Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Για δυο λόγους

α. Γιατί θα είναι καλύτερη κατασκευή από την μαμά, Ο 55mm έχει το σήριαλ με αυτοκόλλητο
β. Γιατί θα έπρεπε να είχε καλύτερη τιμή από Ταϊλάνδη και οι κύριοι κερδοσκοπούν

Για δυο λόγους

α. Γιατί θα είναι καλύτερη κατασκευή από την μαμά, Ο 55mm έχει το σήριαλ με αυτοκόλλητο
β. Γιατί θα έπρεπε να είχε καλύτερη τιμή από Ταϊλάνδη και οι κύριοι κερδοσκοπούν

Για να καταλάβω
Εννοείς ότι κατασκευάζονται σε διάφορες χώρες πχ Ιαπωνία,Taiwan,..... και έχεις τη δυνατότητα επιλογής κατασκευάστριας χώρας;;; Και πως;
Για πε...

Στην ελλαδα δεν νομιζω να εχεις δυνατοτητα επιλογης.
Μονο απο εβαυ....

Μα ισχύει ότι η κατασκευή γίνεται σε διαφορετικά μέρη; Αν ναι ποια κατά τεκμήριο είναι η καλύτερη επιλογή; Ιαπωνία ίσως;

Ετσι Ιαπωνία ειναι η πρώτη επιλογή
Ξερει κανεις απο τωλωνείο ποσο μπορεί να κοστίσει;

Απο παλια, το made on Japan πουλουσε!
Εγω δεν το ψαχνω πια.... δε νομιζω οτι εχει σημασια.

Φυσικα και υπάρχουν πολλά εργοστασια που φτιαχνουν φακους και οχι μονο, αλλα ειναι σε ταυλανδη , αλλα σε ιαπωνια , σε κινα κλπ

Πχ ο panasonc 12-35 2,8 που ειχα ηταν japan, ενω ο 35-100 2,8 (που ηταν και πιο ακριβος) ηταν Μαλαισια... και φυσικα σεν ειχε κανενα προβλημα.

Ειναι λιγο υπερβολικο νομιζω.

Ούτε εμένα με συγκινεί πια το Made in Japan.
Άσε που θα έχει και περισσότερη ραδιενέργεια λόγω του ατυχήματος από το τσουνάμι...

Γιάννη η ποιότητα εχει διαφορά απο χώρα σε χώρα, προσωπικά έτσι πιστεύω
που ακούστηκε συριακό νουμερο σε αυτοκόλλητο που κοντευει να φυγει;

Γιάννη η ποιότητα εχει διαφορά απο χώρα σε χώρα, προσωπικά έτσι πιστεύω
που ακούστηκε συριακό νουμερο σε αυτοκόλλητο που κοντευει να φυγει;

Και η Α7 που εχω απο ταυλανδη ειναι.... δεν εχει καποιο θεμα.
Αμα αρχισουμε και ψαχνουμε τετοια , δεν εχει τελειωμο.

Μια φωτογραφία να ζεστάνουμε το χώρο με φως από φύση και Ελλάδα

off topic
Σε βλέπω σου αρέσει πολύ η φωτογραφία και το bokeh, και με τις μηχανές που έχεις μπορείς να κάνεις θαύματα. Χρειάζεται όμως λίγη μελέτη και εξάσκηση στο καδράρισμα. Καταρχήν κοίταξε περιοδικά, sites με φωτογραφίες για να δεις πως καδράρουν τα θέματα. Υπάρχουν πολλά sites και videos και πραγματικά σήμερα δεν χρειάζεται καν να πληρώσουμε για γνώσεις που παλιά χρειαζόταν σπουδές.... Έκανα μια μικρή επεξεργασία στην φωτογραφία σου όπως θα ήθελα να την κάνω εγώ αν ήταν να δημοσιευτεί σε κάποιο περιοδικό, σε sites κλπ. Κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να το δει διαφορετικά, αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στο καδράρισμα:
testphoto1.jpg

Εδώ ένα video με τα βασικά:
http://www.youtube.com/watch?v=ceyWgCFy7d8

off topic
Σε βλέπω σου αρέσει πολύ η φωτογραφία και το bokeh, και με τις μηχανές που έχεις μπορείς να κάνεις θαύματα. Χρειάζεται όμως λίγη μελέτη και εξάσκηση στο καδράρισμα. Καταρχήν κοίταξε περιοδικά, sites με φωτογραφίες για να δεις πως καδράρουν τα θέματα. Υπάρχουν πολλά sites και videos και πραγματικά σήμερα δεν χρειάζεται καν να πληρώσουμε για γνώσεις που παλιά χρειαζόταν σπουδές.... Έκανα μια μικρή επεξεργασία στην φωτογραφία σου όπως θα ήθελα να την κάνω εγώ αν ήταν να δημοσιευτεί σε κάποιο περιοδικό, σε sites κλπ. Κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να το δει διαφορετικά, αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στο καδράρισμα:
testphoto1.jpg

Φιλε μου σ ευχαριστώ που στάθηκες και έκρινες τη φωτογραφία μου, κάθε κριτική ευπρόσδεκτη γι αυτό και τις δημοσιεύω

Πιο κάτω έχει φωτογραφίες επίσης που μου επιτράπηκε να δημοσιεύσω

http://www.flickr.com/photos/43036827@N02/

Όσο για το πείραγμα της δικής μου δουλειάς και το αποτέλεσμα της θα πρέπει να σου πω ότι λόγο τραυματικών εμπειριών προτιμώ Φως, Χρώμα και όχι τη μαυρόασπρη ή σέπια ή οτιδήποτε άλλο που μαυρίζει τη ψυχή μου.
Επίσης υπάρχει τμήμα της που αφαίρεσες, που έχει τη σημασία του στο σύνολο της φωτογραφίας
Με χαρά να δω και δική σου δουλειά να μάθω απ αυτήν γιατί πότε δεν σταματάμε να διδασκόμαστε. ... Γηράσκω αεί διδασκόμενος....

Φιλικά πάντα
Απολλώνιος

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Στο φόρουμ της sony υπάρχουν χρήστες που αναφέρουν ότι υπάρχει Light-leak πρόβλημα στις Α7/Α7R
Δεν είναι γνωστό αν αφορά όλες τις παρτίδες. Το εμφανίζει σε συνθήκες μακριάς λήψης με πολύ υψηλό iso.

http://community.sony.com/t5/Alpha-NEX-Cameras/A7-A7R-Light-leaks/td-p/254835

Attachments

• Bildschirmfoto2014-03-04um093127_zpsf9f1d918.jpg
    Bildschirmfoto2014-03-04um093127_zpsf9f1d918.jpg
    37.5 KB · Views: 4
  • 829186880.jpg
    829186880.jpg
    57.3 KB · Views: 4

εκανα κι εγω ενα τεστ , με iso 25600 kai 30" ληψη me τερμα ανοιχτο διαφραγμα και δεν ειδα κατι ανησυχητικο... ελαχιστο φωσ περιφερειακα, πολυ λιγο ομως , οχι τοσο οσο δειχνουν καποιοι...

Φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να το δεις σε νορμαλ φωτογραφισεις, προβλημα μπορει να υπαρξει σε αστροφωτογραφιση.

η σονυ ανακοινωσε το πρωτο (κι ελπιζω οχι το τελευταιο) firmware update για τις A7/A7r στις 19 Μαρτιου ...

http://www.sonyalpharumors.com/great-news-sony-a7-and-a7r-firmware-update-coming-on-march-19/

- support for the focus hold button of the new SEL 70-200G lens
- Start up time reduction
- Image quality improvement
- Adds Live view grading and smooth reflection application. Improves “Time Laps” APP.

a7r_b_zps2ceef7b0.jpg

Εμ βέβαια, εδώ θα σας τα παίρνει από φακούς κ.λ.π. Ενώ για την RX100 που έχει έτοιμη από την mkII την λύση για το step zoom στο δαχτυλίδι, τίποτα! "Να πάρετε την καινούρια κύριε!". Αμ δε... ποτέ ξανά!

Adds Live view grading and smooth reflection application

Επεξήγηση σας παρακαλώ

Υ.Γ. Εκανα χθες το τεστ, αριστερά και δεξια κάτι παει να φερει απο φως μα μηδενικό
δοκιμάστε να κάνετε το τεστ με δύο δεύτερα να τραβήξει αυτόματα κει δεν εχει τιποτε
όπως και νάχει και αλλες κάμερες εχουν διάφορα προβλήματα και δεν το θεωρώ σοβαρό εφόσον δεν με επιρεάζει