Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Γιάννη μέχρι στιγμής από όσα έχεις παραθέσει, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Για το βίντεο. Απλώς εξαιρετικό. δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω μόνο και μόνο διότι δεν έχω εντρυφήσει πολύ και κυρίως δεν έχω ασχοληθεί με PP. Αυτό πουυ βλέπω πάντως δείχνει εξαιρετικό, αλλά δεν γνωρίζω πόσο καλύτερο είναι από άλλες μηχανές. Προσωπικά τα βίντεο που έχω δει από τις cnaon 5d MKIII μου φαίνονται επίσης εξαιρετικά.
2. Για τις φωτογραφίες. Όσες φωτογραφίες παρέθεσες, εκτός από εκείνη με την μηχανή Espresso με το Νοκτον δεν μου δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. Ούτε 3d αίσθηση δίνουν, ούτε κάτι το ιδιαίτερο τεχνικά. Δείχνουν ειδικά αυτές με τους apsc φακούς σα να προέρχονται από interpolation. Συγκριτικά οι φωτο του Ηλία με την 40d δείχνουν πολύ πιο άρτιες. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις φωτο του Αλέξη, οι οποίες δείχνουν από πολύ καλές έως άψογες. Καλά η φωτο του νοκτον δείχνει και είναι καταπληκτική. Από εκεί και πέρα όμως προβληματίζομαι γιατί δεν είναι τόσο καλύτερες από τις φωτο από άλλες μηχανές. Μήπως η μηχανή είναι πολύ εκλεκτική σε φακούς; Μήπως υπάρχει θέμα τεχνικής; Π.χ. λόγω έλλειψης μάζας έχουμε μικροθολώματα και θέλουμε καλύτερη τεχνική; Ρωτώ διότι η d800 ήθελε και θέλει ιδιαίτερη τεχνική για να αποδώσει.

Καλά Χριστούγεννα αύριο και περαστικά σου!!

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ευχαριστω Βλαση... οσον αφορα τους φακους, ειναι οπως τα λες!

Θελει καλους φακους και αυτο φαινεται μολις της βαζεις πανω της καλους prime.

Πχ σημερα εβαλα τον sony Zeiss FE 35mm 2.8 kai εμεινα λαλακας!:bigcry:

Τρομερη οξυτητα και πολυ 3D εικονα.

Δες εδω ενα crop 100% και μαλιστα σε jpg (η εικονα στο μονιτορ μου ειναι πολυ πιο sharp, αλλα εδω χανει αρκετα).

View attachment 99405

Attachments

• crop.jpg
    crop.jpg
    65.3 KB · Views: 8

εδω το ιδιο crop απο flickr...

11534789476_cf82695851_o.png

παντως...αν και εχουν κατηγορησει την Α7 για οχι και πολυ καλη στο βίντεο...απο οτι φαινεται απο αυτο το βιντεακι αλλα ειναι τα σημαντικα.
τεχνική: καταρχην η κινηση καμερας και μονο αναβαθμισε το βιντεο οσο κανενα αλλο specification
τεχνική: μονταζ γρηγορο εκει που πρεπει χωρις ομως να αλλαζει θεμα - απλα οπτικη (π.χ. δεντρο)
και ωραιες αλλαγες στο σημειο του φοκους δινουν αλλη αισθηση στο βιντεο.

Το γεγονος οτι εχει τοσο ρηχο βαθος πεδιου ως Full Frame δινει αλλη αισθηση στο βιντεο που ειναι και αρκετα δημοφιλης τον τελευταιο καιρο χαρη στο vimeo και στις 5D.
Ακομα και η βιντεο-καταπληκτικη GH3 που συζητουσαμε και ειχες ερωτευτει αμφιβαλλω αν μπορουσε να δωσει τετοια αισθηση ασχετα απο το υψηλο bitrate και την καλη βιντεο-εργονομια.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Γιάννη μέχρι στιγμής από όσα έχεις παραθέσει, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Για το βίντεο. Απλώς εξαιρετικό. δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω μόνο και μόνο διότι δεν έχω εντρυφήσει πολύ και κυρίως δεν έχω ασχοληθεί με PP. Αυτό πουυ βλέπω πάντως δείχνει εξαιρετικό, αλλά δεν γνωρίζω πόσο καλύτερο είναι από άλλες μηχανές. Προσωπικά τα βίντεο που έχω δει από τις cnaon 5d MKIII μου φαίνονται επίσης εξαιρετικά.
2. Για τις φωτογραφίες. Όσες φωτογραφίες παρέθεσες, εκτός από εκείνη με την μηχανή Espresso με το Νοκτον δεν μου δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. Ούτε 3d αίσθηση δίνουν, ούτε κάτι το ιδιαίτερο τεχνικά. Δείχνουν ειδικά αυτές με τους apsc φακούς σα να προέρχονται από interpolation. Συγκριτικά οι φωτο του Ηλία με την 40d δείχνουν πολύ πιο άρτιες. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις φωτο του Αλέξη, οι οποίες δείχνουν από πολύ καλές έως άψογες. Καλά η φωτο του νοκτον δείχνει και είναι καταπληκτική. Από εκεί και πέρα όμως προβληματίζομαι γιατί δεν είναι τόσο καλύτερες από τις φωτο από άλλες μηχανές. Μήπως η μηχανή είναι πολύ εκλεκτική σε φακούς; Μήπως υπάρχει θέμα τεχνικής; Π.χ. λόγω έλλειψης μάζας έχουμε μικροθολώματα και θέλουμε καλύτερη τεχνική; Ρωτώ διότι η d800 ήθελε και θέλει ιδιαίτερη τεχνική για να αποδώσει.

Καλά Χριστούγεννα αύριο και περαστικά σου!!

Έγραψες ακριβώς αυτά που σκεφτόμουνα.
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους και όλα να είναι περαστικά.

Σαφως και δε μετρανε παντα τα specs kai ta benchmarks!

Eιδικα στο βιντεο, μετραει η σωστη ληψη και οπτικη, το σωστο μονταζ και σαφως το θεμα-σεναριο - "ηθοποιοι" .

Σας παραθετω δυο βιντεο που τεχνικα δε λενε τιποτα, αλλα αποτελουν πηγη εμπνευσης μου... οπως και τα υπολοιπα βιντεο του Seb Farges

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ευχαριστω Βλαση... οσον αφορα τους φακους, ειναι οπως τα λες!

Θελει καλους φακους και αυτο φαινεται μολις της βαζεις πανω της καλους prime.

Πχ σημερα εβαλα τον sony Zeiss FE 35mm 2.8 kai εμεινα λαλακας!:bigcry:

Τρομερη οξυτητα και πολυ 3D εικονα.

Δες εδω ενα crop 100% και μαλιστα σε jpg (η εικονα στο μονιτορ μου ειναι πολυ πιο sharp, αλλα εδω χανει αρκετα).

View attachment 99405

Κατι δεν κανεις καλα κατα το ανεβασμα στις φωτο.

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

View attachment 99406View attachment 99407

Δες αυτες για να καταλαβεις, ειναι ακριβως ιδιες αλλα η πρωτη ειχε μεγαλυτερο αρχειο 295kb και το συστημα την συμπιεσε στα 59,5 ενω η δευτερη εμεινε απειρακτη.

Attachments

• DPP_0021.jpg
    DPP_0021.jpg
    59.5 KB · Views: 7
  • DPP_0022.JPG
    DPP_0022.JPG
    202.6 KB · Views: 7

Η φωτογραφία είναι πάνω απο όλα φως, χρώμα σύνθεση. Ο Γιάννης απο όσο είπε είναι χρονιάρες μέρες άρρωστος και πηγμένος στην δουλεία. Όσες φωτογραφίες ανέβασε είναι σε μορφή τεστ, κάποια καρέ που κατάφερε να ξεκλέψει στο σπίτι ή στην δουλεία. Και το βιντεάκι απο όσο κατάλαβα τέτοια ευκαιρία ήταν.
Δεν περιμένουμε να δούμε τις δυνατότητες της μηχανής και των φακών σε αυτές τις συνθήκες. Είναι εξαιρετική μηχανή αλλά δεν κάνει και θαύματα...
Δεν φταίει κανένα ταίριασμα νομίζω με τους φακούς. Εγώ ότι φακό και να τις έβαλα, μια χαρά φωτογραφίες έβγαλε. Απο φακούς των 50Ε μέχρι του χιλιάρικου. Μοναδική παραφωνία οι υπερευρυγώνιοι τηλεμετρικοί και το γνωστό θεμα με την βινιέτα και την πτώση της οξύτητας στα άκρα. Οι φωτογραφίες που ανέβασα είχαν την καλή τύχη να βγήκαν σε ένα τοπίο και υπο φωτιστικές συνθήκες που και με το κινητό όσες έβγαλα βλέπονταν.

Αλεξ, αν επρεπε να διαλεξεις ενα απο τους 2 35mm που εχεις, τον nokton 35mm 1.4 kai zeiss 35mm 2.8, ποιον θα κραταγες και γιατι ?

Σημερα ειδα τον sony απο κοντα, και επαθα πλακα με την οξυτητα του.
Εστιαζει καλα και σχετικα γρηγορα (οχι παντως σαν τους καλους φακους στην gh3), ειναι μικρος κι ελαφρυς.
Το μονο που με χαλασε ειναι το διαφραγμα, που ειναι σχετικα μικρο για prime και μαλιστα σ αυτη τη τιμη.
Αν ηταν 1.8 ή 2 θα τον προτιμουσα σιγουρα και λογω ΑF...

Tι κανει ο nokton σε διαφραγμα 2.8 σε σχεση με τον σονυ , σε οξυτητα ?

Οι φωτογραφίες με τον 35 2.8 δείχνουν εξαιρετικές. Πιστεύω ότι ο φακός αυτός πρέπει να συνοδεύει τη μηχανή. Για τις φωτο του Αλέξη μόνο οι φωτο του cv 21/4 έδειξαν "δυσκολίες". Οι άλλες ήταν πάρα πολύ καλές. Εκείνο που περιμένω να δω με πολύ περιέργεια είναι οι φωτο με τον CZJ 180 2.8 SONAR.

Για τους φακούς που μέχρι τώρα χρησιμοποίησε ο Γιάννης, έ δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο, το αντίθετο θα έλεγα.... Μέχρι στιγμής αυτό που είδα είναι ένα προιόν με εξωφρενικές προδιαγραφές, αλλά μη έτοιμο να ανταγωνιστεί τους γνωστούς σε όλες τις χρήσεις. Κάτι που για παράδειγμα βλέπω ότι γίνεται αρκετά πιο εύκολα με την Oly EM1, η οποία δείχνει έτοιμο προιόν.

Έχω πάντως την υπόνοια ότι λόγω έλλειψης μάζας και τεράστιων αρχείων που παράγει η μηχανή και ειδικά η 36άρα, θα πρέπει να έχει τις ίδιες ιδιαιτερότητες που έχει και η d800 ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό, όχι μόνο με τους ζουμ, αλλά και με τους primes. Π.χ. προσωπικά θα έκανα τα ίδια τεστ με τους 19 και τους 50 στο χέρι και με τριπόδι. Ή θα τραβούσα λήψεις όχι με 1/25 αλλά και σαφώς υψηλότερες ταχύτητες.

για ζοομ φακους θα περιμενουμε να δουμε τους zeiss 24-70 kai 70-200
Με καλους prime η μηχανη μεταμορφωνεται ... μη ξεχνας οτι οι δικες μου φωτο ειναι μονο απο εωτερικους χωρους με κακο φωτισμο.

Η ΕΜ1 εχει απο πισω της πολλους και καλους φακους, prime kai zoom. Αλλα δεν ειναι FF με οτι αυτο σημαινει.

Ο Zeiss 2.8/35 είναι εξαιρετικός φακός. Η συμπεριφορά του στην Αυστρία πραγματικά με εντυπωσίασε και όπως λες και εσύ το μόνο του μειονέκτημα είναι το σχετικά σκοτείνό διάφραγμα. Τα 2.8 είναι λίγα για βράδυ.

Ο 35αρης Νοκτον, είναι σίγουρα και αυτός πολύ καλός, αλλά ο Zeiss έχω την εντύπωση οτι είναι οξύτερος. Αύριο στο φώς θα τραβήξω μερικά frame και με τους δυο και θα σου στείλω να κρίνεις και μόνος σου.
Απο την στιγμή που έχεις τον 50αρη 1.1, είσαι δλδ καλυμένος για low light, για σένα ο Zeiss είναι μάλλον καλύτερη επιλογή. Είναι ελαφρύς, εστιάζει αυτόματα και γρήγορα, και οπτικά είναι εξαιρετικός. Κοστίζει βέβαια τα διπλάσια απο τον 35αρη Νοκτον (μεταχειρισμένο).

Ωραία μηχανακια. Αλήθεια κανείς που να δίνει την rx1 του ?

γιατι καποιος να θελει τωρα την rx1, σε τετοιες τιμες μαλιστα ?
Ελαχιστα πιο μικρη, παρομοιος φακος με τον νεο fe 35mm 2.8, δεν εχει EVF και δεν μπορεις ν αλλαξεις φακο!

Mono για b camera , αλλα οχι με τετοια τιμη...