Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Όλα για το κέρδος γίνονται.
Ας πούμε ότι το κόστος του φορτιστή είναι στο 1 ευρώ και αν υπολογίσουμε 1 εκατομμύριο μηχανές μιλάμε για 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ωραίος ο νόκτονας!
Αυτός ή ο Contax G Zeiss Planar 35mm f/2 για την Α7 άραγε;

Εξαρτάται τί θες. Ο Nokton δεν είναι και το πιο οξύ πράγμα που υπάρχει ειδικά στα ανοιχτά διαφράγματα. Απο το 2.8 και μετά έρχεται, αλλά ο Planar τον τρώει ζωντανό σε όλα τα διαφράγματα σε ανάλυση και μικροκόντραστ.
Βέβαια άλλο 1.4 και άλλο 2.
O Planar για να εστιάσει θέλει είτε έναν απο τους μεγάλους αντάπτορες για MF είτε έναν απο τους νέους AF αντάπτορες. Για MF σίγουρα ο Nokton είναι καλύτερος μιας και σχεδιάστηκε για αυτό.
Ο Nokton είναι και ελαφρώς φθηνότερος.

Στην τελική το δίλημμα είναι μεταξύ ταχύτητας και απόδοσης.
Απο την άλλη στα σχεδόν 600+ Ε που θα κοστίσει ο Planar συνολικά μαζί με αντάπτορα, βάζεις λίγα ακόμα και παίρνεις τον 35/2.8 Sonnar FE που είναι πολύ καλός.

Θα αξίζει κάποιος να χρησιμοποιήσει zuiko ΟΜ manual φακούς, για πιο οικονομικά;(σε εστιακά μήκη 35mm kai 50mm)
Έχω ήδη των ΟΜ 100mm 2.8 από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω να είναι καλός για πορτρέτα στην Α7.
Έχουμε και την πρώτη πτώση στην τιμή!
Κοψοχρονιά στα 1.269 EUR!
http://www.amazon.fr/gp/product/B00...00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1&tag=dealsrunner02-21

Μια χαρά αξίζει. Γενικά αυτό είναι και το μεγάλο ατού της. Μπορεί να πάρει όποιον φακό θες και σου αρέσει. Και υπάρχουν άπειροι φακοί...

Απο Ολύμπους και εγώ κοιτάω κάποιους ευρυγώνιους. Θέλω έναν 24αρη και κοιτάω ebay για κανέναν καλό σε καλή τιμή. Το καλό είναι οτι με την Α7 έχεις πραγματικές επιλογές σε ευρυγώνιους που είναι για μένα το μεγάλο πρόβλημα του κροπ και του μ43 ακόμα περισσότερο. Με το FF μπορείς να βρείς καλό ευρυγώνιο (δεν μιλάμε για 14-24 επίπεδα, οκ) σε χαμηλές τιμές.

Τον έβαλα και τον Pentax (50mm f/1.7) όπως και τον Takumar 28mm f/3.5

Και οι δύο πολλοί καλοί, ο 50αρης καλύτερος. στο 1.7 γενικά δεν περιμένεις μεγάλες οξύτητες (αυτά μόνο σε Zeiss και Leica και σε άλλες τιμές), αλλά απο το 2.8 και έπειτα μια χαρά.

Δυστυχώς έχει μια απίστευτη γκριζάδα οπότε δεν είναι και οι ιδανικές συνθήκες για φωτογράφιση. Πήγα μια σύντομη βόλτα, μόλις "εμφανίσω" τα raw θα τις ανεβάσω...

Με ποιον μετατροπεα δουλευεις τον Pentax?

Δυστυχώς έχει μια απίστευτη γκριζάδα οπότε δεν είναι και οι ιδανικές συνθήκες για φωτογράφιση. Πήγα μια σύντομη βόλτα, .

Αλεξ, να μας πεις και μερικα για την εργονομια, πιασιμο, αισθηση, χειρισμο κτλ κτλ.

Ηλία σκοπεύω να γράψω αναλυτικά την άποψη μου, για όλα. Και για εργονομία, αυτονομία, ήχο, και ποιότητα. Θέλω απλά να την δουλέψω πρώτα κανα δυο μέρες για να βρώ και τα αρνητικά, δεν έχει νόημα να γράψω μόνο τα θετικά.

Για τους Πενταξ έχω έναν απλό αντάπτορα απο το ebay, τίποτα το τρομερό.

Pentax SMC M 50mm f/1.7

I am still standing by AlexTheodin, on Flickr

Είπες μεγάλη κουβέντα "να την δουλέψω πρώτα κανα δυο μέρες για να βρώ και τα αρνητικά".
Τελικά νομίζω η τελική απόφαση για ένα τεχνολογικό απόκτημα δεν διαμορφώνεται από τα θετικά του αλλά από το πόσο ενοχλούν τα αρνητικά του.
Όσο και κορυφαία να είναι η απόδοση αν υπάρχει έστω και ένα αρνητικό που σε χαλάει συνεχώς όλη η εμπειρία θα βαίνει αρνητικά.

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μια χαρά μπορείς να παραγγείλεις από το Γαλικό άμαζον. Αν είναι όμως 3rd seller και όχι το ίδιο το amazon.fr, τότε μπορεί να μη στέλνει Ελλάδα.

μερικα ωραια δειγματα απο τις νεες sony...

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1255248/0

10959120774_270594381d_o_zpse1a6a0d8.jpg

10974861545_c9c586ca27_o.jpg

Πολύ όμορφες φωτογραφίες. Δεν ξέρω γιατί μου φάνηκε αρκετά εντυπωσιακό, με πόσους διαφορετικούς φακούς είναι τραβηγμένες και κάθισα και τους μέτρησα :)
Canon FD : 7 φακοί
Carl Zeiss : 7 φακοί
Minolta MD αι MC : 6 φακοί
Leica : 5 φακοί
Voigtlander : 4 φακοί
Sony FE : 2 φακοί
Contax G : 2 φακούς
Sigma : 1 φακό
Pentax : 1 φακό

Μπορεί να ξέχασα και κανένα

Και αναφέρουν ότι με όλους είχε πολύ καλή εως άριστη συνεργασία

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

To full review του Steve Huff με αρκετα δειγματα:
http://www.stevehuffphoto.com/2013/11/29/the-sony-a7-and-a7r-camera-review-by-steve-huff/

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα απο τά συμπέρασματά του :

Like I said, I really enjoyed these cameras and I took many fantastic images without any issues or problems but for the 1st 2 weeks I was not bonding with them, and I could not put my finger on it as to why that is. Then it hit me.

I like the build, the feel, the design and the features but I think the response is just not there when compared to my Olympus E-M1, which is lightning fast in response. I have been shooting that E-M1 like mad and when I switched it up to the A7 and A7r it seemed like I was working in slow motion..and I am not talking about AF, just overall response time of the camera.

So after I realized this I started to take out the A7 and I thought of it as a medium format rig. It is right at home when shooting it slow and steady and by doing so it can reward you with some astonishing files and images. In fact, I started to like it more and more and more because in this regard, it started to remind me of my Leica. Slow..steady..and take that one shot you know will be a keeper. Now it is faster than a medium format camera but when you go out with that mindset you can bring home some amazing imagery.

Αυτά είναι μετρήσιμα μεγέθη. Σε τι διαφορά μέτρησε λοιπόν ο ρηβιούερ τις δύο μηχανές; Γιατί δεν μπορώ να σπάσω σε νούμερα το "the response is just not there"

Αυτά είναι μετρήσιμα μεγέθη. Σε τι διαφορά μέτρησε λοιπόν ο ρηβιούερ τις δύο μηχανές; Γιατί δεν μπορώ να σπάσω σε νούμερα το "the response is just not there"

Eγώ δεν έχω ιδέα τί ακριβώς εννοεί μιας και αφαιρεί απο την εξίσωση το AF (όπου η Ε-Μ1 είναι πιο γρήγορη), για αυτό άλλωστε το πόσταρα.

Απλα ναχαμε να λεγαμε και κουβεντα να γινεται....
Παμε παρακατω...
Εγω Θα ακουσω τον Αλεξη που εχει την Α7 και τον Κωστα που πηρε την ΕΜ1. Τα υπολοιπα...