Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

δε ξέρω τι έκαναν με το καρέ του βίντεο, ανεστίαστο είναι; ειναι πολύ πιο μαλακό με λιγότερη ευκρίνεια απο τα περισσοτερα αντίστοιχα μοντέλα, την a73, α6400, S1, S5 etc

06_o.jpeg

Με όσους έβαλαν την αρχική αναβάθμιση που τους τουβλοποίησε τη μηχανή, τι έγινε;
τους δόθηκε αντικατάσταση επίσημα ή παλεύουν να αποδείξουν ακόμα;

Καλησπέρα σε όλους. Μία γρήγορη ερώτηση. Μετά από χρόνια σε crop μηχανές Sony, αν πάω σε αναβάθμιση της 6600 σε FF, αξίζει να πάρω την Α7iii ή να κάνω μια υπέρβαση στην A7Riii ;
Ο προϋπολογισμός μου είναι γύρω στις 2.000€ με αύξηση λίγα κατοσταρικα αν αξίζει τον κόπο.
Μ' ενδιαφέρει μόνο η φωτογραφία, καθόλου το βίντεο και έχω prime φακούς zeiss (touit 12, batis 85 και batis 135) και θα χρειαστώ μόνο ένα φωτεινό zoom, tamron ή sigma στο μέλον, μόλις πουλήσω κάποιους crop.

Εννοείται για φωτογραφία η riii πολύ καλύτερα …μόνο κ μόνο η ανάλυση για ευκρίνεια κ κροπαρισμα αξίζει.
Μόνο σε υπερβολικό low light η απλή iii ίσως υπερέχει.

Last edited:
Η μια υπερτερεί σε ανάλυση, η άλλη σε low light δυνατότητες.
Με την A7III θα δεις καλύτερα αποτελέσματα αν χρειαστεί να ανεβάσεις ψηλά ISO, με την A7RIII θα έχεις αρκετή ανάλυση, θα κροπάρεις με μεγαλύτερη άνεση κλπ Βέβαια με μεγαλύτερο αρχείο.
Ανάλογα με τις προτεραιότητες σου επιλέγεις.
Αν θέλεις all around κάμερα επιλέγεις την A7III , αν θεωρείς οτι χρειάζεσαι την επιπλέον ανάλυση στο είδος της φωτογραφίας που κάνεις, τότε καλύτερη λύση είναι η A7RIII.
Επειδή βέβαια ο καθένας δεν έχει τις ίδιες προτιμήσεις, μπορεί να σου προτείνει κανείς τη μια ή την άλλη.
Καλές κάμερες και οι δυο παρα τα χρόνια τους.

• Like
Reactions: billfor and kbouk
Καλησπέρα σε όλους. Μία γρήγορη ερώτηση. Μετά από χρόνια σε crop μηχανές Sony, αν πάω σε αναβάθμιση της 6600 σε FF, αξίζει να πάρω την Α7iii ή να κάνω μια υπέρβαση στην A7Riii ;
Ο προϋπολογισμός μου είναι γύρω στις 2.000€ με αύξηση λίγα κατοσταρικα αν αξίζει τον κόπο.
Μ' ενδιαφέρει μόνο η φωτογραφία, καθόλου το βίντεο και έχω prime φακούς zeiss (touit 12, batis 85 και batis 135) και θα χρειαστώ μόνο ένα φωτεινό zoom, tamron ή sigma στο μέλον, μόλις πουλήσω κάποιους crop.

προσωπικά θα πουλούσα την 6600+touit 12 και θα πήγαινα σε a7 IV

2χιλιαρικα για μηχανές 4+ ετών είναι πολλά, η ΙΙΙ δεν πήρε καν την προτελευταία γενιά του af (που πήρε η a7c), από τότε έχει υπάρξει και μια ακόμη σημειωτέον - όχι ότι πάσχει φυσικά, αλλά λέμε...

με την IV κερδίζεις σε ανάλυση επίσης, οπότε η διαφορά με την R είναι μικρότερη

σίγουρα έχει ένα καπέλο από τις ΙΙΙ αλλά μιλάμε για άλλη γενιά, συν την όποια υποστήριξη θα πάρει μέσω firmware updates - βέβαια μιλάμε για τη sony οπότε μην περιμένεις σπουδαία πράγματα αλλά και πάλι

• Like
Reactions: evanfotis
η άλλη σε low light δυνατότητες.
…. επειδή την έχω δουλέψει εκτεταμένα την α7riii καθόλου δεν «υστερεί». Από τις υψηλότερες βαθμολογίες έχει σε χαμηλό φωτισμό, πολύ καλύτερα από d850 και άλλες mainstream.
Ναι η απλή 7 ειναι λίγο καλύτερη αλλά με τη μισή ανάλυση όποτε αν σμικρύνεις τα 42 να τα φέρεις στα 24mpx ο κόκκος της r ανάλογα μικραίνει.

Συμφωνώ όμως για επιλογή της α74.
Εργονομία επεξεργάστης κλπ νεότερα.
Συν ότι η τιμή της α7r3 δεν έχει πέσει ανάλογα, 1850 κόστιζε προ διετίας Ελλάδα…
Kαι έχει μερικά κουσούρια που η τελευταία φουρνιά τα έφτιαξε.
Εστίαση σε χαμηλό φωτισμό δυσκολεύεται καί ένα ακόμη που για μένα ήταν προβλημα, δεν λειτουργούσε το touch AF μέσω της εφαρμογής imaging edge, το οποίο μέχρι τη σειρά 2 δούλευε κ το επανέφεραν πάλι στη σειρά 4…

Last edited:
Στην A7R III που εχει περιορισμο στο βιντεο 30 λεπτα υπαρχει παρακαμψη, για 4k μιλαω και εχουμε θεμα υπερθερμανσης;