Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

εκανα κι εγω το ιδιο σημερα Αλεξ, (δυστυχως η φωτογραφηση αναβληθηκε γιατι ειμαι αρρωστος) , τραβηξα μια φωτο με διαφραγμα 1.1 (για τον nokton) με μια ασπρη - γκρι καρτα φωτογραφησης.
Μετα το εβαλα στο corner fix κι εφτιαξα ενα προφιλ .
Λειτουργησε καλυτερα απο το ενσωματωμενο προγραμμα.... λογικο αλλωστε.
Απλα θελει πολυ χρονο, να εξαγεις πρωτα ενα dng απο το LR, να το εισαγεις στο cornerfix να το διορθωσεις και να το ξαναεισαγεις στο LR....ειναι λιγο κουρστικο και πολυ χρονοβορο.

Oριστε και το τελικο αποτελεσμα... πανω αριστερα ειναι το αρχικο δειγμα, διπλα το εσωτερικα διορθωμενο και κατω απο το cornerfix.
Με λιγο ακομη πειραγμα θα ειναι καλυτερα τα αποτελεσματα για τον nokton (και απο το εσωτερικο προγραμμα και απο το cornenfix ) για τον sigma οχι και τοσο .

View attachment 99346

Attachments

• final.jpg
    final.jpg
    106.4 KB · Views: 6

ki ena δειγμα σε εσωτερικο χωρο.... με τον Νοκτον.

ΥΓ... με "χαλαει" πολυ που δεν εστιαζει κοντα ο Νοκτον... αντε να δουμε ποτε θα ερθει ο helicoid adapter .

View attachment 99348

Attachments

• Screen Shot 2013-12-21 at 21.21.02.jpg
    Screen Shot 2013-12-21 at 21.21.02.jpg
    72.3 KB · Views: 6

Γιάννη εσυ που χρησιμοποιείς το Lightroom βάλε καλύτερα το Flat Field Plugin και διορθωνέ το μέσα απο εκεί. Γλιτώνεις την διαδικασία του cornerfix. Δεν είναι μεγάλη δουλεία, αλλά αν μπορείς να αποφύγεις και αυτό γιατί όχι. Σκέφτομαι σιγά σιγά μήπως αρχίσω να το δουλεύω και εγώ και να κάνω στο Photoshop μόνο το resize.

Το εβαλα, ειναι λιγο ιδιοτροπο, γιατι θελει κι αυτο dng files, οχι τα αρχικα RAW των μηχανων!
Πρεπει δηλ. οταν εισαγεις τα αρχεια στο lightroom , να τα εισαγεις σαν DNG και οχι στο αρχικο format.

Δουλευει καλα ομως, οριστε ενα δειγμα απο τον σιγμα στα f/2.8 ... kai me λιγο crop βεβαια.

Το τελικο αρχειο της Α7 με τον sigma cropped , εχει μεγεθος 18 Mpixels ,καθολου ασχημα.

View attachment 99349

Attachments

• Screen Shot 2013-12-21 at 22.26.07.jpg
    Screen Shot 2013-12-21 at 22.26.07.jpg
    67.9 KB · Views: 6

κι επειδη θα χασουμε τη μπαλα με τοσους manual φακους με την A7, ενας τροπος για να οργανωσουμε τις φωτο και να ξερουμε με ποιον φακο τραβηξαμε τι, δειτε εδω μ ενα προγραμμα που λεγεται lens tagger , μπορουμε ν αλλαξουμε το exif info και να συμπεριλαβουμε τον φακο που θελουμε σε καθε φωτο (οπως επισης και το εστιακο μηκος και διαφραγμα).

Ειναι plugin για το LR κι απαιτει και το exif info .... πρωτα εγκαταστειτε αυτο και μετα το lens tag.

Eδω περισσοτερες λεπτομερειες.... http://www.essl.de/wp/2012/05/07/adding-foreign-lens-info-in-lightroom/

Το εβαλα για τον nokton 50mm f/1.1

View attachment 99380

Attachments

• ΓŽΒ½ΓŽΒΏΓŽΒΊΓβ€žΓŽΒΏΓŽΒ½.jpg
    ΓŽΒ½ΓŽΒΏΓŽΒΊΓβ€žΓŽΒΏΓŽΒ½.jpg
    140.7 KB · Views: 8
Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Το διάφραγμα πώς το θυμάσαι; Το σημειώνεις σε τεφτέρι κατά τη λήψη?

Εγώ πια, εάν θυμηθώ με ποιον φακό τράβηξα, έχει καλώς. Αλλιώς... ούτως ή άλλως ο εξοπλισμός δεν έχει σημασία.

με τον nokton τραβαω ειτε τερμα ανοιχτο f/1.1 , η f/8 για εξωτερικες ληψεις , το ιδιο σχεδον παντα και με τον nikon 50mm kai 135mm manual φακους.

Πιο πολυ σημασια για μενα φυσικα εχει να ξεχωριζω τους φακους και να μπορω ευκολα να τους "ομαδοποιω" , για να εφαρμοζω αντιστοιχες χρωματικες και αλλες διορθωσεις.

Ηρθε πριν λιγες μερες ο απλος ανταπτορας για leica m mount , απο Γερμανια, πολυ καλη κατασκευη, κανενας τζογος και πολυ φτηνος (ειδικα σε σχεση με τον πανακριβο novoflex).
To μονο μειονεκτημα του φακου ειναι το μεγαλο MFD , αλλα θα λυθει πιστευω με τον ελικοειδη ανταπτορα που περιμενω.

11515359116_fc7168a2c6_c.jpg

11515197975_0cd244fcb0_c.jpg

11515200565_e0cddfe022_c.jpg

Δοκιμαζοντας τη νεα φωτογραφικη μου, αρρωστος, αλλα με πολυ καλη παρεα και διαθεση Χριστουγεννιατικη!
Με τους Nikon 50mm 1.4 , Nokton 50mm 1.1 kai sigma 19mm 2.8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δοκιμαζοντας τη νεα φωτογραφικη μου, αρρωστος, αλλα με πολυ καλη παρεα και διαθεση Χριστουγεννιατικη!
Με τους Nikon 50mm 1.4 , Nokton 50mm 1.1 kai sigma 19mm 2.8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1) Περαστικα
2) Μας βαζεις σε πολυ ωραιο κλιμα, με αυτο το γλυκο βιντεακι
3) Μας βαζεις μερικους μερικους σε πειρασμο να ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ.... (ασε με να παρω την D600/D610 που ζαχαρωνω ενα χρονο τωρα.... !!! Υπαγε οπισω μου...)

Νασαι καλα...

ευχαριστω για τα περαστικα!

Δεν ειναι κακο να δοκιμαζεις και κατι αλλο ! Εμενα μ αρεσει φυσικα να αλλαζω, αν και ενοιωσα ενα deja vu...σαν να γυρισα 3 χρονια πισω ,οταν πηρα τη πρωτη nex 5!
Ειναι αλλη εμπειρια να τραβας με manual φακους, απλα δε κανει για ολες τις περιπτωσεις.

Η εικονα της ειναι ακριβως ιδια , λιγο soft , πολυ φιλμικη , αλλα με πολυ περισσοτερη "ανεση" σε low light καταστασεις και καλυτερη δυναμικη περιοχη .

Ειδικα με τετοιους φακους.... αν και δεν τραβηξα πολυ με τον nokton λογω αδυναμιας εστιασης σε μικρη αποσταση.
Οι πιο πολλες ληψεις ειναι με τον νικον, λιγοτερες με τον sigma και τον nokton.

Αν μη τι άλλο, τις έχεις εκπαιδεύσει καλά!

Όλο το βίντεο είναι στο χέρι;

To βίντεο είναι τρομερό τεχνικά και όχι μόνο.
Δε θα το δείξω στη γυναίκα μου γιατί εκείνη την ώρα που έκανε κουραμπιέδες με είχε πάρει ο ύπνος.
Περαστικά και καλές γιορτές σε όλους.

Φαίνεται! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, και καλές γιορτές !!! :SFGSFGSF:

Εχω αλλαξει πολλες μηχανες, κυριως για να τις δοκιμασω.... ξεκινησα με τη παλια καλη sony nex 5 , πηγα σε 5n , ειδα και την nex 7.
Πηρα sony A65 , Panasonic gh3 , και τωρα εχω Pany G6 kai sonny A7.

H A7 κουβαλαει ολα τα καλα και κακα των nex, ειδικα στο βιντεο.

Εχει πολυ "φιλμικη" εικονα, λιγο soft λογω codec συμπιεσης, που η sony επιμενει να μην εξελισει , προφανως για να μην κανιβαλισει τη δικια της αγορα ακριβων μηχανων.
Εχει επισης moire kai aliasing και θελει προσοχη στο γυρισμα.

Αν θελεις ομως επαγγελματικη ποιοτητα βιντεο, μ εναν εξωτερικο εγγραφεα μπορεις να γραψεις πολυ καλυτερη εικονα.
Το κυριοτερο ατου της ειναι η δυνατοτητα να βαλεις οποιο φακο θελεις πανω που σε συνδιασμο με το focus peaking kai focus magnification (για πρωτη φορα στο βιντεο) , σου λυνουν τα χερια.
Ειναι επισης ελαφρια και μαζεμενη , με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης.

Το σπαστο μονιτορ βολευει επισης , για ληψεις απο πολλες γωνιες .

Αλεξ, επειδη με ρωτησες για το βιντεο και ποιες ρυθμισεις βαζω ....

Τρaβαω σε 25p, AVCHD kai 24 MBps , me Neutral profile, contrast -2 , color 0, sharpnes +2 ,AWB.

ευχαριστω... κριμα να μην ειχα και τον Leica 35mm χτες για το "γυρισμα" , τον χρειαζομουνα για πιο ανοικτο πλανο απο τον 50αρη nikon και nokton.

Τον εφερε σημερα ο φιλος μου που πηρε την αλλη Α7 , μαζι με το καινουργιο του αποκτημα zeiss fe 35mm 2.8 !

Δεν τα καταφερε δυστυχως με το manual focus , και τον εβαλα αγγελια ... δυστυχως δεν μου εμεινε φραγκο, αλλιως θα τον επαιρνα αμεσως!

Δειτε τι ομορφος και μικρος φαινεται πανω στην Α7 .

View attachment 99403View attachment 99404

Attachments

• IMG_1095.jpg
    IMG_1095.jpg
    112.3 KB · Views: 7
  • IMG_1098.jpg
    IMG_1098.jpg
    241.6 KB · Views: 7