Sony a6600 Video

Πιο πολύ τσαντισμένος ακούγεται για το τι προσφέρει η a6600 (και η Canon), σε σύσγκριση με την τιμή της.

Καλά οκ υπερβάλει και πιάνει μόνο τα κομμάτια που τον συμφέρει (fuji)...δεν αναφέρει ότι η Α6600 έχει πολύ καλύτερο σύστημα εστίασης σε βίντεο από την Χ-Τ30, ούτε δίνει τόσο σημασία ότι το ibis Που έχει μέσα κάνει την διαφορά, ακόμα και η Canon M6II έχει καλύτερο σύστημα εστίασης και έχει έστω και digital ibis Που η Fuji αγνοεί. Για φακούς για βίντεο δεν το συζητάμε η sony είναι πολύ μπροστά με φακούς σαν τον 18-105, 16-70, 35mm, 50mm.....Δεν αναφέρει καν ότι η Sony έχει τεράστια γκάμα s-log, zebra κλπ. που η Fuji επίσης αγνοεί, ούτε ότι με την fuji πρέπει να κουβαλάς 2-3 μπαταρίες μαζί σου αν κάνεις αρκετό βίντεο, επίσης η Sony έχει και πολύ πιο εκτενές slow motion δυνατότητες και διάφορα άλλα που βαριέμαι τώρα να τα αναλύσω. Οκ και εγώ συμφωνώ ότι η Fuji είναι συνολικά καλύτερη για βίντεο και εγώ αυτή θα έπαιρνα (Απίστευτο για fuji) άλλα οκ δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και μην γράφουμε μόνο ότι μας συμφέρει.

Υ.Γ. Επίσης crop οι Α6ΧΧΧ έχουν στα 30p και καθόλου στα 24p/25p άλλα σιγά μην κάτσει να το πει.
 
Πιο πολύ τσαντισμένος ακούγεται για το τι προσφέρει η a6600 (και η Canon), σε σύσγκριση με την τιμή της.

Ο πρώτος είμαι που θα θάψει την Sony για αυτά που έβαλε ή δεν έβαλε και το είχα αναφέρει ότι απλά ένα Ibis θα πετάξει πάνω σε σχέση με την Α6400 και τέλος...άλλo αυτό όμως και άλλο να θάβουμε χωρίς τέλος....στην τελική μπορεί απλά να πάει στην Fuji και τέλος...πλέον υπάρχουν λύσεις για όλους, ότι αρέσει στον καθένα...

Y.Γ. Δεν μας είπε επίσης για τον χρόνο που μπορεί να γράψει 4Κ βίντεο με την X-T30??? Οτι έχει 10 λεπτά βίντεο δεν τον πείραξε??? ενώ π.χ. ακόμα και στην απλή Α6100 γράφεις σχεδόν χωρίς όριο....για αυτό λέω μην γράφουμε ότι μας συμφέρει ή ότι μας βολεύει, για αυτό πλέον δεν διαβάζω ούτε blogs ούτε Youtubers ούτε τίποτα, παίρνω αν μπορώ το προϊόν και το δοκιμάζω μόνος μου.
 
πολυς κοσμος που αασχολειται με το βιντεο αφησε τη canon...και ειμαι σιγουρος γι αυτο!

αλλωστε το βιντεο ειναι που τραβαει τις εξελιξεις...οχι η φωτο.
 
Είμαι στη SONY από την εποχή της α6000, μετά στην α6500, αγόρασα του φακούς της κλπ.

Η SONY όμως χθες, απλά απέδειξε ότι έγινε η νέα CANON. Πλήρης απογοήτευση. Τι έκανε ? πήρε την α6500 και μας την πάσαρε ως "νέα" κάμερα. Εψαξα λίγο όλα τα tech specs και εκτός από τον ίδιο αισθητήρα, το ίδιο σύστημα IBIS, τους ίδιους codecs, σώμα κλπ, ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ότι έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ processor BIONZ-X με την α6500, λίγο boosταρίσμένο (όπως κάνουμε overclocking στα PC). Δεν το λέω με βεβαιότητα, μπορεί να κάνω λάθος, όμως έχω αυτή την υποψία και αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν μπορεί να προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες σε βίντεο. Οι βελτιώσεις στο Autofocus κλπ πιστεύω ότι καθαρά θέμα λογισμικού και software-firmware. Πολύ φοβάμαι ότι η SONY πήρε την ίδια ακριβώς κάμερα, το ίδιο hardware, boostare λίγο τον επεξεργαστή, έκανε μια αναβάθμιση στο firmware και μας πουλάει φούμαρα. Ενα παλιό μοντέλο το πάσαρε ως νέο. ΑΝ ισχύει, ΝΤΡΟΠΗ.

Αν κάποιος ξέρει, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιόν εξεργαστή έχει η "νέα" α6600 ? Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά η έκδοση ? Μήπως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος όπως στην Sony a6500 ?
 
ο αισθητηρας ειναιι το βασικο θεμα νομιζω ΑΝ τον ειχε αλλαξει με εναν απο αυτους που ΗΔΗ εχει ισως να μην δεχοταν τοσο σκληρη κριτικη.
 
Είναι και ο επεξεργαστής. Αυτός της a6300 a6500 δεν μπορούσε να προσφέρει παραπάνω δυνατότητες στο βίντεο. Ούτε 10 bit color. ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ οτι έχει ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή. Δηλ. η SONY πουλάει ξανά την α6500... Γελάει ο κόσμος.
 
ποιους επεξεργαστές χρησιμοποιεί το εκάστοτε μοντέλο και τέτοιου είδους τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται... αν δεν κάνω λάθος για καμία κάμερα

σε όσα ανακοινώνονται πάντως και αν τα πάρεις 1 προς 1, η a6600 είναι σχεδόν ίδια με την a6500

αν έχεις αγοράσει apsc φακούς, προσωπικά καταλαβαίνω το θυμό σου...
 
ποιους επεξεργαστές χρησιμοποιεί το εκάστοτε μοντέλο και τέτοιου είδους τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται... αν δεν κάνω λάθος για καμία κάμερα

σε όσα ανακοινώνονται πάντως και αν τα πάρεις 1 προς 1, η a6600 είναι σχεδόν ίδια με την a6500

αν έχεις αγοράσει apsc φακούς, προσωπικά καταλαβαίνω το θυμό σου...


Δυστυχώς, όλοι μου οι φακοί ειναι Sony APS-C, + τον MC-11 με Sigma (Canon) 18-35mm. οπότε καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να μείνω με την α6500 ή να τα διώξω όλα και να κάνω μια στροφή. Το τραγικό είναι η α6500 έχει μεν ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλό 4K 25fps αλλά ΑΘΛΙΟ 1080P και στα 25 και στα 50 και ακόμα χειρότερο στα 100fps. Κατ' επέκταση έχω μια κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για 4Κ 25fps σήμερα. Για την εποχή της , 3 χρόνια πριν, ήταν εξαιρετική έστω και με το πιο φτωχο 1080p (η α6000 είχε καλύτερο). Σήμερα όμως περιμέναμε αυτά τα προβλήματα να λυθούν. Και αντι να λυθούν, ξαναείδαμε την ίδια ακριβώς κάμερα με άλλο όνομα.
 
Όλοι μας έχουμε επενδύσει σε φακούς κλπ...εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα ν αλλάζω συστήματα.
Γιατί να έχεις κι εσύ...τη παντρεύτηκες ;

Είχα κι εγώ α6500, 10-18, 18-105, 35mm 1.8, 50mm 1.8 κλπ....



Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Συμφωνώ με Γιάννη.
Και εγώ με Nikon ξεκίνησα και στη Fuji κατέληξα και αν αύριο κάτι με βολεύει παραπάνω έφυγα.
Παντρειά για πάντα μόνο στην εκκλησία στα άλλα άμεσο διαζύγιο.
 
προσωπικά βλέποντας το 4k βίντεο της a6500 σε 4k μονιτορ δε μπορώ να πάω πίσω σε 1080p με τίποτα επομένως ποτέ δε με ένοιαξε η απόδοση σε αυτό (που όντως δεν είναι καλή...)

θέλει ώριμη σκέψη πάντως προτού αποφασίσεις να αλλάξεις σύστημα...
 
Αν δεν έχεις θέμα με την έλλειψη 4κ 60π και 10 Βιτ , δεν έχεις πραγματικό πρόβλημα.
Το χρώμα είναι υποκειμενικό, οπότε δεν το βάζω στην εξίσωση, εκτός κι αν όντως δε σ' αρέσει στη Σόνυ.

Εγώ πάντως όσο κοιτάω την εικόνα και το χρώμα, από τη Fuji, τόσο δυσκολεύομαι να πάω πίσω σε Σόνυ, μόνο ;ν δώσει κάτι πολύ ξεχωριστό πια.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Προς το παρόν θα περιμένω εως το τέλος του έτους. Η α6500 αντέχει ακόμα. Και το 4Κ βίντεο είναι αρκετά καλό. Απο περιέργεια όταν θα βγουν τα πρώτα αντικειμενικά test θα δούμε πιστεύω πως η ποιότητα βίντεο της α6600 θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της α6500 και εκεί θα αποκαλυφθεί ότι τα πάντα (και σε hardware, ) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Αν η Fuji χ-Τ3 είχε και IBIS, θα το σκεφτόμουν πια ΠΟΛΥ σοβαρά.
 
πολυς κοσμος που αασχολειται με το βιντεο αφησε τη canon...και ειμαι σιγουρος γι αυτο!

αλλωστε το βιντεο ειναι που τραβαει τις εξελιξεις...οχι η φωτο.

Δεν ξέρω ποιος έφυγε και ποιος όχι, το θέμα είναι ότι η Canon ακόμα στις μέρες μας είναι σχεδόν μονοπώλιο, όσο πουλάει αυτή πουλάνε όλοι οι άλλοι...οπότε περί ορέξεως!!
 
Εντάξει για έναν μέσο χρήστη μια χαρά είναι για βίντεο η νέα Α6600, έχει εξαιρετικό 4Κ25p χωρίς crop, Ibis, με διαφορά την καλύτερη εστίαση στην αγορά, μπαταριάρα, slog/zebra κλπ., πολύ καλό slow motion, σχεδόν χωρίς όριο λήψη με 4Κ και με έναν σχετικά οικονομικό φακό όπως ο 18-105f4 έχεις ένα εξαιρετικό μηχάνημα για βίντεο. Το πρόβλημα όπως και όλων άλλωστε είναι ότι απλά η Α6600 είναι μια Α6500 με καλύτερη μπαταρία και μάλλον βελτιωμένο firmware και τίποτα άλλο...και δυστυχώς αυτό ξενίζει πολύ κόσμο.
Βέβαια έχοντας δει το ''χρώμα'' που βγάζει στα αρχεία (φώτος και βίντεο) η Α6400 και η παλιότερη γενιά Α6300 μόνο για αυτό θα προτιμούσα τις νέες Α6100/Α6400/Α6500...άλλα αυτό είναι άλλο θέμα.....
Προσωπικά πιο πολύ με ξένισε που δεν βελτίωσε το σώμα π.χ. έχτρα ροδέλα, joystick, μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερο σκόπευτρο, βελτιωμένου μενού, ίσως νέος σχεδιασμός σώματος, αφαίρεσε το Flash (λάθος μεγάλο)....κλπ.
 
Εγώ πάντως ξέρω και το βλέπω, όλοι οι βιντεαδες με Σόνυ είναι...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Καλά Γιάννη, δε έχει 55% μερίδιο στην αγορά όπως παλιά και έχει 50%...τρίχες, πάλι μόνη της παίζει και δεν πρόκειται εύκολα να αλλάξει αυτό. Ουσιαστικά sony, Fuji κλπ. το μερίδιο της Nikon έφαγαν και όχι της Canon.

Υ.Γ. Πριν 1 ώρα ήμουν σε φωτογράφηση νέων προιόντων (δεν μπορώ να αναφέρω ποια) είχε γύρω στους 20 φωτογράφους όλοι με Canon, ούτε μια άλλη μηχανή άλλου κατασκευαστή, ούτε καν Nikon.
 
Εντάξει για έναν μέσο χρήστη μια χαρά είναι για βίντεο η νέα Α6600, έχει εξαιρετικό 4Κ25p χωρίς crop, Ibis, με διαφορά την καλύτερη εστίαση στην αγορά, μπαταριάρα, slog/zebra κλπ., πολύ καλό slow motion

Τι εννοείς πολύ καλό slow motion ? γιατί το 100 fps 1080p της Sony a6500 (cropped μάλιστα), ε δεν το λες και το καλύτερο slow motion. Να βελτιώθηκε στην a6600 ? μέσω firmware ? πολύ χλωμό αφού είναι η ίδια κάμερα σε όλα τα υπόλοιπα
 
Προς το παρόν θα περιμένω εως το τέλος του έτους. Η α6500 αντέχει ακόμα. Και το 4Κ βίντεο είναι αρκετά καλό. Απο περιέργεια όταν θα βγουν τα πρώτα αντικειμενικά test θα δούμε πιστεύω πως η ποιότητα βίντεο της α6600 θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή της α6500 και εκεί θα αποκαλυφθεί ότι τα πάντα (και σε hardware, ) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Αν η Fuji χ-Τ3 είχε και IBIS, θα το σκεφτόμουν πια ΠΟΛΥ σοβαρά.

Όπως όλα δείχνουν ,η Sony δε θα κινηθεί στον 26άρη αισθητήρα της, με ένα πιθανό σενάριο να ανακοινώσει κάποια στιγμή αισθητήρα 30+mp για τις επόμενες γενιές crop. Εκεί ,λογικά ,θα δώσει το καλύτερο βίντεο. Άρα ,αναμένεις τις εξελίξεις .