Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Το dpreview επιμενει να δινει τεραστια σημασια στα jpg.... δε παιρνεις τετοια μηχανη για να τραβας jpg.
Κι αν θελεις jpg, μπορεις να τραβας raw plus jpg, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Η Κάμερα είναι εξαιρετική όσον αφορά τον θόρυβο.
Ένα που με χαλά είναι ότι αργεί να σώσει στη κάρτα μνήμης
.. μνήμη που είχα στην D800....

Το εγραψε και το dpreview για την συνεχη ριπη η μηχανη κλειδωνει για 10-20', σε μονο καρε δεν θα επρεπε να εχεις θεμα.

Το dpreview επιμενει να δινει τεραστια σημασια στα jpg.... δε παιρνεις τετοια μηχανη για να τραβας jpg.
Κι αν θελεις jpg, μπορεις να τραβας raw plus jpg, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

αυτό εννοείται... δεν νοείται αγορά τέτοιας μηχανής για κατευθείαν jpgs.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες για το θέμα του RAW αλλά έχω και μια μικρή ενσταση, τα τελευταία χρόνια οπως οι περισσότεροι ξερετε χρησιμοποιώ μηχανές της Olympus και ειμαι - ήμουν συνιθισμένος σε εξαιρετικό Jpeg - πλησιαζε κατα πολυ το RAW της μηχανής και ηταν ένας απο τους λόγους που πολλοι προτιμουσαν αυτες τις μηχανές.
Στις τελευταίες mirrorless μηχανές της Olympus με αισθητηρα Sony ειναι γεγονός ότι παρότι το Jpeg είναι εξαιρετικό για να εκμεταλευτεις πληρως το δυναμικο ευρος της μηχανής πρεπει να δουλεψεις με RAW (προσωπικα πλεον στο 80% δουλευω με RAW αλλα χάνω αρκετο χρόνο παροτι εχω αυτοματοποιησει καποια πραγματα) - για καθημερινη χρηση ομως δεν εχεις κανενα θεμα με το Jpeg και μάλιστα στην προ Ε-Μ1 το Jpeg ενσωματωνει βελτιστοποιησεις που δεν υπαρχουν ως πληροφορία στα RAW π.χ. επιλεκτική οξυτητα ανάλογα τον φακό. Tην ίδια καλή απόδοση σε Jpeg βλέπω και στις μηχανές της Fuji.
Οποιοι αγοράζουν τις μηχανες αυτης της κατηγορίας δεν ειναι ντε και καλά επαγγελματιες για να καθονται με τις ωρες να διορθωνουν αρχεια ουτε να αγοράζουν προσθετα προγραμματα επεξεργασιας. Επίσης ξερω πολλους φιλους επαγγελματιες που πλεον πανε για το μεροκαματο και θελουν να παραδωσουν αξιοπρεπη δουλεια σε συντομο χρονικό διαστημα με ελαχιστη επεξεργασία. Στο επιπεδο λοιπον τους κοστους ανω των 1000 Ευρω (το χρηματικό όριο το βαζει ο καθενας οπου θελει) δεν επιτρέπεται σημερα μια μηχανή να εχει μέτριο ή κακό (παλι το οριο το τοποθετει ο καθενας ανάλογα) jpeg και ειδικα αν η απόδοσή της στο RAW δεν είναι εξωπραγματική για να το δικαιολογήσει.
Επίσης οταν φτιαχνεις μια full frame μηχανή και περιμένεις ότι τα αρχεία σου RAW θα είναι μεγάλα βάζεις και το κατάλληλο buffer στην μηχανή για να ανταπεξέλθει στις δυνατοτητες - προδιαγραφές συνεχους ριπης της μηχανής , το τελευταίο πιστευω να διορθωνεται με ενα firmware.

Συμφωνώ με τον kbouk.
To στενάχωρο είναι ότι πια οι περισσότερες εταιρίες έχουν παντρέψει τη ψηφιακή φωτογραφική με τον υπολογιστή.

Μα το jpg της sony , μπορει να μην ειναι το καλυτερο, αλλα το dpreview υπερβαλλει, οπως και σε αλλα πραγματα.
Για γενικη και καθημερινη χρηση μια χαρα ειναι, απλα κανει τη τριχα τριχια!

Οι επαγγελματιες δεν προκειται να παρουν τετοια μηχανη ετσι κι αλλιως , εχουν αλλες προτεραιοτητες .

Οσο για τη ριπη συμφωνω , θα πρεπε να εχει μεγαλυτερο buffer...αλλα η μηχανη δε κλειδωνει οπως γραφτηκε, απλα δε μπορεις να δεις τις εικονες που τραβηξες αμεσως.

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Εχεις συνδεσει την φωτογραφικη με το ασυρματο του σπιτιου σου; Αν οχι να το κανεις μονο ετσι θα μπορει να δει τον υπολογιστη δουλευει σαν δικτυο.

Έφταιγε το firewall τελικά

Δεν ξέρω αν το jpeg είναι καλύτερο ή όχι δεν ασχολήθηκα μ αυτό
Αυτό που ξέρω είναι ότι με την κάμερα αυτή δεν έχω αποτυχία σε φωτογραφία, σε δε χειροκίνητη εστίαση κτυπάς κεφάλι καρφίτσας

για να δικαιολογησω αυτα που λεω....

Gordon Laing:
“…the out-of-camera JPEGs from the A7 looked superior to the 5D3, at lower sensitivities anyway. In the 20-24 Megapixel class, I’d say the A7 is an excellent performer.”

Imaging Resource is even more emphatic: “Sony seems to have finally gotten a handle on their in-camera JPEG processing, to the extent that they now lead the field, in our estimation.”

ενα ακομη χρησιμο εργαλειο για μενα, ειναι το zebra tool, φερμενο απο τις βιντεοκαμερες, που δινει τη δυνατοτητα στον χρηστη, οχι μονο να δει αν η εικονα κλιπαρει τα λευκα, αλλα και ΠΟΥ το κανει αυτο!
Ειναι ακομη καλυτερο και απο το live histogram, για πολλους λογους.

Πρωτον, το Live histogramm σου δειχνει μονο αν εχει καμμενα λευκα , οχι ομως και σε ποιο σημειο στην εικονα.
Αυτο ειναι πολλες φορες σημαντικο, γιατι αν τραβας πχ ενα πορτραιτο , αυτο που σ ενδιαφερει κυριως ειναι το προσωπο και οχι το background.
Με το histogram , υπαρχει κινδυνος να υποεκθεσεις αρκετα αν εχεις backlight , και αυτο οπως εχω αναλυσει παλιοτερα δεν ειναι σωστο.
Οι συγχρονοι ψηφιακοι αισθητηρες δεν αρεσκονται στην υποεκθεση .
Το zebra λοιπον σου δειχνει Live τα σημεια που κλιπαρουν και την ενταση , οποτε αποφασιζεις κατα βουληση αν το θελεις ή οχι.

Δευτερον, ειναι ρυθμιζομενο , απο 70% μεχρι 100+%
Ειναι γνωστο οτι οι (Καυκασιες) επιδερμιδες κυμαινονται περι του 70% της κλιμακας φωτεινοτητας κι ετσι μπορουμε αμμεσα να δουμε αν σε ενα πορτραιτο εχουμε τη σωστη εκθεση για το προσωπο.
Οι μαυρες και Ασιατικες επιδερμιδες εχουν μια λιγο διαφορετικη τιμη , νομιζω γυρω στο 75-80% .

Τελςο το zebra ειναι overlayed πανω στην εικονα και δεν καταλαμβανει μερος της οθονης , οπως το Live histogram.
Γι αυτους τους λογους το εχω παντα ανοιχτο.... και το Live histogram κλειστο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ακομη ενα αρθρο που λεει ακριβως το αντιθετο για το jpg της sony (sta Ισπανικα) ....http://www.dslrmagazine.com/pruebas/pruebas-tecnicas/sony-a7r-vs-nikon-d800-rendimiento.html
Tramslation from google http://translate.google.com/transla...nicas/sony-a7r-vs-nikon-d800-rendimiento.html

The processor Sony seems to work with very efficient algorithms, superb control of noise and minimal loss of detail, much better than Nikon in this respect, increasing the sense of sharpness and overall contrast.

http://dslrmagazine.com/images/stories/Pruebas/Sony_A7R_vs_Nik_D800/A7R_vs_D800_compo_AAA.jpg

Επισης, απο το ιδιο το Dpreview, εδω http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-a7/17 , βλεπω καλυτερο jpg και απο τις Nikon D600-610 kai Canon 6D !

12099686176_c175a4355e_o.jpg

12099429544_85f40f6593_o.jpg

μια ερωτηση:

σε μεγεθος, πως ειναι?

εννοω, ο ογκος της και το βαρος της μαζι με καποιον 35αρη ξεφευγουν απο το κρισιμο σημειο που μετα ειναι σαν να ξαναγυριζεις σε dSLR?

με τον CV 35αρη σου σε σχεση με την 5n που εχεις, πως ειναι?

προφανως μεγαλυτερη και βαρυτερη , αλλα στα δικα μου χερια ειναι μια χαρα .
Η 5n ηταν πολυ μικρη και με χειροτερη εργονομια , λογω ελλειψης χωρου φυσικα.
Με την A7 εχεις ολα τα απαραιτητα εργαλεια ευκολα προσβασιμα, μονη της αδυναμια η ελλειψη touch screen για γρηγορη μετακινηση του σημειου εστιασης.

Δες εδω πως φαινεται ...

και το focus peaking...

Ποτέ, ποτέ δεν κρίνουμε τις επιδόσεις μιας μηχανής πέραν των εισαγωγικών dslr/mirrorless από το απευθείας Jpg. Οι εταιρείες έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια σε προσπάθεια δημιουργίας του καλύτερου raw Κι όχι jpg.

Από την άλλη ρε Γιάννη τί να πω... μη τυχόν και σου θιγεί μια οποιαδήποτε μηχανή/ΗΥ που έχεις εκείνη τη στιγμή. Θα ψάξεις να βρεις το πιο απίθανο site που θα δικαιολογήσει τη δική σου άποψη. Μέχρι να πας στην επόμενη μηχανή. Και μετά πάλι τα ίδια. Εντάξει κάπου υπάρχει κι ένα όριο.

καθε φορα που αλλαζω μηχανη , και οτιδηποτε αλλο, αναφερω τα θετικα και τα αρνητικα.
Ποτε δεν ειπα , για κανενα μηχανημα, οτι ειναι το τελειο, ιδανικο κλπ.

Ολα εχουν ατελειες, κι αυτες προσπαθω να βρω αλλωστε.

Τις μηχανες (και τα υπολοιπα) τ αλλαζω συνεχως για να εχω πληρη αποψη , και δεν διαβαζω παντα τα reviews για να βγαλω συμπερασμα.

Aπο την αρχη ανεφερα τ αρνητικα της Α7 (μικρη μπαταρια, ελλειψη touch screen, σχετικα αργο focus σε low light ) , αλλα οχι και δεχτω σαν αρνητικο την κακη επιδοση σε jpg!
Πρωτον γιατι δεν ισχυει (οχι σε τετοιο βαθμο τουλαχιστον που αναφερει και το Dpreview) και δευτερον γιατι δεν αποτελει κριτησιο το jpg σε αυτη τη κλαση μηχανων.

Και δεν ειναι τυχαια τα site... το ιδιο to Dpreview ειναι , το Imaging Resource και ο πολυς Gordon Laing απο το πασιγνωστο Camera Labs!

Έχω μπερδευτεί βρε παιδιά.
Μόνο jpeg files μπορώ να ανεβάσω;

Ποτέ, ποτέ δεν κρίνουμε τις επιδόσεις μιας μηχανής πέραν των εισαγωγικών dslr/mirrorless από το απευθείας Jpg. Οι εταιρείες έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια σε προσπάθεια δημιουργίας του καλύτερου raw Κι όχι jpg.

Από την άλλη ρε Γιάννη τί να πω... μη τυχόν και σου θιγεί μια οποιαδήποτε μηχανή/ΗΥ που έχεις εκείνη τη στιγμή. Θα ψάξεις να βρεις το πιο απίθανο site που θα δικαιολογήσει τη δική σου άποψη. Μέχρι να πας στην επόμενη μηχανή. Και μετά πάλι τα ίδια. Εντάξει κάπου υπάρχει κι ένα όριο.

Φοβήθηκα να γράψω για την λεπτή γραμμή του fanboyιμσου αλλά παίρνοντας αφορμή από το Βλάση θα πω ότι από το πρωί που διαβάζω βλέπω και εγώ Γιάννη μία προσπάθεια να υποστηρίξεις την αγορά σου, πράγμα το οποίο δεν βρίσκω απαραίτητο στην προκειμένη περίπτωση.
Το dpreview είναι κατά γενική ομολογία ένα site αναφοράς όσον αφορά τις κριτικές στο φωτογραφικό εξοπλισμό, αυτό όμως δεν καλύπτει το γεγονός ότι πίσω από αυτό βρίσκονται άνθρωποι που υπόκεινται σε υποκειμενικά και όχι μόνο κριτήρια.
Η κριτική του έχω παρατηρήσει ότι με τον καιρό γίνεται όλο και πιο αυστηρή και είναι λογικό αυτό γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από την τεχνολογία.
Όσον αφορά την a7 κρίνοντας από τα δείγματα και μόνο που ανεβάζετε εσείς στο site θα ξαναπώ ότι ναι μεν χαρακτηρίζονται από υπέροχα κάδρα αλλά η τεχνική τους απόδοση δεν θα έλεγα "ότι ρίχνει το σαγόνι στο πάτωμα", κρίνοντας πάντα με βάση το κόστος του εξοπλισμού και τα ονομαστικά του χαρακτηριστικά.
Και για να σε υπερασπιστώ θα έλεγα ότι η sony πρωτοπορεί και είναι δυσκολοχώνευτο αυτό.

καθε φορα που αλλαζω μηχανη , και οτιδηποτε αλλο, αναφερω τα θετικα και τα αρνητικα.
Ποτε δεν ειπα , για κανενα μηχανημα, οτι ειναι το τελειο, ιδανικο κλπ.

Ολα εχουν ατελειες, κι αυτες προσπαθω να βρω αλλωστε.

Τις μηχανες (και τα υπολοιπα) τ αλλαζω συνεχως για να εχω πληρη αποψη , και δεν διαβαζω παντα τα reviews για να βγαλω συμπερασμα.

Aπο την αρχη ανεφερα τ αρνητικα της Α7 (μικρη μπαταρια, ελλειψη touch screen, σχετικα αργο focus σε low light ) , αλλα οχι και δεχτω σαν αρνητικο την κακη επιδοση σε jpg!
Πρωτον γιατι δεν ισχυει (οχι σε τετοιο βαθμο τουλαχιστον που αναφερει και το Dpreview) και δευτερον γιατι δεν αποτελει κριτησιο το jpg σε αυτη τη κλαση μηχανων.

Και δεν ειναι τυχαια τα site... το ιδιο to Dpreview ειναι , το Imaging Resource και ο πολυς Gordon Laing απο το πασιγνωστο Camera Labs!

Για το jpg συμφωνούμε. Για τα άλλα έχουμε διιστάμενες απόψεις. Π.χ. θεωρείς ότι ο 28-70 είναι καλός φακός. Αντίθετα από αυτά που μας ε´δειξες και είδαμε κι αλλού μου φαίνεται ότι μάλλον πνίγει τις δυνατότητες του αισθητήρα.