Αλλά κρίνοντας από την πλευρα του τελικού καταναλωτή (του πελάτη του βιντεολήπτη) που θα δει το βίντεο του event σε ένα κατασκότεινο μαγαζί και θα είναι λες και υπήρχε εξωτερική πηγή φωτός, εγώ προσωπικά θα εντυπωσιαζόμουν πολύ,
Όλως οι απόψεις μετρούν, απλά πίστεψέ με ΔΕΝ θα είναι σαν υπάρχει εξωτερική πηγή φωτός, γιατί απλά... δεν υπάρχει! Εϊσαι στο έλεος του όποιου φωτισμού του χώρου υπάρχει. Αν έχει λάμπες οικονομίας με άθλιο tint, αυτό θα πάρεις (και μάλιστα λίγο χειρότερο λόγω πολύ υψηλού iso) απλά τονισμένο. Εκεί ίσως καλύτερα να το "κρύψεις". Aν υπερβάλλεις για να "δειχθείς" και να εντυπωσιάσεις, συνήθως βγάζεις κακογουστο αποτέλεσμα. Οι κουβέντες με συναδέσφους επί του θέματος είναι πολλές, ο καθένας έχει άλλη προσέγγιση.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, εγώ ίσως έχω άλλες απόψεις από τον μέσο όρο των συναδέλφων... ο καθένας δεν δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, ούτε όλοι οι γάμοι είναι οι ίδιοι. Δεν θέλω, και να μπορώ, να κάνω τη νύχτα-μέρα σαν night vision όπως γράφεις, δεν είναι της αισθητικής μου και ούτε των περισσότερων πελατών μου. Είμαι λίγο πιo "vintage" - γιατί vintage στυλ έχουν οι περισσότεροι γάμοι, δεν είναι sci-fi, οπότε ούτε το "καθαρό" όπως φαντάζομαι το εννοείς με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Αν κάποιος εικονολήπτης τραβάει και παραδίδει σερί όλη τη χαιρετούρα, που μπορεί να έχει σκοτεινά σημεία σε κάποιες γωνιές του κτήματος (εγώ σπάνια το κάνω και το ξεκαθαρίζω εξ αρχής) άντε πες εκεί θα γλιτώσει το σταντ - led panel (που κακώς, αλλά τέλος πάντων..),. Στις άλλες περιπτώσεις, με φωτεινό prime, δεν θες 25000 iso. Μακάρι αυτό να ήταν το πρόβλημα της δουλειάς μου, θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος!
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν με ενδιαφέρει το 25000 iso στην Α7S ΙΙΙ, ή και οποιαδήποτε άλλη, αν δεν με καλύπτει όπως γράφει σε normal iso πρωτίστως, πόσο ελαστικό είναι το αρχείο ΚΑΙ χρωματικά πx σε 1600 και 3200 iso, πόσο εύκολα να δίνει το look που θέλω, να μην κάνει αποθορυβοποίηση - sharpening η κάμερα αλλά να το επιλέγω εγώ, κ.α.