Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

για καινούργια μιλάω και μάλιστα με φακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ακόμα και ο κιτ φακός 28-75 έχει 300 ευρω , οποτε μιλάς για 1200 σύνολο (μεταχ/νο).

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον μια "μικρή" FF μαζι με έναν collapsable φακό κιτ (κάτι σαν τον 16-50 του APSC).

για καινούργια μιλάω και μάλιστα με φακό.

ακόμα και ο κιτ φακός 28-75 έχει 300 ευρω , οποτε μιλάς για 1200 σύνολο (μεταχ/νο).

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον μια "μικρή" FF μαζι με έναν collapsable φακό κιτ (κάτι σαν τον 16-50 του APSC).

νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Φυσικά παίζει σε FF και οι άλλοι σε μικρότερα φορμάτς, αλλά οι φακοί της εκτός 2 εξαιρέσεων, δεν είναι αυτοί που θα σε κάνουν ούτε να αλλάξεις σύστημα, ούτε να παραμιλάς, ούτε να νιώθεις ότι έχεις κάτι καταπληκτικό σε vfm. Και πράγματι ο 55 είναι καταπληκτικός φακός (και προσωπικά πιστεύω ότι ίδιο είναι ο 35άρης), αλλά αυτό το ιδιαίτερο που έχει ο 56 1,2 της Fuji δεν το είδαμε.

Και οι τιμές στους φακούς είναι στον ουρανό. Στον ουρανό είναι και οι τιμές στη Fuji αλλά κάνει σταθερά μεγάλες εκπτώσεις. Κι αν θεωρούσαμε ότι οι κιτ φακοί της Fuji (18-55, 55-200) είναι πολύ πάνω το μέσο όρο, βλέπουμε ότι έρχονται ζουμ 2,8 με πολύ πολύ καλύτερη οπτική ποιότητα. Αν μπορεί να το κάνει αυτό η Fuji, η Oly γιατί να μην μπορεί να το κάνει και η Sony? Αυτό είναι το δικό μου ερώτημα.

Η όποια φθηνή και collapsible FF θα είναι πολύ καλοδεχούμενη.

Η Oly από την πλευρά της έχει το μειονέκτημα και το πλεονέκτημα του μικρού φορμά, αλλά με τον 40-150 δείχνει ότι το εκμεταλλεύεται πλήρως.

h σονυ δεν έχει την εμπειρία ίσως σε φακούς... η zeiss έχει, και γι αυτό και τιμολογεί ανάλογα.
Ο 70-200 είναι εξαιρετικός φακός , το ίδιο και ο 16-35 .
Mono o 24-70 δεν είναι αντάξιος της φήμης του, κι αυτό μονο σε τοπια (soft στις ακρες).... αλλα για εκεί υπάρχει ο 16-35

Δε νομίζω ότι υστερει σημαντικά, ειδικά αν έρθουν και οι νέοι φακοί στο 15.

Σίγουρα μπορεί και καλύτερα.... αλλα θα έρθει με μεγάλο τίμημα.

Εμενα φυσικά μου λείπουν και κάποιοι φακοί στις Oly - fuji... όπως o 16-70 και ο 18-105.
Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο ακόμα σε fuji-Oly , και για μένα αυτοί οι 2 φακοί με κρατάνε στο σύστημα (εκτος του βίντεο φυσικά).

Δε θέλω να κουβαλάω 2 φακούς συχνά, ένας καλος και με σταερο διαφργαμμα και σταθεροποίηση μου αρκεί.

Αλλα αυτό είναι υποκειμενικό βεβαια... εμενα θα με κρατούσε άνετα αν έβγαζε έναν 24-105 f/4 OSS .
Μαζι με τον 35μμ και 55μμ δε θα ήθελα τίποτε άλλο.

Και δεν είναι το ίδιο να φτιάξεις φακούς για FF....αν βγάλουν κάποια στιγμή αντίστοιχο σύστημα οι fuji - Oly, τότε θα δούμε τι γίνεται με όγκο, βαρος, τιμές κλπ.

ακόμα δε βγήκε η νέα Α7ΙΙ και ήρθε το πρώτο firmware update , κυρίως με διορθώσεις για την σταθεροποίηση...

Improved the stability of the camera shake correction operation

- Camera shake correction operation during shutter half-press
- Camera shake correction operation during manual focus magnification
- Camera shake correction operation during video shooting
- Improvements to other camera shake correction operations

http://esupport.sony.com/US/p/model...te_id=1&region_id=1&tab=download#/downloadTab

σύντομα και στα υπόλοιπα sony sites.

http://www.sonyalpharumors.com/sony...ate-1-10-for-the-new-sony-a7ii/#disqus_thread

Κάτοχος εδώ και 10 περίπου μήνες της α7 και απόλυτα ευχαριστημένος με τους φακούς 35mm και 55mm.
Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά και ενός τηλεφακού, αλλά με προβληματίζει αρκετά η τιμή του 70-200 f4.
Ακόμη, επειδή είναι και ο πρώτος τηλεφακός που θα αγοράσω, δεν είμαι σίγουρος πόσο θα με ικανοποιήσει η μέγιστη απόσταση των 200mm
Σε κάποιο κατάστημα μου πρότειναν σαν επιλογή τον φακό Sony Lens SEL 55-210mm F4.5-6.3 OSS E, που δεν είναι όμως full frame, αλλά είναι αισθητά φθηνότερος.
Έχεις κανείς εμπειρία από αυτόν τον φακό ή από τον 70-200 f4 για να παραθέσει την εμπειρία του?
Ευχαριστώ πολύ

Μια τρίτη επιλογή αγοράς μιας FZ1000 αντί τηλεφακού για την α7 την αποκλείεις;

Το αναφέρω γιατί βλέπω προβληματίζεσαι για την κάλυψη του 70-200.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκεφτεί καθόλου τέτοια επιλογή. Δεν την αποκλείω, σαν πρώτη σκέψη, αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι θα με εξυπηρετήσει.
Ο προβληματισμός όμως για την κάλυψη του 70-200 όντως υπάρχει

Ο FE 70-200mm f4 αξίζει το κάθε του , όλα τα άλλα είναι ημίμετρα με αντίστοιχα αποτελέσματα.
σε aps-c θα έχεις έναν 100-300mm, καθόλου άσχημο δεν νομίζεις;
Είμαι σίγουρος όταν τον φορέσεις πάνω στη κάμερα σου δύσκολα θα τον βγάλεις.

Συμφωνώ με τον Apollwn ότι αξίζει και το τελευταίο του ευρώ ο FE70-200, αλλά συμμερίζομαι και την ανησυχία του anochampions σχετικά με την κάλυψη.

Πολύ καλός ο FE70-200/4, αλλά για ποιο σώμα. Με την α7s δένει γάντι, με τα άνετα υψηλά της iso που αντισταθμίζουν το γεγονός ότι δεν είναι 2,8 ο φακός.

Η σταθεροποίηση του φακού επίσης πολύ καλή, αλλά όχι και ακλόνητη στα μικρά σώματα της σειράς α7. Το καλύτερο γκριπ και κυρίως η σταθεροποίηση της α7ΙΙ σε τρεις άξονες επιπλέον του φακού καθιστούν την α7ΙΙ ιδανικό ταίρι.

Για την α7, η οποία δεν έχει ούτε το πλεονέκτημα των υψηλών iso της α7s, ούτε το πλεονέκτημα της σταθεροποίησης στο σώμα και του καλύτερου γκριπ της α7ΙΙ, δεν μπορώ να πω ότι θα πρότεινα τον FE70-200.

Όλα αυτά με προβληματίζουν και μένα. Αλλά και αν βγει τηλεφακός σε 2,8 νομίζω πως θα είναι σε απλησίαστη για μένα τιμή.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Τα 200mm ειναι καλα, εαν δεν εχεις ειδικου τυπου αναγκες θα σου φτασουν. Για iso κλπ προσωπικως δεν θα προβληματιζομουν. Μπορει να λιγουρευεσαι εναν 2.8 αλλα σκεψου και το βαρος και τον ογκο που μιλαμε. Μονο ζητημα ξεφονταρισματος βλεπω, απο τη στιγμη που εχεις τη σταθεροποιηση. Μη καθοριζουμε την επιλογη μας απο οριακες συνθηκες και δη συνθηκες ελλειψης φωτος. Το θεμαειναι, οταν αξιζει το φως για να φωτογραφισεις, θα σε καλυπτει ο φακος?

Εγώ πάλι πιστεύω ότι για να ρωτάει, δεν θα του φτάσουν τα 200mm. :p
Αλλά είμαι και προκατειλημμένος, μετά από μια δεκαετία χρήσης του Canon 100-400 σε ff και aps-c σώματα.

Και η λύση του aps-c crop πάνω στην α7 είναι μεσοβέζικη, αφού θυσιάζονται τα 70-105 που είναι πολύ πιο χρήσιμα από τα 200-300. Και άντε αυτό λύνεται με αποθήκευση της ρύθμισης aps-c σε μια μνήμη και μπες-βγες.
Τη χρήση του φακού ως aps-c την καταλαβαίνω πιο πολύ σε σώμα α6000, που θα υπάρχει και το όφελος του καλύτερου C-AF.
Και ακόμη περισσότερο στο επερχόμενο μοντέλο α7000 που αναμένεται να έχει και πενταξονική σταθεροποίηση.

Το μικρό σώμα των α7 δεν βοηθάει στο κράτημα του φακού, που είναι μακρινάρι. Η σταθεροποίηση του φακού είναι πολύ καλή, αλλά θα βοηθήσει πιστεύω πολύ και πρόσθετη σταθεροποίηση στο σώμα.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος αν είναι ικανοποιητικά τα 200mm, γιατί είναι ο πρώτος τηλεφακός που σκέφτομαι να αγοράσω.
Και στην Κύπρο δυστυχώς δεν υπάρχει η επιλογή ενοικίασης φακών για δοκιμή :bigcry:

Για εκμετάλλευση του καλύτερου C-AF ναι, αλλά ταυτόχρονα κουτσουρεύεται ο φακός σε 105-300. Κι εδώ (α6000) δεν υπάρχει η πολυτέλεια άμεσης επαναφοράς σε ff (70-200).
Χάνεται η ευκολία του 70-200 ως φακού γενικής χρήσης.

Έχω την αίσθηση ότι ο FE70-200/4 θα αναδειχθεί περισσότερο στην επερχόμενη α9, που θα έχει ίδιο και καλύτερο C-AF από την α6000, όπως και καλύτερο κράτημα και IBIS.

Aπό τα τρέχοντα μοντέλα, η α7 είναι το χειρότερο ταίρι για τον 70-200.
Περισσότερο ταιριάζει η α7ΙΙ, η α7s, η α6000 και τελευταία η α7 με τον 70-200.

Η σταθεροποίηση του FE70-200 πολύ καλή, αλλά δεν παύει να είναι μακρινάρι καρφωμένο σε μικρό σώμα.
Με κράτημα αναπνοής, στήριγμα των αγκώνων και μια προσευχή κατάφερα σταθερή λήψη με ταχύτητα 1/15 με α7s+FE70-200 και aps-c crop (300mm).

f6cE64.jpg

Ε, και; Δεν συγκρίνεται η ευκολία της FZ1000. Στα 400mm και πάλι με ταχύτητα 1/15, αλλά αυτή τη φορά σφυρίζοντας. Παιχνιδάκι.

2QbRb3.jpg

Για γενική χρήση ο FE70-200/4 είναι πολύ καλός. Αλλά για τον anochampions που θέλει να ζήσει την εμπειρία του τηλεφακού, πιστεύω περισσότερο θα χαρεί αν προσθέσει μια FZ1000 στη φωτογραφική του τσάντα.
α7 + FE35/2.8 + FE55/1.8 και μια FZ1000 για χρήση αντί τηλεφακού (με μπόνους το 4Κ video και το Photo 4K). Μικρότερος όγκος/βάρος και λιγότερα χρήματα.

Και αν θέλει κάνει ανατομία στον κάκτο από 7 μέτρα μακριά.
Photo 4K, FZ1000, 1174mm:

ccmLnM.jpg

Αχ βρε ΤΖΟ σε τι σκέψεις με βάζεις ...
Τηλεφακός ή μηχανή? Μηχανή ή τηλεφακός? :fight:

Αν τον καλοβλέπεις πιο πολύ για τα 200 και τα (aps-c) 300mm του μην τον πάρεις.

Αν χρειάζεσαι τα 70-135, αν σου λείπει δηλαδή πιο σφιχτό κάδρο από αυτό που σου δίνει ο FE55, και θέλεις την ευκολία του zoom τότε να τον πάρεις τον FE70-200, είναι πραγματικά πολύ καλός.