Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

Καλύτερη μου φαίνεται η Α6500, δεν γίνεται... μωβ μετά τα 6400 iso.

Νίκο στην 6300 το πρόσεξα.

...Έβγαλαν καλύτερη σε κινούμενα θέματα την fuji x-t2 όμως δεν είδα σε καμία κατηγορία τις Sony 6300 και 6500.

Re: Απάντηση: Sony 6500 Video

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση
κάτι ακόμα... έχω εντυπωσιαστεί από τα χρώματα (στο βίντεο) της fuji x-t2 αλλά η έλλειψη σταθεροποίησης στο σώμα
και το ότι δεν υπάρχει φωτεινός φακός με oss με κάνει να στραφώ προς την σονυ.
Συνεπώς..
1) Το eos color profile θα μου δώσει καλύτερο χρώμα δέρματος?
2) Μπαίνει στην μηχανή ή μπαίνει σε επεξεργαστικό πρόγραμμα?

ευχαριστώ

Μιας και με ρωτησες για skin tones, δες εδω ενα μικρο τεστ με διαφορα profile απο τη sony.
Στη αρχη ειναι το απλο standard, Καιμετα δοκιμαζω καποια PP (Pictures Profiles) με διαφορετικα Gamma kai Color profiles.

Φυσικος φωτισμος, σε σκια.

Εχει ΠΑΡΑ πολλες ρυθμισεις και μπορεις αν θες να τη φερεις εκει που θελεις, αρκει ν ασχοληθεις μαζι της.

Εχουν γινει ελαχιστες διορθωσεις , κυριως για να ερθουν στα ισια τα levels.

https://www.youtube.com/watch?v=bTAXZ3OK06w

Σήμερα δοκίμασα στο πόδι βίντεο και σημεία εστίασης με touchscreen ... άλλο ένα όμορφο καλούδι στην A6500.
Η Sony ζωγράφισε σε τούτη τη κάμερα με τη φωτομέτρηση, αναφέρομαι στις επιλογές που μας δίνει να αυξομειώσουμε τη φωτεινότητα κάθε σημείου στο metering mode

απ οτι θυμαμαι, η 6300 επιανε στο βιντεο 11 στοπ περιπου, σε σχεση με τα 12 της a7sii .
Αρα καπου εκει πρεπει να ειναι... στο base ISO φυσικα (που ειναι τα 800)

dynamic-range-sony-a6300.jpg

με 11-12 στοπ DR, μια χαρα κανεις HDR video... τα μεσα προβολης ειναι κυριως τοθεμα.

Σημερα ολες σχεδον οι συσκευες δειχνουν εικονα με REC709 προτυπο, που σημαινει 6 στοπ DR.
Τωρα αρχιζουν να κανουν την εμφανιση τους οι πρωτες τηλεορασεις - μονιτορ με παραπανω DR.... αλλα εχουμε δρομο ακομα, μεχρι να καθιερωθουν τα standard και να δουμε που θα κατσει η μπαλα .

Τα προτυπα slog2-3/Sgamut - cinegama που γραφουν οι sony καλυπτουν πολυ μεγαλυτερο φασμα φωτεινοτητας και χρωματος απο τα σημερινα προτυπα.
για την ακριβεια τα προτυπα slog2-3 καλυπτουν μεχρι και 14 στοπ DR (που γραφουν μονο η Alexa).

Tα εχω ξαναγραψει στο νημα της A7s...

S-Gamut3.png

Απάντηση: Sony 6500 Video

A ok, δλδ είναι ακρωνύμιο για την έξτρα σταθεροποίηση, όχι όνομα προγράμματος.