...
Ο λογος ειναι οτι για να παρεις την μεγιστη λεπτομερια-οξυτητα απο εναν αισθητηρα 36Μ (και βαση τις εμπειριας που ειχα απο την D800) θες ΤΡΙΠΟΔΟ..
Καλες οι υψηλες ταχυτητες καλες και οι σταθεροποιησεις αλλα σαν το τριποδακι δεν....
Και αυτο στο λεει καποιος που εχει σχετικη εμπειρια απο τηλεφακους και μεγαλα εστιακα μηκη και μια σχετικη τεχνικη στο κρατημα...(και ακομα δεν εχει παρκισον)
'Δυστυχως' ετσι ειναι..αρα ναι μεν τα 36Μ ακουγονται εντυπωσιακα αλλα στην ουσια ειναι πολυ δυσκολα στον χειρισμο τους ΧΩΡΙΑ που θες κορυφαιους φακους σε αναλυση και σε ποιοτητα. Το οποιο λαθος στην εστιαση ή οποια αδυναμια του φακου το τρως στην οθονη σου και 'τρελενεσε'...Χωρια που θες και δυνατο υπολογιστη & σκληρους...Πολλα μαζευτικαν....
ΑΝ ηθελα να παρω αρχειο 36Μ και με ολους τους καλους φακους που εχω αυτο θα ηταν με την D800E και για το autofocus, οτιδηποτε αλλο θα εχω εγω προβλημα, οποτε μενω στα 24Μ που ειναι και υπερ-υπεραρκετα αλλα και η μηχανη θα εχει και phase οποτε ΑΝ ποτε μου την καρφωσει και θελησω AF θα παρω κανεναν μαννισιο φακο.
Συγνωμη γραφω απο τηλ και λιγο βιαστικα, περισσοτερα το απογευμα
Γιάννη, οση είναι η διαφορά σε DOF (που δεν το θεωρείς σημαντικό .. επιτέλους ..) είναι και σε ποσότητα φωτός επομένως και σε θόρυβο θα είσαι 2/3 στοπ καλύτερος με την Α7.
Είμαι σίγουρος οτι και σε ευκρίνεια θα είσαι καλύτερος με Α7 και λόγω περισσότερων πίξελ και λόγω μικρότερων απαιτήσεων του FF αισθητήρα σε lp/mm.
Στην σύγκριση gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8 με Α7 + zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 είναι όπως το λές 1 στοπ διαφορά, εγώ αυτό το λέω μεγάλη διαφορά - πολύ καλύτερο (και χωρίς εισαγωγικά).
Και βέβαια η ευκρίνεια αναμένεται πάλι καλύτερη στο FF σετ. Αν δε σκεφτείς οτι για ίδιο DOF θα τραβήξεις π.χ. με f/2.8 στο m4/3 (το f με την χειρότερη ευκρίνεια) ενώ στο FF σε f/5.6 (το βέλτιστο διάφραγμα σε FF). ...
Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλεις έναν φακο για φφ σε φφ με έναν focal reducer... για το 1 στόπ κέρδος στην έκθεση και μονο?
Τη διαφορα τη ξερω... αλλα σκεφτομαι και τη διαφορα σε ογκο και βαρος!
Αυτο ηταν αλλωστε που με εκανε να φυγω πριν πολλα χρονια απο τετοια συστηματα (canon).
Αμα ειναι να ξαναγυρισω πισω....![]()
E .. δεν είναι και λίγο 1 στοπ κέρδος .. αν υπήρχε .. αλλά δεν υπάρχει, οτι κερδίζεις απο το ανοιχτότερο διάφραγμα, το χάνεις απο το κροπάρισμα.
Απλά θα έχεις μικρότερα αρχεία λόγω κροπ.
........
Μα πως την πιανεις αυτην την καμερα ? :smash:
Mαζι με την καμερα δινουν και σετ γαντιων για να μην κοπεις στις γωνιες ?
Μα πως την πιανεις αυτην την καμερα ? :smash:
Στην έκθεση και μονο, γράφω. Εντός της βινιετας.
δυστυχως τ αποτελεσματα στην A7 (oxi 7r) δεν ειναι ενθαρυντικα , οπως αναμενοταν με ευρυγωνιους M φακους.
http://www.ronscheffler.com/techtalk/?p=224
My take on the results: I’m hoping these lenses will fare better on the a7R. Results on the a7 are for the most part disappointing. All I can surmise at the moment is that the toppings on the a7′s sensor work against achieving optimal (or in some cases, good enough) results with the rangefinder lenses I had available for this test.
What may also be the case with this new system from Sony, as was with the Nex cameras, is that compatibility with adapted lenses will be model specific. Future cameras may work better, but some may be even be worse…
Those looking to adapt SLR lenses will probably achieve much better results with the a7 and the new Zeiss lenses look to be quite good, especially the 55. Sure, it’s pricy for an f/1.8 lens, but it looks great right from wide open.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.