Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

Απλά θα πρέπει να κάνω βήματα πίσω αν θέλω να πάρω κάτι πιο ευρύ.

Βασικά δε νομίζω ότι δουλεύει έτσι ακριβώς το πράγμα κρίνοντας από το σετ 28αρη-55αρη που έχω. Φωτογραφία που βγάζω με τον ένα, δε βγάζω με τον άλλο, ανεξαρτήτως βημάτων μπροστά-πίσω κλπ. Είναι πολύ διαφορετικά τα εστιακά μήκη.

https://www.youtube.com/watch?v=cj7mVjBym7A

Όσον αφορά τη μεταπωλητική αξία, αυτή είναι μεγάλη συζήτηση... Γενικότερα η sony έχει καλή μεταπωλητική αξία, αγγελίες στο insomnia για φακούς και σώματα πολλές φορές κλείνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχουν και πολύ πρόσφατες περιπτώσεις ακριβών φακών που δεν έχουν φύγει, και ας δίνονται σε καλή τιμή

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αυτό είναι αναμενόμενο....

γιαυτο και επελεξα και τον 85αρη που δεν εχει τις παραμορφωσεις που εχει ενα wide lens.

Τον 35αρη θα τον παρω περισσοτερο για εστιασεις μεσα στο σπιτι και για landscape.

Παντως ενα λογικο zoom με τα ποδια το κανεις. Ειναι λιγο υπερβολικος.

Βασικά δε νομίζω ότι δουλεύει έτσι ακριβώς το πράγμα κρίνοντας από το σετ 28αρη-55αρη που έχω. Φωτογραφία που βγάζω με τον ένα, δε βγάζω με τον άλλο, ανεξαρτήτως βημάτων μπροστά-πίσω κλπ. Είναι πολύ διαφορετικά τα εστιακά μήκη.

https://www.youtube.com/watch?v=cj7mVjBym7A

Όσον αφορά τη μεταπωλητική αξία, αυτή είναι μεγάλη συζήτηση... Γενικότερα η sony έχει καλή μεταπωλητική αξία, αγγελίες στο insomnia για φακούς και σώματα πολλές φορές κλείνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχουν και πολύ πρόσφατες περιπτώσεις ακριβών φακών που δεν έχουν φύγει, και ας δίνονται σε καλή τιμή

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αυτό είναι αναμενόμενο....

πεστα βρε φιλε, γιατι πολλες κοτσανες ακουγονται:smash:

καλοκλικοτη , και αναμενουμε φωτο

γιαυτο και επελεξα και τον 85αρη που δεν εχει τις παραμορφωσεις που εχει ενα wide lens.

Τον 35αρη θα τον παρω περισσοτερο για εστιασεις μεσα στο σπιτι και για landscape.

Παντως ενα λογικο zoom με τα ποδια το κανεις. Ειναι λιγο υπερβολικος.

είναι και οι 2 ονειρικοί φακοί. φοβερό bokeh και pop, περνάνε τη φωτογραφία σε άλλο επίπεδο. Έχουν όμως αρκετό βάρος και σίγουρα θα αναζητήσεις αργότερα ένα μικρό φακουδάκι για τις βόλτες, όπως ο 35/2.8 ή ο 28/2. Και από τη μηχανή θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος. Είναι πανεύκολη στη χρήση, ειδικά αν είχες sony πριν. Κορυφαίο evf, ταχύτατη & αθόρυβη εστίαση, φοβερό dynamic range και πολύ καλό 4Κ βίντεο (σε crop mode). Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να σκεφτώ είναι η μέτρια αυτονομία και ένα μικρό lag στην επισκόπηση των φωτογραφιών, αν θες να κάνεις zoom-in.

Μια α7rII θα ήθελα αποκλειστικά για τον GM85, να μην ξεκολλάει από πάνω.

Για τα 35mm θα επέλεγα την RX1rII.

Το έχω σκεφτεί και αυτό το σενάριο. Που είναι πιο λογικό. Αλλά με βλέπω να περιμένω να πέσει η τιμή της RX1R II Και αν έχω τα χρήματα θα την πάρω. Αλλιως θα πάρω τον φακό μόνο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά από θέμα φλας το κάνετε; υπάρχει κάτι σοβαρό για off the Camera flash της Sony σε hss;

Για σοβαρό HSS ετοιμάζομαι να πάρω το AD600 της Godox.
http://www.godox.com/EN/Products_Camera_Flash_Witstro_AD600_Powerfou&Portable_Flash.html

Mε τον πομπό X1T-S ελέγχονται και τα TT685S speedlights της εταιρίας παράλληλα.
http://www.godox.com/EN/Products_Camera_Flash_TT685S.html

Πάντως ευχαριστημένος είμαι και με το σετ Nissin Di700A με τον πομπό Air1.
http://www.nissindigital.com/di700-air.html

Αφού βγαίνει για sony το Di700 με πομπό εγώ θα το πρότεινα. Το έχω για canon, όχι την air έκδοση αλλά με ραδιοσυχνότητες ξεχωριστές, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την χρηστικότητα και την αντοχή τους. Θα σταθώ στη χρηστικότητα του μενού και των πλήκτρων καθώς και στην ευκολία του tray για τις μπαταρίες, γιατί ειδικά σε off camera χρήση μετράει πολύ.

Τώρα για το Hss προσωπικά προτιμώ χρήση ενός καλού nd από το hss. Το βρίσκω πιο αξιόπιστο στην έκθεση, μην πω και στην απόδοση παρά τα στοπ του nd που πρέπει να υπερνικήσει. Αυτό βέβαια είναι προσωπική εμπειρία από διάφορα φλας που έχω δοκιμάσει. Για on camera έχω πιάσει Α7 με nissin i40 και ταίριαζαν γάντι....

Βλέπω πάντως ότι πλέον υπάρχουν 3ες λήσεις για φλας στις sony που πριν κανα 2 χρόνια δεν υπήρχαν. Καιρός ήταν.

το σκεφτομαι πολυ για το Nissin air που ερχεται πακετο και ειναι σε πολυ καλη τιμη. Κριμα που η sony δεν εχει βγαλει ακομα δικο της συστημα με TX RX.

Στις φωτογραφιες μου στην μεχρι τωρα μικρη μου και ταπεινη εμπειρια μου δεν χρησιμοποιησα ποτε φλας. Επαιζα με οτι φωτισμο ειχα απο το ambient light. Αλλα ειδα οτι μπορει να αλλαξει παρα πολυ η φωτογραφια ακομα και με φλας πανω στην καμερα.

Βεβαια για καθημερινη χρηση και προσωπικα για στιγμες που δεν ειναι καλλιτεχνικες για μενα, (Λεω παντα για μενα γιατι δεν ειμαστε ολοι το ιδιο και δεν σκεφτομαστε ολοι το ιδιο), το φλας δεν μου χρειαζεται.

Θα χρειαστω το φλας για πολυ συγκεκριμενους σκοπους και λογους. Νομιζω ομως οτι κανει πολυ πιο εντυπωσιακη την φωτογραφια. Θελει μεγαλη προσοχη βεβαια να μην φαινεται η διαφορα με την πραγματικοτητα. Αν και εμενα που αρεσει να φαινεται εξω πραγματικη μια φωτογραφια εστω και αν ειναι πολυ διαφοτερικη.

Νομιζω και παλι μιλαω προσωπικα, οτι αν κατι ειναι εντυπωσιακα ωραιο δεν εχει εχει να φοβηθει καμια κρητικη.

Θα βγάλει και η Sony τους δικούς της πομποδέκτες ραδιοσυχνοτήτων μέσα στο καλοκαίρι (FA-WRC1M και FA-WRR1)
http://www.dpreview.com/news/4019354043/sony-announces-wireless-flash-control-system

Αλλά δεν βλέπω τον λόγο να περιμένεις, από τη στιγμή που υπάρχουν έτοιμες λύσεις φλας με ενσωματωμένους πομποδέκτες.

Αν θέλεις μικρότερο όγκο από το Nissin Di700A και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το φλας για μάστερ αλλά μόνο για slave, μπορείς να πάρεις το νέο i60A, που ενώ έχει μικρότερο όγκο είναι πιο ισχυρό. Aπλά του λείπει η λειτουργία μάστερ για έλεγχο άλλων φλας.

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Θα βγάλει και η Sony τους δικούς της πομποδέκτες ραδιοσυχνοτήτων μέσα στο καλοκαίρι (FA-WRC1M και FA-WRR1)
http://www.dpreview.com/news/4019354043/sony-announces-wireless-flash-control-system

.

Επιτέλους !! Να ολοκληρώνει σιγά σιγά την ποικιλία της στα απαραίτητα αξεσουάρ . Είναι κάτι που έλειπε σε αντίθεση με τις μηχανές που βγάζει ακατάπαυστα.

να δουμε και σε τι τιμη θα το βαλει. Εγω λεω να παριμενω και αναλογα την τιμη αποφασιζω.

Το Nissin έχει πρόβλημα έξω στον ήλιο δυστυχώς ψάχνεις για σκιά όμως βγαίνει νέο δίχως ψηφιακή οθόνη.
η Godox στην Ελλάδα το οικονομικό μοντέλο ...685ttl... το δίνει στα 135 , όσο κοστίζει ένα κομμάτι να το φέρεις με τα ταχυδρομικά απ έξω.
το 860 ιι δεν είδα να πουλιέται ακόμη στη χώρα μας, πιο βαρύ μα για εκτός κάμερα είναι τρομερό με δική του μπαταρία ως 640 λήψεις έχω τραβήξει.

επίσης υπάρχει και σε sony το Elinchrom, υψηλή τιμή μα πρέπει να τα αξίζει

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.elinchrom.com/announcements/skyport-plus-hs-sony.html

Last edited:

να δουμε και σε τι τιμη θα το βαλει. Εγω λεω να παριμενω και αναλογα την τιμη αποφασιζω.

Γιατί να περιμένεις τη Sony; Για να πάρεις απλά βάση-δέκτη, που να καρφώνεις επάνω τα φλας της εταιρίας, που σημειωτέον το μεγάλο της μοντέλο υπερθερμαίνεται κιόλας;

Οι λύσεις των τρίτων κατασκευαστών υπερτερούν κατά πολύ.

Για on-camera όμως το μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος του i60 είναι όλα τα λεφτά.
Και όταν θέλεις βάζεις το trigger στη μηχανή και το i60 ως slave για ακόμη πιο μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος.
Δηλαδή παραμένει το μέγεθος/βάρος πάντα το ελάχιστο δυνατό χωρίς υποχωρήσεις σε ένταση/χαρακτηριστικά/ευκολίες.

Ως τώρα είχαμε το i40 για μικρό αλλά με συμβιβασμό με την ένταση και τη μη υποστήριξη ραδιοσυχνοτήτων.
Βγήκε βέβαια τώρα η έξτρα βάση-δέκτης αλλά είναι ημίμετρο μπρος στην πρόταση του i60.

Ναι συμφωνώ καλύτερο είναι ένα μικρό σε μέγεθος και με δυνατότητες. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει Ελλάδα ακόμα. Θα παραγγείλω τώρα τον δεκτη και βλέπουμε.

astanapane_10 : εύχομαι να σε καλύψει το I60 εκτός κάμερα ... όπως έγραψες ... γιατί εμένα ποτέ δε με κάλυψαν τα μικρά
Μάλιστα έχοντας τα Nissin i40 & DI700 πήγα σε Godox 680 ii ούτε καν στο μικρότερο της μοντέλο 685, ο δε _tzo_ σε ακόμη μεγαλύτερο το AD600.
Αυτά περί φλας, πλατιασα και κούρασα.