Sony a7R IV , a7RV φωτογραφία

Re: Sony a7R IV

Ειναι ξεφτιλα παντως η πολιτικη της εταιρειας.

Εβγαλε πριν δυο χρονια την Α7R3 με τι ποσο ? 3,400 ευρω ?

Σε λιγοτερο απο εναν χρονο βγαζει την "βασικη" καμερα Α73 με κοστος 2100 ευρω με μονη διαφορα το χαμηλοτερα mp και το λιγο χειροτερο σκοπευτρο και με καλυτερο βιντεο !! και καλυτερο AF !!!

Και εναν χρονο μετα την αντικαθιστα με την Α7R4....

Τωρα γιατι να πας να δωσεις 3500 ? Για να στην απαξιωσει παλι την επομενη ανοιξη με καμια Α74 ?

Χιλιες φορες να περιμενεις να παρεις μια Α7R3 . Πριν λιγες μερες σαν την ειδα στο "πανερι" κατω απο 2000 καινουργια....οχι μεταχειρισμενη....και στο gray κανα 1800αρι....

Αν θες καμερα με πολλα mp (θελει σοβαρη σκεψη αυτο σοβαρολογω τα πολλα mp ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ) αυτη μοιαζει η καλυτερη αγορα.

Έχεις απόλυτο δίκιο...έτσι είναι τα πράγματα, βέβαια γενικότερα στις Mirrorless υπάρχει μεγάλη απαξίωση και κατρακύλα τιμών...η Sony βέβαια το παρακάνει λίγο, από την άλλη δεν είσαι αναγκασμένος να πάρεις το τελευταίο μοντέλο, όπως είπαμε βρίσκεις μια Α7RII στο χιλιαρικάκι, μια χαρά μηχανή είναι και έκανε αρχικά 3.500, σκέψου αυτούς που την πήρανε πριν 3 κάτι χρόνια στα 3.500 και τώρα ζήτημα είναι να πιάνουν χίλια ευρώ αν την πουλήσουν!!!
Γενικότερα κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να σκάμε τόσα χρήματα για νέα μοντέλα εκτός και εαν είμαστε επαγγελματίες ή χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κάποιο χαρακτηριστικό που έχει το νέο μοντέλο...ευτυχώς ευκαιρίες σε παλιά μοντέλα υπάρχουν πάρα πολλές.

Υ.Γ. Χαλαρά πάντως μετά από κανένα 6μηνο την έχω ικανή την Sony να σου βγάλει Α7ΙV συνολικά καλύτερη από την Α7RIV και σε χαμηλότερη τιμή!! Βέβαια το μεγαλύτερο ''χουνέρι'' το έκανε όταν έβγαλε την Α6300 και έτρεξαν όλοι να την πάρουν και μετά από μερικούς μήνες βγάζει την Α6500...χαχα...θεοί απλά!!!

καλά, ο,τι και να κάνει η sony, θα βρεθεί (πολύς) κόσμος να την κατακράξει

βγάζει συχνά νέα μοντέλα, κράξιμο - αργεί να βγάλει νέα μοντέλα (flagship apsc / a7s III) κράξιμο

ειδικά για τη σειρά R που είναι η πιο consistent όλων, με σταθερά updates ανά 2 χρόνια από το 2013 και μετά, είναι τελείως άτοπο να συζητάμε για απαράδεκτη συμπεριφορά, ειδικά από τη στιγμή που μένουν σε κυκλοφορία και τα παλαιότερα μοντέλα και μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικό εξοπλισμό σε (πολύ) χαμηλότερη από τη launch τιμή

το ότι θα βγάλει και άλλη a7 ή a9 με επιπλέον χαρακτηριστικά από την a7R IV σε χαμηλότερη τιμή δε θα έπρεπε να μας ενοχλεί - μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να βγάζει και πιο συχνά μοντέλα, να επιταχυνθεί ο ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας και από τη sony και από τους άλλους - για κάποιον που δεν κυνηγάει συνέχεια το τελευταίο/καλύτερο χωρίς να αντέχει η τσέπη του ή που δεν το βλέπει οικονομοτεχνικά "έδωσα τόσα, θα πουλήσω τόσα για να αναβαθμιστώ" είναι ευλογία να βλέπει να εξελίσσεται το πράγμα

η a7r III δεν αντικατέστησε την a7 III, απλά σε αυτή τη (3η) γενιά το βάρος έπεσε στην απλή ενώ στη 2η γενιά είχε πέσει στην R - θυμίζω πως η α7 ΙΙ είχε τον ίδιο αισθητήρα με την a7 I, όπως έγινε και με την a7R III που είχε τον ίδιο αισθητήρα με την a7R II

επιπλέον αυτός που ήθελε υψηλότερη ανάλυση (που γι'αυτό είναι η R σειρά) μπορούσε στο launch της a7 III να πάρει με τα ίδια περίπου χρήματα την α7R II, που ήταν και είναι εξαιρετική για ένα σκασμό εφαρμογές

σημειωτέον στις τελευταίες προσφορές στα warehouse deals του amazon οι τιμές που έφυγαν η a7R II ήταν γύρω (ακόμη και κάτω) από 1000 ευρώ για την a7R II και 1200-1300 για την a7 III (τιμές για επαγγελματίες, +ΦΠΑ για ιδιώτες)

αν δεν υπήρχε αυτός ο ρυθμός εξέλιξης, δε θα βλέπαμε ποτέ αυτές τις τιμές ούτε σε warehouse deals ούτε πουθενά

Re: Sony a7R IV

Ειναι ξεφτιλα παντως η πολιτικη της εταιρειας.

Εβγαλε πριν δυο χρονια την Α7R3 με τι ποσο ? 3,400 ευρω ?

Σε λιγοτερο απο εναν χρονο βγαζει την "βασικη" καμερα Α73 με κοστος 2100 ευρω με μονη διαφορα το χαμηλοτερα mp και το λιγο χειροτερο σκοπευτρο και με καλυτερο βιντεο !! και καλυτερο AF !!!

To af της A7RIII (και ειδικά το eye af )δεν είναι ίδιο με της Α7III μετά το πρόσφατο firmware update;Άρα και ίδιο με της A7RIV;

όχι διότι δεν έχει τον ίδιο αριθμό af points & δεν καλύπτει το ίδιο ποσοστό του κάδρου

(έχει αρκετά λιγότερα)

την ταχύτητα του eye/af tracking το ίδιο εξαιρετική τη βλέπω πάντως και στην RΙΙΙ μετά το update(φωτογραφικά μιλώντας πάντα)

δε λέω το αντίθετο, αλλά από πλευράς αυτών των συγκεκριμένων specs που δείχνουν την ικανότητα AF της μηχανής, η a7R III είναι υποδεέστερη της a7 III

τώρα το που θα φανεί αυτό στην πράξη και ποιος θα καταλάβει τη διαφορά, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....

με την a7R IV η διαφορά φαίνεται να μειώθηκε, συν ότι προστέθηκε για πρώτη φορά και το eye-af στο βίντεο

καλά, ο,τι και να κάνει η sony, θα βρεθεί (πολύς) κόσμος να την κατακράξει

βγάζει συχνά νέα μοντέλα, κράξιμο - αργεί να βγάλει νέα μοντέλα (flagship apsc / a7s III) κράξιμο

ειδικά για τη σειρά R που είναι η πιο consistent όλων, με σταθερά updates ανά 2 χρόνια από το 2013 και μετά, είναι τελείως άτοπο να συζητάμε για απαράδεκτη συμπεριφορά, ειδικά από τη στιγμή που μένουν σε κυκλοφορία και τα παλαιότερα μοντέλα και μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικό εξοπλισμό σε (πολύ) χαμηλότερη από τη launch τιμή

το ότι θα βγάλει και άλλη a7 ή a9 με επιπλέον χαρακτηριστικά από την a7R IV σε χαμηλότερη τιμή δε θα έπρεπε να μας ενοχλεί - μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να βγάζει και πιο συχνά μοντέλα, να επιταχυνθεί ο ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας και από τη sony και από τους άλλους - για κάποιον που δεν κυνηγάει συνέχεια το τελευταίο/καλύτερο χωρίς να αντέχει η τσέπη του ή που δεν το βλέπει οικονομοτεχνικά "έδωσα τόσα, θα πουλήσω τόσα για να αναβαθμιστώ" είναι ευλογία να βλέπει να εξελίσσεται το πράγμα

η a7r III δεν αντικατέστησε την a7 III, απλά σε αυτή τη (3η) γενιά το βάρος έπεσε στην απλή ενώ στη 2η γενιά είχε πέσει στην R - θυμίζω πως η α7 ΙΙ είχε τον ίδιο αισθητήρα με την a7 I, όπως έγινε και με την a7R III που είχε τον ίδιο αισθητήρα με την a7R II

επιπλέον αυτός που ήθελε υψηλότερη ανάλυση (που γι'αυτό είναι η R σειρά) μπορούσε στο launch της a7 III να πάρει με τα ίδια περίπου χρήματα την α7R II, που ήταν και είναι εξαιρετική για ένα σκασμό εφαρμογές

σημειωτέον στις τελευταίες προσφορές στα warehouse deals του amazon οι τιμές που έφυγαν η a7R II ήταν γύρω (ακόμη και κάτω) από 1000 ευρώ για την a7R II και 1200-1300 για την a7 III (τιμές για επαγγελματίες, +ΦΠΑ για ιδιώτες)

αν δεν υπήρχε αυτός ο ρυθμός εξέλιξης, δε θα βλέπαμε ποτέ αυτές τις τιμές ούτε σε warehouse deals ούτε πουθενά

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου και μακάρι να βγάζει μοντέλα Α7 και κάθε τρίμηνο, να εξευτελίζονται οι τιμές μήπως πάρουμε καμιά A7RII στο 500αρικο!!!. Απλά όταν έχεις χρήστες (και έχω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις) που σκάσανε 3-4 χιλιάρικα για σώμα και μέσα σε 2 χρόνια το σώμα τους δεν πιάνει ούτε το 1/3 τους ξενερώνει και απαξιώνει την επένδυσή τους. Όταν είμαστε απέξω τα βλέπουμε όλα ρόδινα και ωραία άλλα για μπες στην θέση αυτών των ανθρώπων. Για να μην λέμε μόνο για την Sony γενικά ισχύει αυτό το φαινόμενο στις Mirrorless....πριν μέρες πήρα την Fuji X-E3 καινούρια στα 360 ευρώ, το ανέφερα σε γνωστό μου που την είχε πάρει πριν 1 χρόνο 800+ ευρώ και κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!!!
Αυτά τα φαινόμενα δεν υπήρχαν σε αυτό τον βαθμό στις DSLR που κρατάγανε τις τιμές τους μέχρι ένα σημείο, με αυτό που συμβαίνει τώρα όμως αποθαρρύνεται ένας αγοραστής να σκάσει τόσα λεφτά και να πάρει μια νέα μηχανή ξέροντας ότι του χρόνου δεν θα κάνει ούτε τα μισά και σε 2 χρόνια θα κοντεύουν να την χαρίζουν. Τέλος πάντων περί ορέξεως....

φίλε Νίκο καμία φωτ. μηχανή δεν είναι επένδυση τέτοιου είδους και νομίζω πως κακώς το βλέπουν έτσι

είναι λάθος να χρησιμοποιείται τέτοιος όρος για ένα καταναλωτικό προϊόν το οποίο έχει και το ανάλογο depreciation λόγω τεχνολογικής εξέλιξης και ειδικά στην περίπτωση αυτής της σειράς μηχανών είναι και αρκετά προβλέψιμο, καθώς ακολουθεί συγκεκριμένο ρυθμό ανανέωσης

και εγώ αγόρασα κινητό (σε σούπερ προσφορά υποτίθεται) 500ευρώ και τώρα 1 χρόνο μετά αν το πουλήσω πιάνει μετά βίας τα μισά, αυτό κανονικά πρέπει να με κάνει πιο προσεχτικό στις κινήσεις μου και στις μελλοντικές μου αγορές

ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι επένδυση μόνο όταν μιλάμε για επαγγελματίες και αυτοί έχουν άλλα μέτρα και σταθμά - αντοχή/αξιοπιστία, απόσβεση πάνω στη δουλειά τους κλπ. Υπάρχουν επαγγελματίες που πουλάνε αυτή τη στιγμή a7R II σε τιμές κοντά σε αυτές που συζητάμε αλλά δε νομίζω πως κλαίγονται κιόλας που δεν πιάνουν 500 ή 600 ή 800 ευρώ παραπάνω, που στη δουλειά τους μπορεί να είναι η αμοιβή 1 project κσι αυτοί την έχουν χρησιμοποιήσει σε πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες project από τότε που την αγόρασαν

σχετικά με αυτό που λες ότι αποθαρύνονται αγοραστές, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος - αγοραστές που ψωνίζουν τεχνολογία ουσιαστικά αιχμής σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις αρχικές, σε μικρό χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία της στην αγορά

δεν είναι κερδισμένος ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής που αγοράζει πλέον μια α7R II στο χιλιάρικο;

δεν είναι κερδισμένος ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής που θα πάρει την a7R IV στο launch διότι θέλει/χρειάζεται τα επιπλέον χαρακτηριστικά αυτής της κάμερας;

τώρα αν εγώ είμαι χομπίστας και θέλω να έχω το τελευταίο μοντέλο a7R που κυκλοφορεί στην αγορά, ε τότε λυπάμαι αλλά την τρέλα μου θα την πληρώσω και μάλιστα πολύ ακριβά!

οι dslr δεν είχαν αυτό το βαθμό εξέλιξης και γι´αυτό κρατούσαν καλύτερα τις τιμές τους - η canon δεν πήγε από την πρώτη 5d στην mark IV μέσα σε 6 χρόνια όπως η sony με τις a7r....

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε...όπως συμβαίνει σε όλα τα Ηλεκτρονικα, έτσι κι εδώ. Ξέρεις ότι παίρνεις κάτι που σ ένα χρόνο θα είναι παλιό!

Οποίος παίρνει μηχανή αμέσως μόλις βγει, ξέρει ότι δε κάνει επένδυση, αλλά κουταμάρα!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Sony a7R IV φωτογραφία

Παιδιά αυτή η ποσοστιαία ραγδαία μείωση στις τιμές είναι γνωστή στην αγορά χρόνια τώρα από όταν ξεκίνησε το κύμα των mirrorless, αρχικά το φαινόμενο ήταν πολύ πιο έντονο στο m43 γιατί αυτό το σύστημα είχε <τρέξει> χρόνια στην αγορά. Τώρα βλέπουμε ανάλογα χαμηλές τιμές και στις SONY και στις Fuji στα μτχ. όχι γιατί δεν είναι καλές μηχανές (όπως ισχυρϊζονταν κάποιοι αρχικοί εκτιμητές της αγοράς των μτχ. πριν χρόνια) αλλα γιατί οι εταιρίες έχουν αλλάξει σημαντικά τόσο την τιμολογιακή πολιτική τους όσο και την χρονική παρουσίαση των μοντέλων τους σε σχέση με την εποχή που μεσουρανούσαν οι DSLR.
Στην πράξη οι κατασκευαστές υπερτιμολογουν αρχικά τα προϊόντα τους ενώ η πραγματική τους τιμή είναι πιο κοντά σε αυτή που το μοντέλο θα διανύσει στο δεύτερο χρόνο του στην αγορά. Και δεν τους ενδιαφέρει ο τρίτος χρόνος που η τιμή θα γονατίσει γιατί ο πραγματικός στόχος είναι να πουλήσουν αρκετά σωματα για να εδραιωθούν σε μια νέα αγορά και να πουλήσουν όσο το δυνατόν στη συνέχεια για πολλά χρόνια φακούς. Εκεί είναι το πραγματικό κέρδος.

Νομίζω όμως ότι περαιτέρω αναφορά στις αιτίες που η αγορά απαξιώνει σύντομα εξαιρετικες μηχανές δεν είναι αντικείμενο αυτού του νήματος. Κλείνω εδώ το offtopic και παμε πίσω να συζητήσουμε για τη μηχανή.

Αν βρεθεί κάποιο τεστ σύγκρισης της αποδοτικότητας της σταθεροποίησης με τα προηγούμενα μοντέλα θα ήθελα να το βάλετε. Επίσης αν διάβασα καλά σε κάποιο ποστ (γιατί δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω) και στην IV το pixel shift των 4 ή των 16 καρέ δεν γίνεται εντός της μηχανής . Σωστά ?

Δεν είδα κανένα να διαμαρτύρεται συμφωνώ απόλυτα με τον waroo.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου και μακάρι να βγάζει μοντέλα Α7 και κάθε τρίμηνο, να εξευτελίζονται οι τιμές μήπως πάρουμε καμιά A7RII στο 500αρικο!!!. Απλά όταν έχεις χρήστες (και έχω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις) που σκάσανε 3-4 χιλιάρικα για σώμα και μέσα σε 2 χρόνια το σώμα τους δεν πιάνει ούτε το 1/3 τους ξενερώνει και απαξιώνει την επένδυσή τους. Όταν είμαστε απέξω τα βλέπουμε όλα ρόδινα και ωραία άλλα για μπες στην θέση αυτών των ανθρώπων. Για να μην λέμε μόνο για την Sony γενικά ισχύει αυτό το φαινόμενο στις Mirrorless....πριν μέρες πήρα την Fuji X-E3 καινούρια στα 360 ευρώ, το ανέφερα σε γνωστό μου που την είχε πάρει πριν 1 χρόνο 800+ ευρώ και κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!!!
Αυτά τα φαινόμενα δεν υπήρχαν σε αυτό τον βαθμό στις DSLR που κρατάγανε τις τιμές τους μέχρι ένα σημείο, με αυτό που συμβαίνει τώρα όμως αποθαρρύνεται ένας αγοραστής να σκάσει τόσα λεφτά και να πάρει μια νέα μηχανή ξέροντας ότι του χρόνου δεν θα κάνει ούτε τα μισά και σε 2 χρόνια θα κοντεύουν να την χαρίζουν. Τέλος πάντων περί ορέξεως....

Παράπονο μου αυτό το έγραψα κι πιο πάνω.

...

Αν βρεθεί κάποιο τεστ σύγκρισης της αποδοτικότητας της σταθεροποίησης με τα προηγούμενα μοντέλα θα ήθελα να το βάλετε. Επίσης αν διάβασα καλά σε κάποιο ποστ (γιατί δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω) και στην IV το pixel shift των 4 ή των 16 καρέ δεν γίνεται εντός της μηχανής . Σωστά ?

Σε αναμονή Sony α7riv vs Fujifilm GFX 50R vs Hasselblad X1Dii 50C

Βασίλη δεν είναι και τραγικό να συμβαίνει στο συγκεκριμένο μοντέλο. Η ανάλυση που έχει είναι υπεραρκετή για σχεδόν ΟΛΕΣ τις εφαρμογές. Αν κάποιος θέλει απόδοση σε ανάλυση ΜF ας κάτσει λίγο παραπάνω στον υπολογιστή.

Σε μικρούς αισθητήρες είναι πολύ σημαντικό να πάρεις έτοιμο αρχείο από τη μηχανή στο πεδίο για πολλούς λόγους. Θα πάρεις ανάλυση πολύ μεγαλύτερου αισθητήρα , χαμηλότερο θόρυβο στο τελικό αρχείο και πιθανόν και αυξημένο DR (μελλοντικά) αν το αρχείο είναι 12bit. Στην ΙV δεν ξέρω αν πραγματι είναι ουσίας η έλλειψη αυτή ή απλά έλλειψη στα specs με τον ανταγωνισμό (S1R)

Δε με απασχολεί ο ανταγωνισμός εφόσον κατέληξα σε σύστημα. Το έτοιμο αρχείο χρειάζομαι.

Ναι βρε αλλά το μηχανάκι δεν είναι a9, έχει ανάλυση να φάνε και οι κότες. Σε τι εφαρμογή θα χρειαστείς κάτι περισσότερο και άμεσα ? μήπως είσαι λίγο υπερβολικός ? εσυ βέβαια ξέρεις καλύτερα τι σου χρειάζεται, παραταύτα νομίζω ότι θα είσαι στις εξαιρέσεις ως προς τη σημαντικότητα του θέματος.

Τεχνικά είναι πολύ δύσκολο να ενσωματώσεις επεξεργαστή που να σηκώσει το φορτίο της συναρμογής όλου αυτού του όγκου δεδομένων. Θα μεγάλωνε σημαντικά το σώμα, πιθανόν θα ήθελε κιαλλον επεξεργαστή, μεγαλύτερες ψύκτρες και αυτό θα ανέβαζε κιαλλο το κόστος που δεν είναι μικρό . Δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση αν το χαρακτηριστικό δεν είναι κρίσιμο για τη μεγάλη μερίδα των χρηστών της μηχανής.

δεν είναι κερδισμένος ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής που αγοράζει πλέον μια α7R II στο χιλιάρικο;

Ναι

δεν είναι κερδισμένος ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής που θα πάρει την a7R IV στο launch διότι θέλει/χρειάζεται τα επιπλέον χαρακτηριστικά αυτής της κάμερας;

ΟΧΙ

ποιο χαρακτηριστικο της ακριβώς χρειάζεται ένας συνειδητοποιημένος καταναλωτής και για ποιον ακριβως σκοπό?

https://www.albertdros.com/single-post/2019/07/16/Sony-A7R4-First-Impressions

ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και γράφει ότι τον ενδιαφέρει η υψηλότερη ανάλυση, λόγω της δουλειάς του (πουλάει φωτογραφίες για billboards) - το 50% αύξηση της ανάλυσης είναι σημαντικό για αυτόν

αυτός δεν είναι συνειδητοποιημένος?

για μένα μία είναι η ντροπή της sony και όλων των υπολοίπων και το ανέφερε ο Apollwn πιο πάνω - που έχουν αφήσει τα κινητά να τους πάρουν τα σώβρακα (κυριολεκτικά!) στο έτοιμο αρχείο και φυσικά η a7R IV δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες

αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητό που κυριολεκτικά βλέπει στο σκοτάδι και βγάζει απίστευτες φωτο τη στιγμή που οι κάμερες με πολλαπλάσιου μεγέθους αισθητήρες σε έχουν στο περίμενε

πρόσφατα σε ταξίδι είχα μαζί a7ΙΙ & a6500 και όταν χρειάστηκε να βγάλω ένα panorama έβγαλα κατευθείαν το huawei mate και μέσα σε 2 λεπτά είχα 3 τέτοια να διαλέξω ποιο μου αρέσει, διότι το panorama mode της sony είναι για τα σκουπίδια

ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία εδώ, να υπάρχουν αρκετά πράγματα που να μπορούν να τα κάνουν καλύτερα οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών, από dedicated φωτογραφικές κόστους χιλιάδων ευρώ

ΔΕ μπορείς λοιπόν να είσαι έξω με φίλους και να βγάζουν αυτοί "καλύτερες" φωτογραφίες με τα κινητά τους και εσύ να απαντάς "ναι οι δικές μου θέλουν λίγο επεξεργασία στον υπολογιστή πρώτα αλλά μετά δε θα υπάρχει σύγκριση σε οξύτητα και θόρυβο και ανάλυση και και και...."

με κάτι τέτοια γινόμαστε γραφικοί και γι'αυτό φταίει πάρα πολύ ιδίως η sony που ενώ στους αισθητήρες είναι κορυφή και όλοι ψωνίζουν από εκεί, στο software κομμάτι είναι τελευταία και καταϊδρωμένη, τη στιγμή που έχει και smartphone division τρομάρα της

αυτο συμβαινει γιατι τα τμηματα της ειναι εντελως ξεχωριστα...μεχρι προτεινος.

Δεν ειχαν επικοινωνια και ανταλλαγη τεχνογνωσιας μεταξυ τους.

αυτι ισως αλλαξει σιογα-σιγα, με την αλλαγη ηγεσιας...αλλα θα παρει χρονο (αν γινει ποτε).

https://www.albertdros.com/single-post/2019/07/16/Sony-A7R4-First-Impressions

ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και γράφει ότι τον ενδιαφέρει η υψηλότερη ανάλυση, λόγω της δουλειάς του (πουλάει φωτογραφίες για billboards) - το 50% αύξηση της ανάλυσης είναι σημαντικό για αυτόν

αυτός δεν είναι συνειδητοποιημένος?

για μένα μία είναι η ντροπή της sony και όλων των υπολοίπων και το ανέφερε ο Apollwn πιο πάνω - που έχουν αφήσει τα κινητά να τους πάρουν τα σώβρακα (κυριολεκτικά!) στο έτοιμο αρχείο και φυσικά η a7R IV δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες

αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητό που κυριολεκτικά βλέπει στο σκοτάδι και βγάζει απίστευτες φωτο τη στιγμή που οι κάμερες με πολλαπλάσιου μεγέθους αισθητήρες σε έχουν στο περίμενε

πρόσφατα σε ταξίδι είχα μαζί a7ΙΙ & a6500 και όταν χρειάστηκε να βγάλω ένα panorama έβγαλα κατευθείαν το huawei mate και μέσα σε 2 λεπτά είχα 3 τέτοια να διαλέξω ποιο μου αρέσει, διότι το panorama mode της sony είναι για τα σκουπίδια

ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία εδώ, να υπάρχουν αρκετά πράγματα που να μπορούν να τα κάνουν καλύτερα οι φωτογραφικές μηχανές των κινητών, από dedicated φωτογραφικές κόστους χιλιάδων ευρώ

ΔΕ μπορείς λοιπόν να είσαι έξω με φίλους και να βγάζουν αυτοί "καλύτερες" φωτογραφίες με τα κινητά τους και εσύ να απαντάς "ναι οι δικές μου θέλουν λίγο επεξεργασία στον υπολογιστή πρώτα αλλά μετά δε θα υπάρχει σύγκριση σε οξύτητα και θόρυβο και ανάλυση και και και...."

με κάτι τέτοια γινόμαστε γραφικοί και γι'αυτό φταίει πάρα πολύ ιδίως η sony που ενώ στους αισθητήρες είναι κορυφή και όλοι ψωνίζουν από εκεί, στο software κομμάτι είναι τελευταία και καταϊδρωμένη, τη στιγμή που έχει και smartphone division τρομάρα της

Αυτό που περιγράφεις είναι για μένα ο βασικός λόγος που έφυγα από την Sony και είμαι πλέον σε Fuji Και Olympus, αρχεία jpeg έτοιμα για χρήση, στην fuji ακόμα και το βίντεο είναι έτοιμο χωρίς πολλά πολλά, μου γλιτώνουν πάρα πολύ χρόνο που τον διαθέτω αλλού. Προφανώς και αυτές δεν φτάνουν τις ευκολίες που έχουν τα κινητά, άλλα τι να κάνουμε είναι πολύ το χρήμα στα κινητά και ρίχνουν τεράστια ποσά εκει, να θυμίσω ότι το 2018 είχαμε 1,2 Bil. πωλήσεις κινητών και 20 mil. πωλήσεις φωτογραφικών.....οπότε μην περιμένουμε θαύματα, ετσι και αλλιώς ακόμα και η Sony δείχνει σημάδια βελτίωσης, τα αρχεία Jpeg της Α7ΙΙΙ που είχα δοκιμάσει είναι αρκετά καλά.

Υ.Γ. Ο επαγγελματίας που έβαλες προφανώς και είναι συνειδητοποιημένος, άλλα αυτός είναι η εξαίρεση, ελάχιστοι χρήστες χρειάζονται πραγματικά μια τέτοια ανάλυση, η πλειοψηφία των χρηστών ακόμα και των επαγγελματιών τους επαρκεί και με τι παραπάνω μια ανάλυση μέχρι 24mp.

Υ.Γ. Of topic, πριν πολλά χρόνια η sony είχε βγάλει την Sony A700 που είχε ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα με την Nikon D300, η διαφορά σε ποιότητα εικόνας και τελικό αρχείο όμως ήταν τεράστια υπερ της Nikon, η D300 έγινε μια θρυλική μηχανή που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, η Α700 μέχρι και η sony έχει ξεχάσει την ύπαρξη της....πέρασαν πολλά χρόνια από τότε άλλα η Sony ακόμα δεν έχει βάλει μυαλό σε αυτό το κομμάτι.

Κοιτάζω το θέμα και απορώ τι σχέση έχουν όλα αυτά.
Ο καθένας προφανώς έχει κάποια επιθυμία και στην πρώτη ευκαιρία εκφράζεται μη βοηθώντας το θέμα όμως και τους αναγνώστες.

Όσον αφορά τις δυνατότητες της μηχανής. Εμένα μου φαίνεται τρομερή. Συνδυασμός υψηλής ανάλυσης μαζί με εξελιγμένο φοκους. Δεν έχει ξαναγίνει και πρέπει να ευχαριστούμε που κάποιος προχωράει μπροστά.
Τελευταία φορά που κοίταξα τις φωτογραφίες μου το φοκους ήταν η κυρία αιτία απόρριψης.

Όχι δεν είναι τέλεια για βίντεο. Είναι ξεκάθαρη η πολιτική τους όσον αφορά τον διαχωρισμό των μοντέλων. Όποτε ας περιμένετε οι Βιντέαδες το αντίστοιχο μοντέλο.

Επεξεργασία... μια ταπεινή a6000 έχω, σε χρόνο dt me to NFC περνάω καλή ανάλυση στο κινητό, δυο κλικ βάζω φίλτρο όμορφο με το Lightroom. Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Μέσω WiFi από το κινητό τις πετάω για εκτύπωση σε έναν Epson της σειράς L σε φωτογραφικό χαρτί είτε 10χ15 είτε μεγαλύτερο και παραδίδω σε φίλους και γνωστούς υπό ποιότητας φωτογραφίες που καμία κάμερα κινητού δε φτάνει.
Και επειδή είμαι κάτοχος του iPhone XS που θεωρείτε κορυφαίο, σας λέω ότι σε εκτύπωση ο αισθητήρας apsc δείχνει τα δόντια του όσο και να χτυπιέται το κινητό ειδικά αν πας σε φωτογραφικό α4 για κάδρο