Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Δεν έχεις άδικο απλά όταν πληρώνεις πολλά ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις και δε συγχωρείς εύκολα κατασκευαστικά λάθη.

Χθες ψάχνοντας για το πρόβλημα αυτο που ανέφερε ο Νίκος βρηκα καπου για την Canon iii με πρόβλημα και σ αυτήν.
όλες έχουν τα προβλήματα τους όπως ειπα πιο πάνω

Και εγω που το είχα κανει δεν είδα leak.
25400iso, 30", κ με φακο στην άρμοση του φακου κ το μόνο που φαίνεται στην φωτο είναι ο θόρυβος k είναι ίδιος σε όλο το κάδρο

ΥΓ. Το φιρμβαρε καλοδεχούμενο!!!

"φιρμβαρε" το προφέρουν οι Γερμανοί ε; Όπως λέμε die Ware. :flipout:

Πλάκα έχει πώς προσαρμόζουν τις αγγλικές λέξεις στη δική τους προφορά.

Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα , για light leak με iso 25400 και 30 sec;
Δηλαδή για να το δείς (εάν το δεις) σε iso 100 πόσο θα περιμένεις , κάνα 6ώρο;
Είναι αστείο δηλ. να το αναφέρουμε , και για αστοφωτογράφηση, πάλι τέτοιους χρόνους δεν πιάνεις....

πρεπει να βρουμε κατι να πουμε για την Sony που αγορασε την Minolta, εφοδιαζει με αισθητηρες την Olympus (στην οποια ειναι μεγαλομετοχος) και την Nikon, εχει ξεπερασει την Canon σε συμβατοτητα παλαιων φακων και πουλαει σαν ζεστο ψωμακι εξαιρετικα σωματα χωρις ακομα να εχει σοβαρο συστημα φακων να τα υποστηριξει...

4-5 καλους και προσιτους φακους της Sony πριν το τελος ειναι ολοι και εχουν αρχισει να τρεμουν...

4Κ αναλυση video, Nikon mount, Canon CHDK, φορμα m4/3 και πρασινα αλογα...

σου κανει FF σωμα κανουργιο στα 1250 ευρω και βγαινουν και λενε οτι εχει Light Leak στα 25400 iso... δωσε πονο Sony...

Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα , για light leak με iso 25400 και 30 sec;
Δηλαδή για να το δείς (εάν το δεις) σε iso 100 πόσο θα περιμένεις , κάνα 6ώρο;
Είναι αστείο δηλ. να το αναφέρουμε , και για αστοφωτογράφηση, πάλι τέτοιους χρόνους δεν πιάνεις....

Η διαρροή ομως υπάρχει πάντα και δεν είναι ανάγκη να φαίνεται ετσι έντονα, σε νορμάλ λήψεις απλά ρίχνει το κοντραστ.

Είναι ψείρισμα όπως και να το κάνουμε και είναι το ίδιο ψείρισμα οταν συγκρίνουμε στα τεστ ανάλυσης φακών π.χ. 1200 lp vs 1100 lp και λέμε ααα ο αλφα φακός ειναι καλύτερος .. και νομίζω αυτή η διαρροή μπορεί άνετα να ρίξει το κοντραστ στα άκρα ωστε να μετράει 5% χειρότερα στις περιοχές που επηρεάζει ..

Η διαρροή ομως υπάρχει πάντα και δεν είναι ανάγκη να φαίνεται ετσι έντονα, σε νορμάλ λήψεις απλά ρίχνει το κοντραστ.

Είναι ψείρισμα όπως και να το κάνουμε και είναι το ίδιο ψείρισμα οταν συγκρίνουμε στα τεστ ανάλυσης φακών π.χ. 1200 lp vs 1100 lp και λέμε ααα ο αλφα φακός ειναι καλύτερος .. και νομίζω αυτή η διαρροή μπορεί άνετα να ρίξει το κοντραστ στα άκρα ωστε να μετράει 5% χειρότερα στις περιοχές που επηρεάζει ..
Άρα να υποθέσω ότι επηρεάζει το contrast και των 5d markIII , d800E

http://www.imaging-resource.com/news/2014/03/07/do-concerns-about-sony-a7-light-leaks-hold-water

Έκανα και εγώ το τεστ για τη διαρροή (Α7R, ISO 25600/30''). Υπάρχει εμφανής διαρροή μεταξύ Novoflex και φακού Leica. Με τον Novoflex μόνο του πάνω στη μηχανή και το σύνολο ταπωμένο με καπάκι Leica καμιά διαρροή. Άρα,στη δική μου περίπτωση,το πρόβλημα είναι μεταξύ Novoflex/Leica Φακού.
Κάποιος νομίζω ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του Novoflex ;; Αν και εδώ που τα λέμε δεν νομίζω αξίζει τον κόπο. Το πολύ πολύ η κόρη μου να μου δανείσει ένα λαστιχάκι μαλλιών.

Το τεστ το κάνεις με native φακό, όχι με αντάπτορες. Οι αντάπτορες είναι σχεδόν προδιεγραμμένο οτι θα έχουν κάποιο light leak. Αλλά δεν είναι ευθύνη της Σονυ αυτό.

Το τεστ το κάνεις με native φακό, όχι με αντάπτορες. Οι αντάπτορες είναι σχεδόν προδιεγραμμένο οτι θα έχουν κάποιο light leak. Αλλά δεν είναι ευθύνη της Σονυ αυτό.
Μα δεν είπα ότι η Sony έχει ευθύνη. Αντίθετα! Το όποιο "πρόβλημα" είναι μεταξύ Novoflex/Φακού. Με μόνο τον Novoflex πάνω στην Α7R,κανένα πρόβλημα διαρροής.

Αντε να βάλουμε τωρα τον Cicala να ξανακάνει τα τέστ με λαστιχάκι .. :idea:

Καλημέρα,

Παίρνω αφορμή από τα τελευταία post, αν γινόταν κάποια γνώμη για χρήση της A7 με τον LAEA4 αντάπτορα και Α-mount φακούς. Συγχωρέστε με αν έχουν απαντηθεί, είναι πολλές οι σελίδες.......

Πρόκειται για φίλο - συνεργάτη, που πουλά τον Nikon dx εξοπλισμό του για να μεταβεί σε FX. Σκέφτεται εναλλακτικά την Α7, με την έννοια πως ίσως είναι σοφότερο να επενδύσει σε mirrorless σύστημα και συμβατότητα με μεγάλο πλήθος φακών, ενώ και το καλύτερο βίντεο είναι ένα συν.

Κάποιες σκέψεις συνδιασμό Α7+grip+LAEA4+ zeiss 24-70 2.8, η αντίστοιχο A-mount zoom φακό όσον αφορά την ταχύτητα/ακρίβεια εστίασης, τον χειρισμό, την ποιότητα του αρχείου και την αξιοπιστία στο χρόνο, σε σχέση με D610+nikkor 24-70; Γενικότερα, ο αντάπτορας θεωρείται επιλογή αξιόπιστη και μόνιμη, ή μπλέκουν και άλλα στη μέση (πχ light leak όπως παραπάνω). AF micro adjustment αν έχω διαβάσει καλά γίνεται; Από το μενού της μηχανής να υποθέσω; Μια τιμή η και και στα 2 εστιακα ακρα όπως στις canon;

Δεν ρωτώ για e-mount φακούς, διότι από ότι συμπεραίνω από τα λίγα που έχω διαβάσει, είναι νέο το σύστημα ακόμα και οι επιλογές περιορισμένες, αν και ευπρόσδεκτες λόγω όγκου - βάρους. Υπάρχει και η σκέψη του 24-70 f4, αλλά η ταχύτητα εστίασης σε μέτριο φωτισμό είναι ένα ερώτημα... το f4 όχι τόσο, μιας και 1/3 stop χάνεται έτσι κι αλλιώς με τον αντάπτορα.

Ευχαριστώ για τις όποιες γνώμες - απαντήσεις.

AF micro adjustment εχει και δουλευει καλα.
Ειχα την νεχ 5n + LAEA2 και η ταχυτητα ηταν πολυ καλη ,οσο και της Α65 που ειχα ταυτοχρονα!

Εχεις ομως ενα αλλα πολυ σημαντικο θεμα, που ηταν ο κυριος λογος που εφυγα απο alpha system.
Οταν θελεις AF (auto focus) στο βιντεο, τοτε δεν εχεις ελεγχο του διαφραγματος!
Κλειδωνει σε f/3.5 και αυτο ειναι ...

Αν μ αυτο δεν εχεις προβλημα, τοτε ειναι μια καλη λυση.

Καλημέρα,

Παίρνω αφορμή από τα τελευταία post, αν γινόταν κάποια γνώμη για χρήση της A7 με τον LAEA4 αντάπτορα και Α-mount φακούς. Συγχωρέστε με αν έχουν απαντηθεί, είναι πολλές οι σελίδες.......

Πρόκειται για φίλο - συνεργάτη, που πουλά τον Nikon dx εξοπλισμό του για να μεταβεί σε FX. Σκέφτεται εναλλακτικά την Α7, με την έννοια πως ίσως είναι σοφότερο να επενδύσει σε mirrorless σύστημα και συμβατότητα με μεγάλο πλήθος φακών, ενώ και το καλύτερο βίντεο είναι ένα συν.

Κάποιες σκέψεις συνδιασμό Α7+grip+LAEA4+ zeiss 24-70 2.8, η αντίστοιχο A-mount zoom φακό όσον αφορά την ταχύτητα/ακρίβεια εστίασης, τον χειρισμό, την ποιότητα του αρχείου και την αξιοπιστία στο χρόνο, σε σχέση με D610+nikkor 24-70; Γενικότερα, ο αντάπτορας θεωρείται επιλογή αξιόπιστη και μόνιμη, ή μπλέκουν και άλλα στη μέση (πχ light leak όπως παραπάνω). AF micro adjustment αν έχω διαβάσει καλά γίνεται; Από το μενού της μηχανής να υποθέσω; Μια τιμή η και και στα 2 εστιακα ακρα όπως στις canon;

Δεν ρωτώ για e-mount φακούς, διότι από ότι συμπεραίνω από τα λίγα που έχω διαβάσει, είναι νέο το σύστημα ακόμα και οι επιλογές περιορισμένες, αν και ευπρόσδεκτες λόγω όγκου - βάρους. Υπάρχει και η σκέψη του 24-70 f4, αλλά η ταχύτητα εστίασης σε μέτριο φωτισμό είναι ένα ερώτημα... το f4 όχι τόσο, μιας και 1/3 stop χάνεται έτσι κι αλλιώς με τον αντάπτορα.

Ευχαριστώ για τις όποιες γνώμες - απαντήσεις.

1/2 στοπ νομιζω χάνεται .. ο σταθερός καθρέπτης αντανακλά το 30% του φωτός στον αισθητήρα AF δηλ πάμε 0.70 αισθητήρας - 0.30 AF .. 0.71 είναι το μισό στοπ ..

AF micro adjustment εχει και δουλευει καλα.
Ειχα την νεχ 5n + LAEA2 και η ταχυτητα ηταν πολυ καλη ,οσο και της Α65 που ειχα ταυτοχρονα!

Εχεις ομως ενα αλλα πολυ σημαντικο θεμα, που ηταν ο κυριος λογος που εφυγα απο alpha system.
Οταν θελεις AF (auto focus) στο βιντεο, τοτε δεν εχεις ελεγχο του διαφραγματος!
Κλειδωνει σε f/3.5 και αυτο ειναι ...

Αν μ αυτο δεν εχεις προβλημα, τοτε ειναι μια καλη λυση.

Αυτό φαντάζομαι συμβαίνει μόνο με τον αντάπτορα και A-mount φακούς σωστά; Αν ναι, μικρό το κακό....

Ναι μόνο με τον αντάπτορα, επειδή για να δωσει φως στους AF αισθητήρες χρησιμοποιεί ημιδιάφανο σταθερό καθρέπτη.

Οπότε η διαφορά f/2.8 + LAEA4 vs f/4 είναι 0,5 στοπ και όχι 1,0.

Πάντως ο 24-70/f4.0 δεν βγήκε και τόσο καλός ..

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...-VR-on-Nikon-D800___1253_917_1074_795_321_792

Μετα βίας ανταγωνίζεται τον Nikon 24-120 παρόλο που ο Νικον έχει 5Χ ευρος αντι 3Χ και μετρήθηκε στην απλή D800 (που έχει antialiasing φιλτρο) και όχι στην D800E
Και με τον Canon τα ίδια .. θα έπρεπε να τον καθαρίζει σαν αυγό καθώς είναι μετρημένος σε 36Μπ χωρις αα φιλτρο εναντι 22Μπ με φιλτρο ..

Αυτά αν πιστέψουμε στις μετρήσεις φακών της DxO οι οποίες δεν είναι και τόσο αξιόπιστες για μένα (πολλές φορές δεν ταιριάζουν τα σκορ με το οπτικό αποτέλεσμα ..)

ειναι ο λογος που σκεφτομαι παλι την αγορα ή οχι του νεου ανταπτορα για τη sony a7 ... εχω καποιους φακους Minolta και θα εχω παλι τους ιδιους περιορισμους.
Ειναι κι ακριβος ο ατιμος ο ανταπτορας, δεν εχει ερθει ακομη και στην ελλαδα.