Re: Sony A6500
Δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος πληρώνεται, τώρα παλιότερα ή στο μέλλον, υπάρχουν πολλά πεδία χρήσης με διαφορετικές προτεραιότητες και απαιτήσεις και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μέσα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Γιατί νομίζεις εγώ που είχα ακάθρεπτη και ειδικά... olympus ήταν κάτι σύνηθες; Πολλά είναι θέμα συνήθειας και τρόπου. Αν πχ κάποιος - όπως έχεις γράψει κι εσύ - χρησιμοποιεί cages μπαταρίες - εγγραφείς στο βίντεο, το σώμα παίζει λιγότερο ρόλο. Αν θέλει ρηχό DOF θα πάει σε FF, αν δεν θέλει μπορεί να πάρει και μια βιντεοκάμερα, αν θέλει σπορ στη φύση θέλει buffer και ανθεκτικότητα.
Αυτό προσπαθούμε να βρούμε στην A6500, που απευθύνεται και ως τι λανσάρεται, εκεί είναι που τα μπερδεύει. Δεν είναι και συμβατικές οι επιλογές που έχουν κάνει πάνω της. Πχ κορυφαίο 4Κ βίντεο αλλά με μικρή μπαταρία. Που "παραδοσιακά", αν ρωτήσεις κάποιον για "καλό βίντεο" θα σου πει για μέγεθος, αδράνεια, μπαταρία κλπ. Έχει φοβερό buffer, αλλά επίσεις "παραδοσιακά", σώματα με κορυφαίο buffer έχουν μεγάλα εργονομικά ανθεκτικά σώματα με 2πλές κάρτες πληθώρα χειριστηρίων και καλή εργονομια για χρήση με τηλεφακούς.
Στην εποχή μας βέβαια πολλά έχουν αλλάξει ή αλλάζουν. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς.
Προσωπικα , ειμαι θεωρω το ιδανικο target group αυτης της μηχανης.
Ετσι ξεκινησα αλλωστε πριν 7-8 χρονια...
Πολυ μικρο σωμα ετσι ωστε να τη κουβαλας μαζι σου οσο γινεται περισσοτερο.
Ελαφρια και μικρη σε ογκο , που με εναν μικρο κιτ φακο ή καποιον μικρο Prime ν αποτελει τη πρωτη σου επιλογη , μετα το κινητο-compact.
Αν θελησεις ομως να τη χρησιμοποιησεις "σοβαρα" , μπορεις να της βαλεις grip-cage, μεγαλους φακους, μικροφωνα και φωτα, εξωτερικους εγγραφεις klp
Αυτο ηθελα παντα , γι αυτο ακομα παραμενει η πρωτη μου επιλογη.
δεν θελω κατι μεγαλυτερο γιατι θα παψω να την εχω παντα μαζι μου.
Δε θελω κατι μικροτερο, γιατι θα ειναι εντελως αβολη.
Και οταν εχω σοβαρες δουλειες , θα την εξοπλισω σαν αστακο (οπως κι εχω κανει στο περελθον αλλωστε)
Και η gx80 ειναι πολυ κοντα στο στοχο αυτο, απλα χανει στα σημεια (κυριως αισθητηρας και CAF)
ειναι αυτο που λεμε , ελβετικος σουγιας...πολυεργαλειο!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
α, και κατι ακομα, δεν μου αρεσουν οι μηχανες με το EVF στο κεντρο!
Πρωτον μου θυμιζουν DSLR και δευτερον η μυτη μου ακουμπαει συνεχως στην οθονοη .... κι εχω μεγαλη μυτη!

Επισης μεγαλωνουν το σωμα σε υψος και τις κανει δυσχρηστες σε μικρες τσαντες και τσεπες.