Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Πλέον ουτε εμένα τον Nikon δε τον χρησιμοποιούσα ποτε σχεδον.
Με είχε απογοητεύσει κι αυτος
Η απογοήτευση μου όμως ήταν ότι ήθελα να κάνει ενα μπαμ η Sony γι αυτό το έγγραψα μονολεκτικά

Εκανε μπαμ με τους 2 σταθερους και ειδες τι τιμη εχουν! Αν εκανε μπαμ και μ αυτον θα ειχε τα διπλασια...

Συμφωνώ μαζι σου μα το ηθελα γιατι την εχουν πολυ στο ματι και τη γουσταρω

Απ όταν αγορασα τη Sony 7r δεν εχω πιασει στα χερια μου την D800, γιατι άραγε;
Γιατι δεν θελω γερανο να τη κουβαλω και δεν χανω ληψη
Θέλω καλους φακους λοιπον

Ο γνωστός "δύσκολος" έως δυσκοίλιος, αλλά πολύ απαιτητικός Lloyd Chambers έχει δοκιμάσει τους cine Samyang πάνω στην 24άρα Sony (τους 24 και 14) και θεωρεί ότι οι φακοί είναι εξαιρετικοί κι όχι μόνον για τα χρήματά τους. Πολύ σημαντικό ότι έχουν τη μοντούρα της Α.

Αντίθετα ο 24-70/4 θέλει επιπλέον εξέταση (άρα έχει θέματα).

Δείτε στο http://www.diglloyd.com/ τα posts των τελευταίων ημερών.

Χθες βρέθηκα στην Κολωνία με τον Phillip Reeve, και συγκρίναμε τον 24-70 με μια σειρά σταθερών και τον canon 24-70 2.8.
Έπαιξα και εγώ μαζί του λιγο. Μικτες εντυπώσεις. Κοντραστ καλό, πολύ γρήγορη εστίαση, σταθεροποίηση που βοηθάει πολύ (τραβήξαμε στο εσωτερικό του καθεδρικού με πραγματικά μικρές ταχύτητες).

Η γενική μου εντύπωση είναι οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φακού είναι η τιμή του. Στα 1200Ε περιμένεις κορυφαία απόδοση και εκεί απογοητεύει. Συγκεκριμένα στην απόδοση στα άκρα στα 24mm. Σε όλα τα άλλα μήκη είναι πολύ καλός. Σε μια τιμή στα 700Ε περίπου θα ήταν ενας εξαιρετικός νορμαλ ζουμ για όποιον αρέσκεται σε κάτι τέτοιο.

Πιό αναλυτικά θα περιμένω να δημοσιεύει ο Phillip τα συμπεράσματά του και τα αποτελέσματα απο το συγκριτικό.

Είχε και μερικά άλλα καλούδια μαζί του που μου άρεσαν. Είχε τον Zeiss 135mm 1.8 ZA με τον αντάπτορα για Phase Detection AF. Εντυπωσιακός. Η εστίαση ηταν πραγματικά ταχύτατη. Για τον φακό, δεν χρειάζεται να πώ πολλά, είναι γνωστός... Βαρύς βέβαια, σε μέγεθος ισάξιος με τον 180αρη Sonnar που έχω...

...

Η γενική μου εντύπωση είναι οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φακού είναι η τιμή του. Στα 1200Ε περιμένεις κορυφαία απόδοση και εκεί απογοητεύει. Συγκεκριμένα στην απόδοση στα άκρα στα 24mm. Σε όλα τα άλλα μήκη είναι πολύ καλός. Σε μια τιμή στα 700Ε περίπου θα ήταν ενας εξαιρετικός νορμαλ ζουμ για όποιον αρέσκεται σε κάτι τέτοιο.
....

Βλέπω στο Idealo.de ο Canon 24-70/4 πάει στο 1000 και ο FE 24-70/4 στα 1200

Στo America ... BHphotovideo.com ... Canon 24-70/4 1500$ !!! - Sony FE 24-70/4 1200$ !!!

Γιατί αυτή η ανωμαλία ??

Αλεξ, ψήσε ρε τον Phillip να ανεβάσει και μερικά ενδεικτικά raw ..

Χθες βρέθηκα στην Κολωνία με τον Phillip Reeve, και συγκρίναμε τον 24-70 με μια σειρά σταθερών και τον canon 24-70 2.8.

Πες μας σε σύγκριση με τον canon εσύ τι είδες
Σ ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Βλέπω στο Idealo.de ο Canon 24-70/4 πάει στο 1000 και ο FE 24-70/4 στα 1200

Στo America ... BHphotovideo.com ... Canon 24-70/4 1500$ !!! - Sony FE 24-70/4 1200$ !!!

Γιατί αυτή η ανωμαλία ??

τιμολογιακή πολιτική, ίσως...

Μάλλον θα παίζει κάποια προωθητική ενέργεια για τον Σόνυ. Γιατί στο ebay, ο φθηνότερος δίνει τον Canon στα 1155$ (τελικά ήταν AUD) με τα μεταφορικά (Taiwan), ενώ τον Sony στα 1240$ (επίσης Taiwan).

*o Sony στις ΗΠΑ είναι pre-odrer. Το διευκρινίζει στο bhphoto. Ίσως γι' αυτό και η τιμή, μπορεί να είναι εκτιμώμενη, μπορεί να συνυπολογίζεται προωθητική ενέργεια, πολλά μπορεί. Πάντως γενικώς τιμολογείται ακριβότερα από τον Canon.

Edit. Ψέμματα. Ο Canon παίζει κάτω από το 1000ρικο ($) στο ebay. 700 ευρώ περίπου.

Sony A7R | FE 55mm f1.8 ZA
Φόρεσα το φακό σήκωσα τη κάμερα και τράβηξα.. εντάξει έχει λιγη παραμόρφωση μα .....

Ηλία έχω και εγώ μερικά raw απο την δικιά μου, σκέτα snapshots χωρίς εικαστική αξία, αλλά μπορώ να στα στείλω. Αν θες μπορώ να του πώ να μου στείλει και κανένα δικό του.

Αφού είναι δικά σου ανέβασέτα κάπου δημόσια. Γιατί να μου τα στείλεις ??. Ας τα ανοίξουν και ας κρίνουν με τα ματάκια τους όσοι ενδιαφέρονται.

Τα jpeg που ανεβάζουν διάφοροι reviewers είναι ΟΚ μέχρι ενος σημείου αλλά για να δείς πως ταιριάζει το υλικό στο τρόπο που δουλεύεις-επεξεργάζεσαι το raw είναι 2Χ πιο χρήσιμο.

Sony A7R | FE 55mm f1.8 ZA
Φόρεσα το φακό σήκωσα τη κάμερα και τράβηξα.. εντάξει έχει λιγη παραμόρφωση μα .....

Off topic:

Ένα tip για να βγάζεις όμορφα πορτρέτα γιατί σε αυτό το δικό σου, το κεντρικό θέμα είναι το μέτωπο του ανθρώπου και το μόνο που κερδίζουμε με πολύ ανάλυση είναι να βλέπουμε τα διάφορα σημάδια χάνοντας την δραματικότητα και την απόλαυση της καλής ανάλυσης των μηχανών και των φακών μας:

Βάζεις στη μηχανή το πλέγμα 3Χ3. Και προσπαθείς να καδράρεις τα μάτια του προσώπου να είναι στη μια οριζόντια γραμμή, και η μύτη στη μια κάθετη. Αμέσως η φωτογραφία αποκτά "επαγγελματική" ματιά δείχνοντας την δραματικότητα της στιγμής. Το πλέγμα 3Χ3 είναι μια από τις μαγικές συνταγές που κάνει να ξεχωρίζει ένα σωστό καδράρισμα (αν παρατηρήσεις οι απλοί άνθρωποι βάζουν απλά το κεντρικό θέμα συνήθως στο κέντρο της φωτογραφίας). Βάζουμε το κεντρικό θέμα σε ένα από τα σημεία του πλέγματος, αν μπορείς εξασκήσου αρχικά στο πλέγμα 3Χ3 γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά μυστικά:
test1.jpg

Σύμφωνα με το αρχικό:
12437646603_38468bbaa9_b.jpg

Ένα tip για να βγάζεις όμορφα πορτρέτα γιατί σε αυτό το δικό σου, το κεντρικό θέμα είναι το μέτωπο του ανθρώπου και το μόνο που κερδίζουμε με πολύ ανάλυση είναι να βλέπουμε τα διάφορα σημάδια χάνοντας την δραματικότητα και την απόλαυση της καλής ανάλυσης των μηχανών και των φακών μας:

Εξαιρετικό ευχαριστώ πολύ
Πάντα η εστίαση μου είναι ο σταυρός .. ανάμεσα στα μάτια και η μύτη