Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

η Α7s βγηκε , συμφωνα με τις δηλωσεις τους, να χτυπησει την canon 5D mark III... σε βαρος , ογκο, τιμη και καλυτερες επιδοσεις , ειδικα σε Low light .
Επισης, κατι που δεν εχει η 5D ειναι και το 50-60p se Full HD kai fysika to 4K output.

Να δουμε αν θα τα καταφερει.

Προφανώς εννοείς οτι χτυπάει την 5DIII στο βιντεακό κομμάτι γιατι στο φωτογραφικό τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν την βάζουν στο παιχνίδι. Και στο φωτογραφικό κομμάτι ο αντίπαλος είναι η 6D ..

Εχω αγωνία να δω πόσο βελτιωμένη θα είναι σε φωτο LoW Light γιατι το να λένε οτι το ονομαστικό ISO είναι 512000 δεν μας δίνει κατι χειροπιαστό και συγκρίσιμο .. Αν κρίνουμε απο τις A7 vs A7R τα μεγαλύτερα πίξελ δεν δίνουν αξιόλογη διαφορά .. μάλλον το ανάποδο συνέβει .. Αν βέβαια σχεδίασαν στοχευμένα για χαμηλό φωτισμό μπορεί να έχει διαφορά αλλά μετα δυσκολεύει το πράγμα για τα σκοτεινα στα χαμηλά ISO .. να δούμε ..

προφανως μπερδευτηκες...

τα 12 Μπ χρειαζονται για να εχεις native 4K βιντεο, μετα απο crop του 3:2 αισθητηρα σε 16:9 για βιντεο.

Καθε καρε του 4Κ βιντεο ειναι αναλυσης 3840 x 2160 , 8.2 Mp δηλ.
Εχεις δηλ μια μηχανη FF που τραβαει 24-25-30p φωτο των 8Mp !

http://upload.wikimedia.org/wikiped....svg/800px-8K_UHD,_4K_UHD,_FHD_and_SD.svg.png

Χμμ .. το πλήρες 3/2 καρε FF της Α7ς είναι 4240Χ2832 .. το 16/9 θα ήταν 4240 Χ 2385 οπότε το 3840Χ2160 είναι κροπαρισμένο 1,1Χ αν ισχύουν αυτα που διαβάζουμε οτι είναι 1:1 χωρις binning ή resampling ..

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

λένε χωρίς bining & resambling στα 24&30fps

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ηλια και τα 2.5 για ορισμενες κατηγογιες χρηστων και σε ορισμενες συνθηκες ειναι επαρκη. Οπως και ταχυτητα εστιασης. Και αναφερωμαι σε φωτογραφους γαμων και μυστηριων οπου τα πραγματα εξελίσσονται με αργους ρυθμους. Ηδη ξερω ανθρωπους που αρχισαν να εγκαταλειπουν τις ογκώδεις μηχανες και να τραβουν κανονικα με mirrorless κυρίως fugi xt1 & δευτερευοντος με sony σειρας α. Σε αυτους μετρα περισσοτερο η καλη απόδοση στα iso και το ετοιμο και καλο jpeg σε συναρτηση με το βαρος.
Για το θεμα του βιντεο δεν ξερω και διαβαζω αυτα που γραφει ο Γιαννης που τα δουλευει καθε μερα

αυτη η μηχανη βγηκε ΚΥΡΙΩΣ για τους βιντεαδες.... εκει θα χτυπησει στα ισια την 5D, την GH4 και οποια αλλη μηχανη υπαρχει για βιντεο (μεχρι τωρα) - στη χαμηλη κατηγορια τιμης φυσικα.

Για φωτο υπαρχει η Α7 και Α7r.

Θα υπρξουν και καποιοι που θα τη παρουν σα φωτογραφικη, κυριως για γαμους και βαφτησια , οπως και για low light shooting, alla δε στοχευει εκει κυριως.

Τότε γιατί δεν την έβαλε στην κατηγορία της βιντεοκάμερας ώστε να μην υπάρχουν και χρονικοί περιορισμοί στην εγγραφή?

γιατι αυτες οι μηχανες πουλανε τωρα... οχι οι "βιντεοκαμερες" .

Κι ενα ωραιο αρθρο για την επερχομενη Α7s και οσους (κι εγω μαζι) , λεμε " αυτη η μηχανη δεν ειναι για μενα" !
http://soundimageplus.blogspot.gr/2014/04/sony-a7s-noise-mp-size-equation.html

Το οτι απευθυνεται κυριως στους βιντεαδες, οπως και η gh4 , φαινεται απο τια μενου με τις πολυ εξιδεικευμενες επιλογες για timecode (me userbit), 120 fps se Hd , (Black Level, Gamma, Black Gamma, Knee), color adjustment (Color Mode, Color Level, Color Phase, Color Depth) and Detail και τελος το περιφημο S-log2 profile , που μολις 1 χρπνο πριν το χρεωνε 3000$ για τις μεγαλες sony F55 !!!
http://www.sony.net/Products/di/en-us/products/vq5f/index.html

με FF σωμα στα 1250 ευρω και 4Κ video στην πιο χαμηλη τιμη της αγορας, δεν εχω καταλαβει με ποιο τροπο θα αντισταθει το m4/3, η Nikon και η Canon?

4-5 προσιτους prime φακους πριν το μονοπωλιο ειναι η Sony...

στο χωρο του βιντεο, οι native φακοι δεν εχουν μεγαλη σημασια (ολοι οι επαγγελματιες χρησιμοποιουν κυριως manual focus).

Υπαρχουν 2 πολυ καλοι φακοι prime προς το παρον και απειροι manual, ακομη και native οπως οι περιφημοι Samyang (12-16-24-35-85mm ) που ειναι πολυ καλοι και φωτεινοι.

Yπαρχουν επισης πολλοι και αξιολογοι φακοι σε a-mount, που ειναι και AF .... με μερικους απ ατους γυριστηκε το παρακατω βιντεο!

(Δειτε το σε 4Κ resolution και νοιωστε τα σαγωνια σας να "πεφτουν" !)

https://www.youtube.com/watch?v=dEA_8A9TBGM

ΥΓ... το παραπανω βιντεο μου προκαλεσε ταχυπαλμια και εντονο πονοκεφαλο , μαλλον εχω "αρρωστησει" γιατρε μου !:a0210:
ειδικα οι τελευταιες σκηνες με ISO 5000- 12800 einai ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!

εβγαλε 3 σωματα FF σε διαστημα λιγων μηνων με 12, 24 και 36 Mb...

crop σωμα με 179 phase-detection AF points...

4K μηχανη με maximum ISO 409,600 στα 1.7οο Usd...

με ποσοστο μεσα στην Olympus και με την τεχνογνωσια της Minolta, θεωρω οτι σε 2-3 χρονια - αν συνεχισουν ετσι οι υπολοιποι - δεν θα εχει αντιπαλο...

στο χωρο του βιντεο, οι native φακοι δεν εχουν μεγαλη σημασια (ολοι οι επαγγελματιες χρησιμοποιουν κυριως manual focus).

ΥΓ... το παραπανω βιντεο μου προκαλεσε ταχυπαλμια και εντονο πονοκεφαλο , μαλλον εχω "αρρωστησει" γιατρε μου !:a0210:
ειδικα οι τελευταιες σκηνες με ISO 5000- 12800 einai ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!

Ταραχή όταν το πρωτοείδα

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Βέβαια δεν πρέπει να λέμε ότι προσφέρει 4Κ στα 1.700$, αλλά στα 3.700$, αφού είναι υποχρεωτική η χρήση εξωτερικού εγγραφέα για 4Κ.

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Βέβαια δεν πρέπει να λέμε ότι προσφέρει 4Κ στα 1.700$, αλλά στα 3.700$, αφού είναι υποχρεωτική η χρήση εξωτερικού εγγραφέα για 4Κ.

λαθος μου, τοτε... αν ειναι ετσι, καλα εκανες και με διορθωσες... sorry...

αλλα απο εδω και απο κει που διαβαζω, για τετοια τιμη λενε για το σωμα (body only)...

Body only, ναι, στα 1700$.

Αλλά καθόλου 4K, αν δεν στάξεις κι άλλα 2.000$ για εξωτερικό εγγραφέα.

H Sony μας εχει συνηθισει εδω και πολλα χρονια στο να βγαζει με το κιλο gadgets και μετα να τα εγκαταλειπει...
Για να δουμε...

paИ-baL;1057064776 said:
εβγαλε 3 σωματα FF σε διαστημα λιγων μηνων με 12, 24 και 36 Mb...

crop σωμα με 179 phase-detection AF points...

4K μηχανη με maximum ISO 409,600 στα 1.7οο Usd...

με ποσοστο μεσα στην Olympus και με την τεχνογνωσια της Minolta, θεωρω οτι σε 2-3 χρονια - αν συνεχισουν ετσι οι υπολοιποι - δεν θα εχει αντιπαλο...

Μπα..

Δυστυχώς η Sony παρ όλη την εξαιρετική τεχνογνωσία της έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πόσο "εκτιμά" την πελατειακή της βάση και επειδή οι καταναλωτές (στις σοβαρές χώρες, όχι στην μπανανία) τιμωρούν, το έχει πληρώσει ακριβά. Σαν την αγελάδα που κάνει πολύ και καλό γάλα και μετά ρίχνει μια κλωτσιά και το χύνει..

Ελπίζουμε να μην συμβεί αυτό και στο χώρο του Imaging / entertainment που ειναι τα μόνα κομμάτια που τελικά θα μείνουν στην εταιρεία, αν θέλει να συνέλθει (μην ξεχνάμε οτι πρόσφατα υποβαθμιστηκε σε junk από την Moody's)

http://www.forbes.com/sites/erikkai...-downgraded-to-junk-despite-strong-ps4-sales/

Θα πρότεινα λίγη υπομονή και λιγότερο ενθουσιασμό. Όπως είπε και ένας συμφορουμίτης, όσο βλέπετε κλασσικές DLSR σε εκδηλώσεις, γήπεδα, fashion shows, τελετές κλπ, και όσο τα μεγάλα πρακτορεία παιζουν μόνο εκεί, αυτό σημαίνει οτι έχουμε δρόμο ακόμα.

μα ολοι εμεις εδω ειμαστε ανθρωποι που φωτογραφιζουμε για το assosiated press, ή σε γαμους και fashion shows?Ερασιτεχνες ειμαστε των οποιων οι τρεχουσες φωτογραφικες μαλλον εχουν ξεπερασει τις ικανοτητες μας οποτε προς τι ο οποιος σκεπτικισμος?

Ερασιτέχνες είμαστε (εγώ τουλάχιστον) αλλά 3500 Ευρώ για να τραβάω 4Κ εγώ δεν δίνω..
Κατά τα άλλα, περί ορέξεως.. ο καθένας πράττει όπως νομίζει