Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Από το ίδιο σετ είναι. Έκανα 100% crop μόνο τους δίσκους για να φανούν τα onion rings.

Φώτα της πόλης. Το συγκεκριμένο στα 500μ. είναι πιο έντονο και πρέπει να είναι προβολέας που φωτίζει εκκλησία.

Για να εμφανιστούν οι δίσκοι αυτοί εστιάζεις χειροκίνητα στην ελάχιστη απόσταση εστίασης του φακού με τον φακό τέρμα ανοιχτό, με φωτεινές πηγές στο φόντο σε απόσταση.

νόμιζα πως τα σωματίδια σκόνης πάνω στο φακό δεν φαίνονται όταν είναι τέρμα ανοιχτοί αλλά όταν κλείνουμε το διάφραγμα. Δεν το έχω παρατηρήσει στους δικούς μου.
Θα βγω βράδυ να κάνω τεστ μου φαίνεται.

onion_unclear.jpg

H εικόνα Α στο f/2 είναι χωρίς καθαρισμό της επιφάνειας του κρυστάλλου του φακού.
Η εικόνα Β στο f/2 είναι μετά τον καθαρισμό.
H εικόνα C είναι στο f/2.8 πρν τον καθαρισμό.

Τα σωματίδια σκόνης στον φακό φαίνονται στα blur disks όσο περισσότερο ανοίγουμε το διάφραγμα.

http://toothwalker.org/optics/bokeh.html

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

νόμιζα πως τα σωματίδια σκόνης πάνω στο φακό δεν φαίνονται όταν είναι τέρμα ανοιχτοί αλλά όταν κλείνουμε το διάφραγμα. Δεν το έχω παρατηρήσει στους δικούς μου..

και ετσι ειναι αλλα εξαρταται και που εχεις εστιασει, εδω εχει εστιασει σε πολυ κοντινη αποσταση, συνηθως αυτα που φαινονται ειναι αυτα που ειναι στο πισω οπτικο στοιχειο, δες εδω : http://www.lensrentals.com/blog/2011/08/the-apocalypse-of-lens-dust

Έκανα αναβάθμιση λογισμικού στην α7r στην έκδοση 1.21 χωρίς πρόβλημα.
1.21 έχει βγει για α7/α7ΙΙ/α7r/α7s/a6000.
H 1.21 δεν έχει βγει ακόμη στην Ευρώπη/Αμερική, παρά μόνο στην Ιαπωνία.
Οι χρήστες αναφέρουν βελτίωση στο AF σε low-light.

Τα links της sony.jp:
α7/α7r/α7s/a6000 win και mac
α7II win και mac

Έκανες κάποια δοκιμή? Είδες improvements?

Δεν αντιλήφθηκα διαφορά στην α7r, αλλά μόλις την πήρα τη μηχανή, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Η επίσημη βελτίωση της 1.21 έκδοσης είναι η καλύτερη συνεργασία με τον νέο FE24-240.
Θα περάσω την αναβάθμιση και στην a7s, από 1.20 σε 1.21.
Με την ευκαιρία πέρασα στην α7r και όλα τα apps από το playmemoriesapps.
Για να περάσεις apps, σου επιβάλλει την αναβάθμιση λογισμικού, τουλάχιστον στην 1.20 που είναι η τρέχουσα έκδοση εκτός Ιαπωνίας.

μεγάλη διαφορα όμως στο μεγεθος του πακέτου της Fuji και συγκρισεις δεν κάνουμε συνηθως με σωματα διαφορετικής αναλυσης, αν βάλουμε κάτω ότι ο φακος της Zeiss στοιχίζει τα διπλά απλα δικαιολογεί τα χρηματα του και τον όγκο-βαρος του.

Πριν καν δεις συγκριτικά δείγματα των δύο φακών, πιάνοντας στα χέρια τον FE35/1.4, αντιλαμβάνεσαι τι σε περιμένει.
Απόλυτα αθόρυβο το AF και η περιστροφή του δαχτυλιδιού εστίασης βαριά και βουτυράτη, με αίσθηση MF σχεδόν χειροκίνητου φακού.

Συμαζεμμένος και όμορφος μεν ο Fuji 23/1.4 , αλλά προδίδει τη χαμηλότερη κατηγορία στην οποία ανήκει από το δαχτυλίδι εστίασης που κυριολεκτικά γδέρνει βγάζοντας θορύβους τριβής και από το τυπικού θορύβου AF. Μπαμ κάνει ότι δεν τη νοιάζει τη Fuji το βίντεο.
Αντίθετα, ο FE μέχρι και διακόπτη για χωρίς κλικ μεταβολή του δαχτυλιδιού διαφράγματος προσφέρει.

Όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, τα συγκριτικά δείγματα μιλάνε μόνα τους.

Σχετικά με την ανάλυση, συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο στα σχόλια αναγνωστών του review, ότι η α7r με τα 36MP προσφέρει σε aps-c crop mode 15MP και 50mm σε αντιστοιχία.
Το κόστος του FE351.4, όπως και το βάρος/όγκος του, θα πρέπει να συγκριθούν με τους Fuji 23mm και 35mm μαζί, γιατί και τους δύο φακούς θα πρέπει να κουβαλά στην τσάντα του ο χρήστης Fuji, και πάλι ούτε την κατασκευαστική αρτιότητα του FE35/1.4 θα απολαμβάνει, ούτε του ίδιου επιπέδου ποιότητα εικόνας.

ναι μονο που αυτος με την Fuji μπορει να αφήσει τον ενα φακο πίσω εσύ δεν μπορεις, για την αξία του Zeiss δεν χώρα αμφισβήτηση αλλα μην ψάχνουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα,
κατι αναλογα έλεγα και λέω και τωρα και εγω για τον Ζuiko SHG 14-35/2, ΙQ που δικαιολογεί το βαρος του γιατι ειναι σαν να εχεις 4-5 μονοεστιακους ίδιας φωτεινοτητας , στην πραξη ομως το χεράκι μου πονά μετα απο 1 ώρα φωτογραφηση, αν θελεις τόπ αποτελεσματα ειδικα στο FF θα υποστείς τις συνέπειες (όγκος βαρος)

Αν δε θες βάρος και όγκο , αρκεί και ο Zeiss 35mm 2.8, μικρός, ελαφρύς, τρομερή εικόνα και παρόμοια τιμή με τον Fuji.

RAW δίνει ο reviewer ??.

Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας φακού αυτά που βλέπουμε αλλά και αισθητήρα και επεξεργασίας .. ακόμη και σε default ρυθμίσεις σε ίδιο πρόγραμμα είναι διαφορετική η επεξεργασία.
Και κριμα που κανείς ως τώρα δεν κατάφερε και φτίαξει εναν καλό raw converter για x-trans ..

.. παρεμπιτόντως τα χρώματα πως σας φαίνονται συγκριτικά ??. Εμένα μου αρέσαν πιο πολύ της Sony ;)

Παμε από την αρχη:
1) Η μια είναι FF ενώ η άλλη crop
2) H σονυ κοστιζει τα διπλα
3) ο φακος της σονυ κοστιζει τα διπλα
4) βλεπω σε καποια φωτο με την Fuji δεν μπηκε στον κοπο καν να εστιασει
συγκρινουμε εντελως διαφορετικα πραγματα,

Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Εδώ συγκρίνουμε την Sony Α6000 με FF τριπλασιας και βάλε αξίας, γιατί μας πειράζει αυτή ;
Παραπανω δε σύγκρινε τόσο τις μηχανές όσο τους φακούς....

Τοςα χρόνια λέγαμε ότι η Sony είχε τους καλύτερους αισθητήρες, καλά σώματα και υστερούσε σε φακούς... Τώρα απλά η κατάσταση αλλάζει και υπάρχουν εξίσου καλοί ή και καλύτεροι φακοί... αυτό είναι όλο.