Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ

βασικά έχει το σώμα της a7riii... με τη νέα μπαταρία

αυτά είναι τα αναμενόμενα... τα πιο ουσιαστικά περιμένουμε να δούμε!

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ

επισημα νομιζω 02:00 ωρα ελλαδας...ισως να διαρρευσουν πιο νωρις τα επισημα specs

δε μπορώ να καταλάβω γιατί την ματσάρουν με τον παλιό κιτ.. τι κόλλημα και αυτό με τους φθηνούς κιτ φακούς!

αντί να τη βγάλει με τον 24-105 να ξεπουλήσει!

(σε καλή τιμή εννοείται...)

Είναι φτηνός και καλός ο Κιτ....για αυτό.
Θέλουν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά.
Καλό θα ήταν πάντως να βγει κι ένα πακέτο με κάποιον καλύτερο φακό....

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Last edited:
Πόσο καλή τιμή;
1350 ευρώ φακός είναι.
Όσο και φτηνότερα να έβγαινε σε κιτ, και χίλια να έβγαινε, πάλι θα ανέβαζε πολύ τη συνολική τιμή του κιτ, και πρακτικά ή ψυχολογικά θα απέτρεπε πολλούς αγοραστές.

Πολύ καλή αναβάθμιση και σε όλα τα βασικά σημεία χωρίς μεγάλες εκπλήξεις βέβαια αλλά το μοντέλο είναι πλέον μια συνολικά ολοκληρωμένη πρόταση για όσους δε θέλουν επιδόσεις a9 και ανάλυση a7r iii, χωρίς να υστερεί κάπου.

Ο αισθητήρας είναι τελευταίας τεχνολογίας, είμαι περίεργος να δω συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά η οποία είχε μείνει αρκετά πίσω αφού χρησιμοποιουσε τον αισθητήρα της Mark I.

Το βίντεο με το oversampling θα είναι επιτέλους σούπερ.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να δώσει το κάτι παραπάνω και να κάνει το μοντέλο πιο διαφοροποιημενο συγκριτικά με τα άλλα και πιο προσιτό σε νεοεισερχομενους: μια καλύτερη φουλ σπαστη οθόνη, πιο καλό touch interface, υποστήριξη apps, το 60p στο 4k που πλέον υπάρχει σε flagship κινητά εδώ και 2 γενιές αλλά η Sony αρνείται πεισματικά να το δώσει πριν τη νέα a7s. Επίσης περίεργο που δεν αναβάθμισε το evf και χαμήλωσε την ανάλυση της οθόνης.

Στην ουσία έδωσε μια semi-pro/prosumer κάμερα με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά η οποία όμως απευθύνεται στο γνωστό, απόλυτα συνειδητοποιημενο κοινό.

Σχετικα με τα πακέτα κιτ, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγάλει και ένα με έναν πραγματικά καλό ζουμ, ο οποίος μεταξύ μας δε μπορεί να είναι άλλος από τον 24-105, και να το δώσει σε τιμή που να αντισταθμιζει λίγο την αύξηση της body only τιμής. Το ίδιο κάνουν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές mirrorless και είναι κίνητρο για να μπει κάποιος στο σύστημα.

Ενδιαφέρουσα μηχανή, σε συμπαθητική τιμή. Weather sealing έχει?

Κορυφαία μηχανή σε σούπερ τιμή θα έλεγα εγώ.

Πανομοιότυπο AF με εκείνο της α9, απίστευτο.

Weather-sealing όσo έχει και η α7rIII, δηλαδή όχι απόλυτο.

Να πω επίσης ότι εγώ προτιμώ αυτού του τύπου οθόνη, σπαστη δηλαδή. Και όχι ανακλινομενη.
Δεν τραβάω τον εαυτό μου..δεν είμαι τόσο όμορφος άλλωστε!

Έχει επίσης slog2 Kai 3, καθώς και picture profiles που αν θυμάμαι καλά δεν έχει η Α9

το HDR video λέει τίποτα? έχουν διευκρινίσει αν είναι καλύτερη σε FF ή σε crop mode (για 4Κ μιλάμε)? καλά που έπρωξα την α7rII πριν από λίγες μέρες

Αν έχεις τηλεόραση με HDR θα δεις διαφορά...εγώ ότι έχω δει στην LG oled HDR έχει σημαντική διαφορά με απλό SDR...

Τυχερός ήσουνα, τώρα βουρ για A7iii ...