Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

μα ποιος ο λογος να δινεις παραπανω κορεσμο οταν η Sony εχει κορεσμενα χρωματα ετσι κι αλλιως

Η φωτογραφία μου δεν έχει τη πεπατημένη παρά το δικό μου γούστο
Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το ' πλαστικό " πέραν των μοντέλων που φωτογράφισα .. μπάλα και κλόουν..
Στον περαστικό δεν βλέπω ψηφιακό πλαστικό, επίσης ούτε στο αυτοκίνητο
πλαστικό θα βγει το πλαστικό και μόνο.
Οσο για τον κορεσμό σε RAW δεν δίνει από μόνη της η Sony

Και μία τελευταία από τον FE 24-70mm f4 και Sony A7R Πριν μου βάλει χέρι ο Cowboy

Τραβώ σε RAW αυτό που κάνω είναι να δίνω λίγο κορεσμό παραπάνω

Μήπως ξέσκισες και το κοντραστ στην #1535 ? :grandpa:

Σοβαρα τώρα .. δεν ήθελα να πω τίποτε για τον τρόπο που επεξεργάζεσαι τις φωτό, γούστο σου και καπέλο σου ..

Αλλά σε ένα νήμα παρουσίασης εξοπλισμού νομίζω λογικό είναι κανείς να προσβλέπει σε ουδέτερα επεξεργασμένο υλικό ωστε να βγάλει συμπέρασμα για τον εξοπλισμό. Επίσης το μεγεθος των φωτο (στο φλικρ τα τελευταία δείγματα δεν βρίσκω το original αλλά κάτι σε 1800Χ1200) δεν βοηθάει να κρίνει κανείς τον φακό.

Οι τέσσερις τελευταίες είναι εντάξει στο μέγεθός τους 1800χ1200 δεν υπάρχει. Κάτι παιζει με το flickr, στη μπέτα παρουσίαση δεν βγάζει όλα τα μεγέθη.

Έχεις δίκιο σε νήμα παρουσίασης εξοπλισμού θα πρέπει να είμαι προσεχτικός μάλλον πρέπει να πάψω να παρουσιάζω εδώ διότι στερούμε εμπειρίας.
Ζητώ συγγνώμη.

Tι είναι αυτο με το flickr .. έχουν σαλέψει ?.

Κάπως πρέπει να φαίνοται τα διαθέσιμα μεγέθη αλλα που να το βρείς ?.

Απόλλωνα, δεν χρειάζεται συγνώμη δεν έγινε κανένα κακό,

Νομίζω ουτε πολλή εμπειρία χρειάζεται, απλά είναι τα πράγματα αν μπείς στη θέση αυτού που διαβάζει-ψαχνει ενα νήμα.

Τα μεγέθη για να τα δεις όλα πρέπει να γυρίσεις σε παλαιά προβολή
Για τον φακό δεν άκουσα τίποτε μόνο.
Προσωπικά έχω κατα ενθουσιαστεί και ας τράβηξα καθ οδόν για το σπίτι

το μειονεκτημα του φακου ειναι η παραμορφωση στο ευρυγωνιο ακρο, και η μικρη πτωση οξυτητας στα ακρα , παλι στο ευρυγωνιο και τελε .
Αυτο ισχυει ομως για τους περισσοτερους ζοομ φακους, αντιστοιχης εστιακης αποστασης .... απλα η ενσταση εδω ειναι ισως και για τη τιμη του, που ειναι σχετικα υψηλη (οχι πολυ ομως).
Σαν μεγαλο του πλεονεκτημα εχει τη πολυ καλη σταθεροποιηση και το χαρακτηριστικο Micro contrast των zeiis φακων.
Επισης , εχει πολυ καλο bokeh... σχετικα ηρεμο κι ευχαριστο στο ματι.

Τα μεγέθη για να τα δεις όλα πρέπει να γυρίσεις σε παλαιά προβολή
Για τον φακό δεν άκουσα τίποτε μόνο.
Προσωπικά έχω κατα ενθουσιαστεί και ας τράβηξα καθ οδόν για το σπίτι

Και πώς γυρνάω σε παλιά προβολή ?. (Δεν είμαι μέλος στο flickr , χρειάζεται ?).

Για τον φακό .. ωραίο bokeh :)

Nα τον χαρείς χρόνια σου εύχομαι.

Ένα απολαυστικό κειμενάκι από έναν Canon user σε thread του dpreview

http://www.dpreview.com/forums/post/53351031

I, too am a Canon convert --- beware of the 7 phases of Canon - to - Sony conversion.

STAGE 1: GLEE. In this phase you are completely over the moon, relieved to be without the burden of that vanilla DSLR and in possession of something very exciting

STAGE 2: EXPLORATION. In this phase, you try everything. Every menu option. You shoot constantly. You're learning. It's exciting. You are in awe of the wild 36MP files and how flexible they are.

STAGE 3. SHOCK & DENIAL. In this phase, you realize that your new camera is not, in fact, perfect and that your photos have not improved. You learn about the Sony flash system and come up with excuses for why the Sony flash system sucks worse than any system ever created. You try in vain to get sharp corners with RF glass. You blame the adapter. You realize the inadequacies of the Sony lens ecosystem. You are shocked by these things, but you will not admit that they are important

STAGE 4. ANGER & BARGAINING. In this phase, you're mad at Sony for luring you into this wild, wild web. You're mad a Canon for not making more compelling and exciting gear. You start to bargain... "Maybe I'll get the Canon EF adapter and use some of those great Canon lenses"

STAGE 5. REGRET. You start to check eBay auctions for "Used Canon 7D" and find yourself browsing Canonrumors.com. You want a great native zoom, but worry the 24-70mm is too flawed. You decide never to use auto-ISO again. You realize you'll never shoot birds in flight with any confidence. You kind of regret going Sony.

STAGE 6: UPTURN & GAS. You start to come out of regret and depression, slowly. Maybe you start to feel connected with the body. Maybe those beautiful RAW files start to grow on you. The characteristic Sony Colors start to make sense. But you need a JOLT... you start to search frantically for your next purchase. A flash? (One of those mortally flawed Sony units?) A new lens? A native lens? Sigma maybe? Or maybe a bargain basement A77 and LA-E4 adapter so you can go DSLR when you need to?

STAGE 7: ACCEPTANCE AND HOPE. In this stage, you are now a Sony person. You know this means constant head-scratching, dealing with bizarre pricing and more camera body releases than lens releases. You accept that you'll never see a meaningful firmware release. But you're all-in. You love your A7 system. You're an e-mount guy. You've got your eye on a Summilux 50mm. The world is your oyster, and you're capturing it 36 megapixels at a time...

Το all sizes, το έχει κ στην νέα προβολη. Είμαι απο το κινητο τώρα (αυστριακές άλπεις...) κ δεν μπορώ να δώ σε ποιο ακριβώς σημείο, αλλα απο όδο θυμάμαι το εχει. Αυτό που δεν έχει είναι το BBCode στο share αλλα αργά η γρήγορα θα το βάλουν...

Το all sizes, το έχει κ στην νέα προβολη. Είμαι απο το κινητο τώρα (αυστριακές άλπεις...) κ δεν μπορώ να δώ σε ποιο ακριβώς σημείο, αλλα απο όδο θυμάμαι το εχει. Αυτό που δεν έχει είναι το BBCode στο share αλλα αργά η γρήγορα θα το βάλουν...

Είμαι στο ταμπλετ αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω πως φαίνεται στο PC , αλλά πάντως στο ταμπλετ, τέρμα κάτω δεξιά, υπάρχει ένα σηματάκι με δυο διαγώνια βελάκια. Αν το πτήσεις, σου βγάζει την επιλογή all sizes

Καλησπερα . Αγόρασα την α7 που ειχε μαζι και τον 28-70 θέλω να αγοράσω καποιον αλλο φακο γιατι τον θελω ποιο ευρυγωνιο εχω δει τον 18-105 της sony αξιζει η οχι ???

δεν κάνει για τη μηχανή σου είναι για τις πιο μικρές τις ΝΕΧ. Ακόμη και ο 28-70 που τυπικά κάνει, ουσιαστικά απλώς υποβιβάζει αυτά που μπορεί να δώσει ο αισθητήρας. Δυστυχώς μέχρι στιγμής μόνοι οι 35/55 αποδίδουν αυτά που μπορεί η μηχανή.

ουτε μπορω με καποιον αναπτορα ας πουμε για φακο nikon? το λεω αυτο γιατι απο το μαγαζι που την αγορασα μου ειπε οτι γινετε .

ουτε μπορω με καποιον αναπτορα ας πουμε για φακο nikon? το λεω αυτο γιατι απο το μαγαζι που την αγορασα μου ειπε οτι γινετε .

φυσικά και μπορείς. Απλώς οι φακοί που πρέπει να πάρεις θα πρέπει να είναι για FF μηχανές κι όχι για μικρότερους αισθητήρες. Φυσικά εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δεν θα έχεις AF.