Sony α6300 - video

Απάντηση: Sony 6300 - video

Όταν λές "υποδιέστερη της α6300 σε 4Κ" για τις α7sII & a7RII τί εννοείς;
Σε δυναμικό εύρος, χρώμα, ευκρίνεια, συμπίεση;

Re: Απάντηση: Sony 6300 - video

image_manager__full_large_dh_d_000040688-91_web.jpg

Re: Sony 6300 - video

Ιεεεπππ .. κλέβει ;) .. Θα έπρεπε να τραβήξει με 1,4Χ μεγαλύτερο εστιακό μηκος με την Α7ς για να έχουμε στοιχειωδώς δίκαιη σύγκριση .. αλλά και πάλι ..
Τι ρυθμίσεις αναφέρει για αυτό το τεστ ?.

Τι ρυθμίσεις ψάχνεις;
Δεν έχει ελπίδα το 1:1 σε σύγκριση με το downscale από 6K σε 4Κ.
Το είδαμε το έργο και σε συγκρίσεις NX1 vs α7sII-α7rII.
Τα ίδια τώρα και με την α6300.

Κυρίως την ρυθμιση εστίασης (OOF δείχνει η Α7ς .. χμμ βλέπω και ενα Bokeh κάτω δεξια .. τι σημαίνει) αλλά και contrast, denoise, bitrate κλπ. και αν είναι σταθερό πλάνο ή παναρισμένο, fps & ταχυτητα κλείστρου ..

6Κ to 4K vs 4K 1:1 έχουν πολυ-πολύ μικρότερη διαφορά απο αυτό που βλέπουμε σε αυτο το δείγμα .. ακόμα και αν η 6300 κάνει τέλειο resampling, .. δοκίμασε σε σταθερό εστιασμένο πλάνο με ίδιο κάδρο τις A7ς vs α6300 (resample 24 to 12Mp) σου σε φωτογραφικο καρε για να δεις καθαρα την διαφορά 6Κ to 4K χωρις άλλους παράγοντες (contrast/sharpening/motionblur/focus etc) ..

Δεν έχω βρει ποτέ καρέ 4K από α7sII/α7rII καθαρότερο από αντίστοιχο από α6300&NX1.
Το 6/6,5Κ to 4K κάνει τη διαφορά στο βίντεο, προφανώς σε συνδυασμό με ταυτόχρονες λειτουργίες βελτιστοποίησης της εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

To καρέ που ανέβασα είναι από το κανάλι "Bokeh" της Digitalrev.
Θεώρησα ότι είναι γνωστό, γι' αυτό δεν έβαλα το link.
http://bokeh.digitalrev.com/article/sony-a6300-vs-a7sii-video-comparison

https://youtu.be/EUmea12n9Nk

με ένα καλό φακό & πάνω σε gimbal πρέπει να "σκοτώνει"....

και φαντάζομαι θα είναι πιο άνετη λόγω βάρους συγκριτικά με a7x, nx1 κλπ

εγώ θα τους πίστευα , τις προάλλες έφαγα μεγάλη ήττα με τη a6000
ενώ έχω γράψει πολλές φόρες video >25 min με άλλη κάρτα

χρησιμοποιωντας μια παμπάλαια 3-4 χρόνων στα 2 λεπτά σταμάταγε λόγω υπερθερμανης

Μα είναι δυνατόν, επειδή η σονυ δεν έχει σχεδιάσει καλά το σύστημα ψύξης,
να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε rigs, dummy batteries, γρήγορες κάρτες ως και ανεμιστήρες να φυσάνε την μηχανή
Κάποιοι κόλλησαν ως και ψυκτράκια πάνω στο σώμα.

σε τοσο μικρο σωμα, ειναι δυσκολο να αποφυγεις υπερθεμανση.... πρεπει να βγαλει καποιο μοντελο με μεγαλυτερο .
Αν ειχε παντως τη τιμη αμερικης , θα τη χτυπαγα (λεμε τωρα) , εστω και μ αυτα τα "προβληματα" . Η εικονα της ειναι εξαιρετικη και προσωπικα θελω το μικρο σωμα

Η αλήθεια χθες την λιγουρεύτηκα γιατί προσπαθούσα να βγάζω βίντεο τον μικρό που έτρεχε, εστιάζοντας χειροκίνητα. Μεγάλο μανίκι!
Βέβαια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, που είχε στην παιδική χαρά, δεν ξέρω κατά πόσο καλή θα ήταν η εστίαση της sony

Στην RX100IV δεν είχα διαφορά στην υπερθέρμανση της μηχανής μεταξύ κίτρινης (UHS-I, W60MB/s) και μαύρης κάρτας Transcend (UHS-II, 180MB/s).

Στην α6300 όμως υπήρξε αισθητή διαφορά στον χρόνο υπερθέρμανσης της μηχανής.

Με τη μαύρη UHS-II κάρτα η προειδοποιητική ένδειξη υπερθέρμανσης άναψε στα 31 λεπτά και η λήψη (4Κ 100MBit/s) συνεχίστηκε κανονικά μέχρι και τα 45 λεπτά, όταν έσβησε η μηχανή όχι από υπερθέρμανση αλλά από μπαταρία! Tην είχα ξεκινήσει στο 80% περίπου.
Το τεστ έγινε σε ζεστό δωμάτιο (28 βαθμούς) και με την οθόνη κλειστή στη θέση της για το πρώτο 20λεπτο.

Με τη μαύρη UHS-II κάρτα η προειδοποιητική ένδειξη υπερθέρμανσης άναψε στα 31 λεπτά (4Κ 100MBit/s)

Με την κίτρινη Transcend η ένδειξη άναψε στα 20:46. Δεν συνέχισα τη λήψη ώστε να δω πότε θα σβήσει η μηχανή.
Μου έφτασε η επιβεβαίωση ότι η γρήγορη κάρτα έκανε ουσιαστική διαφορά.

Mε τέτοια τιμή αξίζει να αποκτήσεις διεύθυνση Αγγλίας ή Βελγίου μέσω μιας εταιρίας parcel forwarding.

Καλησπέρα σε όλους
είμαι κάτοχος του σετ (α6300 + 18-105) από τον Μάιο, έχω καλύψει τέσσερα μυστήρια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με υπερθέρμανση (και 4Κ και 1080) γενικά είναι αυτό που ήθελα. Βέβαια επειδή είναι αγορασμένη από Ελλάδα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητές της.
Αυτό ξέρετε αν μπορεί να αλλάξει;;;