Sony Α7 ΙΙΙ Video

Re: Απάντηση: Sony Α7 ΙΙΙ Video

tzo μπορείς να δοκιμάσεις αν η α7ΙΙΙ δίνει clean hdmi out εικόνα ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται απο το smart remote control playmemories?
http://support.d-imaging.sony.co.jp/www/disoft/int/playmemories-mobile/en/products.html

Φυσικά και δίνει clean hdmi out με ταυτόχρονη χρήση wifi remote.
Μόνο αν είναι ενεργοποιημένο το proxy recording έχουμε μαύρη οθόνη στο hdmi out μόλις ξεκινήσει η εγγραφή.
Το θέμα μόνο είναι ότι δεν δουλεύει το tap to focus στη συνδεδεμένη με wifi συσκευή.

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Αυτός εδώ ανακάλυψε ότι όταν τραβάς 4K 24p/25p η μηχανή στρετσάρει ελάχιστα την εικόνα οριζοντίως.

Κάτι μου λέει ότι αυτή ήταν η λύση της sony για το πρόβλημα με τα pixels που αναβόσβηναν στο κάτω μέρος της οθόνης. :bang:

https://www.youtube.com/watch?v=DmQZIRoMpTU

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οσοι ενδιαφερονται κυριως για βιντεο δεν βλεπω να υπαρχει κανενας λογος να πανε στην Α7R3.

Για να μην πω το αντιθετο.....

Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Θέλω αύριο να τραβήξω το γάμο ενός πολύ καλού φίλου με Sony a7+24-105 f4, φωτογράφος και βιντεολήπτης θα υπάρχει
αλλά θέλω το βίντεο για να του το δώσω δώρο και να τραβήξω πιο ερασιτεχνικά και αυθόρμητα πλάνα.
Πιστεύεται θα μπορέσω να βγάλω ντύσιμο, τελετή και τραπέζι με μια αυθεντική μπαταρία και 2 imitation;
Από υπερθέρμανση θα έχω πρόβλημα;
Λέω να τραβήξω 4Κ 25p 100mbps.
Κάθε πρόταση ή συμβουλή δεκτή.

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

αν εχεις 3 μπαταριες δεν θα εχεις θεμα (εκτος αν οι imitation ειναι εντελως της πλακας).

Για την υπερθερμανση να τραβηξεις το μονιτορ εξω εντελως, και να βαλεις την ρυθμιση εδω στο High.

https://helpguide.sony.net/ilc/1540/v1/en/contents/TP0001443379.html

Για χρωμα κλπ δες τις παραπανω ρυθμισεις ...παιξε λιγο πριν το μυστηριο και δες αν σου κανουν.

Αλλιως βαλτην στο neutral ... και μετα βλεπεις στο post.

Μην τραβηξεις με slog αν δε ξερεις...

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

...τώρα πρόσεξα ότι είναι αύριο ο γάμος , sorry έχε το κατά νου για το μέλλον.

Πραγματικά στο βίντεο η Sony A7III δεν έχει αντίπαλο ξεχνάς και τις κιτρινίλες που έχουν μειωθεί δραματικά και όλα τα περίεργα της Sony.
Χτες προσπάθησα με πολύ κόπο και ισορρόπησα στο gimbal το πακέτο Α7ΙΙΙ+24-105 f4 στο 24mm μόνιμα αλλά το gimbal μάλλον δουλεύει υπερωρίες.
Μάλλον θα χρειαζόμουν έναν άλλο φακό πιο all around για αυτή τη δουλειά.
Υπάρχει και ο 35αρης F2.8 o zeiss αλλά δεν είναι πολύ στενό το κάδρο;

θα κινεισαι τοσο πολυ που χρειαζεσαι gimbal ?

Εγω δεν χρησιμοποιω ποτε... λιγες και απαλες κινησεις μονο κανω.

Ο 24-105 ειναι ιδανικος, εχεις ολα τα χρησιμα εστιακα μηκη... prime μονο σ δευτερη καμερα θα ειχα.

Για κάλυψη με μόνο 1 φακό και τίποτε άλλο, τα 35mm είναι ιδανικά. Αρκεί να τραβάς με "μέτρο", και να μην παρασύρεσαι από το ότι έχεις gimbal και αρχίζεις τις.... βόλτες.
Μόνο για την προετοιμασία της νύφης χρειάζεται τουλ 50mm για τα κοντινά, αλλά εκεί δεν υπάρχει λόγος να έχεις gimbal (πλην πλάνων του νυφικού ίσως). Τα πλάνα είναι στατικά, σύντομα, και συνήθως υπάρχει περιορισμός χώρου.

Βέβαια θα συμφωνήσω με τον Γιάννη ότι με σταθεροποίηση στην κάμερα δεν χρειάζεσαι καν gimbal. Ειδικά για "αυθόρμητα" πλάνα που λες, με το gimbal είναι πιο επιτηδευμένα, άσε που θα χάσεις και κάποιες στιγμές σε σχέση με το χέρι..

Χρόνια πολλά.

εχει και ο φακος σταθεροποιηση, οποτε δεν το χρειαζεσααι τοσο το gimbal ... εκτος αν τραβας συνεχεια περπατοντας (εγω δεν το κανω ποτε αυτο, αντε 1-2 μικρα βηματα για να δωσω την αισθηση της κινησης).

Μπορεις να κανεις πολλες μικρες κινησεις με τα χερια και τον κορμο σου...

https://www.youtube.com/watch?v=Bj24pdXrGx4

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Έβαλα πάνω στη μηχανή τον 35mm f2.8 και βλέπουμε.
Θα έχω μαζί και τον 24-105.
Το πήραμε τώρα το gimbal κρίμα είναι να μείνει στην άκρη....

Παρατηρώ ότι ο 24-105 έχει και αυτός σταθεροποίηση.
Τα δουλεύουμε μαζί με τη σταθεροποίηση στο σώμα ή κλείνουμε το ένα από τα 2;

Καλύτερα τον σταθερό στο Gimbal, για ζουμ τα πόδια... κάθε γραμμάριο μετρά και στην μπαταρία και στο χέρι. Εκτός κι αν πρόκειται για συγκεκριμένα πλάνα πολύ ευρυγώνια.