Sony α6300 - παρουσίαση και φωτογραφική χρήση

Re: Sony A6300

περιμενουμε με αγωνια εντυπωσεις οταν παραλαβεις...
απο που εκανες προ-παραγγελια ?
Καλημέρα συγχαρητήρια για τη μηχανή , επειδή τη θέλω και εγώ από το αγγλικό amazon τη πήρες ? Υπάρχει θέμα με capital control ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

περιμενουμε με αγωνια εντυπωσεις οταν παραλαβεις...
απο που εκανες προ-παραγγελια ?
Καλημέρα συγχαρητήρια για τη μηχανή , επειδή τη θέλω και εγώ από το αγγλικό amazon τη πήρες ? Υπάρχει θέμα με capital control ?

Έχω κάνει προπαραγγελία της α6300, οπότε θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου και σε σύγκριση με ΝΧ1.

Κύριο φακό θα της αφιερώσω τον FE70-200/4.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και έκανα λάθος με το post , sry για το διπλότυπο.

Aυτή τη στιγμή οι χαμηλότερες τιμές για σκέτο σώμα είναι 1163 αρχική στο amazon.es και 1190 στο amazon.fr.

Στα amazon περνάνε οι κάρτες συνήθως.

όχι δεν είμαι κάτοχος sony,πρώτη γνωριμία με οικοσύστημα sony..

Re: Απάντηση: Re: Sony A6300

To amazon.es παραδίδει κανονικά ελλάδα γιατί έβαλες γερμανική διευθυνση ?

Γιατί ψωνίζω συχνά και συγκεντρώνω όλες τις παραγγελίες σε μία αποστολή.
Σήμερα π.χ. περιμένω δέμα από mailboxde.com που μου κόστισε 30 ευρώ με UPS courier, αλλά περιλαμβάνει 5 παραγγελίες από διαφόρους πωλητές από Γερμανία. Η αποστολή εντός Γερμανίας είναι συνήθως και δωρεάν. Στο amazon.de είμαι και prime member (50 ευρώ τον χρόνο) και ό,τι παραγγέλνω πάει δωρεάν στη mailboxde.
Eπίσης ό,τι αποστέλλεται σε γερμανική διεύθυνση από το amazon χρεώνεται το γερμανικό φπα (19%) κι έτσι υπάρχει ένα όφελος 4% κι από εκεί.

Π.χ. από amazon.es μου βγήκε 1150 ευρώ η α6300 μαζί με τα μεταφορικά προς mailboxde.
Αν έβαζα ελληνική διεύθυνση, τα μεταφορικά θα ήταν υψηλότερα, +4% διαφορά φπα, σύνολο 1191.
Tώρα ό,τι παραγγέλνω για τις επόμενες βδομάδες, θα το κρατάει η mailboxde και θα μου τα στείλει όλα μαζί σε ένα πακέτο μαζί με την α6300.
Ήδη χτες παρήγγειλα κάρτα Samsung 64GB Pro+ από amazon.de, εκμεταλλευόμενος την προσφορά των 40 ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά φυσικά προς γερμανική διεύθυνση. Και προχτές εξωτερικό δίσκο 2.5'' 4GB 135 ευρώ. Θα τα παραλάβω μαζί με την α6300, μαζί με ό,τι άλλο ψωνίσω στο μεσοδιάστημα.

Γενικά αν ψωνίζεις πολλά πράγματα, συμφέρει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony A6300

Eίναι pal/ntsc switchable.

Συμφέρει επομένως να την παραγγείλει κανείς από Aμερική και να σταλεί με χαμηλή δηλωμένη αξία μέσω shipito.

To μειονέκτημα είναι ότι κάθε φορά που θα την ανοίγεις, θα σου εμφανίζει popup ότι βρίσκεσαι σε Pal, και θα πρέπει να πατάς OK για να φεύγει.
Και αν τραβάς μία NTSC και μία PAL ζητά φορμάρισμα της κάρτας. Εκτός αν έχεις διαφορετική κάρτα για Pal και διαφορετική για NTSC.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony A6300

Σίγουρα μικρό, αν δεν σε ανησυχεί ότι η εγγύηση που θα έχεις θα ισχύει μόνο στην Αμερική και θα πρέπει να τη στείλεις εκεί αν πάθει κάτι.

Και κατά δεύτερο λόγο η χαμηλότερη αξία μεταπώλησης.

Οι ευρωπαϊκές μηχανές διακρίνονται από την ένδειξη "1080 50i" έξω από το κουτί και ξεχωρίζουν έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6300

Γιατί ψωνίζω συχνά και συγκεντρώνω όλες τις παραγγελίες σε μία αποστολή.
Σήμερα π.χ. περιμένω δέμα από mailboxde.com που μου κόστισε 30 ευρώ με UPS courier, αλλά περιλαμβάνει 5 παραγγελίες από διαφόρους πωλητές από Γερμανία. Η αποστολή εντός Γερμανίας είναι συνήθως και δωρεάν. Στο amazon.de είμαι και prime member (50 ευρώ τον χρόνο) και ό,τι παραγγέλνω πάει δωρεάν στη mailboxde.
Eπίσης ό,τι αποστέλλεται σε γερμανική διεύθυνση από το amazon χρεώνεται το γερμανικό φπα (19%) κι έτσι υπάρχει ένα όφελος 4% κι από εκεί.

Π.χ. από amazon.es μου βγήκε 1150 ευρώ η α6300 μαζί με τα μεταφορικά προς mailboxde.
Αν έβαζα ελληνική διεύθυνση, τα μεταφορικά θα ήταν υψηλότερα, +4% διαφορά φπα, σύνολο 1191.
Tώρα ό,τι παραγγέλνω για τις επόμενες βδομάδες, θα το κρατάει η mailboxde και θα μου τα στείλει όλα μαζί σε ένα πακέτο μαζί με την α6300.
Ήδη χτες παρήγγειλα κάρτα Samsung 64GB Pro+ από amazon.de, εκμεταλλευόμενος την προσφορά των 40 ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά φυσικά προς γερμανική διεύθυνση. Και προχτές εξωτερικό δίσκο 2.5'' 4GB 135 ευρώ. Θα τα παραλάβω μαζί με την α6300, μαζί με ό,τι άλλο ψωνίσω στο μεσοδιάστημα.

Γενικά αν ψωνίζεις πολλά πράγματα, συμφέρει.

Κατάλαβα το σκεπτικό , προσωπικά απο amazon ότι αγοράζω δεν χρεώνει ΦΠΑ λόγω επαγγελματικού ΑΦΜ (προυπόθεση ο πωλητής να είναι το amazon, για αυτό το λόγο δεν έχω κοιτάξει αλλους τρόπους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6300

Στην περίπτωσή σου που αγοράζεις με τιμολόγιο ως ενδοκοινοτική αγορά, προϋπόθεση για τη μη χρέωση ΦΠΑ είναι η διεύθυνση παραλαβής να είναι της χώρας της έδρας της επιχείρησής σου, οπότε δεν σε αφορά το όλο θέμα της γερμανικής διεύθυνσης και των συγκεντρωτικών αποστολών που προσφέρει η mailboxde.com.

καλορίζικη !!,

έκανα ενα δοκιμαστικό pre-order στο αμερικάνικο , (έχω τον κουμπάρο που έρχεται από Los Angeles τον Ιούλη)

10/3 λέει για availability
τελική τιμή με μεταφορικά (5.74 $) και taxes (90.34 $) 1094$ ή 1041Ε

Τη διαφορά θα πρέπει να τη συγκρίνεις με την τρέχουσα τιμή που θα ισχύει τον Ιούλιο στην Ευρώπη.
Δεν αποκλείεται να πλησιάσουν πολύ οι τιμές, με την ευρωπαϊκή τιμή να έχει πέσει μέχρι τότε ενώ η αμερικανική όχι.
10-15% κάτω θα έχει πέσει η τιμή μέχρι τον Ιούλη.

Το state tax το αποφεύγεις αν χρησιμοποιήσεις διεύθυνση shipito, αλλά θα έχεις κάνα 60άρι δολάρια έξοδα αποστολής, οπότε έρχεται η μία η άλλη.