Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Tι ίν'τουτου ρε στο 28mm/f8 30lp Tangential !!. Ουτε MTF40 μόλις ξεφεύγει απο το μέσο του κάδρου !!

Bλέπω γκρίνια για τα δείγματα του Γιάννη, είναι μόνο για τα jpeg (ουτε μια ματιά δεν τάριξα) ή και τα RAW ?.

Εγώ με τά ISO100 RAW έπαιξα (αν θέλει κανείς υποστήριξη για A7/A7r + RawTherapee .. υπάρχει) και τα βρήκα αξιοπρεπή μέχρι αξιοπρεπέστατα με εύκολη επεξεργασία, auto levels + τσιμπημένο sharpening (το αρχείο σηκώνει τόνους επεξεργασίας είναι πολύ ελαστικό), με τον φθηνό κιτ φακό είναι τί περιμένουμε δηλαδή ? .. να διακρίνονται οι βελόνες του κυπαρισσιού στο ευρυγώνιο ?.

Υπολογίζω φυσικά οτι με το lens profiling που όπου νάνε θα βγεί θα διορθωθούν και κάποια κουσούρια, χρωματικές εκτροπές κυρίως.

για τα πρώτα Jpgs

εγω νομιζω οτι οι φωτο που εβαλε ο Γιαννης ειναι μετριες παντως λογο φωτισμου, οι περισοτερες ειναι τραβηγμενες σε καπιο χωρο με φωτιστικα φθοριου που δεν ειναι οτι καταληλο γενικα για καλες φωτογραφιες....
τωρα που εχει ηλιο αυτες τις μερες αν μπορεις βγες εξω και βγαλε κανα πορτρετο σε σκια, κατω απο κανα δεντρο πχ...
εγω παντως νομιζω η μηχανη δεν εχει τιποτα στραβο, μια χαρα θα βγαζει φωτογραφιες οπως ολες οι ΦΦ

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Την ειδα εχθες απο κοντα την 7 την απλη, σαν FF ειναι μικρη αλλα σαν mirrorless εχει ξεφυγει αρκετα σαν μεγεθος.

αν βρω χρονο θα το κανω... οι φωτο ηταν ολες σε εσωτερικο χωρο , με σχετικα λιγο τεχνητο φωτισμο.

Λευτερη , ειναι πιο μικρη απο τη GH3 που ειχα!

Δεν την εχω δει την 3 γιατι σαν σχημα μοιαζει με κανονικη dslr και ετσι δεν μου εκανε κλικ να την δω απο κοντα.

Οι φακοι που φορανε η 7 και 7R δεν κανουν στις nex? και το αντιστροφο;

οχι ακριβως... ταιριαζουν σα μοντουρα, αλλα δε καλυπτουν ολο τον αισθητηρα (αφου ειναι full frame).
Η Α7 exei auto crop mode, δλ. αν βαλεις ενα φακο για nex , θα "γυρισει" απο μονη της σε crop mode (σα να τραβας με sony nex ) , αλλα με πιο λιγα Mpixels.
Συγκεκριμενα , στην Α7 θα δωσει 10 Mpx(απο 24) , ενω στην A7r 16 Mpx (απο 36)

Και αν βαλουμε φακο απο την 7 σε nex? Απλα ειδα τον 24-70 και για μενα που στο βιντεο δεν θελω να πεφτω κατω απο τα 24 λογω παραμορφωσης θα ηθελα εναν 24-70 σε αντιθεση με τον 16-50 που εχω τωρα.

δεν υπαρχει ακομη 24-70... θα βγει σε κανα εξαμηνο.
Τωρα υπαρχει μονο ο 28-70 κιτ φακος, αλλα ειναι πολυ σκοτεινος. Δε ξερω αν μπορεις να τον βαλεις σε παλια νεξ.

Για κάποιους (πχ τον 10-18) υπάρχουν πάντως αναφορές ότι καλύπτουν και τον αισθητήρα της A7, ίσως με κάποια βινιέτα στα πρώτα mm.

με αλχημειες κατι γιντεαι...
Και οι παλιοι sigma 19-30 , αμα βγαλεις τη πισω πλαστικη μπαφλα, μειωνεται η βινιετα... αλλα δε νομιζω οτι αυτο ειναι λυση.

Αν φυσικα εχεις απο πριν καποιους φακους για nex, δε χανεις να δοκιμασεις.. αλλα οχι να παρεις αυτους για τη νεα FF.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

δεν υπαρχει ακομη 24-70... θα βγει σε κανα εξαμηνο.
Τωρα υπαρχει μονο ο 28-70 κιτ φακος, αλλα ειναι πολυ σκοτεινος. Δε ξερω αν μπορεις να τον βαλεις σε παλια νεξ.

Μαλλον για τον 28-70 ηθελα να ρωτησω και ειδα τον 24-70 που ειναι f4

3.5 5.6 ειναι οπως και ο δικος μου και η χρηση που θα τον ηθελα ειναι για εξω καμια παραλια κλπ. Για μεσα στο σπιτι ειπαμε παμε για τον 35 1.8 η αν κερδισουμε κανα λαχειο για τον 24 zeiss

Το ξερω αλλα ολο και καποιο κιτ θα σπασουν ολο και καποιος θα τον δωσει γιατι σιγα μην εχει την A7 και κρατησει αυτον τον φακο.

λογω ελλειψης ζοομ φακων, δε νομιζω να τους βρεις ευκολα, ακομη.
Αλλα δε ξερουμε αν θα μπαινει και τι αποτελεσμα θα δινει ....

αν εχεις χρονο , μπορεις να φερεις τη nex σου να δοκιμασουμε!

αυτο ειναι το αποτελεσμα του sigma 19mm sthn A7...

σε f/2.8

TS1600x1600~forums%2F52649096%2Fe09d3eeae6eb4843ab9fe3bb6165aa38

kai se f/8

TS1600x1600~forums%2F52649096%2Ff1ec856428ef458a91b5ebbdd6299187

Την ειδα κι εγω σημερα την Α7 σε βιτρινα και μονο μικρη δεν τη λες, ειδικα με τον 28-70. Επισης, αν και υποκειμενικο, δεν τη λες και ομορφη (ειδικα οταν ειναι διπλα στην RX1, οπως η συγκεκριμενη)... σα να ενωσαν οτι τους ειχε περισσεψει απο αλλα μοντελα. Τιμη με τον κιτ φακο εδω, 1800 ευρω.

Παραδιπλα ειχε την Df, η οποια με τοσο κουμπι και ροδελα πανω της, με τρομαξε και μενα... τιμουλα στα 2800 με τον 50ρη. Η D800 στα 2000 που ηταν διπλα της, εμοιαζε ευκαιρια...!!!!!