Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500

Μόνο στις α7s, α7sII και α7rII προσφέρει δεύτερη μπαταρία.

Θα μπορούσε και στην α6500 να προσφέρει, για να τη διαφοροποιήσει κι άλλο από την πιο οικονομική α6300.

Στην πράξη βέβαια, αυτός που θέλει να αγοράσει την α6500 δεν θα σταθεί στο αν έχει δεύτερη μπαταρία το πακέτο. Ήδη οι περισσότεροι χρήστες Sony έχουμε αρκετές μπαταρίες. Τις ίδιες μπαταρίες παίρνουν όλες οι μηχανές.

στον ηλιο γι αυτο υπαρχει το evf.
Για σοβαρη δουλεια, καμια οθονη δε φαινεται στον ηλιο .
Εγω στην gx80 ποτε δεν ειχα θεμα με τη μυτη (και την εχω μεγαλη !) :p, αφου ειναι εκτος οθονης!-bye-

Την 6500 για το IBIS τη θελεις κυριως, και για το rack focus με τους native φακους...

Απο αυτονομια, υπαρχουν οι εξωτερικες τροφοδοσιες....τα εχουμε ξαναπει.

εγώ ίσως επειδή είμαι αριστερόχειρας (?) με βολεύει να βλέπω με το αριστερό μάτι, οπότε η μύτη μου ακουμπάει στην οθόνη.. Επίσης στο βίντεο τις περισσότερες φορές έχω χαμηλά την κάμερα γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσες οι λήψεις, οπότε χρησιμοποιώ την οθόνη.. μια καλή εξωτερική οθονίτσα θα έλυνε το πρόβλημα νομίζω
@ MoDis: Τη δυνατότητα να περιορίζει το σημείο αφής στην οθόνη δεν την ήξερα, πολύ ενδιαφέρον!
Γιάννη η τιμή αυτή ήταν στο γαλλικό amazon, αλλά δεν την έχει πια. ίσως το ξαναβγάλει. 1.495 βγαίνει με μεταφορικά αν παραγγείλεις από Ελλάδα

Κι εγώ το αριστερό μάτι χρησιμοποιώ όταν το EVF είναι στο κέντρο, αλλά δεν θα κάτσω να βάλω το αριστερό μάτι σε μηχανή με το EVF αριστερά, όπως στην α6500 ή ακόμη περισσότερο στην RX100V. Ακυρώνεται όλη η ευκολία του EVF στην άκρη.

Και εγώ αριστερός είμαι στο μάτι πάντα για πρακτικούς λόγους επειδή έχει λιγότερο αστιγματισμό από το δεξί
αλλά δεν κάνω μιζεριές σχετικά με τη χρήση του evf έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να με απασχολούν στη φωτογραφική μηχανή αλλά
και γενικότερα στην καθημερινότητα μου.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Sony A6500

Σήμερα έμαθα θα είναι μέχρι τέλος του μηνα, σε κατάστημα της Αθήνας !
Ξέρει κανείς άλλος λεπτομέρειες για τιμή στα εδώ μαγαζιά, σκέτο σωμα π.χ ?

Καλησπέρα σε όλους

Να πω και εγω την άποψή μου. Πριν κάμποσους μήνες αγόρασα την a6000 την οποία τελικά για φωτογραφία δεν την χρησιμοποιησα και πολύ , 210 κλικς ολα και όλα καθώς δεν με ενδιέφερε η φωτογραφία αλλά το βίντεο. Ούτε εκεί την χρησιμοποιήσαμε πολύ καθώς οι βιντεοκάμερες στάθηκαν πιο αποτελεσματικές. Μετά τις ανακοινώσεις για την α6500, μεταφέρω την άποψη φίλου επαγγελματία (εγώ είμαι πιο ερασιτέχνης) για το θέμα της σειράς α6χχχχ η οποία συνοψίζεται ως εξής πάντα με γνώμονα το :

ΚΟΣΤΟΣ/ΑΠΟΔΟΣΗ :

a) Αν δεν έχεις καμία και ενδιαφέρεσαι κυρίως για φωτογραφία πέρνεις την α6000 και γλυτώνεις ένα κάρο λεφτά
b) Αν δεν έχεις καμία και ενδιαφέρεσαι για βίντεο, σκέφτεται την α6500 λόγω Ibis και tauch focus
c) Αν έχεις α6000 και θες video, πούλατη και πήγαινε α6500
d) Aν έχεις α6000 και θες φωτογραφία μείνε εκεί που είσαι
e) Αν έχεις α6300 και θες φωτογραφία, κακώς την πληρωσες παραπάνω, έπρεπε να μείνεις στη α6000
f) Αν έχεις α6300 και θες video, μείνει εκει που είσαι

g) αν έχεις λεφτά δεν πρέπει να σε απασχολεί τίποτα απο τα παραπάνω :)

Δεν τους βλέπω και πολύ ενθουσιασμένους, δεν κλείνει εύκολα από υπερθέρμανση δίχως να σημαίνει ότι δεν ζεσταίνεται όμως, μέτριο touch screen, το ibis ευπρόσδεκτο αλλά το χαρακτηρίζει χειρότερο της Panasonic. Το caf στο βίντεο υποδεέστερο της Canon και πρέπει να κρατάς το σημείο στον στόχο = σε αποσπά από το σωστό καδράρισμα. Βέβαια η Canon 80D δεν έχει 4Κ. Το RS εξακολουθεί να υπάρχει αν και μειώνεται με την σταθεροποίηση. Έξοδο ακουστικών δεν έχει. Το quality control... 5 σώματα σε ίδιες συνθήκες έσβησαν σε εντελώς διαφορετικούς χρόνους. Βέβαια και σε άλλες εταιρίες παίζει αυτό, ειδικά με τους αισθητήρες και τα κυκλώματά τους, αλλά εδώ κάνει μπαμ γιατί επηρεάζει πολύ πρακτικά και βλέπω τους αγοραστές να ψάχνουν για καλές... κόπιες όπως κάνουν κάποιοι στους φακούς!

Συμπερασματικά, πήρε μια Α6300, της έβαλε IBIS, μεγαλύτερο buffer και μια υποτυπώδη touch screen και τη ονόμασε Α6500. Not bad αν δεν ανέβει πολύ η τιμή, ενώ βοήθησε την A6000 να πέσει σε τιμή χώμα (400 δολάρια στο επίσημο site).

Ο κορυφαίος σε low light και ευκρίνεια αισθητήρας στο βίντεο παραμένει το μεγάλο της ατού (το 1ο και στη φωτογραφία μαζί με το ατελείωτο buffer). Αν εξαιρέσουμε όμως αυτά, την βλέπω συνολικά υποδεέστερη πρόταση από Olympus E-M1 II, fuji X-T2, μην πω και Panasonic G80 και είμαστε και σε αναμονή της GH5. Λογικό, γιατί έχει και τις A7 και έπρεπε να "μοιράσει" λίγο την πίτα, ενώ στους υπόλοιπους είναι τα τοπ μοντέλα τους και τα εξόπλισαν με ότι καλύτερο διέθεταν σε χαρακτηριστικά και εργονομία. Γι αυτό θα είναι και σημαντικά φθηνότερη.

Eίναι διχασμένη προσωπικότητα η σειρά. Εστίαση και buffer κορυφαία για σπορ και φύση, αλλά δίχως διάρκεια μπαταρίας και αντίστοιχο σώμα θα προτιμηθεί; Κορυφαίο 4Κ βίντεο για σταθερές κυρίως λήψεις, αλλά με τον φόβο της υπερθέρμανσης και την ταλαιπωρία να αλλάζεις γρήγορα μπαταρίες την εμπιστεύεσαι για 1ο σώμα; Καλή συνεργασία μέσω αντάπτορων με Canon και Sony SLR φακούς, αλλά σε τόσο μικρό σώμα δίχως battery grip θα δουλέψεις άνετα φακούς άνω του μισού κιλού;

Περισσότερο για σούπερ 2η μηχανή μου φέρνει παρά για μια 1η που θα την εμπιστευτείς και θα την "παντρευτείς" ώστε να την χρησιμοποιείς απερίσπαστα παντού και πάντα. Στο κάτω-κάτω ίσως αυτή να είναι και η έννοια της υβριδικής, να κάνει τα πάντα καλά με κάποιους συμβιβασμούς στη χρηστικότητα και όχι να αντικαταστήσει μια τοπ φωτογραφική ή μια τοπ βιντεοκάμερα.

Βέβαια για μέση περιστασιακή χρήση πολλά από αυτά λίγο μετρούν, ενώ τα υπέρ της τα χαίρεσαι ως αποτέλεσμα. Και αν κάποιος ξέρει τι θέλει με λίγο κόπο και προσοχή παραπάνω θα το πάρει έχοντας ξοδέψει - τουλάχιστο αρχικά - λιγότερα χρήματα.

Είναι όμως δεδομένο ότι τα premium σώματα παραδοσιακά ξεχωρίζουν κυρίως από το.... σώμα!

Επίσης είναι προφανές ότι η Sony άφησε ελεύθερο "χώρο" στους πελάτες των αισθητήρων της την κατηγορία των 2000 , όπως και κάτω των 1000 . Στα 1500 (Α7ΙΙ, Α6500) παίζει μόνη της, στα 3000 + κοντράρεται με Canon - Nikon. Τυχαία η τιμολόγηση των X-T2, E-M1 II (και ίσως και της GH5);

Τελειώνω το μακρυνάρι post μου λέγοντας πως πλέον υπάρχουν πάμπολες επιλογές για όλα τα βαλάντια και όποιος έχει τα χρήματα με 1200 - 2000 ευρώ αγοράζει εκπληκτικά εργαλεία. Αλλά και όποιος δεν τα έχει, και με 500-600 αγοράζει πλέον σώματα καινούρια ή μεταχειρισμένα με δυνατότητες που μάλλον ξεπερνούν τις ικανότητες του μέσου αγοραστή κατά πολύ. Συνεπώς μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν νέα σώματα κι ας κυκλοφορούν κάθε χρόνο!

Δεν τους βλέπω και πολύ ενθουσιασμένους, ......
κι ας κυκλοφορούν κάθε χρόνο!

Συμφωνώ σε όλα εκτός του ότι την θεωρείς κατώτερη προταση από την Panasonic G80, η οποία έχει μικρότερο αισθητήρα και af με contrast detection. H XT2 έχει σαφώς καλύτερη εργονομία αλλά της λείπει το IBIS κ έχει πολύ μικρό buffer. Κ η EM1 II κ αυτή με καλύτερη εργονομία αλλά πανάκριβη και με μοναδικό πλεονέκτημα την δυνατότητα χερατων πολλών δευτερόλεπτων με συγκεκρινενους φακούς . Γιατί για action την βλέπω μόνο για ηλιόλουστες μέρες

Εγώ κατάλαβα την ΕΜ1.2

Δεν μπορεί σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό να κρατήσει ψηλή ταχύτητα κλείστρου χωρίς να ανεβάσει ISO .

Κι εκεί είναι το αδύνατο σημείο του μικρού αισθητήρα.

Re: Απάντηση: Sony A6500

Ναι σωστα στην ΕΜ1 αναφερομουν. Εδω ακομη κ το APS πιστευω ειναι οριακα επαρκες

Εγώ κατάλαβα την ΕΜ1.2
Δεν μπορεί σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό να κρατήσει ψηλή ταχύτητα κλείστρου χωρίς να ανεβάσει ISO .
Κι εκεί είναι το αδύνατο σημείο του μικρού αισθητήρα.

μια χαρά μπορεί να κρατήσει και χαμηλή και ψηλή ταχύτητα κλείστρου απλά για να μην ανεβάσει σε ISO (επειδή η απόδοση του αισθητήρα πέφτει πάνω απο 1600/3200 ISO) θέλει πιο φωτεινό φακό ... στην πράξη η σταθεροποίηση του σώματος σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα το βράδυ δεν θα δώσει το συνήθες πλεονέκτημα και θα θες ένα πιο φωτεινό φακό απο μια αντίστοιχη APSC ή FF για να κρατήσεις πιο χαμηλό ISO κατά 1-2 στοπ...και μην ξεχναμε ότι η απόδοση των φακών m43 είναι στο pick απο τα ανοιχτά διαφράγματα σε αντίθεση με άλλα συστήματα και ειδικά σε FF που οι φακοί πρέπει να κλείσουν 1-2 στοπ τουλαχιστον για να <καθαρίσουν> ειδικά στα άκρα και έτσι χανουν και το πλεονέκτημα του μικρότερου βάθους πεδίου, αν προσθέσεις και το βάρος των καλών οπτικών (εκτός του κόστους) που θές για να αποδώσουν στο maξιμουμ ανοιχτοί τελείως αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν είναι τόσο απλό το συμπέρασμα που βγάλατε ....

Το ερωτημα όμως είναι διτό γιατί αφορά και την ικανότητα σε AF μιας μηχανής σε χαμηλό φωτισμό (εκεί αλλες πανγρήγορες σε AF ακάθρεπτες πέφτουν πάρα πολύ σε απόδοση), φυσικά πάντα τα παραπάνω ισχϋουν αν πραγματικά μιλάμε για χαμηλό φωτισμό και όχι για υπερβολές (ηλιόλουστες ημέρες με ταχύτητες κλείστρου 1/16000).

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony A6500

μια χαρά μπορεί να κρατήσει και χαμηλή και ψηλή ταχύτητα κλείστρου απλά για να μην ανεβάσει σε ISO (επειδή η απόδοση του αισθητήρα πέφτει πάνω απο 1600/3200 ISO) θέλει πιο φωτεινό φακό ... στην πράξη η σταθεροποίηση του σώματος σε γρήγορα κινούμενα αντικείμενα το βράδυ δεν θα δώσει το συνήθες πλεονέκτημα και θα θες ένα πιο φωτεινό φακό απο μια αντίστοιχη APSC ή FF για να κρατήσεις πιο χαμηλό ISO κατά 1-2 στοπ...και μην ξεχναμε ότι η απόδοση των φακών m43 είναι στο pick απο τα ανοιχτά διαφράγματα σε αντίθεση με άλλα συστήματα και ειδικά σε FF που οι φακοί πρέπει να κλείσουν 1-2 στοπ τουλαχιστον για να <καθαρίσουν> ειδικά στα άκρα και έτσι χανουν και το πλεονέκτημα του μικρότερου βάθους πεδίου, αν προσθέσεις και το βάρος των καλών οπτικών (εκτός του κόστους) που θές για να αποδώσουν στο maξιμουμ ανοιχτοί τελείως αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν είναι τόσο απλό το συμπέρασμα που βγάλατε ....

Το ερωτημα όμως είναι διτό γιατί αφορά και την ικανότητα σε AF μιας μηχανής σε χαμηλό φωτισμό (εκεί αλλες πανγρήγορες σε AF ακάθρεπτες πέφτουν πάρα πολύ σε απόδοση), φυσικά πάντα τα παραπάνω ισχϋουν αν πραγματικά μιλάμε για χαμηλό φωτισμό και όχι για υπερβολές (ηλιόλουστες ημέρες με ταχύτητες κλείστρου 1/16000).

Κώστα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, και εγώ λάτρης του m4/3 είμαι άλλα μην κοροιδευόμαστε, με μια π.χ. D600 και έναν Nikon 50mmf1,4 που τον βρίσκεις και στα 300 ευρώ και είναι πολύ καλός οπτικά και από τα f1,4....έχεις επιδόσεις low light και ρηχό βάθος πεδίου που ούτε να το φανταστείς δεν μπορείς με μια μηχανή m4/3 και έχει και χαμηλό κόστος αυτό το σετάκι....μπορείς να τραβάς φώτο σε iso 25600 με πολύ καλά αποτελέσματα....για να πλησιάσεις το βάθος πεδίου της D600 άλλα και να το κρατήσεις χαμηλά το iso πρέπει να πάρεις τον πανάκριβο olympus 25mmf1,2 που κάνει μια περιουσία και πάλι δεν θα έχεις το βάθος πεδίου του Nikon 50mmf1,4 και ούτε την δυνατότητα να πας σε τόσο υψηλό iso.....γενικότερα αν τραβάς σε Low light καταστάσεις συχνά απλά δεν κοιτάζεις καν m4/3 και θα έλεγα ούτε καν aps c...ναι κάτω από προϋποθέσεις και με πατέντες ή πανάκριβους φακούς μπορείς κάπως να την βγάλεις καθαρή με το m4/3 άλλα δεν υπάρχει περίπτωση κανένας σοβαρός επαγγελματίας που τραβάει σε Low light κινούμενα αντικείμενα να πάει σε m4/3. Δεν είναι ο σκοπός αυτός του m4/3, αλλού είναι τα πλεοκεκτήματά του.

Υ.Γ. Επίσης όταν τραβάς φώτος στο FF με διάφραγμα f1,4 το λιγότερο που σε νοιάζει είναι τα άκρα του κάδρου...κυριως το κέντρο σε νοιάζει να είναι sharp
Υ.Γ. Εχω γνωστό έναν φωτογράφο που ταξιδεύει για δουλειές σε χώρες με δύσκολες κοινωνικοπολοτικές συνθήκες για ρεπορτάζ, έχει μαζί του την FF Canon Και επειδή του αρέσει το m4/3 κουβαλάει και μια Olympus em5II, όπως μου έλεγε ''όσο και αν μου αρέσει η Olympus, όταν πέφτει το σκοτάδι μπαίνει στην τσάντα και αναλαμβάνουν οι μεγάλοι παίκτες'' και αυτό ακριβώς συνοψίζει την όλη κατάσταση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν σχολιάστηκε Γιάννη γιατί ελάχιστοι εδώ μέσα ασχολούνται εξειδικευμένα με το βίντεο.
Πραγματικά πολύ καλό το color profile που μας έδειξε και σε πολύ χαμηλή τιμή.
Σε ποια προγράμματα των Windows μπορείς να το βάλεις;
Ειναι μόνο για Sony ή κάνει και για βίντεο από άλλες μηχανές;

Αυτό είναι αλήθεια, οι περισσότεροι εδώ μέσα κυρίως φώτος βγάζουμε και απλά μας αρέσει και το βίντεο για πρόχειρες καταστάσεις, για τα παιδιά μας κλπ...λίγοι θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με color profile κλπ....

Όταν το βγάλει και για stills θα δώσω τα 14 για να πάρω jpeg canon στην RX100III μου! :flipout:

edit: τώρα είδα ότι κάνει, πάω...