Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500 φωτογραφία

Aν καποιος θελει να δει και τι κανουν οι 2 μικροι οικονομικοι prime που ανεφερα στο νημα του video για την α6500 (35mm και 25mm), εδω θα δει μερικα δειγματα απο τη σημερινη βολτα στο ΚΠΣΙΝ ...

https://www.flickr.com/photos/toxotis70/albums/72157679177566521

DSC00709.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00707.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00695.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00687.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00684.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00669.jpg by John Spirou, on Flickr

Last edited:

Μια γρήγορη ματιά που έριξα, μου φαίνονται καλοί - μόνο τέρμα γωνίες είδα κάποια θολούρα...

ναι, εκει τα πραγματα ειναι δυσκολα.

Στον 25μμ , αν τον κλεισεις αρκετα (f/8 πχ ) χαλαει το κεντρο !
Στομ 35μμ τα πραγμτα ειναι λιγο καλυτερα , αλλα και παλι οχι πολυ.

Οπως το ειχα πει αλλωστε, δεν ειναι για τοπια και τετοιου ειδους φωτογραφια... κυριως για βιντεο τους εχω.

Απλα επειδη καποιοι ρωτουσαν πως παενε και σε φωτογραφια, ειπα να βαλω αυτα τα δειγματα.

Αν δεν ειχε και τα soft ακρα αλλωστε, δεν θα εκαναν 50-70 ευρω!

Η βινιετα και στους 2 ειναι ελεγχομενη και η παραμορφωση διορθωνεται σχετικα ευκολα.

Αυτό έλλειπε να είχαμε παράπονο με τις τιμές που πουλιόνται, υπάρχουν κάμποσοι με πολλαπλάσια τιμή που δεν είναι πολύ καλύτεροι (ονόματα δεν λέμε... )

oxi ! Fuji xt2 μαλλον.

Σοβαρά?? Μπράβο!!...άλλα με το βίντεο τι θα κάνεις?? Εχει μεν πολύ καλή ποιότητα η Xt2, άλλα δεν έχει touch, δεν ξέρω πως είναι η εστίαση στο βίντεο ενώ δεν έχει και Ibis...κάτι που σε χάλασε στην Α6500??

Η σονυ δε με χαλασε καπου ... απλα θελω να ξαναδοκιμασω τις Fuji.

Ειχα δοκιμασει την χτ10 και ειχα πει , οτι αν εβαζε καλο βιντεο στα επομενα μοντελα θα την ξαναπαιρνα.

Ημουν ετοιμος χτες να χτυπησω την χτ20, αλλα εκανα πισω επειδη τελικα η χτ20 εχει line skipping στο βιντεο , ενω η xt2 οχι.

Το touch το αντικαθιστα to joystick... θα το δω στη πραξη.

Το IBIS θα μου λειψει , ειδικα στους prime που δεν εχουν.

Γι αρχη μαλλον θα παω στον καλο κιτ 18-55mm f/2.8-4, που τον ειχα επισης και μου αρεσε πολυ.

Στο βιντεο σιγουρα εχει καλυτερη εικονα η σονυ συνολικα, καλυτερο low light kai λεπτομερεια.... κι εχει και slog που η Fuji το δινει μονο σε HDMI OUT , αλλα ελπιζω αυτο ν αλλαξει με καποιο firmware.

Θα δουμε...

Απάντηση: Sony A6500 φωτογραφία

πόσο χειροτερεύει το βίντεο το line skipping?

εξαρτταται την υλοποιηση... δεν το ξερω σιγουρα.
Χειροτερευει σιγουρα την αποδοση στα σκοτεινα, περισσοτερο moire-aliasing, λιγοτερη λεπτομερεια.

Δεν εχουν γινει ακομα αναλυτικα τεστ παντως....ειναι νωρις.

Αυθεντικό jpg δίχως επεξεργασία μόνο crop
Όπως έχω ξαναγράψει ρεαλιστικά χρώματα της φύσης....auto WB.... λόγω αέρα οι φωτογραφίες είναι εν κινήσει.

Last edited:
Το "θεριό" κάνει παπάδες με τον Sigma 105mm, Sony βγάλε νέο αντάπτορα :twoguns:
Δυστυχώς στα παλαιότερα μοντέλα δε δουλεύει σωστά παρά μόνο από την A6300 και άνω.

Οντως τα χρωματα Sony ειναι τα πιο κοντινα στην πραγματικοτητα, και απο κει και περα τα κανεις ο,τι θελεις.