Sony α7MK2 VS Fuji XT-2

VLADIMIROS

New member
9 September 2012
72
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά
Με απασχολεί εδώ και καιρό η αγορά μια εκ των δυο παραπάνω μηχανών,
Πρώην χρήστης canon 6d παρέα με τρεις καταπληκτικούς φακούς 24-70 f2.8L + 70-200f2.8L+50mm f1.4
Αλλά κουρασμένος με το βάρος που έπρεπε να κουβαλάω κάθε φορά που έβγαινα στους δρόμους η έκανα ένα ταξίδι..
Θέλω να ξανά επενδύσω σε φωτογραφική και φακούς χωρίς να δώσω όμως 6-7χιλιαδες ευρώ ξανά.
Απολαμβάνω τις νυχτερινές λήψεις σε συναυλίες κτλ street photography και καθόλου σπορ και φυσικά δεν ασχολούμαι με το video.
Με ενδιαφέρει η εργονομία οι εκτυπώσεις μέχρι 24-30 άντε κα καμία φορά λίγο μεγαλύτερες δεν τραβάω σε raw και επειδή περνώ ελάχιστο χρόνο στο post processing θέλω να βγαίνει καλό jperg από την μηχανή. Όλα αυτά με έχουν κάνει να σκέπτομαι την αγορά μια εκ των δυο.
Κανένας που να μπορεί να βοηθήσει?

Re: SONY A7MK2 VS FUJI XT-2

Σε τιμή και απόδοση απέχουν η μία από την άλλη.
Σύγκριση θα έπρεπε να είναι Sony 6500 vs Fuji XT-2. Ρίξε μια ματιά στα θέμα τους να πάρεις μια ιδέα. .. εκτός και θέλεις σε Sony FF....

Σε τιμή και απόδοση απέχουν η μία από την άλλη.
Σύγκριση θα έπρεπε να είναι Sony 6500 vs Fuji XT-2. Ρίξε μια ματιά στα θέμα τους να πάρεις μια ιδέα. .. εκτός και θέλεις σε Sony FF....

στο θέμα τους?

στο "Εξοπλισμός" θα βρεις αναλυτικά θέματα και για τις 2 μηχανές - κανονικά εκεί θα έπρεπε να είχες ανοίξει και το νήμα

έχοντας την a7ii θα σου έλεγα ότι θα ήταν καλή επιλογή αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις και τους φακούς που ήδη έχεις αλλά αν το κάνεις αυτό δε γλιτώνεις και τίποτα ιδιαίτερο σε βάρος, οπότε σωστά το σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να επενδύσεις και σε φακούς...
επίσης η a7 θέλει raw, ακόμη και ένα πέρασμα στα default του DxO Optics μου δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το jpeg της μηχανής
η high iso απόδοση της μηχανής δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή - όταν αναβαθμίστηκα από aps-c sony σε full frame περίμενα μεγαλύτερη διαφορά
τα μενού θέλουν εξοικείωση αλλά μόλις τη σετάρεις θα γίνεται όλο και πιο εύκολο

στα καλά της:
καλή σταθεροποίηση, βοηθάει πολύ σε ακίνητα θέματα
το evf θα σε βοηθήσει πάρα πολύ το βράδυ αν και το ίδιο ισχύει για τη fuji
καλή εργονομία με 3 ροδέλες για εύκολο χειρισμό σε manual mode
full frame σημαίνει αισθητά πιο ρηχό βάθος πεδίου - κάτι που θα έχεις συνηθίσει από την canon

επίσης έχε υπόψη σου ότι η a7ii είναι "παλιό" μοντέλο σχετικά και σε λίγους μήνες μάλλον θα βγει νέο, ενώ η fuji είναι ο,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί
βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του - η σονυ βρίσκεται και μεταχειρισμένη σε καλές τιμές ενώ με τη fuji θα πληρώσεις κοντά σε full price

η sony a6500 είναι επίσης must για σύγκριση - αλλά προσωπικά έχω ενστάσεις στη γκάμα φακών και γιαυτό δε θα την προτιμούσα

θα έλεγα να ξεκινήσεις από τους φακούς και ανάλογα να πορευτείς - η sony έχει πλέον πλειάδα φακών αλλά πολλοί από αυτούς είναι μεγάλοι-βαριοί-ακριβοί
για το σύστημα της fuji από την άλλη ακούγονται τα καλύτερα για τους φακούς, χωρίς βέβαια να είναι φθηνοί....

αν ρωτήσεις στα αντίστοιχα νήματα, υπάρχουν μέλη με μεγάλη εμπειρία και στα 2 συστήματα για να βοηθήσουν

στο "Εξοπλισμός" θα βρεις αναλυτικά θέματα και για τις 2 μηχανές - κανονικά εκεί θα έπρεπε να είχες ανοίξει και το νήμα

έχοντας την a7ii θα σου έλεγα ότι θα ήταν καλή επιλογή αν ήθελες να χρησιμοποιήσεις και τους φακούς που ήδη έχεις αλλά αν το κάνεις αυτό δε γλιτώνεις και τίποτα ιδιαίτερο σε βάρος, οπότε σωστά το σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να επενδύσεις και σε φακούς...
επίσης η a7 θέλει raw, ακόμη και ένα πέρασμα στα default του DxO Optics μου δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το jpeg της μηχανής
η high iso απόδοση της μηχανής δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή - όταν αναβαθμίστηκα από aps-c sony σε full frame περίμενα μεγαλύτερη διαφορά
τα μενού θέλουν εξοικείωση αλλά μόλις τη σετάρεις θα γίνεται όλο και πιο εύκολο

στα καλά της:
καλή σταθεροποίηση, βοηθάει πολύ σε ακίνητα θέματα
το evf θα σε βοηθήσει πάρα πολύ το βράδυ αν και το ίδιο ισχύει για τη fuji
καλή εργονομία με 3 ροδέλες για εύκολο χειρισμό σε manual mode
full frame σημαίνει αισθητά πιο ρηχό βάθος πεδίου - κάτι που θα έχεις συνηθίσει από την canon

επίσης έχε υπόψη σου ότι η a7ii είναι "παλιό" μοντέλο σχετικά και σε λίγους μήνες μάλλον θα βγει νέο, ενώ η fuji είναι ο,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί
βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του - η σονυ βρίσκεται και μεταχειρισμένη σε καλές τιμές ενώ με τη fuji θα πληρώσεις κοντά σε full price

η sony a6500 είναι επίσης must για σύγκριση - αλλά προσωπικά έχω ενστάσεις στη γκάμα φακών και γιαυτό δε θα την προτιμούσα

θα έλεγα να ξεκινήσεις από τους φακούς και ανάλογα να πορευτείς - η sony έχει πλέον πλειάδα φακών αλλά πολλοί από αυτούς είναι μεγάλοι-βαριοί-ακριβοί
για το σύστημα της fuji από την άλλη ακούγονται τα καλύτερα για τους φακούς, χωρίς βέβαια να είναι φθηνοί....

αν ρωτήσεις στα αντίστοιχα νήματα, υπάρχουν μέλη με μεγάλη εμπειρία και στα 2 συστήματα για να βοηθήσουν

Ο εξοπλισμός τις canon δεν υπάρχει πια οπότε πάμε από την αρχή, θέλω να πάρω δυο η τρεις Samyang 8mm – 85mm και 135 και ένα zoom της Sony η της Fuji αντίστοιχα. ανεξάρτητα πιο σώμα θα επιλέξω τους Samyang θα τους πάρω για να πειραματιστώ (ένας λόγος της στροφής προς evf είναι και το πιο εύκολο focus με τους manual φακούς)
To sum up λοιπόν και ρωτώντας άμεσα τους χρήστες των παραπάνω Fuji και Sony έχουμε και λέμε :
Sony vs Fuji σε πράγματα που με ενδιαφέρουν όπως
1. Noise σε iso έως 12800 (στις συναυλίες και με το χέρι μου δεν χρειάστηκε να τραβήξω με παραπάνω iso σε f2.8)
2. Evf πιο είναι πιο usable
3. Jpeg (πιο είναι πιο usable straight from the camera?
4. Raw και dynamic range
5. Dof
6. Controls (τραβάω συνήθως manual και θέλω τα controls στα δάκτυλα μου και όχι να βγάζω το μάτι μου από το evf και να κοιτώ την lcd
7. Τα θέματα που μου τραβούν το ενδιαφέρον είναι α) άνθρωποι –πορτρέτο β) street γ) συναυλίες – δεν τραβάω spor και θέματα δράσης

Αυτά λοιπόν… αναμένω τις γνώμες σας.

Re: Sony A7MK2 VS Fuji XT-2

Επεκτείνοντας την προταση του teo .. λιγο καλύτερη γεύση απο Dpreview .. 4 μηχανές σε LowLight
https://www.dpreview.com/reviews/im...1&x=-0.3188307779692406&y=0.21153921521375993

Oι Α7/Α7ΙΙ είναι οι χειρότερες FF σε χαμηλό φωτισμό .. τόσο που οι τελευταίας γενιάς APS-C (Χ-Τ2, α6300/6500) τις ξεπερνούν !!.
Αντίθετα η εξοβελισμένη 6d είναι απο τις καλύτερες σε χαμηλό φωτισμό.

Η κατάσταση περιπλέκεται με τα σχέδια για Samyang primes ..
Δεν έχουν σταθεροποίηση .. και εδώ η Α7ΙΙ θα δώσει πλεονέκτημα σε αρκετές περιπτώσεις (οταν σε παίρνει να κατεβασεις ταχύτητα .. δηλ δεν ενδιαφέρει το πάγωμα της κίνησης)
Αλλά δεν ξέρουμε αν αντέχεις τα πολύ ανοιχτά διαφράγματα σε FF λόγω του πολύ ρηχού βάθους πεδίου ..

Ο εξοπλισμός τις canon δεν υπάρχει πια οπότε πάμε από την αρχή, θέλω να πάρω δυο η τρεις Samyang 8mm – 85mm και 135 και ένα zoom της Sony η της Fuji αντίστοιχα. ανεξάρτητα πιο σώμα θα επιλέξω τους Samyang θα τους πάρω για να πειραματιστώ (ένας λόγος της στροφής προς evf είναι και το πιο εύκολο focus με τους manual φακούς)
To sum up λοιπόν και ρωτώντας άμεσα τους χρήστες των παραπάνω Fuji και Sony έχουμε και λέμε :
Sony vs Fuji σε πράγματα που με ενδιαφέρουν όπως
1. Noise σε iso έως 12800 (στις συναυλίες και με το χέρι μου δεν χρειάστηκε να τραβήξω με παραπάνω iso σε f2.8)
2. Evf πιο είναι πιο usable
3. Jpeg (πιο είναι πιο usable straight from the camera?
4. Raw και dynamic range
5. Dof
6. Controls (τραβάω συνήθως manual και θέλω τα controls στα δάκτυλα μου και όχι να βγάζω το μάτι μου από το evf και να κοιτώ την lcd
7. Τα θέματα που μου τραβούν το ενδιαφέρον είναι α) άνθρωποι –πορτρέτο β) street γ) συναυλίες – δεν τραβάω spor και θέματα δράσης

Αυτά λοιπόν… αναμένω τις γνώμες σας.

1. Χ-Τ2
2. και οι 2
3. Χ-Τ2
4. Χ-Τ2
5. Sony
6. X-T2
7. X-T2

Το θέμα είναι ότι αν πάρεις Χ-Τ2 και 3 samyang ,είναι σα να παίρνεις ντιζελοκίνητη ferrari με κόφτη. Ίσως να πήγαινες σε κάτι πιο οικονομικό ή να πήγαινες αποκλειστικά σε XF φακούς.

Συμφωνώ. H X-T2 κερδίζει συνολικά στα κριτήρια που θέτεις.

Αντιστρέφονται τα δεδομένα όμως με τους Samyang.
Mία α7II κρατάω αποκλειστικά για χρήση με Mitakon 50/0.95 και Samyang 135/2.
Eίναι απολαυστική και ακριβής η χειροκίνητη εστίαση με σταθεροποιημένη μεγέθυνση κατά την προεπισκόπηση στο EVF.

1. Χ-Τ2
2. και οι 2
3. Χ-Τ2
4. Χ-Τ2
5. Sony
6. X-T2
7. X-T2

Το θέμα είναι ότι αν πάρεις Χ-Τ2 και 3 samyang ,είναι σα να παίρνεις ντιζελοκίνητη ferrari με κόφτη. Ίσως να πήγαινες σε κάτι πιο οικονομικό ή να πήγαινες αποκλειστικά σε XF φακούς.

Μα οι samyang ειναι εξαιρετικοι απο οτι βεβαια εχω ακουσει...

Eίναι απολαυστική και ακριβής η χειροκίνητη εστίαση με σταθεροποιημένη μεγέθυνση κατά την προεπισκόπηση στο EVF.

δηλαδη δουλευουν οι samyang πιο σωστα στην α72? παντως δειματα που ειδα me χτ2 και samyang ηταν αρκετα εντυπωσιακα..

καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας θα σου δωσει η xt2,
η sony εχει σταθεροποιηση και σε μικρες ταχυτητες "ισως" σε βοηθησει
ναι η σαμγιανκ ειναι καλοι φακοι αλλα οχι σαν τους fujinon

1. Χ-Τ2
2. και οι 2
3. Χ-Τ2
4. Χ-Τ2
5. Sony
6. X-T2
7. X-T2

καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας θα σου δωσει η xt2,
η sony εχει σταθεροποιηση και σε μικρες ταχυτητες "ισως" σε βοηθησει
ναι η σαμγιανκ ειναι καλοι φακοι αλλα οχι σαν τους fujinon

Ισως παρω εναν fisheye samyang τοτε και συνεχισω με fujinon...

...δηλαδη δουλευουν οι samyang πιο σωστα στην α72? παντως δειματα που ειδα me χτ2 και samyang ηταν αρκετα εντυπωσιακα..

Full frame φακοί είναι οι Samyang DSLR, οπότε σε full frame μηχανή έχουν προβάδισμα.

Αυτό που τόνισα εγώ πιο πάνω όμως ήταν πόσο πιο απολαυστική είναι η προεπισκόπηση κατά τη μεγέθυνση σε μηχανή με IBIS.
Το τρέμουλο με τον 135άρη γίνεται ανυπόφορο κατά τη μεγέθυνση στο EVF σε μηχανή χωρίς IBIS.

Μεταξύ Fuji + 85/1.4 Samyang και α7ΙΙ+135/2 Samyang σίγουρα θα προτιμούσα α7ΙΙ.

Αν πας σε native Fuji, το θέμα περιπλέκεται που ο 90άρης δεν έχει IS, οπότε δεν έχεις σταθεροποίηση ούτε στο σώμα ούτε στον φακό.

Full frame φακοί είναι οι Samyang DSLR, οπότε σε full frame μηχανή έχουν προβάδισμα.

Αυτό που τόνισα εγώ πιο πάνω όμως ήταν πόσο πιο απολαυστική είναι η προεπισκόπηση κατά τη μεγέθυνση σε μηχανή με IBIS.
Το τρέμουλο με τον 135άρη γίνεται ανυπόφορο κατά τη μεγέθυνση στο EVF σε μηχανή χωρίς IBIS.

Μεταξύ Fuji + 85/1.4 Samyang και α7ΙΙ+135/2 Samyang σίγουρα θα προτιμούσα α7ΙΙ.

Αν πας σε native Fuji, το θέμα περιπλέκεται που ο 90άρης δεν έχει IS, οπότε δεν έχεις σταθεροποίηση ούτε στο σώμα ούτε στον φακό.

Αν πραγματικα η sony δεν ειχε ibis η fuji θα ηταν μονοδρομος, ετσι απλα.. αντε τωρα βγαλε ακρη...

Μην αφήνεις όμως την έλλειψη IBIS να γίνει deal-breaker, αφού κατά τα άλλα η X-T2 δείχνει να σου ταιριάζει καλύτερα και να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Απλά στη θέση σου θα ξεχνούσα τους ζουμ, για να μη χαθεί το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Όπως επίσης θα ξεχνούσα τους Samyang και θα ξεκινούσα με τους native 23/1.4 και 90/2.

Και αφού δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο, γιατί όχι X-Pro2 αντί X-T2, να βγει και λίγο πιο φτηνά.

Μην αφήνεις όμως την έλλειψη IBIS να γίνει deal-breaker, αφού κατά τα άλλα η X-T2 δείχνει να σου ταιριάζει καλύτερα και να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Απλά στη θέση σου θα ξεχνούσα τους ζουμ, για να μη χαθεί το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους.
Όπως επίσης θα ξεχνούσα τους Samyang και θα ξεκινούσα με τους native 23/1.4 και 90/2.

Και αφού δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο, γιατί όχι X-Pro2 αντί X-T2, να βγει και λίγο πιο φτηνά.

Μετα απο απειρες canon dslr ff και μη η xpro2 θα ειναι σαν νανος στα χερια μου..

η αληθεια ειναι πως αν παω στην fuji οι επιλογες μου μαλλον θα ειναι 10-24 και 90, βεβαια εχω βαλει και τον 56mm στο ματι αλλα βλεπουμε..

Last edited:

Τον 10-24 το είχα για 5 μέρες.
Φανταστικός φακός.
Αν πήγαινες σε ff Sony αξίζει η a7rii οι άλλες είναι πιο παλιές μηχανές και πιο πίσω από την ολοκαίνουργια Χ-τ2.

Τον 10-24 το είχα για 5 μέρες.
Φανταστικός φακός.
Αν πήγαινες σε ff Sony αξίζει η a7rii οι άλλες είναι πιο παλιές μηχανές και πιο πίσω από την ολοκαίνουργια Χ-τ2.

σιγουρα στην mk2, ειναι και σε καλη τιμη πλεον. ολους βεβαια τους pro που εχω ρωτησει ολοι ειναι 50/50 παντως αντε 51/49 υπερ της fuji χεχε..

και τιμες
sony
http://www.e-infin.com/eu/item/2420/sony_alpha_a7ii_mirrorless_digital_camera_%28body_only%29
αν την παρεις απο ebay με ενα χρονο εγγυηση, κερδιζεις 85,0 ευρα

http://www.ebay.de/itm/NEW-Sony-Alpha-a7II-Mirrorless-Digital-Camera-Body-Only-a7-II-Mark2-mk-2-/291329586081?hash=item43d498b3a1:g:W40AAOSw5ClXxSW9

πιο φθηνα δεν γινετε
fuji xt2

https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-x-t2-body-only-digital-mirrorless-camera-black.html

με καποια κουπονια, ισως γλιτωσεις κανα 30αρι

Ο 10-24 δε μου κάνει την καλύτερη επιλογή για συναυλίες ,επίσης x-t2 + 3xf θα φτάσεις 4-5χιλιάρικα ,μη σου πω και παραπάνω αν μπεις στο τριπάκι με grip κ.α. ,οπότε όπως είπε και ο τηνιακός υπάρχει και η a7rii .Βέβαια, χάνεις σε έτοιμο jpeg