Sony α6300 - video

Re: Sony 6300 - video

Μειώνοντας ελάχιστα saturation στο ps
η δουλειά που κάνει το profile είναι πολύ καλή.
Εύχομαι να βγάλουν και για τις υπόλοιπες κάμερες θα έκαναν τη δουλειά μας πολύ πιο άνετη.

View attachment 134773

Δεν το βλέπω καλό (αλλά χωρίς color management βαδίζουμε στα τυφλά ..) .. καλύτερο πάντως απο το αρχικό που ήταν τελείως ματζέντα.
Αλλά υπάρχει και πολύ έντονο posterization στο σκοτεινό ξύλο .. αν για αυτό ευθύνεται το προφαίλ του EOSHD οχι 14 .. 20 πρόστιμο θέλει ..

Ειδα και το video .. στην πλειοψηφία των θεμάτων που δείχνει το προφιλ του δείχνει καλύτερο .. αλλά σε καναδυο περιπτώσεις με επιδερμίδες στο τέλος το Sony είναι καλύτερο ..

Επίσης είναι φανερό τι έκανε βασικά .. χαμήλωσε το πράσινο (ίσως και το gamma του πράσινου) .. και όλα φαίνονται λιγότερο φωτεινά .. οπότε γλυτώνει τα κλιπαρίσματα. Νομίζω οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο εκδοχές (Sony vs EOSHD) με ίδιες ρυθμίσεις διότι η διαφορετική επεξεργασία θα κάνει την μια απο τις δύο να βγεί off και βέβαια στο προωθητικό βίντεο "τυχαίνει" πάντα βγάζει off την Sony .. δίκαιο θα ήταν να τραβούσε με 1/3 - 1/2 στοπ μικρότερο ISO στην Sony για να ταιριάξουν οι φωτεινότητες

Αυτά που είδα σε μεγάλο βαθμό έρχονται με
- λίγο κάτω το ISO
- ρύθμιση του tint του WB προς το ματζέντα ..

Αν εμφανιστούν καλά δείγματα χωρίς συμπίεση θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι κάνει απο θόρυβο και posterization στα σκοτεινά ..

Υ.Γ. αυτό που αναρωτιέται γιατί πήγε σε τόσο κιτρινίλα-πρασινίλα η Sony .. είναι ένα κόλπο να χρησιμοποιείς όσο σε παίρνει (καλά η Sony το παράκανε) το πράσινο κανάλι .. είναι το κανάλι με τον λιγότερο θόρυβο ..

Αυτό θα ήταν το καλύτερο στη συνέχεια θα έχεις λιγότερη δουλειά και αυτό γιατί με software χρειάζεσαι επανωτά cube .. για εξωτερικές λήψεις, έσω κλπ.

Nαι σίγουρα θες πολλά cube για κάθε αλλαγή συνθηκών. Αλλά επειδή μάλλον κάτι μου διαφεύγει, με την ίδια λογική δεν θες και διαφορετικά έτοιμα profiles αντίστοιχα στο σώμα για κάθε σκηνή;

Με λίγα λόγια, μήπως τέτοιου είδους προφίλ δεν είναι πανάκεια και ανάλογα την σκηνή μπορεί και να κάνουν κακό αντί καλό; Οπότε ή φτιάχνουμε/αγοράζουμε διαφορετικά ανάλογα τις συνήθεις συνθήκες που έχουμε να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο (άντε όμως να κρίνεις σωστά εκείνη τη στιγμή που τραβάς και να επιλέξεις) ή ξαναγυρίζουμε στην λογική ότι ρυθμίζουμε όσο φλατ μας παίρνει και μετά αναγκαστικά διορθώσεις;

Αν παίξουμε με το προφίλ της canon και το αναφέρω εφόσον είναι επίκαιρο σήμερα έχοντας πάρει φωτομέτρηση και wb δε θα υπάρχει πρόβλημα. Έτσι το βλέπω και δε πιστεύω ότι κάνω λάθος διότι όλες οι ρυθμίσεις γίνονται πλέον πάνω στη κάμερα.
Ένα παράδειγμα, στο Ατομος μπορούμε να βάλουμε δικά μας Lut και παίζουμε ανάλογα με τι θέλουμε να πάρουμε.

Ειδα και το video .. στην πλειοψηφία των θεμάτων που δείχνει το προφιλ του δείχνει καλύτερο .. αλλά σε καναδυο περιπτώσεις με επιδερμίδες στο τέλος το Sony είναι καλύτερο ..

Επίσης είναι φανερό τι έκανε βασικά .. χαμήλωσε το πράσινο (ίσως και το gamma του πράσινου) .. και όλα φαίνονται λιγότερο φωτεινά .. οπότε γλυτώνει τα κλιπαρίσματα. Νομίζω οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο εκδοχές (Sony vs EOSHD) με ίδιες ρυθμίσεις διότι η διαφορετική επεξεργασία θα κάνει την μια απο τις δύο να βγεί off και βέβαια στο προωθητικό βίντεο "τυχαίνει" πάντα βγάζει off την Sony .. δίκαιο θα ήταν να τραβούσε με 1/3 - 1/2 στοπ μικρότερο ISO στην Sony για να ταιριάξουν οι φωτεινότητες

Αυτά που είδα σε μεγάλο βαθμό έρχονται με
- λίγο κάτω το ISO
- ρύθμιση του tint του WB προς το ματζέντα ..

Αν εμφανιστούν καλά δείγματα χωρίς συμπίεση θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι κάνει απο θόρυβο και posterization στα σκοτεινά ..

Υ.Γ. αυτό που αναρωτιέται γιατί πήγε σε τόσο κιτρινίλα-πρασινίλα η Sony .. είναι ένα κόλπο να χρησιμοποιείς όσο σε παίρνει (καλά η Sony το παράκανε) το πράσινο κανάλι .. είναι το κανάλι με τον λιγότερο θόρυβο ..

Ηλια χωρις να θελω να αδικησω τους υπολοιπους, αλλα σχεδον καθε φορα που διαβαζω ποστ σου, μαθαινω κ απο κατι :worshippy:

Απάντηση: Sony 6300 - video

Αυτό που λες Ηλία για τα highlights από τη μία είναι όντως λίγο άδικο γιατί τα βγάζει κλιπαρισμένα με τα settings της sony,

από την άλλη όμως έχει μία λογική ότι με το ίδιο exposure παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα στα highlights.

Θα μπορούσε να εκθέσει 1/3 -1/2 στοπ χαμηλότερα για τα settings της sony, αυτό όμως θα επιδρούσε συνολικά στην εικόνα οπότε θα έβγαιναν πιο κάτω τα χαμηλά τα μεσαία κτλ κτλ...

Πιστεύω ότι για κάποιoν που δεν θέλει να ασχοληθεί και πολύ με το color correction, τα settings που προτείνει δίνουν σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα στο χρώμα και στην έκθεση.

Re: Απάντηση: Sony 6300 - video

Αυτό που λες Ηλία για τα highlights από τη μία είναι όντως λίγο άδικο γιατί τα βγάζει κλιπαρισμένα με τα settings της sony,

από την άλλη όμως έχει μία λογική ότι με το ίδιο exposure παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα στα highlights.

Θα μπορούσε να εκθέσει 1/3 -1/2 στοπ χαμηλότερα για τα settings της sony, αυτό όμως θα επιδρούσε συνολικά στην εικόνα οπότε θα έβγαιναν πιο κάτω τα χαμηλά τα μεσαία κτλ κτλ...

Πιστεύω ότι για κάποιoν που δεν θέλει να ασχοληθεί και πολύ με το color correction, τα settings που προτείνει δίνουν σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα στο χρώμα και στην έκθεση.

Aν οι παράμετροι έκθεσης είναι αυτόματα απο την μηχανη τοτε ναί κάνει καλή δουλεια. Αλλά δεν νομίζω σε βιντεο να βολεύει το auto exposure.

Επιπλέον δεν είπα να αλλάξει έκθεση, αλλά να κατεβάσει λίγο το ISO (ως γνωστόν το ISO δεν συμμετέχει στην έκθεση), τόσο ώστε να ταιριάξουν οι φωτεινότητες. Τώρα η καμπύλη κοντραστ μπορεί πάλι να είναι διαφορετική αλλά θα είναι κοντα. Αν και νομίζω δεν άλλαξε μόνο την καμπύλη κοντραστ (αυτή που είναι σαν S) αλλά χαμήλωσε λίγο το gamma .. και αυτό μπορεί να δίνει καλύτερα μεσαία& φωτεινά αλλά να επηρεάσει αρκετα τα πολύ σκοτεινα που τα χαμηλώνει κιάλλο με αποτέλεσμα posterization.

οχι.... πας σε 6300 ή τα διορθωνεις μονος σου!
Για 6300 δεν βλέπω να πάω. Αν έχεις κάποιο άρθρο που να βοηθάει για την α6000 πες μου σε παρακαλώ. Ξέρω οτι την είχες παλιά.
Και εμένα δεν μου αρέσουν τα χρώματα της. Θα ήθελα να την παω προς nikon η και Canon.. Μου αρέσει το μέγεθος αλλά οχι το χρώμα. Και στο post ζοριζομαι να το φέρω εκεί που θέλω.

δεν εχει δυστυχως τοσο εκτενεις ρυθμισεις η 6000.
Μονος σου ομως , μπορεις να διαλεξεις καποιο απλο profil, οπως το neutral αν θυμαμαι καλα, ριξε λιγο τα contrast, saturation και το κυριοτερο παιξε με το WB.

Αφεραισε κιτρινο και πρασινο , νομιζω μπορεις με το Custom WB kai δες τα Α-Β και G-M ... sto δισδιαστατο πανελ που σου βγαζει.

https://www.youtube.com/watch?v=iqW6SVK8vps

Απάντηση: Sony 6300 - video

Ενδιαφέρον δείχνει, αν κατάλαβα σωστά σου δίνει ένα αρχείο με ρυθμίσεις αλλά μπορούν να περάσουν και χειροκίνητα.

Re: Απάντηση: Sony 6300 - video

Δεν είναι αρχείο. Ρυθμίσεις είναι (π.χ. +1 εδώ, -4 εκεί) που τις βάζεις εσύ στα ήδη υπάρχοντα προφίλ της μηχανής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 6300 - video

Δεν είναι αρχείο. Ρυθμίσεις είναι (π.χ. +1 εδώ, -4 εκεί) που τις βάζεις εσύ στα ήδη υπάρχοντα προφίλ της μηχανής.
Το δοκίμασες? στο βίντεο που είδα δείχνει να έχει μεγάλη διαφορά.

Καμιά πρόταση για battery grip? Είδα το vello vg-s4 αλλά με χαλάει που συνδέεται με καλώδιο

To καλώδιο χρειάζεται μόνο αν θες να χρησιμοποιείς τα κουμπιά στο grip.
Aλλιώς το χρησιμοποιείς και χωρίς καλώδιο.

α, μάλιστα. ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Με το συγκεκριμένο είναι 3 συνολικά οι μπαταρίες? ή πρέπει να βγάλεις την εσωτερική?