Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

E βρε παιδιά την δίνει ως ανθεκτική τελικά, weather sealed, τώρα fully ξε fully είναι παιχνίδι με τις λέξεις.

Όπως το γράψατε στην αρχή κατάλαβα ότι δεν ήταν.

Aυτή την ethernet θύρα πάντως μην την υποτιμάτε... ξέρετε με τι ταχύτητα στέλνονται οι φωτογραφίες από τα μεγάλα πρακτορεία που καλύπτουν αθλητικά γεγονότα, πχ ολυμπιακούς αγώνες; Ίσως κάνει τη διαφορά στο workflow.

Εγώ γιατί νομίζω πώς περιορίζει το workflow? Αυτή η θύρα χρειάζεται ενδιάμεσο ρουτερακι. Με ένα usb3 θα ήταν γρήγορο και προσβάσιμο από πολλά μηχανήματα χωρίς ενδιάμεσο ρούτερ

Πάντως συζήτηση να γίνεται γιατί για 9000-10000 ευρώ που ζητάει η μηχανή με 1-2 σοβαρούς φακούς δεν απευθύνεται σε ερασιτέχνες σαν εμάς γιατί για να είσαι ερασιτέχνης και να διαθέτεις τόσα χρήματα για το χόμπι σου έχεις τουλάχιστον τα δεκαπλάσια στην τράπεζα να κάθονται.
Το πλεονέκτημα θα φανεί σε 1-2 χρόνια όπου οι νέες πατέντες θα ενσωματωθούν στις μηχανές του χιλιάρικου όχι απαραίτητα μόνο στις Sony μηχανές αλλά και σε άλλες εταιρίες γιατί η Sony πουλάει πια και τεχνολογία στους ανταγωνιστές της.

Αναμφισβήτητα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μηχανή, άσχετα με το που απευθύνεται. Ίσως να μην "βγάλει τα λεφτά της" για την εταιρεία, αλλά είναι επιβεβλημένη κίνηση εφόσον θέλει να χτυπήσει στα ίσια τις CanoNikon. Όσο για την τεχνολογία που πουλάει στους άλλους - αισθητήρες κατά βάση - αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του...

Εγώ γιατί νομίζω πώς περιορίζει το workflow? Αυτή η θύρα χρειάζεται ενδιάμεσο ρουτερακι. Με ένα usb3 θα ήταν γρήγορο και προσβάσιμο από πολλά μηχανήματα χωρίς ενδιάμεσο ρούτερ

Οπως λέει κ το review της φωτογραφίας που ανέβασε ο Ηλίας

This feature will allow direct tethering of the camera to live IT/LAN networks so that images can be loaded instantly and directly onto a server from a live event as they are shot in real time.

Αυτό δεν γίνεται με usb3

Ίσως έχεις δίκιο. Είχα στο νου μου κάτι εκδηλώσεις όπου οι φωτογράφοι είχαν και λάπτοπ δίπλα και ανέβαζαν από εκεί με tethering. Ίσως η περίπτωση που λες με απευθείας σύνδεση να λειτουργεί επίσης στους επαγγελματίες.

https://www.youtube.com/watch?v=Ztcf_6sp-Kg

Στο 16' λέει ότι και banding και warping βλέπεις, απλά είναι μειωμένο. Λογικό, global shutter δεν είναι. Το θέμα είναι πως στο καλό είναι τόσο μειωμένο στις φωτογραφίες αφού στο βίντεο ναι μεν είναι λιγότερο από τις Α7, καλό για FF αλλά γενικά όχι ανύπαρκτο όπως είδα αλλού. Μάλιστα στα 30fps 4k κροπάρει λίγο, ενώ στα 24fps όχι, δηλαδή full sensor readout στα 30fps δεν κάνει στο βίντεο. Και το ηλεκτρονικό στις φωτογραφίες φθάνει μέχρι τα 20 fps, δεν δίνει παραπάνω έστω και δίχως CAF.

Και μην ξεχνάμε, όσο μεγαλύτερο το shutter speed τόσο πιο έντονο το φαινόμενο μιας και προφανώς το επιλέγεις γιατί το θέμα κινείται ταχύτερα. Πχ έστω ότι σκανάρει όλο τον αισθητήρα στα 80fps (νομίζω στα 60 είναι η Ε-Μ1 ΙΙ και η GH5, διορθώστε με αν κάνω λάθος), δηλ 1/80, σε ταχύτητα κλείστρου 1/8000 πάλι σε 1/80 σκανάρεται όλος ο αισθητήρας, απλά η κάθε γραμμή pixel εκθέτει σε 1/8000. Αντίθετα, στο μηχανικό όλος ο αισθητήρας εκτίθεται στο φώς τουλάχιστο σε 1/250 που είναι και η ταχύτητα συγχρονισμού του φλάς, και μάλιστα ταυτόχρονα. Οπότε σε ταχύτητες μεγαλύτερες λειτουργεί "παρόμοια" με το ηλεκτρονικό, μια λωρίδα έκθεσης αφήνουν οι κουρτίνες που ταξιδεύει στον αισθητήρα, απλά το ολοκληρώνει σε 1/250 τουλάχιστο. Και πάλι ελαφρύ warping μπορεί να δεις σε κάποιες περιπτώσεις, πχ έλικες.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για να πετύχει αυτά που υπόσχεται μάλλον κάνει και κάποια software διόρθωση σε πραγματικό χρόνο στα αρχεία, ίσως εκεί βοηθά και η dram στον αισθητήρα. Η κάποιο άλλο "κόλπο" στο σκανάρισμα του cmos, που δεν το εξηγεί όμως η Sony. Ανακοινώνει 1 σκασμό τεχνικά χαρακτηριστικά και ονοματολογίες που ελάχιστοι είναι σε θέση να αξιολογήσουν, και δεν αναφέρει ένα απλό νουμεράκι για το rolling shutter. Δεν είναι η μόνη φυσικά.

Τι θες να τονίσεις με την παραπάνω εικόνα;

Η μεγαλη διαφορα που βλεπω εγω ειναι στο βαρος, αν κ με το γκριπ κ τις επιπλεον μπαταριες θα ειναι πολυ κοντα

Απάντηση: Sony α9

Η μεγαλη διαφορα που βλεπω εγω ειναι στο βαρος, αν κ με το γκριπ κ τις επιπλεον μπαταριες θα ειναι πολυ κοντα

200gr ειναι η διαφορα κ αν υπολογισουμε οτι οι dslr με τον φακο εχουν καλυτερο ζυγισμα ειναι ποιο ξεκουραστες σε κουβαλημα ας ειναι κ ποιο βαριες λιγουλακι

200gr ειναι η διαφορα κ αν υπολογισουμε οτι οι dslr με τον φακο εχουν καλυτερο ζυγισμα ειναι ποιο ξεκουραστες σε κουβαλημα ας ειναι κ ποιο βαριες λιγουλακι

Η διαφορά σαν πακέτο είναι 1κιλο+ Για το ζυγισμα δεν είδα κανέναν να παραπονιεται μιας κ σε τέτοια setup πάντα χρησιμοποιείς 2 χέρια ή μονοποδο τρίποδο. Εκτός κ αν είναι ο Αρνολντ

Η διαφορά σαν πακέτο είναι 1κιλο+ Για το ζυγισμα δεν είδα κανέναν να παραπονιεται μιας κ σε τέτοια setup πάντα χρησιμοποιείς 2 χέρια ή μονοποδο τρίποδο. Εκτός κ αν είναι ο Αρνολντ
Οντως
Ειναι ενα κιλο
Δεν ειδα καλα
Αυτο με το ζυγισμα ισχυει παντως, οχι μονο στις φωτογραφικες, και σε αλλα πραγματα πχ κυνηγετικα τυφεκια κ ποδηλατα που γνωριζω
...οταν κατι ειναι ζυγισμενο γινεται ποιο ευχρηστο κ ακριβεστατο...δεν ξερω αν με καταλαβαινεις

Οντως
Ειναι ενα κιλο
Δεν ειδα καλα
Αυτο με το ζυγισμα ισχυει παντως, οχι μονο στις φωτογραφικες, και σε αλλα πραγματα πχ κυνηγετικα τυφεκια κ ποδηλατα που γνωριζω
...οταν κατι ειναι ζυγισμενο γινεται ποιο ευχρηστο κ ακριβεστατο...δεν ξερω αν μπορω να γινω κατανοητος

Οντως
Ειναι ενα κιλο
Δεν ειδα καλα
...οταν κατι ειναι ζυγισμενο γινεται ποιο ευχρηστο κ ακριβεστατο...δεν ξερω αν με καταλαβαινεις

Ναι βέβαια ισχύει αυτό που λες. Το ιδανικό θα ήταν όπως το λες απλά άποψη μου είναι ότι με το γκριπ κ μονοποδο δεν θα υπάρχει θέμα..

Ναι βέβαια ισχύει αυτό που λες. Το ιδανικό θα ήταν όπως το λες απλά άποψη μου είναι ότι με το γκριπ κ μονοποδο δεν θα υπάρχει θέμα..
Καλα
Κουβεντα να γινεται
Ασε αυτους που θα την αγορασουν να ζαλιζονται, εμεις ειμαστε αλλη κατηγορια, προσωπικα με τοσα χρηματα θα προτειμουσα να παω κανα ταξιδι κ ας ητανε κ με την sony a6000

Δεν είναι 1+ κιλό με το γκριπ και την επιπλέον μπαταρία. Περίπου 700gr είναι. Όχι ότι είναι και λίγo, αλλά στο συνολικό κουβάλημα με επιπλέον φακούς, μονόποδο κλπ είναι λίγο. Ακριβώς ο λόγος που δεν θα παραπονεθεί αλλά ούτε και θα ενθουσιαστεί κανείς. Γιατί ακριβώς λίγο θα τους νοιάζει το βάρος του σώματος.

Όποιος θέλει να κερδίσει σημαντικά σε βάρος και χρήμα για σπορ - φύση θα πάει σε crop.

Βέβαια σαν σώμα γενικής χρήσης, για όποιον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα και είναι στο σύστημα της Sony, θα είναι για όλες τις δουλειές. Street, γάμους, σπορ - φύση τα πάντα. + το βίντεο κι ας μην έχει slog. Που δεν αποκλείεται να το δώσει στο μέλλον, εδώ το έδωσε στην Α7 ΙΙ.

Τέλος πάντων τέτοια ποσά είναι εξωπραγματικά για τα δεδομένα τα δικά μου και πιστεύω πολλών εδώ μέσα, ειδικά με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανότατες να καλύψεις τα πάντα και με πολύ λιγότερα χρήματα. Κουβέντα κάνουμε έτσι επειδή μας αρέσει να ασχολούμαστε :operator:

Ίσως να μην "βγάλει τα λεφτά της" για την εταιρεία, αλλά είναι επιβεβλημένη κίνηση εφόσον θέλει να χτυπήσει στα ίσια τις CanoNikon. Όσο για την τεχνολογία που πουλάει στους άλλους ..

Κυρ Δημητρη, περνω αφορμη... Κυριακη ειναι -bye-

Καπου διαβασα οτι ο φωτογραφος σπορ και αγριας φυσης θελει ριπη και ευρος... οποτε εχω δυο παρατηρησεις...

Α. Συγκινητικη κι αυτη η προσπαθεια της αγαπημενης μας σονυ, αλλα και η αλλη η μοναχοφαγου η κιτρινη, με το σταγονομετρο της ανταποδιδει την τεχνολογια...

Screen Shot 2017-04-23 at 18.12.47.jpg

Β. Με κροπ σε FF 20mp και 400mm (και 10.000Ε μειον) για να παρεις ισοδυναμο με τα 1.000mm απο 1 ιντσα (και στην τσεπη 8.500Ε), με ποσα mp καταληγεις τελικα (Γιαριμης mode on)?

Screen Shot 2017-04-23 at 17.59.43.jpg

Εχω την εντυπωση οτι ο Ζηκος ειχε

δικιο
...

:BDGBGDB55::BDGBGDB55: :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043