Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s , Α7ΙΙ και Α7R mkII Full Frame Mirrorless

Μπραβο φιλε Anon,αυτη ειναι αντιπαραθεση. Αντιπαραθεση με επιχειρηματα,και ειδικα με ανθρωπο που εχει δουλεψει και τις δυο μηχανες. Διαβασα πολυ προσεκτικα το κειμενο,και αυτο που εχω να προσθεσω και να συνηγορισω μαζι σου,εναι οτι εφτασε η ωρα για τις δυο μεγαλες αδελφες εταιριες,να σηκωσουν τα μανικια,-και να απαντησουν σοβαρα,σε αυτο το τεχνολογικο τζουναμι που ξεκινισε η σονη με τις a7. H a7rii οριμασε και [αν εξαιρεσουμε την τιμη τις ], θα κλεψει πολυ κοσμο,γιατι απλα εχει πολυ περισσοτερα + απο _... Τοσο απλα.

Εγώ φίλε μου λέω αυτά που έζησα με τις 2 μηχανές και πιο πριν δεν ανέφερα ότι ο γράφων "ξέχασε" να αναφέρει στα + της Α7ΙΙ (και όλων των ακάθρεπτων) ότι στο σκόπευτρο έχεις άμεση ένδειξη του ιστογράμματος, το αποτέλεσμα κάθε τύπου φωτομέτρησης που θα χρησιμοποιήσεις (multi/spot/center κλπ.) αλλά και σταθερή φωτομέτρηση είτε από την οθόνη, είτε από το σκόπευτρο. Όλες οι dslr εμφανίζουν απόκλιση στη φωτομέτρηση μεταξύ οθόνης/LV και σκόπευτρου γιατί στο σκόπευτρο υπάρχει ξεχωριστό φωτόμετρο, ενώ η φωτομέτρηση on sensor/LiveView είναι πιο ακριβής. Συγκεκριμένα και αναλόγως του τι καταγράφει ο αισθητήρας, η D750 έχει απόκλιση 0.3-0.7eV μεταξύ σκόπευτρου και LiveView (το σκόπευτρο πάντα έδινε ανώτερη τιμή). Κάτι ακόμα που δεν ανέφερε στα + της Α7ΙΙ ως ακάθρεπτη είναι ότι οι φακοί δεν εμφανίζουν front/back focus γιατί δεν υπάρχει καθρέπτης.

btw ήρθε σε 1-2 Ελληνικά μαγαζιά η νέα A7Rii με δακρύβρεχτη τιμή. Είναι το επόμενο holy grail μου...
http://www.skroutz.gr/s/7134155/Sony-%CE%B17R-II-Body.html?from=autocomplete&keyphrase=sony+a7r+ii

Εγώ φίλε μου λέω αυτά που έζησα με τις 2 μηχανές και πιο πριν δεν ανέφερα ότι ο γράφων "ξέχασε" να αναφέρει στα + της Α7ΙΙ (και όλων των ακάθρεπτων) ότι στο σκόπευτρο έχεις άμεση ένδειξη του ιστογράμματος, το αποτέλεσμα κάθε τύπου φωτομέτρησης που θα χρησιμοποιήσεις (multi/spot/center κλπ.) αλλά και σταθερή φωτομέτρηση είτε από την οθόνη, είτε από το σκόπευτρο. Όλες οι dslr εμφανίζουν απόκλιση στη φωτομέτρηση μεταξύ οθόνης/LV και σκόπευτρου γιατί στο σκόπευτρο υπάρχει ξεχωριστό φωτόμετρο, ενώ η φωτομέτρηση on sensor/LiveView είναι πιο ακριβής. Συγκεκριμένα και αναλόγως του τι καταγράφει ο αισθητήρας, η D750 έχει απόκλιση 0.3-0.7eV μεταξύ σκόπευτρου και LiveView (το σκόπευτρο πάντα έδινε ανώτερη τιμή). Κάτι ακόμα που δεν ανέφερε στα + της Α7ΙΙ ως ακάθρεπτη είναι ότι οι φακοί δεν εμφανίζουν front/back focus γιατί δεν υπάρχει καθρέπτης.

btw ήρθε σε 1-2 Ελληνικά μαγαζιά η νέα A7Rii με δακρύβρεχτη τιμή. Είναι το επόμενο holy grail μου...
http://www.skroutz.gr/s/7134155/Sony-α7R-II-Body.html?from=autocomplete&keyphrase=sony+a7r+ii

Σωστα και αυτα,φιλε Anon... Oσο για την τιμη,τι να πει κανεις. 3.700 ευρω??????????????????????????????????????????.
[Προσωπικα την θεωρω τροχοπαιδι, και κακιστη πολιτικη επιλογη της εταιριας, στην εξαπλωση των μιρολες.Με αντιστοιχη πολιτικη ειχε θαψει η ιδια και το sacd,και οχι μονο, σαν να υπαρχει αντιπολιτευση τυπου Παγγαλου και Βενιζελου μεσα στην εταιρια,---για να αστειευτουμε και λιγο.]

Δεν θα πέσει λογικά η τιμή μετά από κάποιους μήνες μετά την κυκλοφορία της; Γενικά ποια είναι η πολιτική τιμών της Sony σε αυτό το θέμα; Υπάρχει πτώση σύντομα; Αν και έχω την α7 δεν έχω παρακολουθήσει τη τιμή της.

Η Sony έχει πολιτική κινητών και στις φωτογραφικές.
Δεν είναι Samsung αλλά σύντομα χαμηλωνει τις γενικά υπερκοστολογήμενες αρχικές τιμές.
Η σοβαρή πτώση θα έρθει όταν παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο ο ανταγωνισμός ο οποίος όμως αυτή τη φορά έχει μείνει λίγο πίσω.

Πολύ πίσω, όχι λίγο.

Η α7r είχε πέσει από 2300 στα 1700 μετά το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας, όπου και σταθεροποιήθηκε έκτοτε.
Μόλις πέσει αντίστοιχα η τιμή της α7rII στα 2700 από 3700, θα είναι και η πιο συμφέρουσα περίοδος αγοράς.

Το ιστορικό της διακύμανσης της τιμής της α7r:
amazon.png

εγω παντος μεχρι στιγμης δεν εχω δει επαγγελματια φωτογραφο με σονυ:hmmmm2:

Σύντροφε δεν κοιτάς γι αυτό :flipout:
δουλεύω με τρεις Sony και τρέχουν σάλια όταν με βλέπουν άλλοι συνάδελφοι.

Ένας από τους πιο μεγάλους Έλληνες φωτογράφους μόδας δουλεύει αποκλειστικά με την α7r

ζω σε επαρχιακη πολη, ξερω τουλαχιστον 10-15 γαμοφωτογραφους, καμια 6-7 δημοσιογραφους
ειμαι παντα σε συναυλιες θεατρα, και σε πολλες εκδηλωσεις, ε δεν εχω δει κανενα να εχει σονυ,
μονο εναν τουριστα ειδα με α58, ενω ξερω τουλαχιστον 10 φωτογραφους να εχουν την d750...

ισως να λεει κατι , ισω και οχι..
νικφορ, ο Μαρκου ειναι ο επισιμος φωτογραφος της σονυ ελλας, δλδ περνει μισθο....

Ένα τελευταίο.. μη ξεχνάς οι παλαιότεροι έχουν επενδύσει ήδη και οι εποχές δύσκολες.
ίδωμεν για το μέλλον.
Υ.Γ. συνήθως τους βλέπω με Νικον 15ετίας

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες έχουν αρχίσει να ψάχνονται με τις ακάθρεπτες. Ανάμεσά τους κι εγώ, που στο είδος της δουλειάς που κάνω δεν έχω ανάγκη τις παραδοσιακές FF dslr. Μια Α7 προστέθηκε στον εξοπλισμό μου, αλλά έλειψη ρευστού δεν μου επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσω ευρύτερα καθόσον οι καλοί φακοί της ξεφεύγουν σε τιμές. Και μην ξεχνάμε πως επαγγελματίες φωτογράφοι δεν είναι μόνον αυτοί των γαμοβάφτισων

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες έχουν αρχίσει να ψάχνονται με τις ακάθρεπτες. Ανάμεσά τους κι εγώ, που στο είδος της δουλειάς που κάνω δεν έχω ανάγκη τις παραδοσιακές FF dslr. Μια Α7 προστέθηκε στον εξοπλισμό μου, αλλά έλειψη ρευστού δεν μου επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσω ευρύτερα καθόσον οι καλοί φακοί της ξεφεύγουν σε τιμές. Και μην ξεχνάμε πως επαγγελματίες φωτογράφοι δεν είναι μόνον αυτοί των γαμοβάφτισων

Οπως τα λες...δουλεύω σε διαφημιστικό χώρο και παρακολουθώ/συμμετέχω συχνά σε εκδηλώσεις/event/παρουσιάσεις...βλέπω συνεχώς πάρα πολλούς φωτογράφους/εικονολήπτες με sony a7-a7s κλπ...και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός βλέπω όλο και περισσότερους.....Η Sony με την Α7 έπιασε λαβράκι.....αν ρίξει και λίγο τις τιμές στους φακούς ή μπουν και στο παιχνίδι η Sigma/Tamron με native φακούς για το σύστημα θα πάει ακόμα καλύτερα....τώρα για τους Γάμους/Βαφτίσεις τι να πω οι ποιο πολύ είναι όπως είπε και ο Apollwn παραπάνω με κάτι αρχαίες Nikon ή Canon.....

Και μην ξεχνάμε πως επαγγελματίες φωτογράφοι δεν είναι μόνον αυτοί των γαμοβάφτισων

Και πολλοί των γαμοβαφτισίων δεν θα έπρεπε να είναι καν επαγγελματίες φωτογράφοι...έχω δει εγκλήματα και εγκλήματα.
Με το φλας κατάμουτρα χωρίς diffuser και φωτογραφίες να έχουν παραδωθεί με αισθητική snapshot από μπουζουξίδικο που χρέωναν 5 ευρώ κάποτε.
Πάντως πολλοί φωτογράφοι κάνουν και γάμους διότι από εκεί έρχονται τα λεφτά.

Στο θέμα μας τώρα.
Όσο και το συζητήσουμε στο θέμα της Sony, δεν έχει νόημα. Θα έπρεπε να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα (νομίζω υπάρχει) πιο ουδέτερο και να ρωτήσουμε πραγματικούς επαγγελματίες (εδώ μέσα υπάρχουν λίγοι).

Οι επαγγελματίες των γάμων καλό θα ήταν να μην ρισκάρουν να τραβάνε με κάμερα που δεν έχει δεύτερη κάρτα.
Η μόνη εναλλακτική είναι να έχεις δεύτερο σώμα και να μπορείς να εγγυηθείς ότι θα τραβήξεις αρκετές και με τα δύο σώματα.
Μία θα γίνει η στραβή και το ζευγάρι δεν φταίει σε κάτι.

Επίσης, το θέμα με την μπαταρία. Είναι απόλυτα σωστή η σύγκριση. Ανεξαρτήτως του λόγου (liveview ή όχι), το αποτέλεσμα είναι ότι θες τρεις μπαταρίες για να ισοφαρίσεις τη DSLR. Ε δεν γίνεται πάντα να κάθεσαι να αλλάζεις μπαταρίες. Εδώ ερασιτέχνες και μας ενοχλεί αυτό. Εγώ προσωπικά τη Νίκον μου με μία μπαταρία ξεχνώ να την φορτίσω ενώ στην Σόνυ με τρεις τσεκάρω συχνά να δω ποιες μπαταρίες είναι γεμάτες.

Αν κάποιος επαγγελματίας τραβάει street, στουντιακές, υποθαλάσσιες, ή τοπία, νομίζω πλέον ότι και η Sony μπορεί να τον καλύψει.
Όπως επίσης και αν θέλει υβρίδιο με τρομερό βίντεο, εκεί φαντάζει η καλύτερη λύση.
Για εκδηλώσεις, εκεί νομίζω ότι θα παραμείνει κυρίαρχο το FF DSLR + zoom f2.8 για πολύ καιρό ακόμα.
Για σπορ, το ίδιο.
Για birding, DSLR + super zoom.

Ε δεν είναι και άσχημα που έχει μπει σε τόσες κατηγορίες. Αλλά μην ισχυριζόμαστε ότι μπορεί να τις καλύψει και όλες σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι υπερβολή χωρίς αντίκρισμα.

Δεν θα αργήσει η Sony να απαντήσει με μια α9, με μεγάλο στεγανό σώμα, με μεγάλη μπαταρία και υποδοχή για δύο κάρτες.
Όχι νωρίτερα πάντως από ένα εξάμηνο. Το επόμενο εξάμηνο ανήκει στην α7rII.

Δεν μπορεί να βγάζει η Zeiss τους στεγανούς φακούς Batis χωρίς να υπάρχει προοπτική ανακοίνωσης επαγγελματικού σώματος από τη Sony.
Toυ δοκιμαστή των Batis φακών τού έμεινε στα χέρια η α7II, όταν βραχυκύκλωσε από υγρασία στο hotshoe.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...-frame?p=1057423801&viewfull=1#post1057423801

"The Batis lenses are protected ideally against dust and moisture. Gaskets are positioned toward the bayonet and there is also no chance for moisture to get in through the focus ring. As it turned out, there were no complaints with the lenses. My Sony A7M2 on the other hand was no match for the rain and the display quickly gave out. Luckily, I always have two cameras on hand and was able to continue my work. The weak link was quickly identified. If any moisture hits the flash shoe, it short circuits the display. My otherwise unwavering trust in the camera took a few hits that day, but the Batis lenses really impressed me with their robustness."

Επίσης, το θέμα με την μπαταρία. Είναι απόλυτα σωστή η σύγκριση. Ανεξαρτήτως του λόγου (liveview ή όχι), το αποτέλεσμα είναι ότι θες τρεις μπαταρίες για να ισοφαρίσεις τη DSLR. Ε δεν γίνεται πάντα να κάθεσαι να αλλάζεις μπαταρίες. Εδώ ερασιτέχνες και μας ενοχλεί αυτό.
Η σύγκριση δεν είναι σωστή. Συγκρίνουμε την αυτονομία σε δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας της μηχανής και αυτό είναι λάθος. Ξαναλέω, αν δουλέψουμε μία dslr 100% σε LV, το αποτέλεσμα στην αυτονομία θα είναι απογοητευτικό. Λόγω του ότι φωτογραφίζω κυρίως τοπία, δούλεψα την D750 σχεδόν αποκλειστικά σε LV (εννοείται με τη γνήσια μπαταρία) και οι χρόνοι χρήσης ήταν κάπως καλύτεροι από την Α7 αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που ευαγγελίζονται στα specs (πως θα μπορούσε, αφού εκεί γράφουν για λήψεις μέσω σκόπευτρου). Πάντως σίγουρα η Sony πρέπει να το δει πιο προσεκτικά αυτό το θέμα.