Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Αυτό που αναφέρεις ισχύει μόνο για την Sony Hellas γιατί σε άλλη χώρα φίλος μου παραπονεθηκε για overheating στην Α6300 και η μηχανή αλλαχθηκε με Α7 rII άμεσα, τα συμπεράσματα δικά σας.

ναι σιγά μην του έδωσαν και τη σειρά των Gmaster δώρο

Re: Sony A7R - A7R II

Εγώ πάντως που μίλησα με την Sony Hellas όταν πήρα την μηχανή και φακό εξηγηθηκαν πολύ επαγγελματικά σε κάτι που ζήτησα. Δεν έχω κανένα παράπονο. Κύριοι που ίσως σε πιο τρχνοκρατικες χώρες οι πωλητές να μην μπορούσαν να ικανοποιησουν τα customer's needs.

Και εμένα δεν μου αρέσει που πρέπει να πάρω κάποιο app και από Ελλάδα δεν μπορώ αλλά στην τελική ζω και χωρίς app.

αναφορά χρήστη για προβληματική "μετά σεισμού" μηχανή, θολές εικόνες κτλ... Μήπως σκονίστηκαν οι σένσορες με το σεισμό και τους ξεπλύνανε με νερό ? :2thumb22sup:
Ανησυχητικό πάντως για κάποιον που σκέφτεται να την αγοράσει τώρα, αν και 99% πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός
http://www.sonyalphaforum.com/topic/6172-post-earthquake-a7rm2-sensor-quality-issues/

να κανω μια ερωτηση;

η τιμη της A7Rii οπως βλεπω ενδικτικα απο το site της Sony https://www.sony.gr/electronics/mih...-CAT-CAMERAS-EN_GL-2016-03-INCOMPARABLE_4SPAN

ειναι στα 3.835,00 . Δηλαδη ο πωλητης μπορει να κατεβασει την τιμη σε τι ποσοστο; Και αν καταλαβαινω καλα αν θελει την ανεβαζει.....και σε τι ποσοστο;

να κανω μια ερωτηση;

η τιμη της A7Rii οπως βλεπω ενδικτικα απο το site της Sony https://www.sony.gr/electronics/mih...-CAT-CAMERAS-EN_GL-2016-03-INCOMPARABLE_4SPAN

ειναι στα 3.835,00 . Δηλαδη ο πωλητης μπορει να κατεβασει την τιμη σε τι ποσοστο; Και αν καταλαβαινω καλα αν θελει την ανεβαζει.....και σε τι ποσοστο;

ψήνεσαι για 2ο σώμα? :smile:

δοκίμασα πριν από λίγο τον Tamron 70-200/2.8 Canon-mount πάνω στη μηχανή με Sigma MC-11. Εστιάζει σφαίρα, δεν το περίμενα! ακόμα και σε low light. Μόνο που πάλι δε δουλεύει το Eye-AF.. Νομίζω ότι είναι καλή λύση για κάποιον που δεν έχει τα 3 χιλιάρικα που ζητάει η sony για τον GMaster. Δοκίμασα και έναν Commlite και ήταν πιο αργός κι απ'τον επιτάφιο

δοκίμασα πριν από λίγο τον Tamron 70-200/2.8 Canon-mount πάνω στη μηχανή με Sigma MC-11. Εστιάζει σφαίρα, δεν το περίμενα! ακόμα και σε low light. Μόνο που πάλι δε δουλεύει το Eye-AF.. Νομίζω ότι είναι καλή λύση για κάποιον που δεν έχει τα 3 χιλιάρικα που ζητάει η sony για τον GMaster
Ενδιαφέρον. Είχα την εντύπωση ότι ο MC-11 δουλεύει μόνο με φακούς της Sigma.

Ενδιαφέρον. Είχα την εντύπωση ότι ο MC-11 δουλεύει μόνο με φακούς της Sigma.

εγώ είχα διαβάσει ότι δουλεύει και με άλλους, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο γρήγορος. Βασικά είχα δει αυτό το βιντεάκι πριν κάνω τη δοκιμή και όντως ισχύει. Δες από 10:00 και μετά

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

O MC-11 σε τι εύρος μέσα στο κάδρο μπορεί να εστιάσει; Μόνο γύρω από το κέντρο ή σε όλο το κάδρο;

οχ... δυστυχώς τον επέστρεψα στο φίλο μου και δεν μπορώ να σου πώ.. και είχα βάλει κεντρικό σημείο εστίασης.. με πρώτη ευκαιρία θα τον ξαναπάρω. Λογικά θα χρησιμοποιεί όλα τα σημεία PDAF του σένσορα ανάλογα με την επιλογή σου

Έχει τον MC-11 κάποιο μέλος από Θεσσαλία ή κεντρική Μακεδονία; Θα ήθελα να τον δοκιμάσω πάνω στην Α7ιι

Μια καλή περίπτωση για τον mc-11 είναι ο sigma 24mm/1.4 art ίσως και ως εναλλακτική προς τον 18-35. Πολύ sharp ακόμα και στο f1.4, με ικανοποιητική εστίαση σε φωτο και πολύ καλή σε βίντεο. Είναι αρκετά πιο μαζεμένος από τον 18-35 και πιο ελαφρύς νομίζω.. Με τον mc-11 νιώθεις σα να μην έχεις αντάπτορα πάνω, πολύ στιβαρός και ταιριαστός με το φακό..

ακόμα δεν τον έχω δοκιμάσει εκτενώς, αλλά δείχνει να εστιάζει ένα κλίκ πιο αργά από τον Tamron 70-200/2.8 (Canon), παραμένει όμως ικανοποιητική η εστίαση με ένα πολύ μικρό ψάρεμα πριν λοκάρει. Τον δοκίμασα σε low-light δεν έχει πρόβλημα να εστιάσει. Στο βίντεο είναι επαρκέστατη η εστίαση (για μένα), ανεβάζω κι ένα μικρό δείγμα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μετά από δοκιμή και των 2 (Sigma MC-11 & Metabones IV) πάνω στον Tamron SP 2470 Di VC 2.8 (με την A7ii), κατέληξα στο ότι αν και οι δύο έχουν την ίδια ταχύτητα εστίασης, ο Metabones IV είναι ελάχιστα πιο ακριβής στην εστίαση (φαινόμενο που επαναλαμβανόταν σε όλες τις φωτο). Επίσης ο Metabones δίνει πιο ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση της σταθεροποίησης και στο Advanced mode ο φακός γίνεται native. Ο Sigma δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Θεωρώ πως η διαφορά τιμής δικαιολογείται από το αποτέλεσμα και τη συνεχή υποστήριξη του Metabones IV από updates.

εκμεταλεύονται όλα τα καλούδια της Sony η υπάρχουν περιορισμοί όπως οι αντάπτορες της ;