσι για τις παραπανω ληψεις πηγα και στις δυο μηχανες με af-s το σημειο εστιασης στο ματι της κουκλας και αμεσως τραβηξα.

αυτο με τον χρωμα του δερματος? ειναι τις nikon ποιο σωστο η απλως δικο μου γουστο?
ευχαριστω πολυ....

...υπαρχει ρυθμιση απως στην nikon ωστε να μην γινεται η ληψη αν δεν εχει επιβεβαιωση εστιασης?
...
για τις παραπανω ληψεις πηγα και στις δυο μηχανες με af-s το σημειο εστιασης στο ματι της κουκλας και αμεσως τραβηξα.

Όχι, στην α6300 προστέθηκε το Focus/Release priority.

Θα σε βοηθήσει όμως το ΒΒF (Back Button Focus):
https://www.youtube.com/watch?v=v-Gi2rqiWGo

Για τα πορτρέτα της κόρης θα σε εξυπηρετήσει το Eye AF περισσότερο από το focus-recompose που κάνεις τώρα:
https://www.youtube.com/watch?v=m4VB-LJSejM

tzo σε ευχαριστώ για την απάντηση. να είσαι καλά