Sony α6000

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Που να τα βρουμε τ αγαλματα; μας τα κλεψανε ολα οι ξενοι κ στολιζουν τα μουσεια τους....

Ναι ο 60αρης και ολη η σειρα ειναι φοβερη, τους ειχα ολους κατα καιρους

χαχα σωστος!

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

οσοι παιρνουν sony a600 και αλλες αντιστοιχες, ειναι γνωστο οτι ενδιαφερονται πολυ και για το βιντεο.
Φακοι χωρις OS ειναι προβληματικοι για ερασιτεχνες ειδικα, χωρις Gimbal κλπ.

Γι αυτο και οι sigma δεν προτεινονται , οχι γιατι δεν ειναι καλοι φακοι.

Επισης δεν εκμεταλλευονται το PDAF σε ολο το καδρο, ειδικα στις νεες a6300-6500 .

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

οσοι παιρνουν sony a600 και αλλες αντιστοιχες, ειναι γνωστο οτι ενδιαφερονται πολυ και για το βιντεο.
Φακοι χωρις OS ειναι προβληματικοι για ερασιτεχνες ειδικα, χωρις Gimbal κλπ.

Γι αυτο και οι sigma δεν προτεινονται , οχι γιατι δεν ειναι καλοι φακοι.

Επισης δεν εκμεταλλευονται το PDAF σε ολο το καδρο, ειδικα στις νεες a6300-6500 .
Γιάννη για φωτογραφια εννοώ, αλλα πριν δυο χρονια στα γενεθλια του παιδιου ειχα χρησιμοποιησει τον 19αρη για βιντεο πανω σε τριποδο κ ειχα μεινει ευχαρηστημενος με το αποτελεσμα

πανω σε τριποδο προφανως... στρο χερι ειναι το θεμα, ειδικα με τον 30-60mm.

Για φωτο μια χαρα ειναι, απλα οχι τοσο φωτεινοι για prime.

πανω σε τριποδο προφανως... στρο χερι ειναι το θεμα, ειδικα με τον 30-60mm.

Για φωτο μια χαρα ειναι, απλα οχι τοσο φωτεινοι για prime.

Γιάννη χρόνια πολλά, δυστυχώς μέχρτι στιγμής δεν έχουμε δει φωτεινούς primes με πολύ καλή απόδοση σε εντελώς ανοιχτό διάφραγμα και με λογική τιμή. Οι 20/30/50 της sony είτε έχουν μαλακή επόδοση είτε χαμηλό κοντράστ. Μόνο σε εστίαση πολύ κοντά στο αντικείμενο και με μεγάλη απόσταση από το φόντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αξιοπρεπώς.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αντί για oss έχετε δοκιμάσει ψηφιακή σταθερόποίηση μεσω software? Εγώ αυτό κάνω με το powerdirector και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά. Κροπάρει λίγο βέβαια (ρυθμιζεις εσύ ποσο) αλλά προσωπικά με αυτό τον τρόπο είμαι απόλυτα ικανοποιημενος από το τελικό αποτέλεσμα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο 35αρης Sony kai O 50αρης που είχα ήταν πολύ καλοί, ακόμα και σε μεγάλο διάφραγμα.
Αλλωστε το είπα, τη σταθεροποιηση την θέλουμε κυρίως για βίντεο.
Για φώτο μια χαρά είναι οι SIGMA, απλά για μένα είναι σχετικά σκοτεινοι.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Αν εβαζες το φλας της μηχανης λυνοταν το θεμα; Δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα; Οτι δεν εστιαζε; ή οτι δεν εβλεπε το φλας για να σου δειξει το preview στο live view;
Οι ρυθμισεις σε αυτο το βιντεακι με ειχαν βοηθησει παλιοτερα αλλα χωρις φλας. Επισης μεσα στο μενου (δεν θυμαμαι ακριβως που) υπαρχει ρυθμιση για το "live view effects. Αν το βαλεις off δεν θα σου δειχνει το υποφωτισμενο καρε αλλα αυτο δεν νομιζω να βοηθησει καπου.

https://www.youtube.com/watch?v=_NS2YWSKi6U

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά βάζοντας το live view effects of ητο πρόβλημα λύθηκε.. :)

Τελικα εκτος απο χρηση powerbank σε συνδιασμο με dummy battery για την λυση της υπερθερμανσης σε μεγαλης διαρκειας εγγραφες, βοηθαει κ το grip ( δεν θυμαμαι αν εχει αναφερθει ξανα)

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ή το Ex-Pro με dummy Battery https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01BKQXSZQ/ref=pe_3060461_188844951_em_gn_t1_2p_1_ti?tag=gdextf-21 ή κάποιο Grip σαν το Meike ή παρόμιο https://www.amazon.co.uk/MK-A6300-Battery-Wireless-Mcoplus-Cleaning/dp/B01I1HLJCG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1493183054&sr=8-2&keywords=meike+a6000, θα ήθελα κάποια γνώμη να με βοηθήσει να διαλέξω.
Πιστεύω το grip θα είναι ποιο εύκολο στην χρήση επειδή δεν έχει καλωδια να κρέμονται ενώ το άλλο πιστεύω θα είναι καλύτερο στην υπερθέρμανση. Αν υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει κάτι ανάλογο ή και τα δύο θα ήταν ιδανικό να πει τι πιστεύει.

Ex-Pro με dummy battery προτείνω.

Το Meike αδειάζει τις μπαταρίες ακόμη και κλειστό. Καλώδιο θα έχεις και με το Meike μεταξύ μηχανής και γκριπ, αν θέλεις να χρησιμοποιείς το κουμπί του κλείστρου στο γκριπ.
Βάλε-βγάλε μπαταρίες στο γκριπ για φόρτιση κτλ.

Με το Ex-Pro ξενοιάζεις τελείως από θέμα ενέργειας. Και το έχεις και για να φορτίζεις και άλλες συσκευές, π.χ. τηλέφωνο.

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά καλημέρα. Πηρα πριν κανα 2 εβδομάδες τον 30αρη. Σε κάποιες φωτογραφίες 4-5 ατόμως δεν μορώ να πώ οτι μου εστιάζει σε όλα τα πρόσωπα. Να φανταστω οτι ο λ´γος είναι το 2,2 διάφραγμα που είχα. Ίσως να χρειάζεται απο 4,5 κ πανω. Για τοπία τι διάφραγμα προτείνετε? Που εχει την καλύτερη ποιότητα?Σας ευχαριστώ.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω με τον 35αρη οποτε η κλεινω διαφραγμα η παω ποιο πισω και μετα κανω crop

Παιδιά καλημέρα. Πηρα πριν κανα 2 εβδομάδες τον 30αρη. Σε κάποιες φωτογραφίες 4-5 ατόμως δεν μορώ να πώ οτι μου εστιάζει σε όλα τα πρόσωπα. Να φανταστω οτι ο λ´γος είναι το 2,2 διάφραγμα που είχα. Ίσως να χρειάζεται απο 4,5 κ πανω. Για τοπία τι διάφραγμα προτείνετε? Που εχει την καλύτερη ποιότητα?Σας ευχαριστώ.

Απο 8 κ πανω κ ισως λεω λιγο. Την εχω πατησει κ εγω. Για τοπια αν θυμαμαι καλα απο θεμα οξυτητας o φακος εχει την μεγιστη αποδοση στο 5,6 με το f8 να ειναι κοντα.

5,6 μόνο? Τόσο λίγο? Εγω έπαιζα απο 9-11. Επίσης σε πορτραιτα ή σε φωτος πολλών ατόμων παίζεται με face detection ή auto μόνο?

Last edited:

5,6 μόνο? Τόσο λίγο? Εγω έπαιζα απο 9-11. Επίσης σε πορτραιτα ή σε φωτος πολλών ατόμων παίζεται με dace detection ή auto?

Καλά εσύ δεν είπες ότι είχες 2.2 κ είχες θέμα; Με πάνω από f8 είσαι εντάξει. Face detection εννοείς ή phase detection?

Α σορρυ δεν το διατυπωσα καλα.. Εννοω για landscape οτι μ φαινεται λιγο το 5,6/ Εγω χρησιμοποιω 9-11.
Επίσης σε πορτραιτα ή σε φωτος πολλών ατόμων παίζεται με face detection ή auto μόνο? Εννοω face detection.

Α σορρυ δεν το διατυπωσα καλα.. Εννοω για landscape οτι μ φαινεται λιγο το 5,6/ Εγω χρησιμοποιω 9-11.
Επίσης σε πορτραιτα ή σε φωτος πολλών ατόμων παίζεται με face detection ή auto μόνο? Εννοω face detection.

Οπως ειπε κ ο Γιαννης παραπανω παιζεις απο 8-11. Συνηθως οι περισσοτεροι φακοι εχουν μεγιστη αποδοση στο 5,6 στο κεντρο κ στο 8 κ πανω μειωνεται ελαφρα η αποδοση στο κεντρο αλλα βελτιωνονται τα ακρα. Μπορεις να δοκιμασεις κ μονος σου σε τριποδο κ να δεις διαφορες.
Με πολλα προσωπα δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει το face detection...

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις face detection και αν έχεις κάνει και face registration έχεις higher priority στο focus αυτού(ων) το(ων) προσώπου(ων) , επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το smile detection έχει πλάκα , αν δε θες να χρησιμοποιείς face detection , να βάζεις wide area ή zoning αρκεί να καλύπτει το εύρος της παρέας
Στο face detection αν έχεις πολλά πρόσωπα προσπαθεί να κάνει focus σε αρκετά , δεν θυμάμαι σε ποσά ,
5.6 και πάνω για παρέες , 8 έως 11 για τοπία