Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

εντάξει...είναι τελείως γελοίο να πρέπει να χτίσεις πολυκατοικία δίπλα από την μηχανή για να αποσβέσεις το κραδασμό...
καλύτερα DSLR μέχρι να βγάλει κάτι που δε θα έχει τέτοιο πρόβλημα.
είπαμε...και εγώ Sony έχω αλλά αυτές οι φωτό με τις πατέντες είναι ξεφτίλα.

γιατι, νομιζεις οτι δεν εχουν αντιστοιχα θεματα οι dslr ? , βλ. Nikon D800E .
Οταν εχεις τοσα πολλα Mpixel πρεπει να μαθεις και να τραβας "σωστα" .
Σαφως και χρειαζεται βελτιωση το συστημα, αλλα δεν εχουμε δει και πολλα δειγματα με native φακους και τοσο εντονο προβλημα.

Η Α7R είναι εξαιρετική για τοπία αλλά μόνο για αυτά. Τα 36ΜΡ δεν συγχωρούν κανένα λάθος στη λήψη και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κατασκευή του κλείστρου αλλά και με την ανάλυση. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν η Sony μπει (μάλλον) στα 50ΜΡ με την Α7RΜk2/A9... Επίσης από την Α7R λείπει η λειτουργία EFCS στο κλείστρο, οπότε έχουμε κι από εκεί ένα πρόσθετο λόγο για κακές λήψεις. Λείπει επίσης και μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα στο AF. Η Α7R χρειάζεται σχεδόν πάντα τρίποδο για να δουλέψει σωστά. Δεν είναι για χεράτες και ακόμα και το τρίποδο πρέπει να είναι στιβαρό. Φυσικά, η υψηλή ανάλυση απαιτεί και ανάλογους φακούς. Όσο για τις φωτό που δείχνουν εξαιρετικές, όντως είναι αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τον αριθμό των keepers από κάθε φωτογράφηση.

Ελπίζω ο διάδοχος της Α7R να έχει τη λειτουργία EFCS, να είναι αναγακία βαρύτερη, να αποκτήσει επιτέλους πραγματικά ασυμπίεστα 14-bir raw αρχεία, να φτιάξουν λίγο την ταχύτητα εστίασης και μετά θα είναι ο βασιλιάς των landscapes και όχι μόνο. Όσο για το IBIS και τους νέους αλγόριθμους ως προς το πως διαβάζει ο αισθητήρας μέσα από το γυαλί, η εμπειρία μου από την Α7ΙΙ δεν ήταν καλή...

Review και δείγματα του Loxia50/2

http://www.thephoblographer.com/201...2-loxia-sony-full-frame-e-mount/#.VQC3KbIaySM

– Sony A7r: The only camera that we would really recommend with lenses like this is the A7r due to its high resolving capabilities and the fact that the autofocus on the camera makes us scream. You’re best off manually focusing.

Δείγματα του FE35/1.4

https://www.flickr.com/photos/sdressler/sets/72157651177817062
https://www.flickr.com/photos/berlinbackstage/sets/72157648837819313/

Loxia35/2 - FE35/2.8 - FE35/1.4

20150305-DSC07428.jpg

20150305-DSC07431.jpg

https://alphafotograf.de/

Και το πρώτο πλήρες τεστ ..

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1787

Οχι κατι ιδιαίτερο, και πάντως χειρότερος του 55/1,8

(δεν βάζω σύγκριση με τον Sigma 35/1.4 Art γιατί δεν είναι συγκρίσιμα τα τεστ του slrgear οταν γίνονται σε διαφορετικά σώματα)

View attachment 113495

Attachments

• fe35f14-fe55f18.png
    fe35f14-fe55f18.png
    40.9 KB · Views: 9

"Overall, Sony has produced yet another very good lens for the A7-series cameras -- a super-solid lens with excellent build quality, a nice feel and great image quality."

Περιμένω τα συγκριτικά με τον Loxia35/2, για να αποφασίσω ποιον θα πάρω.

Μια χαρά μου φαίνεται ο FE35/1.4 μέχρι στιγμής.

η δύναμη του είναι το f/1.4 , η ταχύτατη εστίαση λόγω SSM , to bokeh και η γνωστη αίσθηση των Zeiss...

Για την Α7s , θα την έπαιρνα μονο αν ήθελα το AF ...kai me ton Loxia θα ήμουν πολύ ευχαριστημενος

Distagon T* FE 35 MM F1,4 ZA by Christian Dandyk | alphafotograf.de, on Flickr

Sony Distagon T* FE 35MM F1.4 ZA by Christian Dandyk | alphafotograf.de, on Flickr

Λόγω κάποιων έκτακτων εξόδων που προέκυψαν δεν προχώρησα τελικά στην αγορά τηλεφακού (είχα καταλήξει στον 70-200 f4)
Τώρα προχωρώ σε αυτήν την αγορά ή βλέπω και τον 24-240 f3.5-6.3 ?
Τι λένε οι ειδικοί?

Σε ποια μηχανή? Ο 70_200 εκτός του ότι έχει σταθερό διάφραγμα, είναι και πολύ γρήγορος στην εστίαση. Αν τον θες για κινούμενα θέματα, ο 70_200 είναι σίγουρα προτιμότερο.

Και τι θες τον νέο φακό? Να τραβάς κινούμενα θέματα? Σε εσωτερικούς χώρους? Ο 24_200 είναι ιδανικός All around, για διακοπές, για εκδρομές, και ημέρα κυρίως. Για βράδυ θα είναι λίγο δύσκολο και για εσωτερικους χώρους.

Σε εσωτερικούς χώρους όχι, τουλάχιστον δεν είναι αυτός ο κύριος σκοπός.
Φωτογράφιση κυρίως πουλιών από σχετικά μακρινή απόσταση σκέφτομαι.
Για να καταλάβεις το 'χω απωθημένο μου να φωτογραφίσω κάποια φλαμίγκο που συχνάζουν στην περιοχή μου.
Το πλεονέκτημα ενός all around φακού είναι σημαντικό, όπως επίσης και τα επιπλέον 40mm

FE 24 240 F3.5 6.3 review by mr BEE studio
by www.facebook.com/mrBEEstudio (0985550047), on Flickr

α7r, 24mm, f/10, 1/320, 200iso, full size download

SEL24240_DSC03876
by photorumors, on Flickr

α7r, 240mm, f/7.1, 1/320, 200 iso, full size download

SEL24240_DSC03781
by photorumors, on Flickr

Ωραίες φαίνονται οι φωτογραφίες με τον 24-240.
Ποια η γνώμη σου εσένα _tzo_?

Έχεις ήδη FE35/2.8 και FE55/1.8. Αποκλείεται να μπορέσεις να συμβιβαστείς στις βόλτες σου με την απόδοση του FE24-240 ως all-around σε αυτά τα εστιακά μήκη. Αν είναι να κουβαλάς και έναν σταθερό φακό ταυτόχρονα στην τσάντα, τότε καλύτερος ο συνδυασμός με FE70-200.

Να μην είχες κανέναν φακό και να αμφιταλαντευόσουν μεταξύ FE24-70 και FE24-240, τότε θα έλεγα ναι για τον FE24-240 για να κάνεις και το κέφι σου στο τελέ.

Η οπτική απόδοση του FE24-240 όπως και η απόδοσή του στην αυτόματη εστίαση είναι de facto ότι θα είναι υποδέεστερη του FE70-200, ο οποίος προσφέρει και την επιλογή AF-MF πάνω στον φακό όπως και κολάρο τριπόδου.
Ταυτόχρονα το χιλιάρικο μπορείς να το αξιοποιήσεις καλύτερα σε φακό με μεγαλύτερο ουσιαστικό όφελος στις φωτογραφίες σου, επιλέγοντας π.χ. τον FE16-35 για τα υπερευρυγώνιά σου ή τον νέο FE90/2.8 για τα μάκρο και τα πορτρέτα σου.

Θα έλεγα ότι ο FE24-240 ως superzoom που είναι απευθύνεται σε όσους θέλουν έναν φακό και τέλος. Με την προσθήκη δυο-τριών φακών στην τσάντα ακυρώνεται ο λόγος ύπαρξής του. Και να τους αφήνεις τους άλλους φακούς στο σπίτι για να βγεις βόλτα ή να πας εκδρομή μόνο με τον superzoom δεν θα σου πάει η καρδιά.

πές μας κάτι παραπάνω, να μην την αγοράζουμε τζάμπα
Δεν μπορείς να κρίνεις την αγορά σου μόνο από τα λόγια ενός μέλους. Η Α7ΙΙ είναι πολύ καλή μηχανή αλλά αν έχεις ήδη την Α7, τότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος αλλαγής. Εγώ αποπειράθηκα να το κάνω γιατί ήθελα καλύτερη σταθεροποίηση στις χεράτες κάτω από 1/30", για τη φημολογούμενη οριακά καλύτερη αυτονομία και για τη φημολογούμενη ταχύτερη εστίαση (+30%).

Τι είδα; Η ταχύτητα εστίασης ήταν η ίδια, η αυτονομία χαμηλότερη (μέτρηση με ίδιου μεγέθους μπαταρίες, τις αρχικές Ιαπωνίας των 1080mAh) και η λεπτομέρεια μακράν χαμηλότερη. Αγόρασα ένα κομμάτι, είχε πρόβλημα στην εστίαση (50% αστοχία παρά την επιβεβαίωση) και όσες βγήκαν εστιασμένες, ποτέ δεν έφτασαν την Α7 σε ανάλυση, οξύτητα, λεπτομέρεια κλπ. Μόνο το χρώμα στο ίδιο προφίλ ήταν κάπως καλύτερο (πιο ζεστό) αν και αυτό φτιάχνεται και μετά. Οι μετρήσεις έγιναν με το ίδιο κομμάτι του Zeiss FE 2470ZA.

Το 2ο κομμάτι Α7ΙΙ που μου στάλθηκε προς αντικατάσταση δεν είχε προβλήματα στην εστίαση αλλά και πάλι, η λεπτομέρεια και η οξύτητα της εικόνας ήταν μακράν χαμηλότερη της Α7. Φυσικά και στα 2 σώματα μπήκαν οι ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, λήψεις με τρίποδο, OSS off κλπ κλπ. Τα ίδια αποτελέσματα τόσο σε AF, όσο και σε MF. Τελευταία είδα πως η Α7ΙΙ έχασε και μισό στοπ σε δυναμικό εύρος...

Λειτουργικά η Α7ΙΙ έχει σίγουρα καλύτερο πιάσιμο και καλό βάρος για αντιστάθμιση με τον φακό αλλά η μπροστινή ροδέλα είναι πλέον σε επικίνδυνη θέση καθώς είναι πολύ κοντά στον διακόπτη On/Off και αν δεν προσέξεις που πάει ο δείκτης σου, είναι εύκολο να κλείσεις τη μηχανή όταν θέλεις να εισάγεις ρύθμιση προς τα αριστερά. Επίσης, τα καπάκια των εισόδων μου φάνηκαν πιο ψεύτικα, το πορτάκι της κάρτας κακώς άλλαξε τρόπο ανοίγματος και η οθόνη ξεδιπλώνει πιο δύσκολα από πριν. Ευτυχώς έφτιαξαν το light leak που παρουσίασαν μερικές παρτίδες της Α7.

Αν και το λειτουργικό κομμάτι είναι και προσωπικό θέμα, το τεχνικό δεν είναι και εκεί εστιάζω το πρόβλημα. Ελπίζω αυτά που είδα εγώ να είναι συμπτωματικά και θέμα κάποιας ελατωματικής παρτίδας που ήρθε στην Ελλάδα αλλά το κακό είναι πως αν ζητήσετε να την επιστρέψετε ως προβληματική, η απάντηση θα είναι "λειτουργεί στα αποδεκτά επίπεδα..." Επίσης δεν ξέρω γιατί η Α7ΙΙ έχασε σε δυναμικό εύρος αν και έχει τον ίδιο αισθητήρα και τον ίδιο επεξεργαστή.