Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Προσπαθησα λίγο αλλά κολλαγε. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις εγγραφεί στην Σόνυ;

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έκανα λογαριασμό από υπολογιστή και όταν συνδέθηκα από το κινητό για κάνω update την εφαρμογή μου ζήτησε να συνδεθώ αλλά από εκεί δεν είχε επιλογή την Ελλάδα και μου έλεγε ότι η εφαρμογή δεν διανέμεται στην χώρα μου. Ενώ από τον υπολογιστή έβαζες κανονικά Ελλάδα.

συνεδεσα τον υπολογιστη με την μηχανη παω απο εκει να κανω εγγραφη εχω σκοπο να δηλώσω αλλη χωρα αλλα μολις παω να δημιουργησω λογαριασμο μου βγαζει
Error
This page can't be displayed. Contact support for additional information.
The incident ID is: 2301145693677934507.

οτι ναναι...

θέλει υπομονή η sony σε τέτοια θέματα, δε μιλάμε ούτε για apple ούτε για google...

και εγώ την είχα πατήσει με δήλωση Ελλάδα αλλά μετά από συμβουλή μέλους έκανα UK λογαριασμό και δούλεψε μια χαρά

Σήμερα με άλλο email και χώρα uk με άφησε να κάνω εγγραφή. Όταν θα έχω πρόσβαση στην μηχανή θα δοκιμάσω να κάνω αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω pc να δω αν φταίει αυτό που δεν έχω δυνατότητα ελέγχου απομακρυσμένα.

Τελικά το θα λύθηκε. Ήταν θέμα αναβάθμισης όλης της μηχανής. Μόλις το πήρε πήρε και το remote control app πλήρως παραμετροποιησιμο και πλέον είναι πλήρως ελεγχόμενη απομακρυσμένα.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τα τελευταία post που αφορούσαν επιλογή φακών emount μεταφερθηκαν εδώ, και για την επιλογή των μνημών εδώ.

Παιδιά καλημέρα. Έχω την sony a6000 με τον κιτ και εναν sigma 30mm 1.4. Επειδή έχω ξεκινήσει να κάνω κάποια μυστήρια ως 2ος (όχι πολλά, 6-7 τον χρόνο) σκέφτομαι για αγορά έιτε νέου σώματος ( A7 III) που δεν θα τα αποσβέσω σίγουρα στην επόμενη 2ετία είτε την λύση ένός καλού ζουμ για την 6000. Καταρχήν θα ήθελα την άποψή σσας επι του θέματος και 2ον κοιτάω για αυτόν τον φακό μετάχείρο στα 450 για την 6000 (αν πάω στην λύση να την κρατήσω). https://www.skroutz.gr/s/2948519/Sony-18-200mm-F3-5-6-3-Telephoto-Zoom-Lens.html .Απο θέμα sharpness θα με ικανοποιήσει? Τον έχει κανείς με την α6000? Η διαφορά απο αυτόν https://www.skroutz.gr/s/446702/Sony-E18-200mm-f-3-5-6-3-Telephoto-Zoom-lens.html ποια είναι ? Να διευκρινίσω οτι μιλάμε μόνο για φωτογραφία.

Σας ευχαριστώ!

Tamron 28-75/2.8 τώρα
και
α7ΙΙΙ του χρόνου ή σε δυο χρόνια όταν μπορέσεις, και τότε θα είναι και πιο φτηνή, στα 1300-1400 ευρώ.

Tamron 28-75/2.8 τώρα
και
α7ΙΙΙ του χρόνου ή σε δυο χρόνια όταν μπορέσεις, και τότε θα είναι και πιο φτηνή, στα 1300-1400 ευρώ.

ευχαριστώ πολύ tzo. κοιτάω για τον συγκεκριμένο φακό καιρό αλλά δεν τον ρίσκω μετάχείρο. Επίσης θα ήθελα κάτι κάτω απο 28 γιατί έχω και τον 30αρη sgma.
Αυτός https://www.skroutz.gr/s/2948519/Sony-18-200mm-F3-5-6-3-Telephoto-Zoom-Lens.html στα 450 , αξίζει? Δεν ξέρω απο θέμα sharpness τι παίζει κ κοιτάω κάποια reviews τώρα. Αξίζει τα λεφτά του, γιατί καινούριος έχει 1000αρικο κοντά.

Όχι, δεν αξίζει, είναι θεοσκότεινος και αργός, ειδικά για τη δουλειά σου.

Θέλεις φωτεινό ζουμ και γρήγορο, μη μεταβλητού διαφράγματος, f/2.8.

Όχι, δεν αξίζει, είναι θεοσκότεινος και αργός, ειδικά για τη δουλειά σου.

Θέλεις φωτεινό ζουμ και γρήγορο, μη μεταβλητού διαφράγματος, f/2.8.

Κάποιον άλλον φακό που να είναι και ευρυγώνιος ομως ? Υπάρχει κάτι?

Εδώ και τώρα μάλλον το εύρος του 18-135/3.5-5.6 θα ήθελες, αλλά είναι σκοτεινός για τη δουλειά σου, γι' αυτό και δεν στον προτείνω.

Έχεις εμπειρία εξάλλου από τον κιτ 16-50/3.5-5.6. Δεν νομίζω πως σε ικανοποιεί στη φωτεινότητα και στο πάγωμα κίνησης. Αναγκαστικά ανεβάζεις iso, και μετά ρίχνεις το βάρος στον φακό ότι δεν είναι οξύς. Τα ίδια θα πάθεις και με τον 18-135, παρόλο που είναι πιο οξύς φακός από τον κιτ.

Τη λύση να εναλλάσεις σταθερούς φακούς στη δουλειά σου την αποκλείεις; Να δουλεύεις με δυο σώματα;

Θα έλεγα και εγώ σαν τον TZO να πάρεις άλλη μια Α6000 και να αλλάζεις φακούς prime, υπάρχει η αγία τριάδα των Sigma πλέον 16mmf1,4 - 30mmf1,4 - 56mmf1,4 με καλή απόδοση όλοι τους και καλές τιμές....μόνο με αυτούς τους τρεις τραβάς άνετα γάμο φωτογράφηση που σε ενδιαφέρει.

Θα έλεγα και εγώ σαν τον TZO να πάρεις άλλη μια Α6000 και να αλλάζεις φακούς prime, υπάρχει η αγία τριάδα των Sigma πλέον 16mmf1,4 - 30mmf1,4 - 56mmf1,4 με καλή απόδοση όλοι τους και καλές τιμές....μόνο με αυτούς τους τρεις τραβάς άνετα γάμο φωτογράφηση που σε ενδιαφέρει.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Η αλήθεια είναι οτι θα με βόλευε ένας ζουμ γιατί τον θέλω και για γενικότερη χρήση (που είναι και η κύρια χρήση του φακού). Αλλίως η επόμενη λύση είναι να δώσω τον 30αρη sigma και να πάω στον zoom Tamron και στον 16αρη sigma.

Τι ενεργοποίησα στην μηχανή και μου έκανε bracketing σε όλα τα προγράμματα εκτός από τα auto; Μια ώρα έψαχνα γιατί τράβαγε 3 διαδοχικές λήψεις αντί για μία, έκανα επαναφορά και διορθώθηκε, αλλά με τρώει τι είχα ενεργοποίησει και δεν το κατάλαβα. Η μηχανή ήταν σίγουρα γυρισμένη για μονή λήψη, αλλά κάποια άλλη ρύθμιση έκανε το bracketing μια ολόκληρη μπαταρία τελείωσα ψάχνοντας και μη βρίσκοντας.

Υπάρχει bracketing στο jpeg στο ένα είδος αυτόματου iso. Είναι για να μειώνει το θόρυβο και δεν το βρίσκεις εκεί που είναι τα υπόλοιπα bracketing.

Υπάρχει bracketing στο jpeg στο ένα είδος αυτόματου iso. Είναι για να μειώνει το θόρυβο και δεν το βρίσκεις εκεί που είναι τα υπόλοιπα bracketing.

Eυχαριστώ! Να θέλεις να τραβήξεις φωτογραφία και να μη μπορείς και να τρελαίνεσαι. Τελικά έκανα επαναφορά, αλλά άντε να ξανασετάρεις όλα τα άλλα.....

Ξανά αγόρασα νέα a6000, μπορεί να μου πει κάποιος γνώστης βιντεας, πρόχειρες ρυθμίσεις για βίντεο; για σχολική παράσταση, μάλλον θα χει καλό φώς, και απο τζαμαρίες, και εσωτερικά

πχ το wb

και δεύτερον, στο program τραβαμε;
οτιδήποτε άλλη πληροφορια για ρύθμιση ευπρόσδεκτη

τραβούσα παλιά, αλλά δεν θυμάμαι