απ οτι λεγεται η α7s θα κοστιζει 1700$... απο κει και περα εξαρταται τι φακους θες.
Εγω πχ εχω επενδυσει σε πολυ καλους manual , και 2-3 Minolta που μπορεις να εχεις και AF με ανταπτορα (που ακομα περιμενω) !
Εγώ βλέπω ο Tamron να έχει περισσότερο βάρος απο μόνος του 550gr vs 505 o Sony ... χώρια ο αντάπτορας.
0.06 m εννοείς (30 vs 36cm) .. δεν σε ενδιαφέρει αυτό λογικά καθώς και οι δυο δίνουν magnification 1:1 ισα ισα που είναι καλύτερα που το δίνει απο μεγαλύτερη απόσταση.
Στις κοντινές εστιάσεις υπάρχει το λεγόμενο focus breathing δηλ. μεγαλώνει η λειτουργική γωνία FOV .. φαίνεται οτι ο Tamron έχει περισσότερο focus breathing διότι αλλιώς θα έδιναν ίδιο κάδρο με 10% αποκλιση (πχ. 36 και 33cm) και όχι 20% που δείχνουν τα νούμερα αν είναι σωστά.
Καλύτερα δώσε προσοχή σε ποιότητα φωτο και τιμή ..
ειχα και τον ταμρον και το παλιο laea 2 ανταπτορα στη νεξ... ο νεος δεν εχει ερθει ακομα.
Ο ανταπτορας σου δινει phase detection , αλλα σε μακρο φακο δε θα βοηθησει πολυ.
Ο ταμρον ειναι καταπληκτικος φακος, αλλα εγω τον ειχα δωσει γιατι οντως εστιαζε κοντα στο θεμα και για μακρο προτιμω το αντιθετο (για να μην επηρεαζεις το θεμα και να μη ριχνει σκια στο θεμα).
η συνεχης συγκριση με την 5d mark III , με κανει να πιστευω οτι η sony θα την τιμολογησει αναλογα, δυστυχως.
Δεν εχει ανακοινωθει ακομα η τιμη της , επισημα, ειχε ακουστει για κατω απο 2000$ , αλλα η εντυπωση που αποκομιζω ειναι οτι μαλλον προς τα 3000$ θα παει.... για να δουμε.
Η 5DIII χωρίς σοβαρό άμεσο ανταγωνισμό (xανει σε κατηγορίες αλλά σαν συνολικό πακέτο είναι η πιο πλήρης) παίζει προς το παρόν στα 2500 street (εριξα μια ματια στο idealo.de) και με την ενταση του ανταγωνισμού μάλλον θα πέσει κιάλλο .. νομίζω οτι δεν μπορεί να πουλήσει ακριβότερα την A7s η Sony.
Mονο πολύ hi-end βιντεάδες μπορεί να την πλησιάσουν στις 2500-3000 .. στα 1700-2000 όμως μπαίνει και σε άλλες κατηγορίες, με περιορισμένη μεν εμβέλεια και πάλι, αλλα φασούλι το φασούλι γεμίζει ο σάκκος. Και το ζήτημα επιβίωσης για το φωτογραφικό τμημα της Sony είναι να μαζέψει κόσμο στο FF σύστημά της.
Απο μιά άποψη και μόνο ο ντόρος που έκανε η ανακοίνωση της Α7ς ανεβάζει τις μετοχές της ..
- A7s has been developed along the A7 and A7r cameras
- development took 2-3 years
- Reason why the camera doesn’t record 4K internally is because of power consumption and because of the heating produced by the large sensor
- The one big physical change compared to the A7-A7r is that the A7s has a stainless steel made mount.
Μακαρι... αλλα ειναι δυσκολο να εχεις τοσο μεγαλο αισθητηρα και να μην εχεις υπερθερμανση σε τοσο μικρο χωρο.
Ολες οι sony mirror less εχουν θεματακια με την υπερθερμανση , λογω πολυ μικρου σωματος (στο βιντεο παντα).
Και υπαρχει επισης και ο εσωτερικος ανταγωνισμος στη σονυ (οπως και σε πολλες εταιρειες)...
Φαντασου οτι η sony F5 (που εχει παρομοια χαρακτηριστικα , αλλα σε μορφη επαγγελματικες καμερας) κοστιζει 17000 $ peripoy !